مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال مدعی است که برخی لیدرها با رفتارها و ناهنجاری‌هایی که دارند، مصداق بارز اراذل و اوباش هستند و نیروی انتظامی باید با آنها برخورد قانونی کند.

به گزارش مشرق، در چند وقت اخیر شاید بارها به بحث لیدرها یا سردسته مشوقان تیم‌ها در ورزشگاه‌ها پرداخته شده است و موضوع فسادهایی که توسط آنها در فوتبال شکل می‌گیرد که بخشی از این فسادها تطمیع شدن برای تخریب برخی افراد، کتک‌کاری با افراد مخالف تیم و خیلی مسائل دیگر بوده است. اخیراً هم یکی از لیدرهای باشگاه استقلال اقدام به کتک زدن سرپرست پیشین تیم جوانان باشگاه کرد که توسط نیروی انتظامی دستگیر شد، اما دو روز بعد در بازی استقلال - نفت تهران در جام حذفی در ورزشگاه حضور یافت که این مسئله تعجب برانگیز بود.

امیررضا واعظ‌ آشتیانی، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال که در زمان حضورش در این باشگاه با مقوله لیدرها و برخورد با آنها مواجه بود در خصوص این مسئله و برخی فسادها که از جانب برخی لیدرها صورت می‌گیرد، اظهار داشت: ابتدا باید تاریخچه لیدرها را نگاه کرد که آنها از چه زمانی شکل گرفتند و چرا اصولاً این افراد متشکل از افراد شرور یا قوی هیکل هستند. این موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود و ابتدای بحث تاریخی آن را باید در نظر گرفت.

وی افزود: از اوایل دهه 80 شاهد تشکیل چنین جمع‌هایی بودیم که گروهی تحت عنوان لیدر یا مسئول ساماندهی هواداران روی سکوها خودشان را معرفی کردند. آنها آرام آرام جایگاهی پیدا کردند که برخی سرمربیان و مدیران عامل احساس کردند می‌توانند از آنها استفاده ابزاری کرده و بهره‌برداری کنند. این مسئله به طور مطلق منصوب به همه لیدرها و مشوقان نیست و خیلی از این افراد هستند که برای آرامش تیم و هواداران، نظم دادن و تشویق تیم محبوب‌شان می‌آیند. این دسته را باید جدا از آن دسته شرورها و قوی هیکل‌ها دانست و منظور ما چنین افرادی نیستند. موضوع اشرار و قوی هیکل‌ها مسئله‌ای است که حتی مرحوم حجازی بارها به آن اشاره کرده بود.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال یادآور شد: وقتی کمی از عمر حضور این لیدرها روی سکوها گذشت، مدیرعامل‌ها و سرمربیان دیدند که چنین افرادی ابزارهای خوبی هستند تا در مواقع ضروری برای حمایت از خودشان، تهییج هواداران یا برای تسویه حساب با برخی افراد آنها را کنار خود داشته باشند. گاهی وقت‌ها نیز از این افراد به عنوان ابزاری برای توهین و تخریب تیم، مربی تیم یا بازیکن تیم مقابل و برخی نابهنجاری‌ها استفاده می‌شود. سال‌ها پیش روی این افراد سرمایه‌گذاری شده، برخی هزینه کرده‌اند و آنها را با تطمیع کردن در اختیار خودشان گرفته‌اند. تطمیع کردن هم با وجوه نقدی، غیرنقدی یا حتی در نظر گرفتن رستوران خاصی برای تغذیه این افراد شکل گرفته و نوع تطمیع هر کدام از آنها متفاوت است. پس از این اتفاقات خیلی از همین لیدرها به این نتیجه رسیدند که  چقدر خوب می‌توانند از جایگاهی که دارند استفاده کنند، درآمد داشته باشند و فعالیت‌ها دو جانبه شد. یعنی پس از آن هرکدام از مدیران یا مربیان بیشتر پول می‌داد و لیدرها را بیشتر تطمیع می‌کرد، بیشتر هم حمایت می‌شد.

واعظ‌ آشتیانی با اشاره به زمان حضورش در باشگاه استقلال گفت: زمانی که در استقلال بودم بازیکنان با من صحبت می‌کردند که از سوی لیدرها تهدید می‌شوند. آنها تهدید می‌شدند که باید پول بدهد و اگر پول نمی‌دادند تهدید به هر اتفاقی می‌شدند. این لیدرها کسانی هستند که حتی در اردوی تیم‌ها تا لحظه آخر حضور دارند و این اتفاق هم به خاطر تطمیع شدن از سوی مدیران، مربیان و حمایت شدن از سوی آنهاست. این لیدرها آرام آرام جایگاه کسب کرده و جای پای خودشان را سفت کردند. هیچ برخورد سازنده‌ای هم نشد و شاید اگر اصولی و منطقی برخورد شده بود، خود لیدرها این مسیر را که به بیراهه است، انتخاب نمی‌کردند. درست است که این افراد با فرهنگ‌های مختلف حضور دارند و اکثراً مستعد نابهنجاری‌ها هستند، اما اگر مدیران و مربیان آنها را در مسیر درست قرار می‌دادند، به این سمت نمی‌رفتند.

