کد خبر 694143
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۳

رشد نقدینگی، چوب لای چرخ تولید و رونق اقتصادی است.

به گزارش مشرق، روزنامه آرمان در این زمینه نوشت: رشد لجام گسیخته نقدینگی یکی از هشدارهایی است که در چند وقت اخیر بسیاری از کارشناسان به آن اشاره داشته‌اند و از دولت خواسته‌اند نسبت به آن با حساسیت بیشتری اقدام کند. آمارهای بانک مرکزی حکایت از نقدینگی 1184 هزار میلیارد تومانی در آذر امسال دارد که نسبت به آذر سال گذشته 28/1 درصد رشد نشان می‌دهد. در این میان سهم پول 154 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به آذر سال گذشته 33 درصد و نسبت به اسفند سال قبل هم 12/7 درصد رشد داشته است.
 
این در حالی است که سهم شبه پول 1030 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به آذر ماه سال گذشته 27/4 درصد و نسبت به اسفند 94 هم 17/1 درصد رشد داشته است. شاید در کنار پیش‌بینی خروج از رکود بخش مسکن، رشد نقدینگی یکی از عوامل دیگری است که کارشناسان برای سال 96 نرخ تورم 12 تا 13 درصد را پیش‌بینی می‌کنند.
 
آرمان از قول طهماسب مظاهری رئیس کل اسبق بانک مرکزی می‌نویسد: زمانی که نقدینگی در حالت راکد و ثابت بماند، به قطع پیامدهای منفی به جا می‌گذارد. حجم نقدینگی اعلام شده از سوی بانک مرکزی که مبلغ 1184 هزار میلیارد تومان است، نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد افزایش نشان می‌دهد. زمانی که رشد نقدینگی از نرخ تورم پیشی بگیرد، شاید به تثبیت قیمت‌ها کمک کند، اما مانع از به حرکت درآمدن چرخ‌های اقتصاد کشور می‌شود.
 
وی می‌افزاید: بهتر بود امسال دولت تلاش می‌کرد تا رشد نقدینگی هم به بالاتر از 10 درصد نرسد که متأسفانه آمارها نشان می‌دهد نقدینگی 18 درصد بالاتر از آنچه باید، رشد داشته است...
 
مشخص است که رقم 1184 هزار میلیارد تومانی حجم نقدینگی حاصل از جمع اسکناس‌ها و سکه‌های مردم است که نزد بانک‌ها به امانت گذاشته‌اند و شبکه بانکی ما توانایی به گردش درآوردن آن را ندارد و می‌توان ضعف‌ بانک‌ها را علت اصلی این معضل دانست. اگر این پول‌ها نزد بازار سرمایه بود، می‌توانستیم وعده رونق دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس