کد خبر 60966
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۳

وزير بهداشت گفت: خبرنگاران سراسر كشور از امسال و از حدود يك ماه آينده سالي دو بار چكاپ كامل سلامت به صورت رايگان مي‌شوند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مرضيه وحيد دستجردي امروز در مراسمي كه در وزارت بهداشت به مناسبت روز خبرنگار و با حضور اصحاب رسانه در محل وزارت بهداشت برگزار شد، با گراميداشت ياد شهيد محمود صارمي اظهار داشت: ما هرچقدر نيز تلاش كنيم ولي رسانه‌ها مطالب ما را خبري نكنند، به هيچ‌وجه نمي‌توانيم پيام خود را به مردم در حوزه سلامت برسانيم.

وي با بيان اينكه شايد بسياري از دستگاه‌ها مايل باشند كه خبرنگاران تبليغ آنان را بكنند و از گفتن عيوب آنان پرهيز كنند، گفت:‌ اما حضرت امام خميني(ره) نيز فرموده‌اند كه بهترين دوستان ما دشمنان ما هستند زيرا دوستان به دلايل مختلف از گفتن نكات منفي ما خودداري مي‌كنند اما دشمنان عيوب ما را مي‌گويند.

وحيد دستجردي تصريح كرد: خبرنگاران امروز به عنوان دوستان ما به حساب مي‌آيند و تمام نكات مثبت و منفي كه آنان انعكاس مي‌دهند مسلماً به نفع نظام سلامت است.

وزير بهداشت همچنين گفت: سلامت خبرنگاران با توجه به مسئوليت سنگيني كه دارند براي وزارت بهداشت مهم است به همين علت از امسال به طور سالانه يا سالي دو بار چكاپ رايگان مي‌شوند و زمينه‌اي فراهم مي‌كنيم تا به دليل كمبود وقت شما خبرنگاران بتوانيد در زمان‌‌هاي خاص به خصوص در شرايط بعد از كار (شب‌ها) آقايان و خانم‌هاي خبرنگار بتوانند براي چكاپ اقدام كنند.

وحيد دستجردي اعلام كرد: در حال حاضر ما از بيماري‌هاي واگير به سمت بيماري‌هاي غير واگير در حال تغيير هستيم و مسائل مانند چاقي كه ام الامراض است و سكته كه سن ابتلا به آن پائين آمده است مباحث مهمي است و بايد اين خبرنگاران هستند كه اين پيام‌ها را در حوزه سلامت به مردم اطلاع دهند تا شدت وسعت بيماري‌ها كه زياد شده است به اطلاع مردم برسانند به همين علت خودشان بايد در سلامت باشند.

وي افزود: سلامت از نان شب هم واجب تر است و خبرنگاران به عنوان زنگ هشداري هستند كه مشكلات جامعه را مي‌بينند و به ما انعكاس مي‌دهند و ما به صورت رايگان از خدمات شما استفاده مي‌كنيم در حالي كه براي اين كار ما بايد در اين زمينه بازرسان بسياري را در كل كشور و جامعه مي‌فرستاديم.

وزير بهداشت گفت:‌ در زمينه سفرها نيز ارتباط با دانشگاه‌هاي علوم پزشكي گسترش يافته است به طوري كه در سفر 10 روز گذشته خراسان شمالي 24 خانه بهداشت روستايي، 16 پايگاه اورژانس تكميل شد.

وي به تجهيز تمام بيمارستان‌هاي اين استان به دستگاه امحاي زباله و تجهيز به يك سي‌تي‌اسكن مجهز اشاره كرد و گفت: خبرنگاران چشم بسيار دقيق ما هستند و ريزبين‌تر از ما به مسائل نگاه مي‌كنند و بر اساس يك برنامه‌ريزي مشخص اميدواريم بتوانيم حضور خبرنگاران در سفرهاي استاني را داشته باشيم.

*خبرنگاران مجاني اشكالات ما را گوشزد مي‌كنند

وحيد دستجردي با اشاره به اينكه مشكل در حوزه سلامت زياد داريم و همه مشكلات عالم را ما حل نكرديم و نمي‌خواهيم نقايص را نبينيم، گفت: خبرنگاران بايد بر اساس مشاهدات و بررسي‌هاي خود نقاط ضعف را به ما گوشزد كند تا ما نيز بتوانيم مشكلات مردم را برطرف كنيم ولي نبايد بيان اين مشكلات اعتماد مردم را خدشه‌دار كنيم. زيرا معتقديم بزرگترين سرمايه ما مردم هستند به همين علت اطلاع‌رساني يك تيغ دولبه است كه بايد با ظرافيت و دقت انجام شود.

