عادل فردوسی پور در ابتدای برنامه گفت در مدتی که نبودیم اتفاقات زیادی افتاد و متاسفانه دو تن از بزرگان فوتبال رضا احدی و همایون خان بهزادی، همچنین آقای رفوگر از کشتی و چند نفر از جامعه هنر را از دست دادیم که درگذشت همه آنها را تسلیت می گوییم.
سوال مسابقه پیام کوتاه درباره دلایل ناکامی تیم فوتبال امید پخش شد. فردوسی پور گفت کمیته ملی المپیک را در گزینه قرار ندادیم چون در این ماجرا دخالت داده نشد، وزارت ورزش به خاطر دخالت هایی که در جلوگیری از انتخاب کرانچار داشت و همچنین انتصاب هایی همچون مایلی کهن و خاکپور در گزینه ها قرار گرفته. درباره عدم تعامل تیم بزرگسالان و امید هم باید گفت، تعامل که چه عرض کنم دو تیم بیشتر عناد داشتند تا تعامل و حضور یک محمد مایلی کهن برای این مساله بس بود.
گزارشی از مراسم تشییع مرحوم رضا احدی کاپیتان اسبق استقلال پخش شد. گزارش مفصل تری هم تهیه کرده ایم که نسخه کامل آن روی سایت برنامه قرار گرفت.(ویدیو)
بخش هایی از برنامه قدیمی نود با حضور رضا احدی و صحبت های او پخش شد.
در این برنامه با حضور یک کارشناس موافق و یک کارشناس تقریبا مخالف ناکامی تیم امید را با یک مناظره بررسی خواهیم کرد و در ادامه در خدمت مجید جلالی و جلال چراغپور خواهیم بود.
خلاصه ای از آن چه در برنامه امشب نود خواهید دید پخش شد که نگاهی به مراسم بدرقه رضا احدی و همایون بهزادی، بررسی ناکامی تیم امید و آنالیز تاکتیکی آن و سفر ایران نود به کرمان از بخش های آن بود.(ویدیو)
۴۴۰۴ نفر مجموع آرای شرکت کنندگان در نظرسنجی برنامه گذشته نود با استفاده از اپلیکیشن نود در خارج از کشور بود.
مجید جلالی و جلال چراغپور به عنوان مهمان به برنامه اضافه شدند و قرعه کشی مسابقه پیام کوتاه برنامه قبل انجام شد.
آیتمی توصیفی از اتفاقات رخ داده در مدت اخیر برای ورود به بحث ناکامی تیم امید پخش شد.(ویدیو)
در بازگشت عادل فردوسی پور درباره انتشار گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره فساد در فوتبال گفت همه منتظر این گزارش بودند و از مبارزه با فساد در فوتبال کاملا استقبال می کنند و خود برنامه نود چندین برنامه درخصوص مبارزه با فساد و بررسی زوایای آن تولید و پخش کرده است. اما در یکی از بخش های این گزارشی نامی از یک برنامه تلویریونی و پربیننده آورده شده و اتهاماتی مطرح شده که اگر واقعا منظورآن برنامه نود باشد، اداره کل حقوقی سازمان صداوسیما قطعا پیگیر این مساله خواهد بود.
بحث با مجید جلالی و جلال چراغپور درباره تیم امید
مجید جلالی و جلال چراغپور دو
مهمان دیگر این برنامه بودند که به عنوان کارشناس به دلایل ناکامی تیم های
پایه ای فوتبال ایران، الخصوص تیم ملی امید برای راهیابی رسیدن به المپیک
پرداختند.
در این بخش فلاش بکی به تیم ملی امید در مقدماتی المپیک آتن زده شد، جایی
که محمد مایلی کهن در برنامه نود حاضر شده بود در صورتی که تیم ملی امید با
اما و اگر همراه بود اعلام کرده بود عدم صعود ایران فاجعه نیست.
علی کفاشیان نیز در سال 85 و زمانی که دبیرکل کمیته ملی المپیک بود با حضور
روی خط برنامه نود اعلام کرده بود باید کارهای پایه ای در تیم ها انجام
شود تا آنها در مسابقات نهایی به موفقیت برسند و صرفا حضور آنها ملاک و هدف
نباشد. کفاشیان 13 ماه بعد از آن ریاست فدراسیون فوتبال را برعهده گرفته
بود.
این ناکامی ها ادامه پیدا کرد تا اینکه داور بازی سوت پایان بازی ایران
برابر ژاپن را به صدا در آورد تا رویای المپیکی شدن ایران در ریو 2016 هم
نقش بر آب شود.
مجید جلالی که اکنون هدایت تیم سایپا را برعهده دارد و روزگاری با حضور در
فولاد و برنامه ریزی 5 ساله توانست تیم های پایه ای این تیم خوزستانی را
سازمانی دهی کند در ابتدای صحبت هایش در برنامه نود گفت: باید از نزدیک
مسائل را دنبال می کردیم تا نظر درستی در این باره اعلام کرد. ما اکنون
اینجا می خواهیم دلایل ناکامی این تیم را بحث کنیم یا دلایل ناکامی چندین
ساله تیم ملی امید؟ ما چندین بار این مسائل را بررسی کردیم و این کار عبث
است. چرا این مربی را نیاوردیم و چرا ان بازیکن را در ترکیب قرار ندادیم ما
را به بیراهه می برد. ما در این چندساله مربیان خارجی داشتیم و اوت شدیم و
مربی ایرانی هم همین وضعیت را دنبال کردیم. ما باید به اصل مطلب بپردازیم.
وی ادامه داد: ژاپن ما را اوت کرد؛ تیمی که 6 بار پیاپی به جام جهانی رفته و 3 بار قهرمان آسیا شده است. تمام کارهایی که ژاپن در این سال ها کرده را ما نکردیم. ما باید به برنامه ریزی و کار استراتژیک برسیم. اگر ما برنامه ریزی 15 ساله داریم می توانیم به آینده امیدوار باشیم ولی اگر بخواهیم بگویم چرا خاکپور این کار را کرد و چرا نکرد چاره کار ما نخواهد بود.
فردوسی پور که به مخالفت برخی ها با حضور زلاتکو کرانچار اعتراض داشت و البته به موضوع ایجاد کمیته صیانت که مانع از حضور این مربی کروات شده بود گفت: ان کمیته فقط برای این تشکیل شده بود که کرانچار را از حضور در تیم ملی امید محروم کنند. چرا این گروه فقط باید برای یک نفر باشد و بعد از ان دیگر فعالیت نکند و تیم های دیگر بتوانند مربی خارجی جذب کنند و فیلتری برای آن قائل نشد؟
جلال چراغپور به عنوان دیگر کارشناس حاضر در این برنامه صحبت هایش را
اینگونه آغاز کرد: باید بازی های تیم ملی امید را تفکیک کنیم. اگر این
عملکرد را هرم در نظر بگیریم، بازی با ژاپن در راس هرم قرار می گیرد و بازی
های مقدماتی در بخش دیگری از هرم و بازی های دوستانه هم در بخش دیگر. در
این چند ساله چندین مربی عوض کردیم.
وی ادامه داد: من تنها بازی پایانی ایران برابر ژاپن را بررسی می کنیم و اگر در صحبت هایم نیاز به بررسی بازی های دیگر ایران شد هم آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
جلالی در ادامه صحبت هایش گفت: فوتبال ما ناکام است؛ چرا در سال های اخیر فوتبال ما در لیگ قهرمانان آسیا قهرمان نشده؟ چرا فوتبال ما جام ملت های آسیا چندین سال است قهرمان نشده؟ اگر به علل اصلی ناکامی فوتبال پرداخته شود مطمئنا می توان آسیب شناسی کاملی از علل ناکامی فوتبال ایران داشت.
وی در دفاع از محمد مایلی کهن که از سوی فردوسی پور به عاملی برای برهم خوردن وفاق تیم ملی نامید شده گفت: وقتی می آیند مقایسه بدی انجام می شود که می گویند بنز را بر می دارند و موتورگازی می اورند باعث مسائلی می شود. وقتی توهین می شود من به عنوان مربی باید دفاع کنم. اگر گری لینه کر را به عنوان مجری در سیمای ایران آورده شود شما قبول می کنید صفت موتور گازی روی شما گذاشته شود؟
فردوسی پور اعلام کرد: بله، اگر لینه کر بیاید من با آغوش باز قبول می کنم و
هیچ وقت نمی گویم عباس آقا اگر بود این برنامه را در بین چهار برنامه
چهارم می کرد.
جلالی در واکنش به این مساله گفت: اگر شما سایت کانون مربیان را نگاه کنید
ما مقاله هایی از مربیان خارجی قرار داده ایم و این نشان دهنده این است که
ما آنها را قبول داریم اما توهین را نمی پذیریم.
جلال چراغپور که بحث را همچنان حول هرم ادامه داد گفت: آقای فردوسی پور شما
هم اینگونه وارد هرم شده اید! ما ابتدا باید شما را کنترل کنیم و حوصله
کنید تا به پاسخ تان برسید. تیم ملی در کارهای تاکتیکی و فنی عملکرد خوبی
داشت و شما می توانید این را در آنالیزی که تهیه کرده ام به خوبی مشاهده
کنید و این شانسی نیست و کاری است که روی آن تمرین زیادی انجام شده است.
وی ادامه داد: بازی دو تیم ایران و ژاپن در حالی آغاز شد که کادرفنی تیم ملی کاملا از حریف شناخت پیدا کرده بود و تاکتیک 1-4-1-4 به خوبی انتخاب شده بود. من متوجه شدم که تیم ملی امید 19 بار موفق به گرفتن توپ از حریف شدند. اگر بخواهیم با تیم ملی بزرگسالان مقایسه کنیم، شاگردان کی روش فضا را به حریف می دهند و بعد در زمان حمله این حرکت توپ گیری را انجام می دهند. تیم امید گستاخانه تر بازی می کرد و این روشی است که اکنون گوآردیولا در بایرن مونیخ اجرا می کند. از دقایق پایانی نیمه دوم متراژ دوندگی ایران پایین تر آمد. ما در این بازی می توانستیم 5 گل بزنیم. اولین توپ را مطهری از دست داد. ضربه ای که محمدی از دست داد و در ادامه بار دیگر مطهری و در نهایت فرصت سوزی توسط علی کریمی. اگر یکی از این توپ ها گل می شد هیچ کدام از این اتفاقات و انتقادات اکنون وجود نداشت. ژاپن برای 30 دقیقه باقی مانده 2 کیلومتر بیشتر در بدن بازیکنان ذخیره کرده بود اما ما توان جسمی مان را از دست داده بودیم. تنها انتقادی که می توانم از کادرفنی تیم ملی امید کنم این است که آنها استراتژی بازی در وقت های اضافه را نداشتند. اکنون وقت زیادی نداریم و باید 200 آیتم مورد بررسی قرار گیرد.
جلالی در ادامه بحث درباره تغییرات پیاپی ترکیب تیم ملی گفت: این حتما ایده خاکپور بوده و ایشان بهتر می تواند در این باره صحبت کند. این موضوعات مقطعی است و زمان بگوویچ هم می گفتیم و قبل از او هم می گفتیم. به خاطر دارم تیم در جام ملت های آسیا حضور داشت و به کره باخت. مجلس ما را خواست و آنجا هر کس دلیلی برای این مساله گفت. بعد از آن قطبی آمد و همین حذف اتفاق افتاد و بار دیگر این حرف ها تکرار شد. در ایران حدود 700 نفر زیر 20 سال فوتبال بازی می کنند چطور ما نمی توانیم از پتانسیل آنها استفاده کنیم؟
سرمربی سایپا در واکنش به صحبت فردوسی پور درباره جابجایی بازیکنان در ترکیب تیم ملی گفت: فکر می کنید سرمربی تیم ملی می خواهد ببازد؟ یعنی مربی تیم ملی نمی داند چطور از بازیکنانش استفاده کند؟ ما اگر بخواهیم بگوییم چرا فلانی بازی کرد و چرا اینجا و آنجا بازی کرد به نتیجه نمی رسیم.
فردوسی پور با بررسی لیست تیم هایی مثل عراق، کره جنوبی، ژاپن و ازبکستان و
مقایسه انها با حضور بازیکنان جوان در ترکیب ایران وضعیت تیم کی روش را در
رتبه دوم استفاده از بازیکنان جوان دانست. عراق با استفاده از 10 بازیکن،
ایران با 7 بازیکن، ازبکستان با 2 بازیکن و ژاپن و کره جنوبی بدون استفاده
از بازیکن امید در لیست خود در این رده بندی قرار داشتند.
جلالی بار دیگر صحبت هایش را اینگونه ادامه داد: ما می توانستیم ارژانتین
را هم ببریم اما این تنها یک اتفاق است و فوتبال راه خودش را دارد. راهی که
ژاپن می رود راه پیشرفت فوتبال است. ما اینجا به دنبال بحث و جدل هستیم و
این دعواهای پوشالی است.
وی ادامه داد: حضور مایلی کهن باعث شد تا تجربه در کادرفنی تیم ملی امید هم بالا برود.
جلالی درباره بیانیه ای که کانون مربیان صادر کرده بود گفت: آن بیانیه یک
واکنش بود به توهینی که شده بود. در ذهن ما دیواری به عنوان مربیان داخلی و
خارجی نیست. مطمئنا در بین خودمان هم مربیان خوب هم وجود دارد و مربیان
دلال و بد هم وجود دارد.
فردوسی پور با عنوان اینکه در بین بازیکنان تیم ملی امید 8 عضو ان در بین 25 نفر اول لیگ پانزدهم حضور داشتند گفت: وقتی چشمی که در تیم باشگاهی اش تماما هافبک دفاعی بازی کرده چطور باید در تیم ملی به دفاع آخر برود و این مشکل به وجود آید.
جلالی در این باره گفت: ما مشکل عدم حمایت تیم های پایه داریم، ما مشکل امکانات داریم و ...
او درباره اینکه مهدی ترابی در تیم ملی زیاد استفاده نمی شد با دفاع از مایلی کهن و خاکپور گفت: ما در تیم سایپا هم با توجه به فشردگی بازی ها زیاد از او استفاده نمی کردیم و استراحت می دادیم.
این در حالی بود که فردوسی پور با نمایش آمار بازی های ترابی نشان داد که جلالی برخلاف حرف هایش از تمام پتانسیل این بازیکن استفاده کرده است!
جلالی در پایان حرف هایش گفت: ما کار خوبی کردیم که فردای انتخاب خاکپور در حمایت از او بیانیه صادر کردیم. ما هم بعضی اوقات احساسی می شویم و این وظیفه ذاتی کانون مربیان است. مخصوصا زمانی که به مربیان داخلی توهین می شود. در زمینه فنی هم باید از مربیان مان حمایت کنیم. من از آقای بگوویچ هم که تیم امید حذف شد نگفتم او مقصر بود. ما باید نگاه را بگذاریم روی مربی خوب و بد نه اینکه مربی خارجی و داخلی. هیچ وقت نژادپرستی در کانون مربیان وجود ندارد و ما هیچ وقت نگفتیم چرا اشکان دژآگه و قوچان نژآد در تیم ملی حضور دارند. اگر نگاه اینگونه این است نباید بگویم بنز و موتور گازی. سنجش ما باید فقط مربی خوب و بد باشد. اگر یک نفر از جمع مربیان داخلی چنین چیزی گفته نباید تسری به تمام اعضا داده شود.
فلش بک به ناکامی های تیم امید در دوره های گذشته پخش شد و مشخص شد همان راه اشتباهی که در دوره های قبل رفتیم را تکرار کردیم و نتیجه گیری در بازی های آسیایی را فدای صعود به المپیک کردیم.(ویدیو)
تقویم نود این هفته در کرمان و در حمام گنجعلی خان ضبط و پخش شد.(ویدیو)
۳۰ دی ۶۷ آخرین بازی هدایت تیم ملی با پرویز دهداری برابر ژاپن برگزار شد.
۳۰ دی ۷۷ جنجالی ترین دربی تاریخ پایتخت با درگیری امیر قلعه نویی و مجتبی محرمی انجام شد.
۴ بهمن ۷۰ آخرین دربی جام باشگاه های تهران برگزار شد و استقلال قهرمان شد.
۳ بهمن تولد حسین کلانی و حمید درخشان از پیشکوستان پرسپولیس است.
لگد تاریخی اریک کانتونا به سینه هوادار کریستال پالاس.
۱ بهمن ۷۸ و بازی ایران و منتخب ستارگان آسیا برای خداحافظی نادرمحمدخانی.
و گل هفته که گل امیرحسین اصلانیان مهاجم اسبق پرسپولیس به فولاد در ۳ بهمن ۷۹ بود از جمله بخش های تقویم این هفته بود.
بخش دیگری از آنالیز نود از دلایل نتیجه نگرفتن تیم ملی امید پخش شد.(ویدیو)
یک ساعت و ۳۲ دقیقه پس از آغاز برنامه برای اولین بار نتایج نظرسنجی پخش شد که با شرکت ۸۷۲ هزار نفر، ۵۷ درصد کادر مدیریتی فدراسیون و وزارت ورزش، ۲۵ درصد کادرفنی و ۱۰ درصد عدم تعامل تیم های بزرگسالان و امید را عامل ناکامی تیم امید دانستند.
گزارشی از جشن تولد منصور پورحیدری پیشکسوت و سرپرست استقلال که به تازگی بر بیماره غلبه کرده و بهبود پیدا کرده پخش شد.(ویدیو)
محمد خاکپور سرمربی تیم فوتبال امید به برنامه آمد و گفتگو با او درباره نتایج تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا آغاز شد. (مشروح صحبت های خاکپور در برنامه 90)
با اعلام نتایج نهایی نظرسنجی برنامه این هفته نود ساعت ۱:۵۰ بامداد به اتمام رسید. در پایان با شرکت بیش از یک میلیون نفر، سوءمدیریت وزارت ورزش و فدراسیون با ۶۰ درصد به عنوان دلیل ناکامی تیم امید از سوی مردم معرفی شد و پس از آن عملکرد کادرفنی با ۲۳، عدم تعامل تیم های بزرگسالان و امید با ۱۰ و عملکرد ضعیف بازیکنان با ۶،۵ درصد آرا در رده های بعدی قرار گرفتند.