یک عضو نیروهای ملی و اسلامی فلسطین تاکید کرد: مردم فلسطین از آمریکا تبعیت نمی‏‌کنند و در محور آمریکایی نیستند و روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران و همچنین حزب الله و محور مقاومت دارند.

  به گزارش مشرق، «عصام بکر» عضو نیروهای ملی و اسلامی فلسطین به بررسی آینده فلسطین در سایه تحولات فعلی و بحران‌های منطقه‌ای و مسائل مختلف مربوط به آن پرداخت که به شرح زیر است :

 جناب آقای عصام بکر، آینده فلسطین را در سایه شرایط فعلی و بحران‎هایی که کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، چگونه ارزیایی می‌‏کنید؟ آیا به اعتقاد شما زمان آن فرا نرسیده است که فلسطینیان، اختلافات را کنار بگذارند و علیه دشمن مشترک متحد شوند؟

عصام بکر: بله فلسطین تحت تاثیر قرار گرفته است و شاهد تحولات تاثیرگذار منطقه عربی و تغییرات آن است. ما بخشی از این نقشه هستیم، بنابراین به نظر من ملت فلسطین چشم‌‌انداز آینده خود را بر مبنای استراتژی جدید ملی برای دفع خطرهای ناشی از این تحولات و تلاش برای کاهش آسیب‎هایی ترسیم می‌کنند که ممکن است به مسئله ملی فلسطین وارد شود‌، اما به اعتقاد من ملت ما گام‎هایی مطمئن بر می‎دارد و بیشتر به حقوقش می‏‌رسد و مقاومتش و مبارزه ملی خود را تا رسیدن به آزادی و تحقق بازگشت آن، بیشتر تقویت می‏‌کند.

 گروه‎های فلسطینی بارها بر ضرورت تحقق آشتی ملی تاکید و درباره آن صحبت کردند، ولی تا به امروز در عمل هیچ چیزی حاصل نشده است. چه موانعی در برابر تحقق آشتی وجود دارد و نقش مصر در دولت عبدالفتاح السیسی در این پرونده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

عصام بکر: آشتی یک گذرگاه اجباری است که هر شهروند فلسطینی باید در آن حضور داشته باشد و ادامه اختلافات و دودستگی مرگبار معنی ندارد و این صفحه سیاه باید هر چه سریعتر پیچیده شود و ملت فلسطین به وحدت ملی برای مقابله با سناریوهای صهیونیستی برگردند. هشت سال از اختلافات و دودستگی می‌گذرد و این صفحه سیاه همچنان روی پیکر فلسطینی خون می‎ریزد، بنابراین ما نیاز فوری به وحدت ملی داریم. مصر نیز با میزبانی دیدارها و انجام گفت‎و‎گوها و مذاکرات طی سال‌های گذشته نقش ویژه‎ای در این سطح داشته است و پرونده آشتی ملی را نظارت می‌کند. به نظر من مرحله آینده شاهد دیدارها و گفت‎و‎گوهای بیشتر به میزبانی مصر و با مشارکت دیگر طرف‌ها برای استمرار تلاش‌ها جهت پایان و پیچیده شدن این صفحه و همچنین تحقق آشتی ملی به شکل ملموس و واقعی خواهیم بود.

 به نظر شما علت کاهش تعداد عملیات استشهادی در قدس اشغالی چیست و آیا این به دلیل هماهنگی امنیتی است، اوضاع فعلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

عصام بکر: قدس از لحاظ محاصره و تعرض به مقدسات اسلامی و مسیحی در بدترین شرایط خود به سر می‌‏برد. قدس به پادگان نظامی تبدیل شده است که اجرای عملیات قهرمانانه اکنون در آن ممکن نیست، هرچند عملیات‎هایی اجرایی شد و یا تلاش‎ها برای اجرای عملیات ملت فلسطین صورت گرفته است. پرچم مبارزه ملی را تنها در صورت آزادی و استقلال آن می‌توان کنار گذاشت و به نظر من مردم فلسطین اراده و تصمیم قرار دادن مقاومت به عنوان گزینه استراتژیک خود را دارند و همه این تدابیر صهیونیستی هر اندازه باشد، نمی‎تواند ریشه مبارزه را در سینه آحاد ملت فلسطینی که تشنه آزادی و استقلال هستند، بخشکاند. قدس امروز به دلیل تعرض به مقدسات، شهرک‏‌سازی‎، تخریب منازل و سیاست‎ پاکسازی نژادی توسط رژیم اشغالگر در شهر قدس اشغالی، خارج از هرگونه معادلات مربوط به هرگونه حل و فصل در آینده قرار دارد.

 ارزیابی شما از اوضاع داخلی فلسطین چیست و پیش بینی می‌کنید چه کسی رئیس آینده آن شود و چه کسانی نامزد این منصب هستند؟ آیا شاهد اجرای انتخابات برای انتخاب رئیس جدید خواهیم بود؟

عصام بکر: به اعتقاد من، ملت فلسطین تنها از طریق صندوق‎های رای و رجوع به ملت برای اجرای انتخابات ریاستی و قانونگذاری می‎توانند رئیس خود را انتخاب کنند، البته تحرکاتی برای برگزاری نشست جدید شورای ملی در ابتدای سه ماه آینده صورت گرفته است و عملا دعوت‌نامه برای رئیس شورای ملی جهت برگزاری نشست کمیته مقدماتی شورای ملی فرستاده شد و وی انتخاب کمیته اجرایی سازمان آزادی‎بخش که در آن امکان ایجاد منصب نایب رئیسی وجود دارد، بازنگری خواهد کرد. همه این گزینه‌ها برای بررسی مشکلات نظام سیاسی فلسطین و بازنگری نظام سیاسی جدیدی است که قادر به مقابله با چالش‎های فعلی از طریق وحدت ملی و مشارکت برادران جهاد اسلامی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در تحکیم و تقویت جبهه داخلی فلسطین برای رفع خطرهای آینده ناشی از اجرای سیاست‎های رژیم اشغالگر باشد.

 دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد که اولویت وی در خاورمیانه تامین امنیت رژیم صهیونیستی است و آمریکا، رژیم صهیونیستی را خط قرمز خود می‌داند و بر تقویت روابط با آن تاکید می‌‌کند. به اعتقاد شما در سایه چنین مواضع آمریکایی آیا واشنگتن می‌تواند نقش میانجی بی‌طرف را در مسئله فلسطین بازی کند؟ آینده مسئله فلسطین در سایه دولت رئیس جمهور جدید آمریکا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

عصام بکر: آمریکا با این اظهارات مسئله جدیدی را مطرح نمی‌‏کند. دونالد ترامپ به سلسله روسای جمهور آمریکا که بیشترین طرفداری را از رژیم اشغالگر کردند، اضافه می‌شود و تهدیدهایی مانند انتقال سفارت از تل آویو به قدس و هر اظهاراتی در خصوص حمایت از امنیت دولت اشغالگر صهیونیستی، ملت فلسطین را نمی‌ترساند.

آمریکا نقش را به عنوان یک ناظر بی‌طرف در عملیات صلح و سازش و یا آنچه حل و فصل نامیده می‌شود، از دست داده است و آمریکا به طور کامل در تجاوزگری رژیم صهیونیستی به ملت فلسطین شراکت دارد. بنابراین اکنون باید به قدرت ملت فلسطین و صلابت و انرژی‎های نهفته مبارزاتی که در سینه‎های همه فلسطینیان برای حمایت از موضوع فلسطین وجود دارد، تکیه کرد. بنابراین سیاست خارجی آمریکا طی دهه‎های گذشته هیچ تغییر نکرده است و دو مسئله را حفظ می‌کند که اولی حفاظت از امنیت رژیم صهیونیستی و و مسئله دوم، برتری و سیطره نظامی بر کشورهای منطقه به گونه‌ای که برتری نظامی در قالب توازن استراتژیک قدرت منطقه به نفع این رژیم باشد و از هر طریقی بتواند بقای مادی و سیاسی آن را از طریق نظارت بر نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل و منع اعمال تحریم‎‌‎ها علیه آن حفظ کند.

بنابراین آمریکا شریک کامل حملات و تجاوزات رژیم صهیونیستی به ملت فلسطین است و معتقدم که نقش آینده دونالد ترامپ مختلف و بر عکس بدتر و تندتر خواهد بود و جناح راستگرای آمریکا با جناح راستگرای رژیم صهیونیستی در یک ائتلاف قرار دارند و تلاش می‌کنند نقشه راه کشورهای منطقه و ملت‌های عربی را ترسیم کنند، اما ملت‌های عربی دست بسته نخواهند بود و از آینده منطقه دفاع و با همه این سیاست‌ها یعنی سیاست‌های وابستگی و ظالمانه و جانبدارانه مقابله خواهند کرد.

 روابط بین فلسطینیان و محور مقاومت در منطقه مانند حزب الله و ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

عصام بکر: مردم فلسطین از آمریکا تبعیت نمی‏‌کنند و دور محور آمریکایی نمی‎چرخند، بلکه قطعا با قدرت‎های منطقه خواهند بود و روابط خوبی با برادران ایرانی و جمهوری اسلامی ایران و همچنین حزب الله و محور مقاومت دارند. ما همیشه دست‎‏مان را برای مقابله با رژیم اشغالگر به سوی هر آزاده‎ای که با سیاست‎های ظالمانه و قدرت‎های طغیانگر و استکبار و تکفیری مقابله می‏‌کند، دراز کردیم.ما با آینده نسل‌های منطقه که قطعا به نفع مقاومت و ملت‌های آن خواهیم بود نه در خط و محور آمریکایی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس