گروه سیاسی مشرق - ابراهیم اصغرزاده از جمله فعالان سیاسی اصلاحطلب و از دانشجویان پیرو خط امام است که از سوابق انقلابی خود بویژه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، اعلام برائت و عذرخواهی کرده است.
اصغرزاده نماینده مردم تهران در مجلس سوم شورای اسلامی و نماینده شورای شهر تهران در اولین دوره آن بود؛ شورایی که با سیاسیکاری اصلاحطلبان از جمله آقای اصغرزاده، کار آن به انحلال کشیده شد.
ابراهیم اصغرزاده؛ وقتی انقلابی بود
اصغرزاده از جمله افرادی است که صلاحیتش برای شرکت در انتخابات مجلس تأیید نشد. او اخیرا با نشریه آلمانی اشپیگل گفتوگویی کوتاه داشته و در آن ابهاماتی درباره سازوکارهای قانونی نظام جمهوری اسلامی مطرح کرده است.
اصغرزاده در صحبتهای خود از خطر روی کار آمدن «افراطیون» میگوید که میتواند برنامههای روحانی را با مشکل مواجه کند. به اعتقاد اصغرزاده اصولگرایان همان «افراطیون» هستند که نباید به قدرت برسند تا خللی در روند سازش با آمریکا ایجاد نشود.
رهبر انقلاب امروز در جمع مردم نجفآباد درباره کلیدواژههای «تندرو» و «افراطی» که از سوی جریان مدعی اصلاحات به جناح رقیب نسبت داده میشود، فرمودند:
«از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بدخواهان این تعبیر را بکار بردند و منظور
آنها از تندرو کسانی است که نسبت به انقلاب اسلامی و تفکر و اصول امام
پایبندتر و مصممتر هستند و مقصود آنها از میانه رو کسانی هستند که در
مقابل بیگانگان، تسلیم و سازش پذیرتر هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای
گفتند: کسانی که در داخل این تعابیر را بکار می برند باید معارف اسلامی را
به دقت مطالعه کنند زیرا در اسلام، چنین تقسیم بندی وجود ندارد و میانه و
وسط، به معنای «راه مستقیم» است، بنابراین در مقابل راه میانه، تندروی قرار
ندارد بلکه منحرفین از صراط مستقیم قرار دارند.
کسانی که در بیرون مرزها تعبیر تندرو را بکار می برند، مقصودشان جریان وفادار به انقلاب و حزب اللهیها است، بنابراین در داخل باید مراقبت شود که با تکرار این تعابیر، هدف دشمن تأمین نشود.»
مشروح گفتوگوی این فعال اصلاحطلب با اشپیگل را در ادامه میخوانید:
اشپیگل: بیش از 10000 مرد و 1200 زن خود را برای 290 کرسی پارلمانی نامزد کرده بودند که از میان آنها نزدیک به 3000 نفر که به جناح اصلاح طلب تعلق داشتند، رد صلاحیت شدهاند. شما هم یکی از آنها هستید. چرا؟
اصغرزاده: شورای نگهبان معتقد است که من خود را در برابر اسلام و رهبر مذهبی مسئول احساس نمیکنم؛ این یک کلیگویی است که دلیلی برای آن وجود ندارد. چهرههای معروف جنبش حق شرکت ندارند.
** آیا شما اعتراض کرده اید؟
من به گروه نظارت بر انتخابات مراجعه کردم که به شورای نگهبان وابسته است و به پایبندی خود به قانون اساسی اعلام وفاداری کردم اما فایده نداشت!
** شما در سال 1979 سفارت آمریکا را اشغال کردید و در گروگان گیری 53 شهروند آمریکایی شرکت داشتید. شما اکنون خواستار نزدیکی محتاطانه به آمریکا شدهاید. این تغییر عقیده از کجا آمده است؟
این یک تحول طولانی است. ما به هیچ حزب اصلاح طلب وابسته نیستیم، اما مانند ما افراد زیادی هستند که از خط مشی رئیس جمهور حسن روحانی حمایت میکنند.
** برای او کنار گذاشتن اصلاح طلبان ضربه بزرگی است.
اگر افراطیون دوباره به قدرت برسند، او در آینده برای ادامه دادن به سیاست گشایش خود دشواریهای بیشتری خواهد داشت اما او منازعه هستهای را حل کرده است.
**اکنون 100 میلیارد دلار مسدود شده ایران به کشور برگردانده میشوند.
ما متاسفانه یک اقتصاد سایه با ساختارهای مافیایی داریم. ما باید با فساد اداری مبارزه کنیم. هنگامی که پول به مردم برسد، میتوانیم بگوییم که موفق بوده ایم.
** در سیاست داخلی این گشایش ایجاد نشده است.
در هنر و فرهنگ تا اندازهای گشایش به وجود آمده است. اما به حقوق مردم هنوز زیاد توجه نمیشود.