کد خبر 586817
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۹

پیرو ابلاغ صورت گرفته کشت برنج در سراسر کشور (به جز استان های گیلان و مازندران) ممنوع است و این موضوع حتی به بیمه های کشاورزی نیز اعلام شده است.

به گزارش مشرق، معاون زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در جلسه  جایگزین کشت برنج در اصفهان گفت: کمبود آب در سراسر کشور مشهود است ، و  در هیچ کجای دنیا، برنج در مناطقی ، با بارش کمتر از 800 میلیمتر کشت نمی شود.

عباس کشاورز افزود: پیرو ابلاغ صورت گرفته کشت برنج در سراسر کشور (به جز استان های گیلان و مازندران) ممنوع است و این موضوع حتی به بیمه های کشاورزی نیز اعلام شده است.

کشاورز با اشاره به طراحی نرم افزاری در وزارت کشاورزی گفت: الگوی کشت اصفهان نیز می تواند در این نرم افزار نهادینه و در چند جلسه ارائه شود.

وی با بیان اینکه در دو سال گذشته وسعت، کشت برنج به جز در استان های گیلان و مازندران، 120 هزار هکتار کاهش یافته است، گفت: تضمین می دهم بذر مورد نیاز کشت جایگزین تامین شود.
استاندار اصفهان  نیز گفت:  سطح کشت برنج در سه ساله گذشته به یک پنجم قبل رسیده ولی همین مقدار نیز با توجه به تبعات اجتماعی آن قابل تأمل است.

رسول زرگرپور اختلاف مصرف آب بین کشت جایگزین با کشت برنج  راحداکثر 20 میلیون متر مکعب اعلام و اضافه کرد: با حذف کشت برنج مشکل بی آبی حل نخواهد شد زیرا حق آبه کشاورزان به قوت خود باقی است.

در سه سال گذشته در 20 هزار هکتاراز زمین ها تغییر الگوی کشت صورت گرفته و توسعه  کشت محصولات با نیاز آبی کم و کاهش یا حذف تدریجی محصولات با نیاز آبی زیاد را در دستور کار قرار گرفته و کشت برنج از 19 هزار هکتار به 4 هزار هکتار رسیده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 14
  • ناشناس ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    این خیلی مسخره است که در اصفهان کویری عده ای برنج میکارند.البته این مانورهای دولت هیچ تاثیری ندارد
  • اذربایجانی ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    مهمتر از این راهکار تغییر کانالهای انتقال اب از سنتی به جدول کشی هست
  • محمد ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    خوب خدائیه اب اصفهان را بستند شرق اصفهان به قول ایت اله مظاهری که زکات میداد حالا صدقه بر اونا واجب شده حالا میخواند غرب اصفهان هم صدقه واجب شوند
  • ناشناس ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    با انتقال آب از سرشاخه های کارون و دز کشاروزی و اشتغال و تولید و خودکفایی ملی در برنج و گندم از بین رفت.چرا خوزستان که دارای آب بود.با ساخت سد قرار بود آب سیلابهای زمستانی که از زاگرس به جلگه خوزستان می آمد و باعث تخریب میشد کنترل شده و در تابستان کشت تابستانه مانند برنج که غذای اصلی ایرانیان است تامین شود.افسوس که با منطقه ای نگری عده ای فرصت سوزی های بسیاری در ایران و بویژه کشاورزی خوزستان رخ داده است.
  • ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    اصفهان کویری نبود و برنج لنجان هزاران سال کاشته می شد. شما لطف کردید و با کشاورزی در چهارمحال و بختیاری و شکستان طومار شیخ بهایی اصفهان را خشکاندید.
  • ali ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    4 2
    ببخشید ، من اشتباهی منفی دادم
  • ناشناس ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    ناشناس 19:57 در حال حاضر دهها برابر گذشته در لنجان برنجکاری میشود.آب اصفهان به مصرف کارخانه جات میرسد که نباید در اصفهان ساخته میشد.
  • منصور ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    اصفهان کویری نیست؟عجب نکنه منطقه تالش کویره؟
  • ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    بدمزه ترین برنج ، برنج اصفهانه. خیلی هم خشکه
  • ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    0 0
    کاملا منصفانه است !!!گرفتن حق آب مردمی که تنها راه درآمدشان متکی به کشاورزی است ،مردمی که شبانه روز درتلاشن تا لقمه نان حلالی برسر سفره زن و بچه خود بگذارند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس