گلعلی بابایی گفت: در این مجله سرفصل‌های متعددی مانند تئاتر، سینما، شعر و ادبیات، اخبار، داستان و روابط بین‌الملل به چشم می‌خورد. پلاک 8 تا شماره 20 منتشر شد و در حقیقت عنوان پلاک 8 نیز از هشت سال پایداری و مجاهدت رزمندگان گرفته شده بود و اینکه 8 سال پلاک بر گردن ما بود.

به گزارش خبرنگار گروه جهاد و مقاومت مشرق، مراسم تجلیل از دست اندرکاران ماهنامه «پلاک 8» در محل نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
در این مراسم ابتدا جلال خوش چهره از پیشکسوتان خبرنگاری در حوزه دفاع مقدس با سخنانی از دو خبرنگار و عکاس دوران جنگ، اسدالله مشایخی و بهرام محمدی فر تجلیل کرد.
 
وی با اشاره به فعالیت‌های اسدالله مشایخی (خبرنگار جنگ) و بهرام محمدی‌فرد(عکاس جنگ) توضیح داد: این دو کسانی هستند که از نزدیک جنگ را تجربه کرده‌اند و آن را نخوانده‌اند بلکه پا به پای رزمندگان و فرماندهان در عرصه‌های مختلف حضور داشته‌اند و مهم‌ترین مسئولیت‌ها بر عهده آنها بود.

وی خاطرنشان کرد: کار امثال مشایخی و محمدی‌فرد این بود که با جان و دل کار کردند تا جامعه به درک و فهم مشترکی برسند که ما پس از دوران دفاع مقدس به دشواری توانستیم چنین فهم مشترکی را تجربه کنیم. بی‌شک مولفه‌های این فهم را امام خمینی (ره)، رزمندگان و اهالی رسانه‌ای آن زمان برای جامعه تبیین کرده‌ بودند. امثال این خبرنگاران و عکاسان هرگز خودشان را از مردم یا رزمندگان نمی‌دانستند بلکه آنها به عنوان روزنامه‌نگار در جنگ حضور یافته بودند و معتقد بودند وظیفه‌ای بر دوش آنها قرار دارد. نیت آنها از حضور در این عرصه هرگز آن نبوده که برای خود کسب و کاری راه‌اندازی کنند در حالی که متاسفانه شاهدیم که افرادی حتی در جنگ حضور نداشته‌اند اما خاطراتی از جبهه بیان می‌کنند.
«پلاک 8» یعنی 8 سال پلاک بر گردن ما بود
خوش چهره ادامه داد: آنها داوطلبانه حضور یافتند از همین رو ما باید بدانیم که همواره رسانه در ایجاد همسویی و فهم مشترک و انتقال فرهنگ دوران دفاع مقدس به جامعه نقش مهمی دارد. ما موضوعات مربوط به دفاع مقدس را نباید شکلی نگاه کنیم بلکه باید مفاهیم را تاریخی ارائه بدهیم. ما اکنون شاهدیم که مولفه‌هایی مانند مذاکرات، اقتصاد مقاومتی یا مدافعین حرم آنچنان که باید در رسانه‌ها مخاطبان را جذب نمی‌کنند و یکی از دلایل این مساله آن است که افرادی مانند دوستانی که نامشان را بردم قلم به دست نیستند. یکی از کارهایی که این عزیزان انجام می‌دادند بازتاب واقعیت‌های دفاع مقدس بود و وقتی جنگ را تعریف می‌کردند مردم با خوانش مطالب‌شان آن را لمس می‌کردند.

این فعال رسانه‌ای با اشاره به شرایط منطقه‌ای، خاطرنشان کرد: اکنون شرایط به گونه‌ای است که باید به سراغ روزنامه‌نگاران دوران دفاع مقدس برویم. آنچه که در حوزه کاری ما مهم است این است که بازنشستگی معنی ندارد. روزنامه‌نگاران دوران دفاع مقدس فن و فنون تبلیغات و خبررسانی در زمان جنگ را به خوبی می‌دانند و شاید یکی از دلایلی که کار دیگر رسانه‌ها که اکنون از دفاع مقدس می‌نویسند نگرفته است نیز همین فراموش کردن پیشکسوتان خبری آن زمان است.
 
«پلاک 8» یعنی 8 سال پلاک بر گردن ما بود
وی افزود: یکی از مواردی که باید آن را یادآور شوم موضوع اعتمادی بود که فرماندهان و رزمندگان به ما داشتند. یکرنگی در میان مسئولین، فرماندهان و رزمندگان تا حدی بود که حتی ما با یک فرمانده‌ شوخی می‌کردیم و پس از اینکه در قرارگاه آنها را می‌دیدیم متوجه می‌شدیم که او یک فرمانده بوده است. آنها به ما اعتماد کامل داشتند و اهالی رسانه نیز در انتشار اخبار به درکی رسیده بودند که مطالب را به گونه‌ای ارائه دهند که دشمن از آن سوء استفاده نکند و این به معنی محروم کردن مردم از حقایق نبود.
 
«پلاک 8» یعنی 8 سال پلاک بر گردن ما بود
در ادامه این نشست، سردار گلعلی بابایی از پژوهشگران و نویسندگان حوزه دفاع مقدس و سردبیر ماهنامه «پلاک 8» گفت: پلاک 8 برای جوانان فضایی را ایجاد کرده بود که از دغدغه‌های خودشان بگویند. خاطرات و عقیده‌شان را هم بیان کنند. پلاک 8 سال 86 به صورت دو ماهنامه منتشر شد و پس از مدتی نیز به شکل فصلنامه بیرون آمد. در شماره دوم آن مطلبی با عنوان «گردان متلاشی را دریابید» به چاپ رسید و شرایط به گونه‌ای رقم خورد که آقای احسان محمد حسنی دیگر نتوانست با پلاک 8 همکاری کند.

وی افزود: در این مجله سرفصل‌های متعددی مانند تئاتر، سینما، شعر و ادبیات، اخبار، داستان و روابط بین‌الملل به چشم می‌خورد. پلاک 8 تا شماره 20 منتشر شد و در حقیقت عنوان پلاک 8 نیز از هشت سال پایداری و مجاهدت رزمندگان گرفته شده بود و اینکه 8 سال پلاک بر گردن ما بود. جا دارد در این مراسم از آقایان سردار باقرزاده، مرحوم خادمی، محمد صمدی(طراح و گرافیست)، حسین دلاوری (مدیر اجرایی)، علی اصغر بهمن‌نیا(مدیر اجرایی)، داوودی، محمدحسین جعفریان، بیگی، نادر طالب‌زاده، علیرضا کمری و مرتضی سرهنگی و خانم رضایی (حروفچین) تقدیر کنم.
 
«پلاک 8» یعنی 8 سال پلاک بر گردن ما بود
سردار گلعلی‌بابایی در بخش دیگر سخنانش گفت: در حال نگارش کارنامه‌های عملیاتی هستم و به عملیات بدر و خیبر مشغولم. اعتقاد دارم در اصل آنچه که در این عملیات‌ها به چشم می‌خورد مقتل‌نامه هستند. همانطور که کتابی در رابطه با کربلا نوشته شد و عنوانش این بود که «در کربلا چه گذشت» باید کتابی نیز در رابطه با هور بنویسیم و عنوان آن را این بگذاریم که در هور چه شد چرا که لحظه لحظه‌هایی که در هور گذشته است بسیار رنج‌آور است و بی‌شک همانطور که شهید میثمی گفته است آنهایی که در طلائیه ایستاده‌اند اگر در کربلا بودند نیز ایستادگی می‌کردند.

در بخش پایانی این نشست اسدالله مشایخی از روزنامه‌نگاران پیشکسوت عرصه دفاع مقدس در سخنانی کوتاه، گفت: آنچه که در رابطه با دوران جنگ تحمیلی باید در نظر داشته باشیم این است که آن را به سمت ادبیات و کانون‌های ادبی بکشانیم و بتوانیم در قالب رمان کتاب‌هایی چاپ کنیم که متاسفانه این مساله هنوز عملی نشده است.

در پایان این نشست از فعالیت‌های اسدالله مشایخی، بهرام محمدی‌فرد از پیشکسوتان خبر و عکس دفاع مقدس، احسان محمدحسنی، گلعلی بابایی، علی‌اصغر بهمن‌نیا، محمد صمدی و مریم رضایی از فعالان مجله پلاک 8 با اهدای لوح، تقدیر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس