به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، امير محسن حيدري معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) در گفتگو با خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس، به مناسبت 10شهريور روز پدافند هوايي، با اشاره به تاثيرات مثبت تفكيك بخش پدافند از نيروي هوايي در ارتقاء توان پدافندي كشور، گفت: پدافند هوايي در گذشته به عنوان يك يگان زيرمجموعه نهاجا محسوب ميشد اما امروز با اين تفكيك به عنوان يك قرارگاه مستقل توانسته كنترل عملياتي آسمان كشور را به عهده بگيرد و توانمندي خود را بهتر ارايه كند.
حيدري به تشريح وظايف معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پرداخت و افزود: آماد و پشتيباني يكي از اركان اساسي هر نيرويي است و قطعاً اگر اين معاونت نتواند بخوبي فعاليت كند، در نهايت پشتيباني از رزم و نيروها مختل ميشود.
وي ادامه داد: وظيفه ما اين است كه بتوانيم تجهيزات مورد نياز نيروها را به موقع فراهم كنيم و در اين خصوص قطعا ما بايد يك چشمانداز و برآيند خوبي براي آينده داشته باشيم تا بتوانيم به نحو احسن از نيروهايمان پشتيباني كنيم.
معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) تصريح كرد: از زماني كه از پدافند از بخش آفند در نيروي هوايي جدا شد، كار خود را با يك برنامهريزي مدون آغاز و ساز و كار مستقلي براي تأمين و ساخت قطعات و تجهيزات سامانهها فراهم كرديم كه در خصوص تامين و ساخت سامانهها، برنامه كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت داريم و با برنامهريزيهاي صورت گرفته تمام سامانهها و تجهيزات را وارد خط كرده و از تمامي آنها پشتيباني ميكنيم.
حيدري جنگ تحميلي را نعمتي براي رسيدن به خودكفايي در نيروهاي مسلح دانست و اظهار داشت: ما در پدافند هوايي نيازمنديهاي خود را از طريق صنايع تحت پوشش وزارت دفاع و نيز متخصصاني كه در خود پدافند داريم و با كمك مراكز علمي و دانشگاهها رفع ميكنيم.
* عملياتي كردن كليه تجهيزات و سامانههاي پدافندي موجود در كشور
وي افزود: در حال حاضر توانستهايم علاوه بر كليه تجهيزاتي كه از قبل در اختيار داشتيم كه عمدتاً هم غربي بودند را عملياتي و وارد چرخه كنيم، تمامي سامانه هايي كه جديدا وارد چرخه پدافند شدهاند نيز همگي بومي هستند.
معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) با اشاره به خودكفايي ايران در اين حوزه تاكيد كرد: نرمافزارها و سختافزارهاي كليه سامانههاي پدافند هوايي بومي و در اختيار نيروهاي متخصص قرار گرفته و امروز حتي در نرمافزار و سختافزار تجهيزات و سامانههايي كه از قبل در اختيار داشتهايم، تغييراتي دادهايم كه قطعا براي سازندگان اصلي آن سامانه قابل شناخت نيست.
* تاكتيكپذيري و چالاك بودن سامانهها تدبير كلي پدافند هوايي
حيدري در بخش ديگري از اين گفتگو با بيان اينكه تدبير كلي ما بر اين است كه به سمت تاكتيكپذيري و چالاك بودن سامانهها برويم تا سامانهها بتوانند به سرعت حركت كنند، خاطرنشان كرد: در قرارگاه پدافند هوايي يك شبكه يكپارچه آمادي داريم كه از مركز ميتوانيم كليه مناطق را كنترل كنيم و البته در صورتي كه نياز باشد، خود مناطق نيز ميتوانند به صورت مستقل، نيروها و سامانههاي خود را پشتيباني كنند.
وي با اشاره به ايجاد پايگاه آماد و پشتيباني در مناطق پدافندي گفت: در بحثهاي كليدي سعي كردهايم هر منطقهاي براي خود مستقل بوده و نيازي به مركز نداشته باشد زيرا تدبير بر اين است كه هر منطقهاي روي پاي خود بايستد و بتواند در زمان بحران، نياز خود را تامين كند.
* برگزاري رزمايشهاي آماد و پشتيباني پدافند هوايي در زمان بحران
معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) همچنين از برگزاري چندين رزمايش در حوزه آماد و پشتيباني در زمان بحران خبر داد.
* توليد انبوه نسل جديد سامانههاي موشكي پدافند هوايي
حيدري در ادامه با بيان اينكه پيشبينيهاي لازم در خصوص تأمين موشكهاي مختلف در زمان بحران ديده شده و از نظر تعداد موشكها و نيازهاي حوزه زمين به هوا به دليل توليدات صورت گرفته مشكلي نداريم، به رونمايي از نسلهاي جديد سامانههاي موشكي اشاره و خاطرنشان كرد: در اين راستا نسل جديد موشكهاي مرصاد و صياد 2 به توليد انبوه رسيده است و ما در اين حوزه يك روند رو به رشد داريم و قطعاً تجهيزات جديدي كه رونمايي ميشود پس از زمان كوتاهي جايگزين سامانههاي قبلي در خط توليد ميشود و اين سامانهها روز به روز ارتقا مييابند.
معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) افزود: سامانههاي راداري و زمين به هواي پدافند هوايي كاملا بومي و ساخت داخل است و در حال حاضر نيز توسط صنايع دفاعي كشور توليد انبوه ميشود.
* متحرك سازي اكثر سامانههاي پدافندي توسط متخصصان داخلي
حيدري در ادامه سخنانش به بحث متحرك سازي سامانههاي پدافند هوايي اشاره و تصريح كرد: برخي از سامانهها متحرك هستند و برخي هم متحرك نبودهاند كه به همت متخصصان پدافند هوايي آنها را متحرك كردهايم تا بتوانند به سرعت جابجا شوند و تلاش فراواني نيز در حوزه متحرك سازي سامانهها انجام گرفته است.
وي افزود: در تمام جنگهاي امروزي هر سامانهاي كه ايستا باشد، آسيبپذيري بالايي دارد.
معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) با بيان اينكه متحركسازي سامانهها يك فرصت براي ما و يك تهديد براي دشمن است، تاكيد كرد: متحرك سازي سامانه فرصتي براي ماست تا از نقطهاي به نقطه ديگر برويم تا دشمن ما را شناسايي نكند و تهديدي براي دشمن است تا در نقطه ديگري به آنها ضربه بزنيم، ما در پدافند هوايي به سمتي حركت ميكنيم كه در يك نقطه ايستا نباشيم.
* استفاده از بخش خصوصي در توليد سامانهها و تجهيزات پدافند هوايي
حيدري با اشاره به تاكيدات رهبر معظم انقلاب مبني بر استفاده از بخشهاي خصوصي در صنايع، گفت: در اين راستا ما نيز در ساخت سامانهها از بخشهاي خصوصي كمك ميگيريم ولي به لحاظ مسائل امنيتي، محصول نهايي تنها توسط قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء(ص) رؤيت ميشود.
معاون آماد و پشتيباني قرارگاه پدافندهوايي خاتمالانبياء(ص) در پايان اين گفتگو با بيان اينكه جوانگرايي يكي از بزرگترين محاسن قرارگاه است، اظهار داشت: دانشگاهها در سالهاي گذشته فقط به صورت تئوري و علمي كار ميكردند ولي از زمان تفكيك قرارگاه پدافند هوايي از نيروي هوايي، ما دانشگاه را به نوعي وارد حوزه اجرا كرديم و به دليل تعامل بسيار زياد با صنايع توانستيم با كمك نيروهاي دانشگاهي و متخصصان داخلي، محصولات بسيار خوبي بدست بياوريم و برآورد مثلث صنعت، دانشگاه و قرارگاه، سامانههاي بسيار مهم امروز پدافند هوايي است.
کد خبر 64996
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۷
- ۰ نظر
- چاپ
معاون قرارگاه پدافندهوايي با بيان اينكه از نظر تعداد موشكها و نيازهاي حوزه زمين به هوا به دليل توليدات صورت گرفته مشكلي نداريم، از توليد انبوه سامانههاي موشكي مرصاد و صياد2 خبر داد.