به گزارش مشرق، مرضیه وحید دستجردی در سال 1338، در خانوادهای اصالتاً اصفهانی در شهر تهران متولد شد. وحید دستجردی، اولین زنی است که بعد از پیروزی انقلاب در جمهوری اسلامی ایران به مقام وزارت رسیده است. او متخصص زنان و زایمان و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است و علاوه بر وزارت بهداشت دولت دهم، نمایندگی دورههای چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی را نیز در کارنامه خود دارد. او که در سال 1388 توانسته بود با رأیی بالا بر مسند وزارت تکیه زند؛ دی ماه سال 1391، طی حکمی از سوی رئیسجمهور وقت، محمود احمدی نژاد، از این مقام عزل شد. وحید دستجردی از نظر سیاسی، عضو جمعیت زنان اصولگرا است.
وی که در حال حاضر در لیست ائتلاف اصولگرایان تهران قرار دارد، به سوالات متعددی درباره ورود به فضای سیاسی، مجلس پنجم، برنامههای خود برای مجلس دهم، حقوق زنان، فضای رکود و بیکاری، وعدههای اقتصادی پسابرجام پاسخ داد.
مشروح این گفتگو در ادامه میآید:
یکی از نکات خانم دستجردی حضور در خانواده ای کاملا پزشکی است. چه حس و حالی دارد همه خانواده پزشکند؟ آیا باهم تبادل نظر و بحث های پزشکی می کنید یا اصلا وقتی هم را می بینید صحبتی از پزشکی ندارید؟
وحید دستجردی: جملهای داریم که میگوید، حزب حرفه ما هم خانوادگی است. ما هم مثل دیگران زندگی میکنیم ولی وقتی با هم جمع هستیم بخش اعظم صحبتها درباره امور پزشکی و سلامت است.
خانم دکتر شما 16 سالگی وارد دانشگاه پزشکی آن هم قبل از انقلاب شدید چطور چنین زود؟
وحید دستجردی: فکر میکنم یک متوسط هوش و استعدادی را خداوند متعال به من عنایت کرده که خودم هم سعی کردم آن را پرورش دهم، در حقیقت از 16 سالگی وارد حوزه خدمت به مردم شدم که عشق من خدمت برای سلامتی مردم بود و هست. یادم نمیآید در طی این سالها دعای شفای همه بیماران و بیماران منظور درنظرم فراموش شده باشد. در اینجا هم از خداوند قادر مهربان میخواهم و از شما و مردم عزیز هم میخواهم دعا بفرمایید که همه زوجهایی که فرزند میخواهند و مدتها در حسرت بچهدار شدن به سر میبرند، خداوند به همه آنها فرزندان خوب عطا بفرماید.
شما امسال اعلام کردید میخواهید مستقل وارد انتخابات شوید چرا اصلا نماینده شدن را انتخاب کردید؟
وحید دستجردی: شما مطلعید که من دو دوره در مجالس چهارم و پنجم نماینده مردم تهران بودم و تجربیات خوبی از آن دوران مجلس دارم. هماکنون میبینم به عنوان یک فرد مجرب و متخصص که امیدوارم خداوند متعال هم تعهد مرا پذیرفته باشد بتوانم وارد عرصه خدمت شوم. به نظرم مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین مراکز خدمتگزاری به این مردم خوبست.
* یکی از اهم امور ما در مجلس تصویب برنامه ششم است
به عنوان کسی که دو دوره نمایندگی مجلس و یک دوره سطح وزارت خانه و کار اجرایی داشتید بزرگترین برنامه ی شما به عنوان یک نماینده چیست؟ به عبارت دیگر هدف گذاری یک نماینده در موضوع مجلس چیست؟
وحید دستجردی: هدف اصلی خدمت است، من دو برنامه اصلی دارم که یکی در جهت تخصص پزشکی و حوزه سلامت و برنامهریزی برای سلامت همگانی مردم است و برنامه دیگر رفع مشکلات عمومی مردم و برنامهریزی اساسی برای حل مسائل معیشتی مردم، طراحی اقتصادی مقاومتی، برنامهریزی و قانونگذاری برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و توسعه علم و فناوری در جهت دامن زدن به تولیدات داخلی و شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی است، البته به عنوان یک زن هم بایستی پاسدار حقوق شرعی و اسلامی زنان باشم و در جهت تحقق جایگاه و منزلت واقعی زن در جمهوری اسلامی تلاش کنم. غافل نشویم که ما برنامه ششم توسعه را هم داریم و یکی از اهم امور ما در مجلس پیگیری و تصویب یک برنامه ششم توسعهای جدی و کارساز است.
خانم دکتر چرا در جبهه یکتا حاضر نشدید و دبیر کلی جبهه متحد زنان اصولگرا را برعهده گرفتید؟
وحید دستجردی: قبلاً گفتم که با برخی اهداف و برنامههای یکتا موافق نبودم و در مورد جبهه متحد زنان اصولگرا و کارآمد هم از نظر تخصصی، هم از نظر نوع خانمهای هیأت مؤسس و شورای مرکزی و هم از نظر جنسیت، احساس همسنخ بودن میکردم و رویهمرفته فکر میکنم با این خانمهای کارآمد و در قالب فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی سلامت یاری یاری برای زنان میتوان خدمات خوبی به جامعه ارائه نمود.
رابطه ی شما با احمدی نژاد چگونه است؟ چرا مورد غضب آقای احمدینژاد قرار گرفتید؟
وحید دستجردی: هیچ رابطهای وجود ندارد. در مورد غضب و غیره هم بهتر است از خودش سؤال شود.
*بعد از عزلم هیچ پیغامی بین بنده و احمدینژاد رد و بدل نشد
پس از عزلتان با احمدی نژاد ارتباط هم داشتید یا اینکه پیغامی برای شما داشته باشد؟
وحید دستجردی: ارتباطی نداشتم و هیچ پیغامی هم رد و بدل نشد.
خانم دکتر شما وضعیت سیاسی کشور را چگونه می بینید؟ چرا بایستی بعضی ها از انتخابات بهره برداری ضربه زدن به نظام را داشته باشند.
وحید دستجردی: بحمدلله با تدبیر و درایت و اقتدار مقام معظم رهبری و همه ارگانهای سیاسی کشور به تبعیت از ایشان، امور با موفقیت در حال پیگیری است. بالاخره تضاد منافع افراد و قدرتها با منافع مردم مسلمان و نظام اسلامی منجر به خیال خام ضربه زدن به ارکان جمهوری اسلامی به خصوص در آستانه انتخابات که نماد مردمسالاری دینی را مینماید که به حول و قوه الهی این خواب آشفته هرگز تعبیر نمیشود.
چگونه می توان تصور کرد ثبت نام های فله ای صورت بگیرد و بعد بعضی ها عصبی باشند چرا همه را تایید نکردید؟
وحید دستجردی: به نظر من همه حسابشده آمدند و پشت ثبتنامها انگیزه وجود داشت و حساب شده هم رد شدند. البته همیشه ممکن است در تشخیص، اشتباهی هم صورت بگیرد. این یک امر محتوم است، نباید از این رد شدنها عصبی شد. هر کس با ذهنیت فردی، خودش را محق میداند. باید یک رسیدگی جدی عادلانه صورت پذیرد و نتیجه رسیدگی جدی عادلانه را هر چند به ضرر باشد بپذیریم.
شما در جایی گفتید دسته بندی های رایج امروز یعنی اصلاح طلب و اصولگرا را قبول ندارید دلیلتان چیست؟
وحید دستجردی: از نظر من دیانت و پایبندی به اسلام و نظام اسلامی مهم است. در آیات قرآنی هم داریم که وجعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا ما شما را شعبه شعبه و گروه گروه قرار دادیم که همدیگر را بشناسید و با هم آشنا شوید. فرمایش مقام معظم رهبری هم این است که اعتقاد به اسلام و نظام اسلامی و قانون اساسی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه.
ضمن اینکه برنامه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی بهداشتی جناحها و دستهبندیهای رایج امروزی چیست، آیا برنامههای مکتوب اعلام شده دارند؟ نه اینطور نیست. آیا برنامه اقتصادی دولت اصلاحطلب چیست؟ سرمایهداری، بیبرنامگی، سوسیالیستی؟
به نظر شما بعضی از جریانات که می گویند جامعه سمت ماست و یا اقبال عمومی با اصلاح طلبان است چگونه می دانید.