وزير بهداشت به اطلاع‌رساني خوب خبرنگاران در زمينه پيشگيري بيماري آنفلوآنزاي H1N1 اشاره كرد و گفت: به همين علت اكنون ايران از بهترين كشورها در زمينه كنترل اين بيماري در دنيا به حساب مي‌آيد، بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني ميزان مرگ ناشي از اين بيماري بين 2 تا 14 در ميليون نفر برآورد شد كه با توجه به اطلاع رساني خوب خبرنگاران و رعايت بهداشت از طرف مردم كه بعد از انتشار اين اخبار به دست آمد مرگ ناشي از اين بيماري در ايران با 140 نفر 2 در ميليون يعني در حداقل ممكن بود.م شده بود در حالي كه كشورهاي اروپايي مانند اوكراين كه در اين زمينه دچار مشكل شده بودند از ايران براي كنترل آنفلوآنزاي خوكي كمك خواستند.

وي افزود: بنده هميشه به برخي از مسئولان مي‌گويم كه يك وزير براي 290 نماينده مجلس كم است و يك مسئول روابط عمومي نيز براي 120 خبرنگار كم است اما برنامه‌ريزي شده است تا بتوانيم بازديدهاي متوالي از خبرگزاري‌هاي كشور را در برنامه‌هاي خود داشته باشيم.

وحيددستجردي گفت: روزهاي متعددي از جمله هفته سلامت و محيط زيست داريم كه بايد مديركل روابط عمومي وزارت بهداشت با هماهنگي مسئولان و معاونت‌هاي اين وزارتخانه از جمله بهداشت محيط خبرنگاران را گرد هم آورند تا اين مسئولان بتوانند پاسخ خبرنگاران در زمينه‌هاي مختلف محيط زيست، بيماري‌هاي ريوي، قلبي، آزبست، چاي سبز و خودكشي‌ها را ارائه كنند.

وي از خبرنگاران خواست در پوشش اخبار همايشهاي پزشكي فقط به سخنان افتتاحيه توجه نكنند و به محتواي علمي برنامه‌ها نيز بپردازند زيرا مانند يك كلاس درس مي‌تواند دانش خبرنگاران را هم افزايش دهد.

* رشته ژورناليسم پزشكي ايجاد مي‌شود

وزير بهداشت در زمينه ايجاد رشته ژورناليست پزشكي با بيان اينكه بنده به عنوان رئيس شوراي گسترش آموزش پزشكيب پيگير ايجاد اين رشته در دانشگاه هاي علوم پزشكي خواهم بود، گفت: اگر دانشگاهي كه در سال‌هاي گذشته قرار بود اين رشته را ايجاد كند نخواهد اين كار را انجام دهد، بنده به عنوان رئيس شوراي گسترش هفته آينده در جلسه اين شورا پيگيري خواهم كرد تا اين رشته را در دانشگاه ديگري ايجاد شودزيرا اين رشته به نفع حوزه رسانه و خبرنگاران است.

وي ادامه داد: در اين رشته جديد امتيازاتي براي خبرنگاران حوزه سلامت درنظر خواهيم گرفت البته بايد آيين‌نامه اين رشته را طراحي كنيم اما تجارب خبرنگاران يك امتياز مهم در اين زمينه محسوب مي‌شود.

وزير بهداشت ادامه داد: مباحث سلامت بدون تعامل بين بخشي ميسر نخواهد شد، بايستي بخش‌هاي رسانه‌ها مؤثرتر عمل كنند و هر دستگاهي كه در اين زمينه پاسخگو نبود را به جوابگويي بكشند و در اين راستا شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كه با حضور معاونتاول رئيس جمهور، 6 وزير و رؤساي دستگاه‌هاي مختلف برگزار مي شود مي‌تواند در گرفتن گزارش دستگاه‌هاي مختلف بسيار مؤثر واقع شود.

* هيچ مدير وزارت بهداشت حق تهديد خبرنگاران را ندارد

وحيد دستجردي با بيان اينكه هيچ خبرنگاري را نبايد تهديد كرد و در اين زمينه هيچ مديري به خصوص مديران وزارت بهداشت حق تهديد خبرنگاران را ندارند، بيان داشت:‌ در صورت تهديد خبرنگاران از سوي مديران با مدير برخورد خواهد شد ولي خبرنگار نيز نبايد بزرگنمايي كند زيرا در حديثي از امام صادق(ع) داريم كه حضرت مسيح مي‌فرمايد، همه اطلاعات را بگيريد، آنچه خوب است را جذب كنيد و آنچه كه بد است را دفع كنيد و ما نيز آنچه كه از مطالب شما خوب است را استفاده خواهيم كرد و ديگر مطالب شما را كنار خواهيم گذاشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس