وی تاکید کرد: چطور ممکن است از ساماندهی اعزام زائران صحبت کنیم، ولی حدود یک میلیون نفر را که خارج از سامانه سماح ویزا دریافت کردهاند نادیده بگیریم؟ و آنگاه این افراد به مرزها سرازیر شوند و زحمات یکساله ستاد اربعین را خدشهدار کنند.
قاضی عسکر همچنین لزوم هماهنگی بیشتر در دریافت ویزا و تمرکز در سامانه سماح را ضروری دانست و افزود: چگونگی جمعآوری کمکهای مردمی برای این مراسم معنوی نیز باید تعیین تکلیف و ساماندهی شود تا مردم کمکهای خود را به شکل متمرکز اهدا نمایند و سپس متناسب با هزینهها توزیع شود.
اعزام زائر به سوریه نیز از دیگر موضوعات مورد بحث در این جلسه بود که با توجه به تحولات امنیتی و پیروزیهای ارتش سوریه در مقابله با تروریستها قرار شد با کارشناسی دقیق ابعاد مختلف این موضوع بررسی و برای تصمیمگیری به دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی منعکس شود.
در ادامه این جلسه حمید محمدی ـ سرپرست جدید سازمان حج و زیارت ـ، حجتالاسلام والمسلیمن حمید احمدی ـ رییس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین ـ، محسن نظافتی، مدیرکل عتبات و مصطفی قاسمی ـ مشاور رییس سازمان حج در امور توسعه زیرساخت های عتبات عالیات دیدگاه خود را درباره آسیبها و نقاط ضعف و قوت مراسم اربعین امسال بیان کردند.
رییس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین همچنین از هزینههای صورت گرفته برای فعالیتهای فرهنگی و آموزشی مراسم اربعین، گزارشی ارائه کرد و گفت: بخشی از هزینههای این کمیته تاکنون تامین نشده و باید راهکار مناسب برای آن اندیشیده شود.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در ادامه اظهار کرد: تعهداتی که برای تامین بودجه کمیته فرهنگی و آموزشی صورت گرفته از طریق ستاد مرکزی اربعین جدیتر دنبال و تامین شود و با توجه به وضعیت بودجه سازمان حج و زیارت و بعثه و مشکلات مالی که وجود دارد، هزینههای آینده فرهنگی و آموزشی اربعین در نشست ستاد مرکزی اربعین مطرح تا بودجه لازم تامین شود.
در ادامه این جلسه، سرپرست سازمان حج و زیارت وعده داد؛ آن بخش از بودجه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین که قرار بوده از طریق این سازمان تامین شود در روزهای آینده پرداخت شود.
در این جلسه، گزارش اعزام عتبات دانش آموزی و مفاد آیین نامه ستاد پیشگیری و مدیریت بحران ادامه یافت و مقرر شد در نشست مدیران و کارشناسان ذی ربط بعثه و سازمان حج و زیارت این آیین نامه ها نهایی شود.