در این نامه دو صفحهای در 8 بند تاکید شده است که اگر دو اتحادیه مذکور ظرف امروز مدیران کمیتههای مختلف نمایشگاه کتاب را معرفی نکنند معاونت فرهنگی راسا وارد کار شده و به انتخاب میپردازد. در این نامه آمده با توجه به واگذاری امور به دو تشکل فراگیر مناسبات داخلی و اختلافات به سرعت حل شود و بر این مبنا ارشاد فعلا قصد ورود به موضوع را ندارد.
پس از این نامه، قرار شده شورای حل اختلاف اتحادیه ناشران و کتابفرشوان تهران با 16 عضو امروز تشکیل جلسه دهد و این اختلاف پیش آمده را حل کند و سپس مدیران کمیتههای مختلف نمایشگاه کتاب را معرفی کند.
همچنین در جلسه ریش سفیدان قرار است آئین نامه کاری این شورای حل اختلاف و میزان مسئولیت آن در قالب نظارتی و مشورتی یا صدور رای قطعی مشخص شود.
مروری کوتاه بر ماجرای رخ داده: ابتدا امور اجرایی نمایشگاه سیام کتاب تهران به تشکلها یعنی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران ایران(آشنا) واگذار شد و در ادامه تصمیم بر آن شد تا با حضور شش عضر (از هر اتحادیه سه عضو) رای گیری برای انتخای نفر هفتم و معاون اجرایی صورت گیرد که این ابتدای مشکلات بود. ظاهرا دو عضو از سه عضو اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران (به گفته خودشان) دعوت نشدند و (به گفته طرف دیگر) مطلع بودند و در این جلسه حضور نیافتند ولی در نهایت با حضور داوودی پور این انتخابات برپا شد و فرد مورد نظر معرفی گردید.
اما اختلافنظر و دو دستگی در اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به نحوی نمود کرد که رئیس اتحادیه یعنی محمود آموزگار از تشکیل جلسه اضطراری پس از معرفی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب، توسط اعضای اتحادیه متبوعش ابراز بی اطلاعی کرد و از آن سو، اعضای دیگر آن را قویا تائید کرده و اعلام داشتند که در نهایت نامه گلایه آمیز برای بازرس اتحادیه و توسط او نوشته و برای اتاق اصناف ارسال شد تا به ماجرا رسیدگی شود و ظاهرا رونوشتی دیگر هم برای سید عباس صالحی معاون فرهنگی ارشاد نوشته میشود تا او هم در جریان کم و کیف کار باشد.