وحید دستجردی: هر کسی از دید و آرزو و میل خودش حرف میزند. جواب من حرف مردم کوچه و بازار است؛ جوجه را آخر پاییز میشمارند.
خانم دکتر چه شد که شما از لیست کارگزاران انصراف دادید و در این لیست حاضر نشدید با اینکه بسیاری سعی میکردند در این لیست باشند.
وحید دستجردی: خطومشی و زوایای فکری من خیلی منطبق با تفکر این گروه نبود.
* ما مجلسی نظیر مجلس مدرس میخواهیم
به نظر شما دولت می تواند لیست بدهد و اگر لیست دهند توقعاتی از نماینده دارند؟ این وکیل الدوله شدن نیست؟
وحید دستجردی: دولت هرکار بخواهد میتواند بکند، البته معلوم است که نتیجه رأی آوردن این افراد وکیلالدوله شدن است ولی من فکر نمیکنم اینقدر بیتدبیر باشند، ما مجلسی نظیر مجلس مدرس میخواهیم.
*ماجرای استیضاح عبدالله نوری
: شما یکی از فعالان استیضاح عبدالله نوری بودید. چرا اصلا وارد فضای استیضاح شدید؟
وحید دستجردی: من در ردیف سایر استیضاحکنندگان بودم. در آن مجلس من یک نماینده بودم که به تشخیص عمل کردم. استیضاح یعنی توضیح خواستن و ما از بعضی عملکردها که با مبانی قانونی توافق نداشت، از ایشان توضیح خواستیم که استیضاح و توضیح خواستن از حقوق مجلس و نظام مردمسالاری دینی است. البته شما میدانید که غیر از آقای عبدالله نوری خیلی از وزرای دیگر هم در همه دورهها استیضاح شدند.
در مجلس شما منتقد دولت هاشمی هم بودید یا خیر؟
وحید دستجردی: در خیلی از موارد منتقد بودم و به تشخیص خودم عمل میکردم.
*مجلس ششم دیگر تکرارشدنی نیست
امکان دارد بعضی ها بخواهند مجلس اتی را مجلس ششمی برنامه ریزی کنند؟ ثبت نام های فله ای را می توان در این موضوع برای فشار به تایید صلاحیت کاندیداهای دیگر و ورود افراد به مجلس و تبدیل ان به مجلس ششم تحلیل کرد؟
وحید دستجردی: مجلس ششم مجلس خاصی بود که دیگر تکرارشدنی نیست. مطابق مستندات، مدافع آن مجلس و یا بهتر بگوییم بعضی اقدامات آن مجلس، بیگانگان بودند. امروز بعضی از اعضای همان مجلس در آمریکا پناهندهاند. حمایت آمریکا از بعضی رفتارهای آن مجلس و آنچه شما در برنامه «پارلمان» در کانال 6 صدا و سیما ملاحظه میکنید همگی دال بر این موارد است که قطعاً با مصالح ملی، با وحدت ملی، با استقلال و آزادی ملت ما ناسازگار و مخالف است. آبستراکسیون نمایندگان، استعفای دستهجمعی تعداد زیادی نمایندگان استعفای فرمانداران و مدیران به دنبال آنها همگی تلاش برای ضربه به نظام جمهوری اسلامی بود که حتماً تکرار نخواهد شد.
اینکه بعضی از اصلاح طلبان می گویند فتنه تمام شد و نباید هی گذشته را به رخ کشید از چه مبنایی سرچشمه می گیرد.
وحید دستجردی: فتنه تمام نشده و تمام هم نخواهد شد. مثال پزشکی آن این است: تا زمانی که موجودی زنده است و حیات دارد و نشو و نما میکند، میکروبها و پاتوژنها هم به دنبال نفوذ در بدن و استقرار در موجود زنده و خواهان فعالیت و رشد در بدن و بیمار کردن و از کار انداختن بدن موجود زنده هستند. تا زمانی که نظام اسلامی برپاست فتنه نیز برجاست تا انشاءالله این نظام را به دست صاحب اصلیش بسپاریم. منتها فتنه ممکن است در اشکال و شمایل متفاوت و مختلف ظاهر شود.
*تحریمها و فتنه هر دو علت و معلول یکدیگر و یک سیکل معیوبند
شما زمان فتنه در وزارت خانه بودید چقدر فتنه را سبب وضع تحریم ها میدانید؟
وحید دستجردی: تحریمها و فتنه هر دو علت و معلول یکدیگر و یک سیکل معیوبند. برای به وجود آمدن فتنه، تحریمها از قبل اعمال شده بود و همینطور فتنه هم در تقویت و سرعت گرفتن و تشدید تحریمها نقش جدی داشت. این سیکل معیوبی بود که هر دو همدیگر را تقویت میکردند.
شما اولین رئیس کمیسیون زنان مجلس هم بودید؟ این کمیسیون را چرا تشکیل دادید؟
وحید دستجردی: زیرا محور و اساس اجتماع خانواده است و بنیان خانواده سالم پایهگذار و بنیان اجتماع سالم است و زن پایهگذار و متولدکننده خانواده و تربیتکننده خانواده است: «از دامان زن مرد به معراج میرود» و جوان سالم و خانواده سالم و اجتماع سالم محصول تربیتی، عاطفی و فرهنگی زن هوشمند، مقتدر، مهربان، عالم، مدیر دلسوز و باوقار و در یک کلام «زن ایرانی» است.
به نظر شما اینکه بعضی ها می خواهند زنان را لیستی کنند و کلی هم تبیلغات در این زمینه کردند اساسا با حضور زن در لیست یا درصدی کردن مجلس مشکلی از موضوع زنان حل می شود؟
وحید دستجردی: مشخص است این بحث تبلیغاتی است و درصدی کردن زنان مشکلات زنان را حل نمیکند. برای احقاق حقوق حقه اسلامی زنان نیازمند حضور زنان قوی و توانمند در مجلس هستیم.
حد فعالیت زنان را کجا می دانید و بزرگترین خواسته حال حاضر زنان در حوزه ی قانونگذاری را چه می دانید؟
وحید دستجردی: فعالیت زنان حدی ندارد همانطور که فعالیت مردان نیز حدی ندارد حد آن استعداد و توانایی نماینده مجلس در برآوردن خواستهها و حقوق زنان و مردان است.
*جریان فتنه و جریان انحراف دو روی یک سکه هستند
فارس: درباره جریان فتنه سال 88 و ایجاد جریان انحرافی که در دولت دهم بروز و ظهور داشت و موضعگیری شما در قبال آنها توضیح دهید.
وحید دستجردی: جریان فتنه و جریان انحراف دو روی یک سکه هستند و جریان فتنه، درواقع شبه کودتایی بود که میخواست به اصل نظام صدمه بزند و همه ارکان نظام را مورد هدف قرار داده بودند و در این مسیر از حمایتهای بیگانه نیز برخوردار بودند.یکی از مسائلی که به فتنه کمک کرد، حمایت دشمنان و بیگانگان از این جریان بود، اما جریان انحرافی جریانی بود که از لحاظ اعتقادی و مسائل شخصیتی در پی این بودند که خودشان حاکمیت را در دست گرفته و رهبری را به دست آورند.
جریان انحرافی به نحو دیگری به ارکان نظام صدمه میزدند، جریان فتنه و جریان انحراف دو روی یک سکه هستند که هر کدام از کانال خود و یکی از آنها از مسیر فرقهای و دیگری از سوی خارج کشور حمایت میشد اما وجه اشتراکشان حمله به ولایت فقیه بود. بنده هیچ گاه مورد استقبال و حمایت هیچ کدام از این دو جریان نبودم و هم در آن دوره عزل شدم و هم در دورههای بعد تحت شعاع قرار گرفتم و الان نیز امیدوار هستیم که مسیر صحیح و ولایی را پیش برویم.
درباره لیست ائتلاف اصولگرایان و حمایتهایی که از سوی علما از این لیست صورت گرفت، توضیح بفرمایید.
وحید دستجردی: لیست بزرگ اصولگرایان که پشت آن بزرگان دینی و سیاسی کشور قرار دارند مورد قبول جامعه مدرسین و جامعه روحانیت قرار گرفته است، حضرت آیتالله یزدی، آیتالله موحدی کرمانی، آیتالله مصباح لیست اصولگرایان را تایید کردهاند. فهرست اصولگرایان مورد اعتماد مردم قرار دارد، ما به کسانی که حامی این لیست هستند اعتماد داریم و این لیست حاصل جلسات متعدد و طولانی است که هفتهها برای آن کار شده است تا مردم بتوانند در نهایت دست به انتخاب اصلح بزنند.
در حال حاضر مشکل گرانی و رکود از مشکلات اساسی کشور است، برنامه شما و اصولگرایان برای حل این مشکلات اساسی و زیربنایی چیست؟
وحید دستجردی: ما باید ببینیم کشورهای دیگر دنیا که وضعیت مشابه ما داشتند و در رکود اقتصادی غوطهور هستند برای خارج شدن از این شرایط چه میکنند و ما هم سعی کنیم متناسب با فرهنگ خودمان و با بهرهگیری از تجربیات دنیا این کار را انجام دهیم. اقتصاد مقاومتی مجموعهای از اقتصاد ریاضتی است که ما باید از اسراف و تبذیر جلوگیری کنیم و در عین حال به حمایت از تولیدکنندگان داخلی بپردازیم. ما جای این دو مسئله را در کشور خود خالی میبینیم، ما میبینیم که هم خیلی خاصه خرجی میکنیم و به هیچ وجه از اسراف و خرده خرجها جلوگیری نمیشود. در حالی که ما باید در زمینههای اقتصادی با هر نوع اسراف مبارزه کنیم.
ما باید ببینیم چین، کره و ژاپن و ترکیه برای مسائل اقتصادی و حمایت از تولیدکنندگان چه اقداماتی انجام دادهاند، ما متاسفانه مسئله حمایت از تولیدات داخلی را که باید توسط دولت صورت بگیرد جدی نگرفتهایم و بسیاری از تولیدکنندگان داخلی بعد از مدتی ورشکست شده و نمیتوانند با اجناس مشابه خارجی که به وفور هم چه از لحاظ قاچاق و چه غیر قاچاق وارد کشور میشود مقابله کنند. ما اگر بتوانیم وارد مجلس شویم برنامهمان حمایت از تولیدکنندگان است.
*اکثر دولتیها زمینه تجارت دارند
درباره گرانیهای اخیر از جمله گران شدن بلیت هواپیما میخواستیم نظر شما را بدانیم و اینکه این گرانی ها چقدر در بهبود شرایط اثرگذار است؟
وحیددستجردی: اینها یک دولتی هستند که اکثراشان زمینه تجارت دارند و شاید خیلی از نزدیک با مشکلات مردم مواجه نبودهاند، آیا گران کردن بلیتهای هواپیما تاثیری بر پروازهای ما داشته است یا خیر، مردم ساعتها برای سوار شدن به هواپیما انتظار میکشند و زمانی که وضعیت نامناسب هواپیماها را میبینند متوجه این عدم تاثیرگذاری میشوند. دولتی که با شعار تدبیر روی کار آمد نباید کارهای زشت و سخیفی چون دفن کردن سیبزمینی از آنها سر بزند.
افزایش قیمت دلار چطور؟
وحید دستجردی: یکی از راههای تامین اعتبارات دولت، فروش دلار است. آنها دلار را در بیرون از بانک مرکزی میفروشند بنابراین مشخص است که قیمت دلار توسط دولت اهرمی است برای اینکه بتوانند کسریهای خود را برطرف کند. کاملا مشخص بود که برجام فقط یک تاثیر سیاسی میگذارد. البته درباره برجام نظر من همان نظر مقام معظم رهبری است و کسانی که در گفتوگوهای برجام شرکت داشتند، تلاش خود را انجام دادند و تا این حد به نتیجه رسیده است.
*دشمن متوجه شده بود که مسئولان دولتی به برجام نیاز دارند
چه بسا اگر که آنها نمیخواستند که زمان زودی را برای برجام اعلام کنند و کار را به صورت طولانیتر ادامه میدادند _نه مانند اعلام صد روز در آغاز کار که هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و مانور سیاسی بود_ طرف مقابل که دشمن ما هم بود احساس نمیکرد آنها برای جبران استیصال خود به دنبال برجام هستند تا آن را به عنوان دستاورد سیاسی اعلام کنند. دشمن متوجه شده بود که مسئولان دولتی ایران نیاز داشتند اعلام کنند که در برجام موفق شدهاند، بنابراین اگر این مسائل و کارشکنی دشمنان نبود تیم ایرانی موفقتر بود لذا تاحدودی طرف ایرانی دست خود را رو کرد و دشمن نیز مانعتراشیهایی در این مسیر داشت و این باعث شد نتیجه برجام آنطور که ما میخواستیم نشود.
