به گزارش خبرنگار مشرق، شبکه خبری سیانان آمریکا طی گزارشی به بررسی اقتصاد ایران پرداخت. در این گزارش که فرید زکریا، آن را تهیه کرده بود آمده است: «گروهی وجود دارد که واژههای پرحرارتی در مدح رییسجمهور ایران برای گفتن دارند، که مقر آنها نه در تهران که در واشنگتن است».
زکریا با اشاره به گزارش اخیر صندوق بینالمللی پول اذعان میکند که این صندوق «تصویر بسیار خوبی از اقتصاد ایران نشان میدهد. بر اساس این گزارش رشد اقتصادی ایران 3.2 درصد بوده و همچنان سیر صعودی دارد. نرخ تورم از 25 درصد به 12 درصد آن هم فقط در عرض دو سال کاهش یافته است».
نویسنده این گزارش تصریح میکند که ایران توانسته است با مدیریت مناسب در بخش اقتصاد دست به کار بزرگی بزند که انجام آن آرزوی هر کشور بزرگ صادرکننده نفت است: «تهران توانسته است کاری را انجام دهد که صادرکنندگان بزرگ نفت آرزوی تحقق آن را دارند: حذف یارانه نفت برای جبران 60 میلیارد دلار در درآمد سالانه. این رقم یک ششم کل تولید ناخالص داخلی ایران است».
در ادامه زکریا با اشاره به این که «برخی معتقدند ارقام صندوق بینالمللی پول درست نیست» بیان میدارد که به رغم سالها تحریم اقتصادی ایران از سوی کشورهای غربی و آمریکا این ارقام درست میباشد و «صندوق بینالمللی پول این هفته مجدداً تصریح کرده که بررسیهای آن مستقل از دولت است».
وی علت اصلی چنین رشدی را انجام یک سری اصلاحات در امور اقتصادی ایران میداند: «در اینجا حقیقت این است که ایران در واقع دست به یک سری اصلاحات اقتصادی زده است. پس از دههها اکنون رهبران ایران تلاش کردهاند تا مردم خود را از نفت ارزان بگیرند ــ نفتی که دولت یارانه آن را پرداخت میکند. نفت ارزانی که هیچ ارتباطی با قیمتهای واقعی بازار ندارد قابل تحمل نیست. ایران این مطلب را میداند، همان طوری که هر کشور دیگری چون عربستان و ونزوئلا این را میداند».
زکریا در ادامه گزارش خود اظهار میدارد: «در هر صورت، احمدینژاد بازی زیرکانهای را شروع کرده است. وی نیمی از 60 میلیارد دلاری که از این طریق پسانداز میشود را به صورت مستقیم به صورت ماهانه به مردم باز میگرداند. لذا هر زن و مرد و کودک ایرانی این حق را دارد تا به طور مساوی ماهانه 40 دلار دریافت کند».
وی در پایان گزارش خود با اشاره به تحریمها میگوید: «گزارش صندوق بینالمللی پول دارای نکتهای است. ایران در حال انجام یک سری اصلاحات ضروری است و در نتیجه اقتصاد آن رو به بهبودیست. مسئله تناقضآمیز چیزی است که در اثر تحریمها دارد رخ میدهد».