کد خبر 747020
تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۴
اقتصاد مقاومتی

در ابتدای سال گذشته ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برخی از پروژه‌های وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی را به عنوان اولویت‌های اجرایی آنها در سال 95 در زمینه اقتصاد مقاومتی مشخص کرد.

 به گزارش مشرق، سال ۹۵ در ابتدای سال گذشته و همزمان با نام‌گذاری آن سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برخی از پروژه‌های وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی را به عنوان اولویت‌های اجرایی آنها در سال ۹۵ در زمینه اقتصاد مقاومتی مشخص کرد و این پروژه‌ها با صدور ابلاغیه‌هایی توسط ریاست این ستاد به آن وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها در مسیر اجرا قرار گرفتند. براساس ۹ ابلاغیه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در بازه زمانی ۳۰  فروردین ماه تا ۲ تیرماه ۹۵، مجموعا ۱۲۲ پروژه برای ۲۲ دستگاه دولتی (شامل ۱۳ وزارتخانه و سه معاونت رئیس‌جمهور) و یک دستگاه غیردولتی (سازمان صدا‌و‌سیما) به عنوان اولویت‌های اجرایی آنها در سال ۹۵ در زمینه اقتصاد مقاومتی مشخص شدند. انتظار می‌رفت گزارش‌هایی درباره روند اجرای ۱۲۱ پروژه تعیین‌شده توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از سوی دستگاه‌های مختلف یا خود این ستاد به صورت مستمر منتشر شود تا عموم مردم و رسانه‌ها در جریان وضعیت این پروژه‌ها قرار بگیرند اما نه‌تنها این امر محقق نشد؛ بلکه با وجود گذشت چندین ماه از پایان سال ۹۵ همچنان اطلاعات چندانی درباره مجری و برنامه عملیاتی اکثر این پروژه‌ها توسط دستگاه‌های مختلف یا ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی رسانه ای نشده است؛ بنابراین نمی‌توان در زمینه روند اجرای پروژه‌های مذکور و تاثیر تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در روند اجرای آنها در سال گذشته قضاوت مشخصی داشت.


سال ۹۶ در ابتدای سال جاری و همزمان با نام‌گذاری آن با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برخی از پروژه‌های وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی را به عنوان اولویت‌های اجرایی آنها در سال ۹۶ مشخص کرد و این پروژه‌ها با صدور ابلاغیه‌هایی توسط ریاست این ستاد به آن وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف در مسیر اجرا قرار گرفتند. براساس ۱۲ ابلاغیه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در بازه زمانی ۱۷ اردیبهشت ماه تا ۴ تیرماه ۹۶، مجموعا ۹۶ پروژه برای ۱۸ دستگاه دولتی (شامل ۱۰ وزارتخانه و یک معاونت رئیس‌جمهور) و یک دستگاه غیردولتی (سازمان صدا‌و‌سیما) به عنوان اولویت‌های اجرایی آنها در سال ۹۶ مشخص شدند.    در سال جاری برای وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری و امور خارجه و همچنین معاونت‌های اجرایی و حقوقی رئیس‌جمهور و نیز دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری-‌ صنعتی و ویژه اقتصادی برخلاف سال ۹۵، پروژه اولویت‌داری مشخص نشده است. همچنین برای اولین بار پروژه‌های اولویت‌دار سازمان اداری و استخدامی کشور (که از تفکیک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در اوایل تابستان ۹۵ ایجاد شد) و سازمان ملی استاندارد از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تعیین شده‌اند. ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در حالی با این ابلاغیه‌ها پروژه‌های اولویت‌دار امسال را مشخص کرده که کماکان گزارش عملکرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی دستگاه‌های مختلف در سال ۹۵ را ارائه نداده است.

بانک مرکزی


بانک مرکزی در سال ۹۵،   پنج پروژه اولویت دار داشت و در سال جاری، صرفا یک پروژه. فهرست پروژه‌های اولویت‌دار بانک مرکزی در سال گذشته عبارت بودند از: مرکز کنترل نظارت‌ اعتباری (مکنا)، انتظام‌بخشی بازار پول با ساماندهی موسسات غیرمجاز، یکسان‌سازی نرخ ارز، اصلاح نظام بانکی و پولی و در نهایت جذب ۱۰ میلیارد دلار منابع مالی خارجی (فاینانس). تنها پروژه اولویت‌دار بانک مرکزی در سال ۹۶ هم مرکز کنترل نظارت‌ اعتباری (مکنا) است؛ همان پروژه‌ای که یکی از پروژه‌های اولویت‌دار این دستگاه دولتی در سال گذشته بود.


وزارت امور اقتصادی و دارایی


وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال ۹۵، ۱۲ پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری، ۱۵ پروژه. چهار پروژه این دو فهرست با محورهای واگذاری سهام بنگاه‌ها، خزانه‌داری الکترونیکی، مالیات بر ارزش‌افزوده و طرح جامع مالیاتی یکسان هستند. فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: تکمیل فرآیند واگذاری سهام بنگاه‌ها مشمول واگذاری، طراحی و استقرار خزانه‌داری الکترونیکی، پیاده‌سازی کامل مالیات بر ارزش‌افزوده، پیاده‌سازی طرح جامع مالیاتی، عملیاتی کردن مقررات و بهبود هشت پله‌ای رتبه کشور در سهولت کسب و کار، تقویت نقش بازار سرمایه در تامین سرمایه بنگاه‌ها، جذب هفت میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری خارجی، تدوین برنامه گسترش تعاملات اقتصادی بین‌المللی و اجرای آن، مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت، استقرار گمرک الکترونیک و یکپارچه، گسترش کامل بستر یکپارچه بیتا و  در نهایت ساماندهی سهام عدالت. پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال جاری هم عبارتند از: تکمیل فرایند واگذاری سهام بنگاه‌ها مشمول واگذاری، طراحی و استقرار خزانه‌داری الکترونیکی، پیاده‌سازی کامل مالیات بر ارزش‌افزوده، پیاده‌سازی طرح جامع مالیاتی، عملیاتی کردن مقررات و بهبود ۱۰ پله‌ای رتبه کشور در سهولت کسب و کار، مولدسازی و مدیریت دارایی‌های دولت، طراحی سازوکارهای بهبود شاخص‌های رقابت‌پذیری اقتصاد ایران، شناسایی و احصا و واگذاری اموال مازاد، سهام و دارایی‌های شرکت‌های خارج از گروه‌های یک و دو و دستگاه‌های اجرایی، توسعه و استقرار نظام جامع مدیریت بدهی‌ها و تعهدات عمومی دولت، پیاده‌سازی و توسعه سامانه‌های هوشمند مبارزه با پولشویی در گستره کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی مشمول قانون، طراحی و تدوین الگو و بازتوزیع منابع حاصل از هدفمندی و نظام اجرای آن، معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های متقابل اقتصادی و سرمایه‌گذاری ایران و خارج برای جلب مشارکت فعالان خارجی و داخلی، استقرار کامل سنهاب، توانمندسازی صنعت بیمه کشور و در نهایت تکمیل طرح توزیع سهام عدالت.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۹۵، هفت پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری، صرفا دو پروژه. فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: ساماندهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره، مدیریت نشانی مکان محور و استعلامات میان دستگاهی اماکن (GNAF)، ساخت ماهواره سنجش از دور و ماهواره مخابراتی بومی، ایجاد یک کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات، افزایش سطح دسترسی کاربران نهایی به شبکه ملی اطلاعات به ۲۰ مگابیت در ثانیه و حمایت از توسعه مراکز داده و شبکه توزیع محتوا، دو برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتال با مشارکت حداکثری بخش خصوصی و در نهایت دولت الکترونیک و همراه. دو پروژه اولویت‌دار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۹۶ هم ساماندهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره، مدیریت نشانی مکان محور و استعلامات میان دستگاهی اماکن (GNAF) است، همان دو پروژه‌ای که جزء پروژه‌های اولویت‌دار این دستگاه دولتی در سال گذشته بودند.


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۵، دو پروژه اولویت‌دار داشت ولی در سال جاری، هیچ پروژه اولویت‌داری ندارد. فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: طراحی الگو و نظام اعطای نشان اقتصاد مقاومتی و بهره‌گیری از ظرفیت رویدادها و آثار فرهنگی، هنری و رسانه‌ای برای افزایش و جلب مشارکت همگانی در حمایت از تولید ملی و اصلاح الگوی مصرف.


وزارت جهادکشاورزی


وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۵، ۱۴ پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم ۱۴ پروژه. فهرست پروژه‌های این وزارتخانه در سال گذشته و سال جاری کاملا یکسان است و صرفا اهداف کمی مندرج در عنوان اکثر این پروژه‌ها تغییر یافته است. (غیر از دو پروژه شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی و همچنین تشکل‌های بهره‌برداران آب و زمین که حتی اهداف کمی آنها تغییر نکرده است.) فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: احداث و تکمیل شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی به میزان ۱۵۰ هزار هکتار، تامین داخلی نهاده های مورد نیاز بخش کشاورزی: سم (۷۳۵۰۰۰ هکتار) کود (۳۲۹۵ هزار هکتار)، ایجاد و ساماندهی ۱۸۰ تشکل بهره‌برداران آب و زمین، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در ۲۵۰ هزار هکتار، تامین داخلی نهاده های مورد نیازبخش کشاورزی: انواع بذر ۱۳۰هزارو ۶۳۹ تن،   تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی به میزان ۱.۶۲ اسب‌بخار بر هکتار، تامین داخلی نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی: نهال های اصلاح شده (۱۸.۶ میلیون اصله)، توسعه آبزی‌پروری و پرورش ماهی در قفس به میزان ۲۰ هزار تن در آب‌های شمال و جنوب کشور، توسعه تولید و اصلاح، بازسازی و نوسازی ۱۷۷۷ هکتار از واحدهای گلخانه‌ای، کاهش ضایعات از طریق فرآوری ۱۹۷ هزار تن، افزایش جذب ماده خام کشاورزی به میزان ۱۹۷۲ هزار تن، مدیریت ذخیره‌سازی محصولات راهبردی کشاورزی، اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک در حوزه آبخیز سدها و حوزه‌های سایر مناطق به میزان ۶۵۰ هزار هکتار و تهیه و اجرای طرح کنترل کانون‌های بحرانی، فرسایش بادی و مقابله با بیابان‌زایی و ریزگردهای به میزان ۹۰ هزار هکتار و ‌افزایش ضریب خوداتکایی محصولات راهبردی اساسی به میزان ۲۶۷۶۱ هزارتن. پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال جاری هم عبارتند از: افزایش ضریب خودکفایی محصولات راهبردی اساسی شامل ۱-گندم ۱۲۶۰۰ هزار تن، ۲- شلتوک ۲۹۸۴ هزار تن، ۳- دانه های روغنی ۶۸۹ هزار تن، ۴- سیب زمینی ۵۱۳۷ هزار تن، ۵-حبوبات ۷۱۵ هزار تن، ۶- پنبه ۲۲۴ هزار تن، ۷-شیر خام ۱۰۱۸۳ هزار تن، ۸-گوشت قرمز ۸۳۸ هزارتن، ۹- گوشت طیور ۲۳۵۵ هزار تن، ۱۰-تخم مرغ ۹۸۷ هزار تن، ۱۱- چغندر‌قند ۶۱۲۶ هزار تن، ۱۲- جو ۳۲۵۴ هزار تن، ۱۳- ذرت دانه‌ای ۲۳۰۰ هزار تن، احداث و تکمیل شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی به میزان ۱۵۰ هزار هکتار، ایجاد و ساماندهی ۱۸۰تشکل بهره‌برداری آب و زمین، تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی به میزان ۱.۷۴ اسب‌بخار بر هکتار، تامین داخلی نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی انواع بذر به میزان ۵۲۸هزار تن، تامین داخلی نهاده های مورد نیاز بخش کشاورزی؛ نهال های اصلاح شده (۲۲.۴ میلیون اصله)، تامین داخلی نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی؛ آفت‌کش‌های غیر‌شیمیایی (۸۰۹ هزار هکتار)، کود (۲۲۰۰ هزار تن)، توسعه تولید و اصلاح، بازسازی و نوسازی ۲۶۱۳ هکتار از واحدهای گلخانه‌ای، اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک در حوزه آبخیز سدها و حوزه‌های سایر مناطق به میزان ۸۰۰ هزار هکتار و تهیه و اجرای طرح کنترل کانون‌های بحرانی، فرسایش بادی و مقابله با بیابان‌زایی و ریزگردها به میزان ۲۲۰ هزار هکتار، توسعه آبزی‌پروری و پرورش ماهی در قفس به میزان ۵۰۰۰۰۰ تن در آب‌های شمال و جنوب، کاهش ضایعات از طریق فرآوری ۲۶۸ هزار تن، افزایش جذب ماده خام کشاورزی به میزان ۲۶۷۹ هزار تن، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در ۲۵۰ هزار هکتار و در نهایت مدیریت ذخیره‌سازی محصولات راهبردی کشاورزی (گندم، برنج، شکر، گوشت، روغن و‌…).