کسانی که جلوی اینها در میز مذاکره نشسته بودند افراد سیاستمدار، حرفهای و فنی هستند و وقتی میبینند طرف مذاکرهکننده ایرانی همه مشکلات را به تحریم گره میزند و میگوید با رفع تحریم مشکل آب و رکودمان حل خواهد شد، مسلم است که فشار دشمن نیز بیشتر میشود.
آمریکا قابل اعتماد نبوده و همانطور که رهبری نیز تاکید کردند آنها به تعهدات خود وفا نمیکنند، ما دیدیدیم که در جایی مانند برجام مسئلهای را حل میکنند اما در جایی مثل کنگره مصوبهای علیه ایران را به تصویب میرسانند و آخرین مورد آن نیز محدودیت سفر به آمریکا برای کسانی بود که به ایران بیایند.
آنچه دشمن در پی آن است عدم شکوفا شدن تولید داخلی در کشور و استقلال در تولید است لذا ما به عنوان ملت و دولت ایران وظیفه داریم همه تلاش خود را برای حمایت از تولیدات داخلی و اقتصاد مقاومتی اختصاصی اختصاص دهیم و به برجام نیز در حد خودش بپردازیم در حالی که اگر دوستان ما در دولت این قدر درباره برجام مانور نمیدادند مشکلات ما در این زمینه کمتر بود.
*استقلال سیاسی بدون استقلال اقتصادی معنا نمیدهد
ارتباط با کشورهای دیگر دنیا از جمله کشورهای صنعتی برای ما میتواند مفید باشد، بنده در زمان تصدی وزارت بهداشت در صورتی قرارداد میبستیم که اعلام میکردیم به شرطی اجازه واردات دارو را میدهیم که به مدت یک سال واردات را انجام دهند اما بعد از آن این تولیدات در داخل کشور انجام شود تا ما بتوانیم خودکفا شویم.
استقلال سیاسی بدون استقلال اقتصادی معنا نمیدهد، اگر میخواهند فقط از این قراردادها پورسانت بگیرند و به فکر جیب خود باشند باید بگوییم که وای به حال مردم ما در حالی که باید به این فکر بود که نرویم فقط بنز وارد کنیم بلکه تکنولوژی تولید بنز را به کشور بیاوریم.
برنامههای شما در صورت ورود به مجلس شورای اسلامی چیست؟
وحید دستجردی: جامعه سالم جامعهای است که از سلامت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هم بهرهمند باشد، گفت: ما باید به سلامت جامعه به صورت ویژه بپردازیم.
* وظیفه اصلی شکوفایی اقتصادی به عهده دولت است
در مساله شکوفایی اقتصادی که اساس آن حمایت از تولید است، وظیفه اصلی به عهده دولت است و اخیرا نیز تولیدکنندگان اعلام کردند 2 هزار میلیاردی که به تولید اختصاص داده شده، به چه کسی دادهاند. لذا حمایت از تولید بسیار امر مهمی است.
در حمایت از حقوق زنان هم باید بگویم زنان همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اگر در هر جریان اجتماعی و سیاسی کشور حضور نداشته باشند، آن جریان به نتیجه مطلوب نمیرسد لذا برای اینکه زنان را در تمام حوزههای کشور به سطح مطلوب برسانیم، باید در این زمینه برنامه دقیق داشته باشیم.
در شاخصهای توسعه انسانی زنان ما رشد بالایی داشتند و در این زمینه ما رتبه اول را به خود اختصاص دادهایم. بنابراین در تمام زمینههای دیگر نیز زنان باید مشارکت کنند. بنابراین حقوق حقه اسلامی زنان باید به آنها داده شود و یکی از کارهای مهم ما در مجلس رسیدگی به امور زنان است. در یکی از جلسات مجلس پنجم با رهبر انقلاب معظمله فرمودند شما خودتان خانم هستید و مشکلات حوزه زنان را میدانید و امثال شما باید برای حوزه زنان برنامهریزی و رفع مشکل کنید.