کد خبر 69442
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۹

نزدیک بودن دولت و مردم جمهوری اسلامی به کشور افغانستان و تاکید مقامات کابل به اهمیت رابطه با تهران به مذاق غربیها خوش نیامده به طوریکه در ادعایی جدید رسانه های غربی مدعی سفر گروهی از طالبان به ایران شده اند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، رسانه های غربی در ادعای جدید و مضحک عنوان داشته اند که اخیرا گروهی از از رهبران طالبان افغانستان به تهران سفر کرده و مذاکراتی را با مقامات ایرانی انجام داده اند.

این رسانه ها مدعی هستند که سفر این گروه به تهران همزمان با حضور "برهان الدین ربانی" رئیس جمهور سابق و شهید افغانستان، در ایران بوده و تهران تلاش کرده تا دیداری میان مرحوم ربانی و رهبران طالبان انجام شود که البته این ملاقات انجام نشده است.

رسانه های غربی در ادامه ادعاهای خود هدف تهران از میزبانی هیئتی از طالبان را تلاش ایران برای ایفای نقش بیشتر در افغانستان پس از خروج کشورهای غربی از این کشور جنگ زده عنوان داشته اند.
"برهان الدین ربانی" نفر وسط ردیف جلو، در کنفرانس بیداری اسلامی تهران

در همین رابطه روزنامه واشنگتن پست مدعی شده است: ایران عقیده دارد که با خروج نظامیان غربی از افغانستان، طالبان نقش مهمی در آینده این کشور ایفا خواهد کرد از همین رو درصدد است تا روابط خود با طالبان را افزایش دهد.

این ادعا در حالی مطرح می شود که رسانه های غربی هیچ اشاره ای به نام و سمت افراد سفر کرده به تهران نکرده اند. 

فرار به جلو برای گریز از خشم افغانها

طرح این ادعا در حالی ارائه می شود که مردم افغانستان نیروهای غربی را مسئول کشته شدن برهان الدین ربانی می دانند، زیرا ترور رئیس جمهور سابق افغانستان در منطقه امن کابل و در فاصله کمی از سفارت آمریکا در این شهر انجام شد از همین رو شکی در این موضوع نیست که سستی و کم کاری نیروهای ناتو مستقر در کابل عامل اصلی وقوع این ترور بوده است.

البته این برای اولین بار نیست که غرب مدعی ارتباط تهران با طالبان می شود و در گذشته نیز بارها مقامات غربی و به ویژه آمریکایی هرگاه که در افغانستان به بن بست می خوردند برای پنهان داشتن ناتوانی خود در قبال طالبان، ایران را متهم به ارتباط با گروه های شبه نظامی افغانستان می کردند.

طالبان در مورد ایران چه می گوید؟
 
پیشتر یکی از فرماندهان ارشد طالبان در افغانستان هرگونه ارتباط بین این گروه و ایران را رد کرده و اتهامات آمریکا در این زمینه را بهانه ای برای توجیه شکستهایش خوانده بود.
 
"ملا منصور دادالله" در یک گفتگوی ویدئویی که متن آن درپایگاه اینترنتی السحاب، شاخه رسانه ای تشکیلات القاعده منتشر شده، به پرسشهای یک مصاحبه کننده نامشخص جواب می دهد. این فیلم ویدئویی توسط گروه SITE که یک مؤسسه آمریکایی مانیتورینگ پایگاه های اینترنتی گروه های مسلحی همچون القاعده و طالبان است، به دست آمده و مدت زمان آن 15 دقیقه است.
 
ملا منصور در عین حال هرگونه ارتباط یا همکاری با ایران را که اخیراً مقامهای آمریکایی بارها ادعا کرده اند، رد کرد و گفت : این ادعای آمریکایی هایی است که به دنبال بهانه ای برای دفاع از شکستشان در منظر جهانیان هستند. آنها به دنبال راهی هستند تا ثابت کنند که ایران به طالبان کمک می کند و این تبلیغاتی غلط است.
 
ملا منصور اظهار داشت : نه ایران و نه هیچ کس دیگری به ما کمک نمی کند، بلکه فقط خدا به ما کمک می کند و یا مستقیماً از مسلمانان کمک می گیریم.
 
موارد مشابه و تکذیب آن از سوی مقامات غرب
 
این برای اولین بار نیست که ایران متهم به حمایت از طالبان و یا ارسال تجهیزات به آن می شود. برای مثال در تاریخ 25 شهریور سال 1386 مقامهای ایساف (نیروهای بین المللی کمک کننده به امنیت افغانستان) ادعا کردند که یک محموله از سلاح های ایرانی برای طالبان، از سوی اعضای این نیروی بین المللی در افغانستان کشف و ضبط شد.
 
اما در فاصله کمی پس از این ادعا ژنرال "دان مک نیل" فرمانده وقت نیروهای ناتو در افغانستان تایید کرد سلاح هایی که اخیراً در این کشور کشف شده اند از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران به افغانستان ارسال نشده است.
 
وی در ادامه درباره اتهامات مقامهای آمریکایی و انگلیسی علیه ایران مبنی بر حمایت از طالبان اذعان کرد: هیچ سند و مدرکی مبنی بر همکاری ایران با نیروهای طالبان وجود ندارد.
 
مک نیل اعلام کرد بود: هیچ دلیل قاطعی دال براینکه سلاح ساخت ایران دراختیار نیروهای طالبان قرار دارد، در دست نیست.
 
موضع دولت افغانستان در مورد ایران
 
در برابر این هجمه تبلیغاتی، اما دولت و شخص رئیس جمهور افغانستان همواره از نقش مثبت ایران در کشورشان به نیکی یاد کرده اند.
نمونه ای از تظاهرات ضد آمریکایی مردم افغانستان

"حامد کرزای" پیشتر و در زمان اوج هجمه تبلیغاتی غرب علیه ایران گفته بود : ایران برخلاف مواضع آمریکا برای افغانستان "یاری دهنده و حلال مشکلات" است.

حامد کرزای در سفری که به آمریکا داشت در گفتگویی با شبکه "سی.ان.ان" گفت : ایران تاکنون برای ما یک کشور یاری دهنده و حلال مشکلات بوده است. ما روابطی خوب و تنگاتنگ با ایران داریم.
 
کرزای خاطرنشان کرد: ایران در روند صلح و مبارزه علیه تروریسم و همچنین مبارزه با قاچاق مواد مخدر یک حامی برای افغانستان بوده است.

ترس غرب از فراگیر شدن بیداری اسلامی

شکی در این نکته نیست که حرکت مردم کشورهای مسلمان در شمال آفریقا و برخی از کشورهای عربی که از ابتدای سال جاری میلادی آغاز شده منافع آمریکا در منطقه را به خطر انداخته بر همین اساس و با توجه به نقش ایران و شعارهای انقلاب اسلامی در بیداری مردم عرب، واشنگتن گمان می کند طرح ادعاهای جدید علیه تهران می تواند مردم کشورهای مسلمان را از ایران و تفکرات استکبار ستیز آن دور کند از همین رو غرب گمان کرده متهم کردن ایران به ارتباط با طالبان در شرایطی که افغانها از ترور مرد صلح کشورشان خشمگین هستند می تواند جلوی نفوذ امواج بیداری اسلامی و مقابله با آمریکا را به افغانستان بگیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس