کد خبر 67591
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۲

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص برخی انتقادات به وی به علت عملکردش در فتنه 88، ضمن دفاع از عملکرد خود گفت که عده‌ای با فتنه "تجارت سیاسی" کردند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (دوشنبه) طی سخنانی در نشستی خبری که در محل ساختمان مشروطه و با حضور حدود 250خبرنگار و عکاس داخلی و خارجی برگزار شد، به عنوان رئیس پنجمین همایش بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین، اظهار داشت: پنجمین همایش بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مهرماه سال جاری در تهران تشکیل خواهد شد.

وی افزود: در سال 69 مجلس قانونی را تحت عنوان حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین تصویب کرد که تصویب این قانون اراده ملت ایران در دفاع از انقلاب فلسطین را نشان می‌دهد.

رئیس مجلس با بیان اینکه در این قانون به دولت تکلیف شد که از انقلاب فلسطین حمایت کند و این حمایت را با اقداماتی از جمله برگزاری کنفرانس‌هایی در ایران بروز دهد، گفت: اولین همایش بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین مهرماه سال 70 برای حمایت از انتفاضه استقلال فلسطین در تهران برگزار شد و دومین همایش اردیبهشت سال 80، سومین همایش فروردین سال 85 زمانی که بخش‌هایی از اطراف مسجدالقصی توسط رژیم صهیونیستی تخریب می‌شد در حمایت از قدس شریف برگزار شد.

به گفته وی چهارمین همایش بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین اسفند سال 87 زمانی که رژیم صهیونیستی به غزه یورش برده بود برگزار شد و انشاءالله پنجمین همایش به زودی در تهران در شرایطی برگزار خواهد شد که شاهد خیزش‌های مردمی و اسلامی در بسیاری از کشورهای منطقه و بیداری اسلامی هستیم.

لاریجانی با بیان اینکه با توجه به بیداری اسلامی مردم منطقه، انتظارات بیشتری در حمایت از مردم مظلوم فلسطین از سوی کشورهای اسلامی وجود دارد، پنجمین همایش بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین را دارای اهمیت خاصی دانست و گفت: هدف از برگزاری این کنفرانس حمایت و صیانت از حقوق مردم فلسطین است.

وی پنجمین همایش بین‌المللی حمایت از مردم فلسطین را یکی از زنجیره‌های حلقه حمایت از فلسطین دانست و گفت: شعار اصلی این همایش فلسطین و وطن فلسطینیان و تأثیراتی است که انقلاب‌های منطقه و دفاع از مردم فلسطین دارند.

رئیس مجلس با بیان اینکه دبیر پنجمین همایش بین المللی حمایت از ملت فلسطین آقای شیخ الاسلام است، متذکر شد: هیئت‌های پارلمانی از سراسر جهان در این همایش شرکت خواهند کرد که مدت آن 2 روز خواهد بود و دارای 5 کمیسیون برای پیگیری ابعاد مختلف حمایت از ملت فلسطین است.

وی در بیان عنوان کمیسیون‌های تشکیل شده در این همایش، گفت: یکی از کمیسیونها، کمیسیون‌های پارلمانی است که برای فعال سازی ظرفیت‌های پارلمانی در صحنه بین‌المللی حمایت از موضوع فلسطین است، کمیسیون بعدی، کمیسیون احزاب و گروه‌های سیاسی است که مقاومت فلسطین را بررسی می کنند، کمیسیون سازمان‌های مردم نهاد که حامی ملت فلسطین است دیگر کمیسیون این همایش خواهد بود.

لاریجانی ادامه داد: کمیسیون علما و رهبران دینی که به موضوع قدس شریف رسیدگی خواهند کرد، چهارمین کمیسیون این همایش خواهد بود و کمیسیون رسانه‌های گروهی پنجمین کمیسیون این همایش بین‌المللی است.

وی در بخش دیگری از سخنان یادآور شد: امروز انتظارات تغییر یافته و در مسئله فلسطین انتظار می رود که انقلاب‌های منطقه از یک درخشندگی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین برخوردار باشند و توقع داریم که گام‌های بلندتری در حمایت از ملت مظلوم فلسطین برداشته شود و از رسانه‌ها نیز انتظار می‌رود که عمق موضوع فلسطین را برای داخل و کشور از باز کنند.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان همچنین به موضوع یمن و اقدامات دولت این کشور در سرکوب مردم اشاره و تصریح کرد: بنده تأسف عمیق خودم را از حوادث یمن اعلام می‌کنم که با عملیات وحشیانه بیش از 700 نفر را به شهادت رساندند یا مجروح کردند و با صلاح‌های عجیب و غریبی به جان مردم افتادند.

لاریجانی با بیان اینکه این اقدام مایه تأسف است، گفت: گویا از اتفاقاتی که در لیبی افتاده درس عبرت نگرفتند و متوجه نشده‌اند که با این وضعیت فضاحت بار قذافی مجبور شد که خودش را مخفی کند.

لاریجانی همچنین گفت که اقدامات اخیر این کشور در به شهادت رساندن یا مجروح کردن ملت یمن قطعا به عمیق شدن ملت و انقلاب این کشور خواهد انجامید.
 
لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عملکرد هیئت رئیسه مجلس هشتم با انتقادهایی از سوی برخی اصولگرایان مواجه است به خصوص در جریان مسائلی همچون تصویب وقف اموال دانشگاه آزاد و یا بی‌احترامی به رئیس جمهور در جریان رای اعتماد به آقای سجادی، شما به عملکرد هیئت رئیسه چه نمره‌ای می‌دهید؟ گفت: در این زمینه از ابتدای مجلس هشتم یک سری اختلاف نظرهایی وجود داشت و اما بسیاری از نماینگان معتقدند که روش هیئت رئیسه در اداره مجلس هشتم روش خوبی است.

وی افزود: عده‌ای در مجلس از ابتدا با این روش مخالف بودند و دوست داشتند فرمان اداره مجلس در دست عده‌ای خاص باشد اما تمام نمایندگان نماینده هستند و ما در مجلس نماینده‌تر نداریم. لذا این روش من در اداره مجلس است و روشی است که اکثریت مجلس آن را می‌پسندند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از ابتدا مخالف بودند و الان هم مخالفند و دوست دارند فرمان را به دست عده‌‌ای خاص در مجلس بدهیم اما در خصوص بحث دانشگاه آزاد ما بر طبق آئین‌نامه عمل کرده‌ایم. اما عده‌ای اصل موضوع را نمی‌بینند و فقط به دنبال جزئیات هستند.

لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد:‌تمام نمایندگان حق رای دارند اما برخی می‌خواهند فقط عده‌ای خاص مجلس را اداره کنند ومن نیز از ابتدا با این روش مخالف بودم. حتی پس از جریان دانشگاه آزاد نیز برخی سایت‌ها نوشتند چرا اخطار را به رای گذاشتید که باید بگویم این بر اساس آئین‌نامه مجلس است و به نظر رئیس مجلس نمی‌شود چیزی را کنار گذاشت.

وی اضافه کرد: مجلس هشتم نشان داد که نگاه متعادلی برای اداره کشور دارد و دچار هیجانات کاذب هم نمی‌شود؛ این مجلس همواره به دنبال تبعیت از نظر مقام معظم رهبری بوده و روش عقلانی برای اداره کشور دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اکثریت مجلس این روش را که عقیده من است، قبول دارند، در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه گروهی از اصولگرایان شما را جز ساکتین فتنه می‌دانند و به این موضوع که شما به عنوان رئیس یک قوه در کمیته 8+7 نماینده داشته باشید انتقاد دارد، گفت: مسئله فتنه که در سال 88 به وجود آمد، دو نوع برخورد با این موضوع وجود داشته است.

لاریجانی ادامه داد: فتنه ذاتا باید خاموش شود و باید آن را اداره کرد اما عده‌ای تنها به دنبال تجارت سیاسی با فتنه هستند. می‌خواهند تنها داد بزنند.

وی با بیان اینکه این عده افراد بصیری نبودند، تاکید کرد: اینها فقط حرف زده‌اند و ابعاد مختلف فتنه را ندیدند اما فتنه ابعاد مختلفی دارند که اصلی‌ترین آن ظلم به نظام بود.

رئیس مجلس با اشاره به مدیریت مقام معظم رهبری در فتنه 88 تصریح کرد: روش مقام معظم رهبری در برخورد با فتنه‌گران اینگونه بود که آنقدر به آنها مجال دادند تا اصلاح مسیر کنند و این روش تاجایی که آنها اشتباهات خود را تکرار کردند ادامه داد.

لاریجانی ادامه داد: علاوه بر این فتنه حواشی دیگری نیز داشت که کوی دانشگاه، ماجرای کهریزک و کوی سبحان جزو این حواشی بود. همچنین که این موارد مسائل کوچکی نبودند و رهبری نیز فرمودند که دل من را خون کردند. اما برخی نمی‌خواستند این مسائل را ببینند.

وی با بیان اینکه نقطه قوت مجلس هشتم این بود که هم متن، هم حاشیه و هم عمق فتنه را دید گفت: فتنه 88 از سوی مخالفان نظام، دشمنان و ضد انقلاب‌ها حمایت می‌شد و مجلس سعی می‌کرد هم مشکلات را ببیند و هم آنها را رفع کند.

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه کسانی که همه ابعاد فتنه را ندیدند بصیرت نداشتند تصریح کرد: فتنه تجارت سیاسی نیست و باید نسبت به آن نگاه حل‌گرانه داشت تا بتوان آن را حل کرد.

لاریجانی با اشاره به وجود نماینده‌ای از سوی وی در کمیته 8+7 گفت: اینکه من در این کمیته نماینده داشته باشم، طالب نبودم؛ در مجلس هشتم اصولگرایان از طیف‌های مختلفی هستند و برخی گروه‌های کوچکی نیز در ذیل این طیف‌ها هستند و نماینده هم دارند اما بخش عظیمی از اصولگرایان نیز هستند که در ذیل این گروه‌های کوچک نیز نبودند و نماینده هم نداشتند که این افراد به من اصرار کردند تا نماینده ای در این کمیته داشته باشم و من هم آقای جلالی را به عنوان نماینده خود معرفی کردم.
 
رئیس مجلس در خصوص طرح عضویت کشور فلسطین در سازمان ملل گفت: این طرح در این حدی که مطرح می‌شود قطعا تمام خواسته و حقوق مردم فلسطین نیست اما جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که احقاق حقوق ملت فلسطین را به دنبال داشته باشد، حمایت می‌کند.

وی افزود: ‌آمریکایی‌ها درخصوص این طرح سر و صداهایی کردند و می‌گفتند که طرح را وتو خواهند کرد. اما در این موضوع چیزی که بسیار مهم است حقوق ملت فلسطین است که باید دیده شود و ما از آن دفاع می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه برخی مطرح می‌کنند که اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی برای بیرون راندن رقیب از صحنه انتخابات است، گفت: این برداشت را قبول ندارم و معلوم نیست که نفعش به سوی چه کسی می‌رود اما آن چیز که باید بر آن تاکید شود، این است که فساد بزرگی رخ داده و باید رسیدگی شود.

لاریجانی با اشاره به جلسه غیرعلنی روز گذشته نمایندگان با مسئولین بانکی و اجرایی تصریح کرد: در جلسه دیروز سعی داشتیم تاابعاد موضوع را بیابیم اما تازه که متوجه شدیم این فساد ابعاد گوناگونی دارد و باید به آن رسیدگی شود و ما از انتخاب حجت‌الاسلام اژه‌ای که از سوی قوه قضائیه برای رسیدگی به این اختلاس انتخاب شده است، حمایت می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در این زمینه باید به تخلف هر فردی که در این اختلاس دخالتی داشته رسیدگی شود و کسی نباید به دنبال فرافکنی در موضوع باشد.

رئیس مجلس با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی سیستمی برای حل این مشکل دارد، ‌گفت: نمایندگان مجلس نیز در این زمینه اقدام خواهند کرد و از هر گونه رسیدگی و برخورد با متخلفین حمایت می‌کنند.

همچنین نباید به این موضوع قبیله‌ای نگاه کرد و باید آن را یک پروژه ملی دید و سعی کرد تا ریشه فساد خشک شود.

رئیس مجلس تأکید کرد: این پرونده قابل اغماض نیست. بررسی‌های اولیه مجلس نشان‌دهنده این نیست که عوامل اختلاس دون‌پایه بودند بلکه دست‌هایی در کار بوده است.

لاریجانی با اشاره به اجلاس بیداری اسلامی و اجلاس حمایت از انتفاضه فلسطین که در مهر ماه برگزار می‌شود در خصوص این موضوع که انتفاضه فلسطین و برگزاری این اجلاس‌ها با توجه به حوادث منطقه چه تاثیری بر آینده فلسطین دارد، گفت: ما در برهه‌ای قرار داریم که حوادث بزرگی در منطقه رخ می‌دهد گرچه اکنون به دلیل سرعت تحولات تاثیر این بقایا مکشوف نیست اما این موضوع که کشورهایی که سال‌ها زیر استبداد بودند، دست به قیام زدند و خواستار رهایی از جور حکامان سرسپرده به غرب هستند، واقعه بزرگی است.

وی با تاکید بر اینکه ما از حوادث منطقه حمایت می‌کنیم، گفت: سخنان مقام معظم رهبری در اجلاس بیداری اسلامی بسیار دقیق بود و این اجلاس محیطی بود که انقلابیون کشورهای مختلف همدیگر را بیابند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین تقاضایی برای احیای حقوق قانونی فلسطینیان است و برگزاری چنین مجالسی برای گرد هم آمدن متفکرین و صاحب نظران مسلمان مشترک است.

لاریجانی اضافه کرد: در این کنفرانس هم گروه‌های پارلمانی و هم سیاستمداران و صاحب‌نظران فرصتی برای تبادل نظر و حمایت از حقوق فلسطینیان پیدا خواهند کرد و امیدواریم که برگزاری چنین کنفرانس‌هایی راهی برای حمایت از احقاق حقوق فلسطینیان باشد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری دیگری مبنی بر اینکه موضع مسئولان جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات سوریه چیست،‌گفت: مسئولان ایران اختلاف در قبال تحولات سوریه ندارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله سوریه ابعاد مختلفی دارد، گفت: برخی کشورها دوست دارند تحولات سوریه را به مسائل بحرین و یمن شباهت دهند اما این ساده‌انگاری است چرا که مسئله سوریه مربوط به برخی مسائل داخلی و برخی وقایع دیگر است.

لاریجانی با بیان اینکه حقوق مردم سوریه باید صیانت شود، تصریح کرد: ما به دموکراسی معتقدیم و موضع‌مان این است که حقوق مردم این کشور باید صیانت شود، چرا که سعادت مسلمانان در این است. اما اینکه گفته می‌شود از مرزهای سوریه سلاح وارد می‌شود باید بگویم که ما تحقیق کردیم و به کشورهایی که در این موضوع دست داشتند، می‌گوییم که شما می‌خواهید با وارد کردن سلاح در سوریه دموکراسی ایجاد کنید؟

وی ادامه داد: این کشورها که بویی از دموکراسی نبرده‌اند چگونه می‌خواهند دموکراسی را در سوریه اجرا کنند، اینها حقوق ملت خود را نیز سلب کرده‌اند و حالا برای دیگران نسخه می‌نویسند.

رئیس مجلس با بیان اینکه موضوع سوریه از دو بعد قابل بررسی است، گفت: در بعد داخلی شنیده‌ایم که اقدامات اصلاحی شروع شده اما به بهانه برخی مسائل نمی‌توان شرایط سوریه را نادیده گرفت.

لاریجانی با بیان اینکه سوریه در دوران مقاومت از خود جوهره نشان داد، تصریح کرد: کسانی که اکنون بر روی آتش این کشور بنزین می‌ریزند و سلاح وارد می‌کنند باید پاسخگو باشند. چرا که نمی‌شود با ارسال سلاح و فرستادن نیرو در آن کشور دموکراسی ایجاد کرد.

رئیس مجلس در پایان تاکید کرد: این کشورهای مدعی دموکراسی حقوق ملت خود را نادیده می‌گیرند و حتی رانندگی خانم‌ها را نیز منع می‌کنند لذا چه طور می‌خواهند در سوریه دموکراسی درست کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • دانشجو ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۸
    0 0
    آقاي لاريجاني شكسته نفسي نكنيد لباس تجارت با فتنه فقط برازنده پدرخوانده هست و بس!! تواضع زيادي خوب نيست!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس