به گزارش مشرق، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ضمن تعریف پدافند غیرعامل مبنی بر دفاع بدون استفاده از ابزار و سلاح گفت: در دو دهه اخیر با تغییر در ماهیت تهدیدات ماهیت دفاع از حالت صرفاً نظامی خارج به سایر حوزهها منتقل شده است.
وی افزود: مفهوم پدافند غیرعامل قدیمی است ولی با توجه به اینکه عنصر تهدید در حال تغییر است، مدلهای جدیدی از پدافند غیرعامل میتوانیم داشتهباشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره بحران اخیر قطع آب و برق در خوزستانگفت: برای اولین بار شاهد دومینوی حادثه و قطع ارتباطات بودیم و جدای از اقدامات فوری که در آن مقطع باید انجام میشد، لازم است در جمع کارشناسی این حادثه را مستند ساخته و ضعفها و اشکلات را بررسی کنیم تا بدانیم کجای این بحران ناشی از ناتوانیهای فنی و مدیریتی است.
وی با اشاره به اینکه مشابه این حادثه در سایر کشورها هم رخ داده است افزود: با کالبدشکافی این وقایع میتوان در درجه اول آنها را مستندسازی کرده و سپس درسهایی آموزنده از آن بگیریم.
سردار جلالی با اشاره به مبحث اشکالات و آسیب پذیریهای فنی خاطرنشان کرد: در حوزه برق میتوانیم چهار منشأ حادثه داشتهباشیم که عبارتند از عوامل طبیعی مانند آلودگی هوا و ریزگردها؛ خطاهای صنعتی و فنی مانند اشکال معماری شبکه توزیع برق؛ حوادث سایبری مانند تهدید دشمنان به هدف قرار دادن شبکه برق؛ و مباحث امنیتی و جنگی.
وی ادامه داد: اگر منشأها را جداگانه بررسی کنیم، میتوانیم آسیبپذیریهای موجود را به دست آوریم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پایان با تأکید بر فرهنگسازی در حوزه پدافند غیرعامل در حوزههای مختلف خواستار ورود دستگاههای فرهنگی به این عرصه شد.