به گزارش مشرق به نقل از آزادنگار، نمایندگان مجلس هشتم برای اولین بار، سال گذشته تبصره سه ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را اصلاح کردند که بر اساس آن داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد برای ثبت نام در انتخابات مجلس الزامی شد.
پس ازاین مصوبه مجلس حدود ۹۰ نماینده که دارای مدرک تحصیلی لیسانس بودند، به مشکل برخورده و نمی توانستند در انتخابات نهمین دوره مجلس ثبت نام کنند.
این نمایندگان طرح اصلاح مجدد این قانون را به مجلس ارائه و در نهایت قانون را به نفع خود تغییر داده و مصوب کردند که یک دوره نمایندگی معادل یک مقطع تحصیلی محسوب می شود.
با این مصوبه نمایندگان لیسانس می توانستند در انتخابات ثبت نام کنند اما وزارت کشور اعلام کرد که چون دوره مجلس هشتم در موقع ثبت نام برای انتخابات مجلس نهم به پایان نمی رسد، این عده با مدرک لیسانس نمیتوانند نامزد انتخابات مجلس نهم شوند.
از این رو در جلسه روز یکشنبه پنجم تیر امسال در مجلس طرح استفساریهای ۲ فوریتی در مجلس ارائه شد که در آن پرسیده شده بود: «حضور در بخشی از یک دوره مجلس، معادل یک دوره حضور در مجلس محسوب میشود یا نه؟». که نمایندگان به این سوال رای مثبت دادند.
همچنین در این جلسه مشکل حدود ۱۵ نماینده که مدرک تحصیلی لیسانس آنها مورد تائید وزارت علوم نبود و اصولا این عده از مرکز آموزش مدیریت دولتی مدرک گرفتند و این مدرک بر اساس اصلاح قانون انتخابات از سوی مجلس، معتبر نبود نیز با طرح استفساریه حل شد و نمایندگان مصوب کردند که مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و کارشناسی و معادل آنها شامل آن دسته از مدارکی میباشد که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و حوزه علمیه قم و دیگر مراجع قانونی ذیصلاح صادر شده است.
با این مصوبه، مشکل ثبت نام نمایندگان مجلس هشتم برای انتخابات بصورت کامل رفع نشد و این مشکل برای نمایندگان میاندوره ای همچنان پابرجا بود. چرا که بر اساس تبصره مذکور پس از پایان مجلس هشتم حضور نمایندگان میاندوره ای در مجلس یک دوره کامل نمایندگی محسوب نمی شود، بنابراین با داشتن لیسانس نمی توانند در انتخابات ثبت نام کنند.
در همین راستا طرح اصلاح تبصره ۳ ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس برای چهارمین بار تهیه و در پایان جلسه علنی روز چهارشنبه دوم شهریور در مجلس اعلام وصول شد و در دستور کار کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس قرار گرفت.
طرح مذکور در جلسه روز یکشنبه ۱۷ مهر این کمیسیون مطرح و مصوب شد.
بر اساس این مصوبه حضور میاندوره ای نمایندگان در مجلس هم معادل یک مقطع تحصیلی محسوب می شود. بنابراین نمایندگان میاندوره ای مجلس هشتم و دوره های گذشته که مدرک لیسانس و ۲ سال سابقه نمایندگی هسنند، می توانند درانتخابات ثبت نام کنند.
این مصوبه کمیسیون باید در صحن مجلس مطرح و به تصویب نهایی برسد.
ثبت نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از سوم دی ماه امسال آغاز خواهد شد.
نمایندگان مجلس هشتم، تبصره سه ماده ۲۸ قانون انتخابات که به شرایط نامزدهای انتخاباتی مجلس اشاره دارد را چهار بار اصلاح کردند تا مشکل خود برای ثبت نام را رفع کنند.