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری


وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۵، چهار پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم چهار پروژه. فهرست پروژه‌های این وزارتخانه در سال گذشته و سال جاری کاملا یکسان است و عبارت است از: بازنگری و اصلاح نظام ‌آموزش عالی کشور در جهت ارزش‌آفرینی و کارآفرینی، طراحی و پیاده‌سازی نظام آمایش آموزش عالی و پژوهش به‌منظور مأموریت‌گرا کردن فعالیت‌های موسسات آموزش عالی و پژوهش کشور، تبدیل پنج دانشگاه و واحد پژوهش برتر کشور به تراز بین‌المللی و در نهایت طراحی الگوی تغییر و ارتقای دانشگاه‌ها در حل مشکلات کلان، دستگاهی و بنگاه‌های اقتصادی کشور.


وزارت کشور


وزارت کشور در سال ۹۵، دو پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم یک پروژه. تمرکز‌زدایی، واگذاری و تفویض اختیارات کافی برای هر استان و تهیه واگن برای متروهای تهران و کلانشهرها پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته بودند و امسال هم مجددا پروژه تهیه واگن برای متروهای تهران و کلانشهرها در دستور کار وزارت کشور قرار گرفته است.


وزارت نفت


وزارت نفت در سال ۹۵، ۱۱ پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم ۱۱ پروژه. سه پروژه این دو فهرست با محورهای واگذاری صادرات گاز به پاکستان، انتقال و توسعه فناوری بخش بالادست و کاهش هدررفت گاز طبیعی یکسان هستند.      سه پروژه دیگر این وزارتخانه در سال گذشته و سال جاری با محورهای تولید نفت خام میادین مشترک غرب کارون، گازرسانی مشترکان جدید روستایی و شهرهای کوچک و مرزی و همچنین پروژه‌های عام‌المنفعه در مناطق نفت‌خیز و گاز‌خیز و محروم کشور یکسان هستند و صرفا اهداف کمی مندرج در عنوان اکثر این پروژه‌ها تغییر یافته است. همچنین تمامی پروژه‌های اولویت‌دار امسال وزارت نفت با محورهای جایگزینی اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و تاکسی‌های فرسوده و افزایش کارآیی موتورخانه‌ها و برق‌دار کردن چاه‌ها جزء  پروژه‌های اولویت‌دار معاونت اجرایی رئیس‌جمهور در سال ۹۵ بوده‌اند و صرفا اهداف کمی مندرج در عنوان این پروژه‌ها تغییر یافته است. فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: راه‌اندازی اولین خط تولید فرآورده‌های (نفت و گاز و بنزین) مجتمع پالایشگاهی غیر‌دولتی میعانات گازی ستاره خلیج فارس با استاندارد یورو ۵ با خوراک ۱۲۰ هزار بشکه در روز، راه‌اندازی ۱۲مجتمع بزرگ پتروشیمی با سرمایه‌گذاری غیر‌دولتی در لرستان(خرم‌آباد)، کردستان(سنندج)، مهاباد، شهدای مرودشت(شیراز)، کارون(ماهشهر)، کاوه(دیر) و کاویان۲، پردیس ۳، مروارید، انتخاب، تخت‌جمشید، دالاهو، در عسلویه، احداث خط لوله و ایجاد امکان صادرات گاز به کشور عراق به ظرفیت پنج میلیون متر مکعب در روز، احداث خط لوله و صادرات گاز به پاکستان (ادامه خط لوله هفتم سراسری)، انتقال و توسعه فناوری بخش بالادست شامل بهبود تولید و ازدیاد برداشت (EOR/IOR) در ۲۰ میدان نفتی و گازی شامل ۵۲ مخزن با ۹ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی با هدف ایجاد بستر دانش‌بنیادی فناوری از طریق ارتباط با شرکت‌های P&E در راستای انتقال و توسعه فناوری، اصلاح ساختار قراردادهای جدید (IPC) برای انتقال فناوری با هدف اجرای راهبرد معاوضه بازار کشور در حوزه‌های نفتی و گازی با دانش فنی عملیاتی و بنیادین از طریق شرکت‌های اکتشاف و تولید (P&E) برای بخش بالادست و شرکت‌های پیمانکار عمومی (GC) برای بخش پایین دست صنعت نفت و انعقاد قرارداد مهم نفتی و گازی، بیع‌متقابل افزایش ظرفیت تولید نفت خام میادین مشترک غرب کارون به میزان ۹۰ هزار بشکه در روز، بیع‌متقابل افزایش سطح تولید گاز در میدان مشترک پارس‌جنوبی به ۵۶۷ میلیون متر مکعب در روز، بیع‌متقابل گازرسانی ۱۲۰۰۰۰۰ مشترک جدید روستایی و شهرهای کوچک و مرزی، ۳۴۰۰ میلیارد ریال کمک به پروژه‌های عام‌المنفعه در مناطق نفت‌خیز و گاز‌خیز و محروم کشور و در نهایت کاهش نیم واحد درصد هدررفت گاز طبیعی از گاز فرآورش شده. پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال جاری هم عبارتند از: احداث خط لوله و صادرات گاز به پاکستان (ادامه خط لوله هفتم سراسری)، کاهش نیم واحد درصد هدر‌رفت گاز طبیعی از گاز فرآورش شده، انتقال و توسعه فناوری بخش بالا‌دست شامل بهبود و ازدیاد برداشت در ۲۰ میدان نفتی و گازی شامل ۵۲ مخزن با ۹ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی با هدف ایجاد بستر دانش‌بنیانی فناوری، افزایش ۱۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت‌خام میادین مشترک غرب کارون و رسیدن به ظرفیت ۴۵۰ هزار بشکه در روز، بیع‌متقابل گازرسانی به ۹۰۰ هزار مشترک جدید روستایی و شهرهای کوچک و مرزی، ۴۵۰۰ میلیاد ریال کمک به پروژه‌های عام‌المنفعه در مناطق نفت‌خیز و گازخیز محروم کشور، بیع متقابل جایگزینی ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس فرسوده با اتوبوس پایه گازسوز، ‌ بیع‌متقابل نوسازی ۵۰۰۰ دستگاه کامیون و کشنده فرسوده بالای ۱۰ تن، بیع‌متقابل جایگزینی ۲۰۰۰۰ تاکسی و ون فرسوده با تاکسب پایه گازسوز با پیمایش بالا، بیع‌متقابل افزایش کارایی ۴۰۰۰۰ موتور‌خانه و سامانه گرمایشی ساختمان‌های کشور و در نهایت بیع‌متقابل برق‌دار کردن ۱۰۰۰۰ حلقه چاه و تلمبه آب کشاورزی.


وزارت نیرو


وزارت نیرو در سال ۹۵، ۱۷ پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری، ۱۴ پروژه. ۱۲ پروژه این وزارتخانه در سال گذشته و سال جاری یکسان هستند و صرفا اهداف کمی مندرج در عنوان اکثر این پروژه‌ها تغییر یافته است. (غیر از پروژه کاهش تلفات برق که حتی اهداف کمی آن تغییر نکرده است.) فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: کاهش تلفات شبکه توزیع برق به کمتر از ۱۰ درصد و تک‌رقمی شدن آن برای اولین بار در صنعت برق کشور، نصب کنتورهای هوشمند روی چاه‌ها (۵۰۰۰۰ دستگاه‌ کنتور فهام و ۷۰۰۰ دستگاه‌ کنتور حجمی مکمل آن) و نصب ابزارهای اندازه‌گیری مناسب در منابع آب‌های سطحی روی ۱۰۰۰ ایستگاه، پر و مسلوب‌المنفعه کردن ۲۰۰۰۰ حلقه چاه‌ فاقد پروانه و مضر به مصالح عمومی، احداث بخش بخار نیروگاه‌های گازی به ظرفیت ۷۰۰۰ مگاوات (شروع عملیات اجرایی سال ۹۵)، تکمیل و بهره‌برداری بیش از ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید شامل (حرارتی، آبی،  G.D و انرژی‌های تجدیدپذیر)، اجرای سیستم AMI  و شروع هوشمندسازی شبکه با نصب ۴۰۰ هزار کنتور هوشمند (طرح فهام) در سال ۱۳۹۵ (با اولویت مشترکین دیماندی، صنعتی و کشاورزی)، آبگیری یا افتتاح ۱۰ سد با ظرفیت تنظیم آب ۱۵۶۵ میلیون مترمکعب (آب‌های مرزی)، بهره‌برداری از ۵۰ هزار هکتار شبکه‌های آبیاری و زهکشی اصلی (آب‌های مرزی)، بهره‌برداری از ۵۰۰۰ هکتار شبکه‌های آبیاری و زهکشی اصلی (غیر‌طرح‌های مرزی)، تامین آب شرب بیش از ۲۰۰۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۲,۱ میلیون نفر، تکمیل و بهره‌برداری ۲۶ تصفیه‌خانه فاضلاب به ظرفیت ۴۲۰,۰۰۰ مترمکعب در شبانه‌روز، واگذاری ۲۳ پروژه آب و فاضلاب به بخش خصوصی به روش‌های BOO،  BOT و بیع‌متقابل با ارزش ۱۷۰۰ میلیارد تومان، تکمیل و بهره‌برداری از نیروگاه پرند، احداث ۱۰۰۰۰ مگاوات ظرفیت اسمی تولید برق توسط بخش خصوصی (شروع عملیات اجرایی سال ۹۵)، اتمام عملیات برق رسانی به کلیه روستاهای دارای ۱۰ تا ۲۰ خانوار، آبگیری یا افتتاح چهار سد با ظرفیت تنظیم‌ آب ۵۰۰ میلیون مترمکعب (عمدتا با هدف تامین آب شرب) (غیر‌طرح‌های مرزی) و در نهایت اصلاح الگوی مصرف‌ آب در بخش شرب (کاهش درصد تعداد واحدهای با مصرف بالای ۲۰ متر مکعب در سطح کشور به ۲۲,۵ درصد.) پروژه‌های اولویت‌دار غیرمشترک این وزارتخانه در سال جاری عبارتند از: شروع عملیات اجرایی احداث ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه برق حرارتی توسط بخش دولتی وخصوصی و همچنین آبگیری یا افتتاح ۹ سد با ظرفیت تنظیم آب ۴۰۰ میلیون متر مکعب (آب های مرزی).


وزارت راه و شهرسازی


وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۵، ۶ پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم هفت پروژه. چهار پروژه این وزارتخانه با محور تکمیل و بهره‌برداری از خطوط راه‌آهن، آزاد‌راه‌ها، بزرگراه‌ها و راه‌های اصلی در سال گذشته و سال جاری یکسان هستند و صرفا اهداف کمی مندرج در عنوان این پروژه‌ها تغییر یافته است. فهرست پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال گذشته عبارت بودند از: تکمیل و بهره‌برداری ۵۹۱ کیلومتر خط راه‌آهن در کریدورهای شمالی-جنوبی و شرقی-غربی، تکمیل و بهره‌برداری ۱۲۰ کیلومتر آزادراه در کریدورهای شمالی-جنوبی و شرقی-غربی، تکمیل و بهره‌برداری ۱۰۷۰ کیلومتر بزرگراه در کریدورهای شمالی-جنوبی و شرقی-غربی، تکمیل و بهره‌برداری ۴۵ کیلومتر راه اصلی در کریدورهای شمالی-جنوبی و شرقی-غربی، رونق ‌بخش مسکن و در نهایت بهسازی حاشیه کلان‌شهرها و بافت‌های فرسوده. پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال جاری هم عبارتند از: تکمیل و بهره‌برداری از ۵۱۶ کیلومتر خط راه‌آهن در کریدورهای شمالی- جنوبی و شرقی- غربی، تکمیل و بهره‌برداری از ۸۰۰ کیلومتر خط راه آهن دوم و سوم از کریدورهای شمالی- جنوبی و شرقی- غربی، تکمیل و بهره‌برداری از ۲۳۷ کیلومتر آزادراه در کریدورهای شمالی- جنوبی و شرقی- غربی، تکمیل و بهره‌برداری از ۱۱۰۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در کریدورهای شمالی- جنوبی و شرقی- غربی، تکمیل و بهره‌برداری از ۱۰۰۰ کیلومتر راه روستایی، توسعه و نوسازی ریلی با محوریت و مشارکت بخش خصوصی شامل ۵۰ دستگاه لوکوموتیو، ۲۰۰دستگاه سالن مسافری و ۱۵۰۰ دستگاه واگن باری، تکمیل و توسعه بنادر مهم در سواحل دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر در جهت ترانزیت (با اولویت بنادر شهید بهشتی، چابهار و شهید رجایی).


وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی


وزارت تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی در سال ۹۵، ۶ پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم پنج پروژه. دو پروژه این وزارتخانه با محورهای نسلی شدن فقر و حمایت‌های اجتماعی در سال گذشته و سال جاری یکسان هستند. پروژه‌های اولویت‌دار وزارت تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته عبارت بودند از: طراحی، تدوین و اجرای برنامه جلوگیری از نسلی شدن فقر، ایجاد پنجره واحد حمایت‌های اجتماعی، ارتقای مهارت‌های فنی‌و حرفه‌ای و کسب و کار بازار محور، تامین مالی خرد و کارآفرینی اجتماعی، طراحی و پیاده‌سازی الگوی ایجاد اشتغال فراگیر با اتصال بنگاه‌های محلی-  منطقه‌ای به شرکت های بزرگ و  در نهایت طراحی و پیاده‌سازی الگوهای توسعه رشته‌های پر‌اشتغال منطقه‌ای. پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال جاری هم عبارتند از: طراحی، تدوین و اجرای برنامه جلوگیری از نسلی شدن فقر، ایجاد پنجره واحد حمایت‌های اجتماعی، پایدار‌سازی منابع صندوق‌های باز‌نشستگی، تدوین استانداردهای اخلاق حرفه‌ای و فرهنگ کار و در نهایت توسعه و توانمند‌سازی تعاونی‌های فراگیر ملی و سهامی عام.


وزارت صنعت، معدن و تجارت


وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۵، هفت پروژه اولویت‌دار داشت و در سال جاری هم دو پروژه. یکی از پروژه‌های این وزارتخانه با محور تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های مهم و ملی در سال گذشته و سال جاری یکسان هستند و صرفا اهداف کمی مندرج در عنوان این پروژه تغییر یافته است. پروژه‌های اولویت‌دار وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته عبارت بودند از: تکمیل و راه‌اندازی ۳۳ طرح مهم و ملی، رونق تولید و تعیین‌تکلیف ۷۵۰۰ واحد تولیدی مشکل‌دار با هدف فعال کردن آنها، ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار، ارتقای رقابت‌پذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات، مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت تجاری، افزایش صادرات کالا و خدمات غیرنفتی به میزان ۱۰ میلیارد دلار در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ و در نهایت تکمیل طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد. پروژه‌های اولویت‌دار این وزارتخانه در سال جاری هم عبارتند از: تکمیل و راه‌اندازی ۵۰ طرح مهم و ملی و همچنین تقویت، توانمندسازی و توسعه بنگاه‌های خرد، کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات غیرنفتی آنها به میزان دو میلیارد دلار.

منبع: فرهیختگان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس