به گزارش مشرق، بنیاد ملی نخبگان بر اساس آئیننامه «اعطای جایزههای تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر» تسهیلات ویژهای را در قالب چهار جایزه آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ شامل موارد متعددی از قبیل راتبه دانشجویی، اعتبار آموزشیاری، اعتبار پژوهشیاری، اعتبار فنیاری، اعتبار توانمندی آموزشی، اعتبار ارتباطات علمی، اعتبار توانمندی کارآفرینی و... به دانشجویان صاحب استعداد برتر دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور اعطاء میکند.
شرایط بهرهمندی از آن و مهمترین نکات این جوائز به شرح زیر است:
- دانشجویان دورههای کارشناسی، کارشناسیارشد، دکتری حرفهای، دکتری تخصصی همه رشتهها و دورههای تخصص و فوقتخصص رشتههای علوم پزشکی که در سالهای مجاز تحصیل (دانشجویان دوره کارشناسی چهار سال، دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دو سال، دانشجویان دوره دکتری حرفهای هفت سال، دانشجویان دوره دکتری تخصصی و دورههای تخصص علوم پزشکی چهارسال و دانشجویان دورههای فوق تخصص در رشتههای علوم پزشکی سه سال) در هر یک از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند، میتوانند از این جوائز بهرهمند شوند.
- بررسی پرونده دانشجویان منوط به ثبت کامل اطلاعات متقاضی در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان و سپس انتخاب گزینه «شروع فرآیند» در فرآیند «درخواست بررسی پرونده برای جایزههای تحصیلی» در بخش «درخواستها»ی سامانه است.
متقاضیان برای بهرهمندی از این جوائز باید دارای دستکم یکی از ویژگیهای زیر و حائز بیشترین امتیاز از فعالیتهای نخبگانی باشند:
الف.کسب مدال طلا، نقره یا برنز در المپیادهای دانشآموزی ملی و جهانی
ب. کسب رتبه برتر در آزمونهای سراسری ورود به دانشگاههای کشور (رتبههای کشوری زیر هزار ورود به دوره کارشناسی یا دکتری حرفهای در گروههای ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر یا زبانهای خارجی و رتبههای زیر 50 در مجموعه امتحانی در دوره کارشناسی ارشد)
ج. کسب رتبه اول تا سوم در المپیادهای ملی دانشجویی
د. کسب رتبه برتر در آزمونهای سراسری علوم پزشکی کشور اعم از آزمونهای جامع علوم پایه، پیشکارورزی، دستیاری در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و دستیاری فوق تخصصی پزشکی
ه. کسب عنوان دانشجوی ممتاز دانشگاه
و. کسب عنوان دانشجوی نمونه کشوری
ز. برگزیده شدن در جشنوارههای علمی، پژوهشی، فناورانه مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان
ح. برگزیدگان هنری، ادبی یا قرآنی (براساس مقررات این بنیاد)
ط. برگزیده شدن در مسابقههای ملی و جهانی مهارت
ی. ثبت اختراع برگزیده بر اساس آئیننامة شناسایی و پشتیبانی از اختراعهای برگزیده.
شرط دیگری که مطرح است، دانشجویان باید اولاً حدنصاب مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان را از فعالیتهای نخبگانی (شامل فعالیتهای فناورانه، پژوهشی و آموزشی) بهدست آورند و ثانیاً دارای بیشترین امتیاز در بین سایر متقاضیان باشند.
بررسی داشتن حد نصاب لازم و کسب بیشترین امتیاز در بین متقاضیان، براساس فعالیتهای نخبگانیِ اعلامیِ متقاضی، توسط سامانه اطلاعاتی بنیاد محاسبه و نتیجه آن از طریق سامانه به متقاضی اعلام میشود.
مصادیق فعالیتهای نخبگانی دارای امتیاز به شرح زیر است:
الف. موفقیتهای علمی در دانشگاه (آموزشی، پژوهشی، فناورانه و ...)
ب. کسب رتبه برتر در آزمونهای علمی (مانند کنکور، آزمونهای سراسری علوم پزشکی، المپیادهای دانشجویی و ...)
ج . برگزیده شدن در جشنوارههای علمی، پژوهشی، فناورانه مورد تأیید بنیاد (مانند جشنوارههای خوارزمی، رازی، فارابی ، رویش و ...)
د. برگزیده شدن در جشنوارههای معتبر ادبی و هنری یا فعالیتهای قرآنی مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان
باتوجه به اینکه امتیازهای دانشجویان به کمک نرمافزار تخصصی محاسبه میشود لازم است همه اطلاعات به طور کامل در سامانه بارگذاری شود، فرصت نهایی برای تکمیل پرونده و ارائه درخواست، ششم شهریور ماه سال جاری است و ضروری است دانشجویان اطلاعات خود را به همراه مدارک حداکثر تا این تاریخ در سامانه اطلاعاتی بنیاد بارگذاری کنند و سپس گزینه «شروع فرآیند» را در فرآیند «درخواست بررسی پرونده برای جایزههای تحصیلی» در بخش «درخواستها»ی سامانه انتخاب کنند.
ملاک محاسبه میانگین کل دانشجو در طول تحصیل، میانگین کسب شده دانشجو تا تاریخ اول شهریور است و با توجه به بسته شدن سامانه اطلاعاتی در تاریخ ششم شهریور، لازم است دانشجویان آخرین میانگین کل خود را حداکثر تا این تاریخ در سامانه ثبت کنند.