وی خاطرنشان کرد: در قدیم بودند بوقچی‌ها و لیدرهایی که فقط فکر تشویق خودشان بودند. چند روز پیش هم در بین هواداران نساجی دیدم کسی را که با بوق و طبل هواداران را برای تشویق تیم تهییج می‌کرد، اما در تیم‌های بزرگ این مسئله فراموش شده است، چون مدیران نیامدند با این موضوع برخورد کنند. این مدیران هم چند دسته هستند که یا توانایی و عرضه مدیریتی آنها اجازه نداده با لیدرها برخورد کنند، چون خودشان را مدیون این افراد می‌دانستند. دسته دوم آنهایی هستند که می‌گویند «سری را که درد نمی‌کند، نباید دستمال بست» و بگذاریم لیدرها کار خودشان را انجام دهند. این دسته به مسائل فرهنگی اهمیت نمی‌دهند و برای آنها فرهنگ سازی هواداران اهمیت ندارد. دسته سوم هم مدیرانی هستند که می‌گویند خودمان در مواقع ضروری می‌توانیم از لیدرها استفاده کنیم. در بین مربیان هم هستند افرادی که با این لیدرها به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند و هر روز لیدرها را تطمیع می‌کنند.

«وقتی نیروی انتظامی زحمت می‌کشد تا امنیت شهرها را در تمام نقاط کشور ایجاد کند و با اشرار برخورد قاطع می‌کند، باید با مقوله لیدرها هم برخورد داشته باشد»، مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال با بیان این جمله گفت: وقتی نیروی انتظامی با اشرار و اراذل و اوباش برخورد می‌کرد، من فکر می‌کردم لیدرها کارشان به مراتب بدتر از اشرار داخل شهر باشد و با آنها هم برخورد شود. به این دلیل که لیدرها در محیط فرهنگی کار غیر فرهنگی انجام می‌دهند، افراد را تهدید می‌کنند، جوانان مردم را برای دادن شعارهای خطی کتک می‌زنند. پس باید این افراد را مصداق بارز اراذل و اوباش دانست و با آنها برخورد قاطع کرد. وقتی مدیران و مربیان نسبت به هواداران احساس مسئولیت نمی‌کنند، اینجا نیروی انتظامی و قوه قضاییه هستند که باید به عنوان مدعی العموم ورود کرده و در این خصوص تصمیم‌گیری کنند. من تا به امروز برخورد مناسب از سوی این نهادها ندیدم و همین مسئله باعث می‌شود روز به روز شرایط پیچیده‌تر شود، لیدرها سازمان یافته‌تر عمل کنند.

واعظ‌ آشتیانی افزود: باید بگویم از مدیرعامل‌ها به ندرت می‌توان انتظار برخورد داشت، چون در باشگاه‌ها باید نظم و جایگاهی برای کارهای فرهنگی و مشوقان تیم‌ها دیده شود و ما در باشگاه‌ها تعریفی برای این لیدرها نداشتیم و نداریم، برخی از مشوقان اصلی و قدیمی تیم را طرد کردیم و آن دسته هم که به ورزشگاه‌ها می‌آمدند، خودشان می‌آمدند. برخی از آنها کم‌کم علیه مربی تیم مقابل شعارهای زشت دادند که حتی سرلیدر باشگاه پیش من آمد و گفت از کاری که کرده‌اند پشیمان هستند و چون تطمیع شده بودند فرد مورد نظر را تخریب کردند. وقتی لیدرها به این راحتی تطمیع می‌شوند، گول می‌خورند و ابزار مدیران و مربیان می‌شوند، بعید نیست کارهای دیگری هم از آنها سر بزند. بازهم می‌گویم آنهایی که علاقه‌مند و عاشق تیم هستند و به عنوان مشوق به ورزشگاه می‌روند تا تیم‌شان را تشویق کنند، جدا از دسته اشرار و اراذل و اوباش هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که چه کسی لیدر دستگیر شده توسط نیروی انتظامی را آزاد می‌کند که دو روز پس از یک درگیری خونین در ورزشگاه حاضر شود، گفت: گویا قانون در مقابل این مسائل جایگاهی ندارد. ما شاهد هستیم برخی مربیان و مدیران ضمانت این افراد و درخواست آزادی‌شان را می‌کنند تا این دسته افراد آزاد شوند که از خودشان حمایت کنند. این مسائل نشان می‌دهد قانون در مقابل خواسته برخی افراد بسیار ضعیف است. امیدوارم برای یک بار هم شده ضابطان قانون مقابل چنین افرادی بایستند، تعارف را کنار بگذارند تا برای یک بار قانون به درستی اجرا شود. این مسئله باعث می‌شود حداقل افراد دیگری که رفتار ضد فرهنگی و خشن می‌کنند، درس عبرتی بگیرند و حتی قانون می‌تواند برخی از این افراد را ممنوع الورود به ورزشگاه‌ها کند. این قانونی است که در تمام ورزشگاه‌های دنیا برقرار است و در یورو، جام جهانی و المپیک وقتی عده‌ای یاغی در برخی کشورها مسابقات را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند، با آنها بلافاصله برخورد قانونی می‌شود. برخورد با این افراد مشروط به این است که هم مجریان قانون اصرار به اجرای قانون داشته باشند و هم افرادی که رابطه دارند رابطه را جایگزین قانون و ضوابط نکنند و از رابطه خود در جای مناسب و برای قوام قانون استفاده کنند.

واعظ‌ آشتیانی در پایان صحبت‌های خود تصریح کرد: آن دسته از مدیران و مربیان که گفتم، همیشه این افراد را در خدمت دارند و در هر شرایط و مقطعی از آنها تحت عناوین مختلف استفاده ابزاری می‌کنند. چهره این افراد سوءاستفاده‌گر برای مردم و جامعه کاملاً روشن است و همه می‌دانند چه افرادی هستند که نوچه پروری کرده و از لیدرها استفاده ابزاری می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس