به گزارش مشرق، برنا به نقل از سایت میدل ایست آن لاین نوشت: بر اساس این گزارش مشكل قاچاق انسان بزرگترین مشكل پاكستان است كه بیشتر با هدف كار اجباری صورت میگیرد. كودكان، زنان ومردان قربانی قاچاق انسان بیشتر در كورههای آجر پزی، صنعت فرش، كشاورزی، ماهیگیری، معدن و كارخانه تولید شیشه به خدمت گرفته میشوند. این مساله بیشتر در مناطق سند و پنجاب است .
براساس این گزارش بسیاری از كسانی كه قاچاق میشوند، قربانی ازدواج اجباری میشوند و قاچاق زنان بیشتر در بین قبائل این كشور صورت میگیرد و در اكثر مواقع این امر با هدف حل و فصل درگیریهای قبیلهای یا تسویه بدهی صورت میگیرد. قاچاق زنان در این كشور تاكنون بیش از یك میلیون قربانی داشته است.
در سال 2003 نیز تحقیقی از سوی مركز غیر دولتی فرهنگی و تحقیقاتی در كراچی صورت گرفت كه نشان داد بیش از نیم میلیون تن از كسانی كه در كورههای آجر پزی كارمیكنند، به اجبار تن به این كار دادهاند.
ائتلاف ملی مبارزه با كار اجباری پاكستان كه در برگیرنده چند سازمان غیردولتی است این مساله را یكی از مشكلات مربوط به بردهداری توصیف كرد و افزود : میلیونها تن در سراسر جهان به اجبار تن به كارهای اجباری میدهند.
در گزارش آمده است: پاكستان شاهد فروش فرزندان از سوی خانوادههایشان به دلایل مختلف از جمله فقر است. در پنجاب پدران برای پیدا كردن مشتری برای فرزندانشان ساعتها در میدانهای اصلی این شهر میایستند تا فرزندانشان را به كسانی بفروشند كه پول بیشتری بدهند.
كودكانی كه اكثرا زیر 10 سال هستند. در برخی مواقع مادران خانواده به علت اعتیاد پدر خانواده مجبور به فروش فرزندانشان میشوند تا شاید با پول آن زندگی خود را تغییری دهند. در برخی مواقع نیز خود كودكان به علت فقر شدید خانوادهها با نوشتن دست نوشتههایی اعلام میكنند كه خود را میفروشند.
كارشناسان پاكستانی معتقدند كه خانوادههای این كشور وقتی میبینند كه هیچ راهی ندارند دست به این كار میزنند.
بانك توسعه آسیا نیز درگزارش خود در آوریل اعلام كرد كه قیمت مواد غذایی از ماههای اول سال2011 افزایش یافته است و بیش از شش میلیون پاكستانی در چنگال فقر به سر میبرند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده برخی پدران پاكستانی در مقابل حتی یك كیسه فرزندانشان را میفروشند.
بر اساس گزارشهای بینالمللی پاكستان تبدیل به یك منبع تجارت و قاچاق كودكان، مردان و زنان با هدف كار اجباری و سوء استفاده جنسی شده است.