کد خبر 667389
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰

چین اعلام کرده است که با توجه به نگرانی های فزاینده دنیا از تحولات اقلیمی و بلایای ناشی از آن برای کشورها یک ماهواره نظارت بر کربن جهان را در ماه جاری میلادی پرتاب می کند.

به گزارش مشرق، چین بر این باور است که ماهواره نظارت بر آلودگی ها و کربن جهان که پرتاب می شود نه تنها یکی از بهترین ها در جهان می باشد بلکه نخستین بار است که پکن دست به چنین اقدام علمی می زند.
 
آکادمی علوم چین در تارنمای خود بدون اشاره به زمان دقیق این پرتاب خاطر نشان کرده است که این ماهواره مجهز به سامانه های بسیار قوی سنجش و ارزیابی و نظارت است که می تواند بررسی های دقیقی در فضای جو و ماورای جو و بر روی ابرها و همینطور مونواکسید کربن انجام دهد.
 
این فرهنگستان علمی تصریح کرده است که ماهواره نظارت بر کربن چین هر 16 روز نمابری ها و نظارت های خود را انجام داده و اطلاعات دریافتی را برای ثبت به زمین ارسال می کند .
 
داده های تحلیلی ماهواره برای هر منطقه کارایی ویژه دارد و سطح کربن آن را نشان می دهد و ماهواره اطلاعات و داده های کربن بر روی دریاها و اقیانوس ها را محاسبه می کند و بازتاب زمینی هر تحول و تغییر و نوسانی را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
 
یکی از اصلی ترین علت های گرمای زمین مونواکسید کربن است و کشورهای دنیا در سال جاری میلادی با امضای پیمان پاریس متعهد شدند که میزان انتشار کربن و گازهای مشابه آن را کاهش دهند و ماهواره مذکور از لحاظ فنی به چین امکان می دهد که اطلاعات دقیقتری در باره میزان‌ آلودگی کربن در جهان داشته باشد.چین در تلاش است تا سال 2020 میلادی به سازنده و تامین کننده نزدیک به 10 درصد از کل ماهواره های جهان تبدیل شود.
 
آمارها و براوردهای شرکت های سازنده ماهواره این است که تا سال 2020 میلادی 100 ماهواره ساخته و پرتاب خواهد شد و 10 درصد از آنها ساخت چین خواهد بود.
 
موسسه اطلاع رسانی علوم و فنون فضایی چین در گزارشی در سایت خود آورده است که سهم چین در بازار ساخت و پرتاب و تامین ماهواره های جهان در حال افزایش است.
پکن می خواهد در آینده نزدیک به یکی از قدرت های سازنده ماهواره های کنترل از راه دور ،کمیت سنجی ( کوانتومی) ، موقعیت سنجی و ماهواره های مخابراتی وارتباطی و حتی سنجش آلودگی تبدیل شود.
 
چین در این راستا به کمک ها و فن آوری آمریکا هم نیاز دارد اما واشنگتن در اجرای برنامه های مشترک فضایی و ماهواره ای با چین محدودیت ها و ممنوعیت های زیادی برقرار کرده است.
 
نگرانی آمریکا از سرقت فن آوری های فضایی توسط پکن باعث شده است تا این کشور اجازه ندهد همکاری گسترده ای میان دانشمندان و کارکنان بخش های فضایی و ماهواره ای با چین صورت گیرد.
 
بنا به اعلام این موسسه ، چنین برنامه های اکتشاف فضایی با فضاپیماهای سرنشین دار پرمخاطره است و همکاری طرفین باعث اجرای آنها با مخاطرات کمتر خواهد شد.
 
برخی از دست اندرکاران امور فضایی چین می گویند که در زمینه توسعه فعالیت های خارجی چالش هایی وجود دارد و از جمله اینکه دقیقا مشخص نیست در چین چه سازمانی فعالیت های خارجی و بازارهای بیرون از این کشور را در امور فضایی و ماهواره کنترل می کند.
 
به همین سبب این نگرش در میان آنها وجود دارد که بدون همکاری های خارجی چین ممکن است نتواند هدف در اختیار گرفتن 10 درصد از کل بازار ساخت و تامین ماهواره جهان تا سال 2020 میلادی را تحقق بخشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس