کد خبر 753872
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
مسعود بارزانی

به نظر می‌رسد رهبران اقلیم کردستان عراق، بیش از هر زمان دیگری متوجه قدرت جبهه مقاومت شده‌اند و از همین رو سعی دارند تا قبل از نابودی گروهک‌های تروریستی تکفیری در سوریه و عراق و قدرت گرفتن بیشتر جبهه م

 به گزارش مشرق، هفدهم خردادماه امسال مسعود بارزانی رئیس دولت اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که در روز ۲۵ سپتامبر (۳ مهر)، همه‌پرسی استقلال کردستان برگزار خواهد شد؛ خبری که در میان خبرهای پیشروی نیروهای ارتش و بسیج عراق در موصل، خبری شوکه‌کننده به حساب می‌آمد؛ خبری که بار دیگر سایه ایجاد تفرقه، خطر، ناامنی و هرج‌ومرج را در سرزمین عراق زنده کرد.

مشکلات

طبق گزارش اندیشکده «آمریکن اینترپرایز» که در روز یکم مرداد ماه امسال منتشر شد، «آب»، «مرز» و «تابعیت» به عنوان سه معضل اصلی پس از جدایی احتمالی اقلیم کردستان عراق از حکومت مرکزی این کشور، عنوان شده است.

اما علی‌رغم پیش‌بینی این مشکلات، بسیاری از مقامات اقلیم کردستان عراق  برای توجیه این تصور که کسب استقلال آسان و سودمند خواهد بود، به جدایی دوستانه چک‌ها و اسلواک‌ها اشاره می‌کنند که به منحل شدن «چکسلواکی» منجر شد؛ این درحالی است که آنها به بسیاری از نمونه‌های جدایی‌ که باعث بروز کشمکش‌های چریکی و نظامی شد، هیچ‌گاه اشاره‌ای نکردند؛ جدایی‌هایی نظیر «سودان و سودان جنوبی»، «اتیوپی و اریتره»، «صربستان و کوزوو»، «اندونزی و تیمور شرقی»؛ با یک نگاه بی‌طرفانه می‌توان دریافت که در هیچ یک از این موارد موجودیت جدا شده‌ای که استقلال یافته، موفق نبوده است.

خوشحالی اسرائیلی‌ها

صهیونیست‌ها شکل‌گیری «کردستان بزرگ» را همواره جزو یکی از اولویت‌های منطقه‌ای خود می‌دانستند؛ صهیونیست‌ها در مراجع رسمی، در کتاب‌هایشان و در دکترین‌هایی که سال ۲۰۰۰ منتشر کردند، بارها و بارها خود را به عنوان طرفدار جدایی اقلیم کردستان از حکومت مرکزی عراق معرفی کردند.

اخیرا «گیدئون ساعار» یکی از اعضای حزب لیکود (حزب نخست وزیر رژیم صهیونیستی)، ضمن استقبال از انجام همه‌پرسی جدایی اقلیم کردستان از حکومت مرکزی عراق، این همه‌پرسی را «مهم» و «تاریخی» قلمداد کرد؛ این درحالی است که چند سال پیش نتانیاهو گفته بود ««تلاش و آرزوی کردها برای استقلال یک حق است».

سوءاستفاده آل‌سعود

«کمک‌های مالی عربستان سعودی در مقاطع مختلف زمانی به اقلیم کردستان»، «پشتیبانی تجهیزاتی و تسلیحاتی از گروهک کومله» و مهمتر از این دو، «ترویج تفکر وهابیت در این اقلیم»، از جمله شواهدی است که نشان می‌دهد شجره خبیثه آل‌سعود نیز در کنار رژیم صهیونیستی، اصلی‌ترین هوادار شکل‌گیری «کردستان بزرگ» است.

یک سال پیش حیدر العبادی نخست وزیر عراق گفته بود که « رهبران سیاسی اقلیم کردستان به تمایل عربستان پاسخ داده و کمک‌های مالی آنها را قبول می‌کنند که این اتفاق به ضرر عراق خواهد بود».

بارزانی‌ها و طالبانی‌ها

تمام تحرکات غیرمنطقی بارزانی در چند سال اخیر برای باج‌گیری از کشورهای منطقه به خصوص حکومت مرکزی عراق قلمداد می‌شود؛ مسعود بارزانی از هر فرصت و بحرانی، جهت برآورده کردن آرزوی پدر خود «ملامصطفی بارزانی» که همانا ایجاد کردستان بزرگ است، استفاده می‌کند.

اقدامات تفرقه‌افکنانه مسعود بارزانی موجب موضع‌گیری بسیاری از شخصیت‌های برجسته کردستان عراق از جمله جلال طالبانی شده است؛ جلال طالبانی بارها و بارها نسبت به این اقدامات نسنجیده مصطفی بارزانی انتقاد کرده است؛ او معتقد است منفعت کردهای عراق در همراهی آنان با حکومت مرکزی عراق تعریف می‌شود و در غیر این‌صورت، بلایای مختلف به سمت این اقلیم روانه خواهد شد؛ از همین‌رو، جریان آقای طالبانی با نام «اتحاد میهنی کردستان» و سایر احزاب و گروه‌های اقلیم کردستان عراق، باید از خانواده بارزانی و تمایلات آنها تفکیک شوند.

واکنش همسایگان و آمریکا

حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه اقلیم کردستان میان ۴ کشور ایران، سوریه، عراق و ترکیه محصور است، عنوان کرد: با توجه به اوضاع بحرانی منطقه، امروز شاهد یک هم‌صدایی میان ۴ کشور ایران، سوریه، عراق و ترکیه در مخالفت با انجام همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق هستیم.

وی افزود: آمریکایی‌ها نیز علی‎‌رغم آنکه موافق استقلال اقلیم کردستان و جدایی آن از عراق هستند، اما به نظر می‌رسد در شرایط فعلی و با توجه به ادامه وضعیت بحرانی در سوریه و عراق، آمادگی لازم را برای پذیرش یک کشور جدید در منطقه نداشته باشند و از به تاخیر افتادن همه‌پرسی ۳ مهر استقبال کنند.

هانی‌زاده تاکید کرد: «تسلط بر منطقه مرز مشترک عراق و سوریه و ایجاد پایگاه نظامی در این مناطق» و همچنین «جلوگیری از ادامه روند فعالیت‌های حشدالشعبی در عراق به صورت یک نیروی دائمی از طریق تحت فشار قرار دادن حیدرالعبادی»، ۲ هدف اولویت‌دار آمریکا در منطقه به شمار می‌روند.

بی‌خیالی لبِ مرز

عدم سخت‌گیری اقلیم کردستان عراق در ایجاد امنیت مرزی با ایران طی ماه‌ها و سال‌های اخیر، بارها و بارها موجب شده که جمهوری اسلامی ایران مراتب اعتراض خود را به آنها اعلام کند.

هادی محمدی کارشناس مسائل غرب آسیا در این زمینه گفت: به عنوان مثال هر موقع که فعالیت‌های ضدامنیتی کومله و حزب دموکرات کردستان در کنار مرزهای ما اتفاق می‌افتد و منجر به ایجاد ناامنی در نقاط مرزی ایران می‌شود، اقدام ما برای تامین امنیت مرزنشینان، از طرف آقایان مسعود و نیچروان بارزانی با واکنش‌هایی غیرعادی روبرو می‌شود.

 

دایه‌هایی دلسوزتر از مادر

به نظر می‌رسد رهبران اقلیم کردستان عراق، بیش از هر زمان دیگری متوجه قدرت جبهه مقاومت شده‌اند و از همین رو سعی دارند تا قبل از نابودی گروهک‌های تروریستی تکفیری در سوریه و عراق و قدرت گرفتن بیشتر جبهه مقاومت، کار را تمام کنند و به استقلال برسند؛ اقدامی که از نظر ۴ همسایه آنها به ضررشان است و از نظر عربستان و اسرائیل و آمریکا، به عنوان دایه‌های دلسوزتر از مادر، به نفعشان.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 21
  • ناشناس IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    16 26
    عراق هم باید برای انحلال اقلیم از همه عراقی ها رای گیری کنه تا معلوم بشه وزن رای کدام جریان سنگین تر و مقبول تر است.
    • IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      28 13
      خود عراقی ها هم مایل به استقلال کردستان و جدا شدن آن از عراق هستند اما بعضی ها در کشورهای دیگر از این قضیه ناراحت هستند و سعی می کنند تفکرات خود را به عراقی ها نسبت بدهند.
  • IR ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    24 17
    این آرزوی بارزانی نیست و القا کردن این موضوع هم کار درستی نیست. این آرزوی گروه بزرگی از کردهای عراق است که ریشه در گذشته و به خصوص زمان صدام دارد.
    • IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      19 8
      بله آرزوی عموم کردهاست و نتیجه ی همه پرسی در آینده این قضیه را اثبات می کند.
    • IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      2 2
      بارزانی مزدور اسرائیل هست
    • IR ۰۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      1 3
      آرزو بر جوانان عیب نیست
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    32 10
    بارزانی نوکر امریکاو اسراییل است
    • IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      14 15
      چون استقلال می خواهند که حقشون است چقدر احمق هستی
    • IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      15 9
      مقاله ای بی سندو پر از دروغ از نویسنده ای ضد کرد
    • IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      10 9
      به نظر من اتفاقا این کردهای استقلال خواه, احمق هستند ,اینکه هرکی از جاش پاشه وطلب استقلال کنه ,سنگ رو سنگ بند نمیشه ودیگه نه مملکتی میمونه ونه قومی,چون فردا بین کردها هم تفرقه میشه ,باز میخوان طلب استقلال کنند! ههههه,استقلال یعنی تبختر وتکبر ویاغی گری وخودمحوری
  • رستم IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    10 15
    برنامه استقلال منتفی نمیشه مشرق جان،زمان ثابت کرده وقتی مسئله ای ملی که همان استقلاله میان میاد،مشکلات داخلی وپیش پا افتاده رارهامیکنن.
  • مسیح IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    11 11
    تا اسمی از ایران هست چیزی به اسم آذربایجان مستقل و کردستان مستقل و دیگر مستقلجات نداریم... جدایی خواها الان کلشون باد داره و تو فضای ایده آل و رویا سیر می کنن،واقعیت رو نمی تونن ببینن انگار.به تصورشون هر مقاومتی پایانش خوشه و هر صبری تهش حلواست.نمی فهمن که کارشون عین حماقته،نه مقاومت. مردکه ی سست عنصر هروقت زیرپاش خالی شد به کاسه لیسی ایران افتاد،حالا چنتا کشور بادش کردن کباده ی همه پرسی می کشه واسه ما.
  • IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    16 7
    بهتر است دولت عراق شروط کردها را بپزید و آنها را در قدرت سهیم کند با این شرایط100درصد کردها موافق استقلال از بغداد هستند
  • احمد IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    15 28
    این آرزوی تمام کردها است.چون کردها در طول تاریخ از کشورهای که اونها را تقسیم کردن ،خیری ندیدن و همیشه در حق آنها ظلم شده ،از همین ایران خودمان گرفته تا سوریه و ترکیه و این هم باعث شده و بحث دولت کردستان ربطی به الان نداره و کردها از گذشته دور دنبال حکومت خودشان بودند. بر فرض همین ایران خودمان راست می گوید برای استانهای غربی چکار کرده ،نگاه کن شهرهای غربی از بیکار و بدبختی رتبه اول کشور دارند. البته ایران اگر از کشور کردستان حمایت کند.بهتر است .چون کردها با ایرانی ها بیشتر خلق و خوی آنها به هم میخوره تا عربها و ترکها و
    • IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      9 6
      همین ایران بود که در جریان حمله صدام به کردها اونهار رو به ایران راه داد اخوی. نمکدون نشکنید لااقل.
    • ناشناس IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      5 4
      آسمان همه جا همین رنگه.اگه بنا به محرومیت باشه بهتره به مناطق شرقی،جنوبی و....نگاه کنی.آیا این مناطق محرومیت رو بهانه جدایی قرار دادن؟!اگر عناصر خود فروخته پژاک،کومله،دمکرات و اخیرا افراد جذب شده به داعش نباشه،مطمئنا زمینه برای سرمایه گذاری و اشتغال بیشتر هم فراهم خواهد شد.اگر خیلی رویای اقلیم رو داری بهتره بری اونجا.اینجا ایرانه.با مرزهای همیشه جاویدان و تغییر ناپذیر.
    • IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      3 2
      اگر ایران نبود الان کردی در عراق وجود نداشت این همه کرد به استان آذربایجان غربی از کجا مهاجرت کردند از عراق
  • IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    5 6
    عراق یک کشور مستقل نیست و به نظر من هیچ لزونی ندارد اقلیم کردستان برای استقلال با بغداد صحبت کند.اساسا کشوری که هر یک از احزابش وابسته به یک قدرت منطقه ای هستند هیچ وقت توان برآورده کردن نیازهای ملی خودش را ندارد.
  • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    7 7
    استقلال اقلیم کردستان دومینوی تجزیه کشورهای منطقه نیست بلکه پایان تلاش صد ساله ی کردها برای استقلال است.چه بسا اگر امروز به استقلال نرسند سالهای بعد به فکر تشکیل کردستان بزرگ بیافتند در حالی که تبدیل کردستان عراق به یک کشور و به رسمیت شناخته شدن مرزهایش توسط سازمان ملل مانع گسترده تر شدن مرزهایش در آینده می شود و این تضمین کننده ی امنیت کشورهای منطقه خواهد بود.باید انتخاب کنید تشکیل کردستان مستقل خارج از مرزهای ایران یا داخل مرزهای فعلی ایران؟
    • IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      8 14
      اتفاقا این کردها هستند که باید انتخاب کنند یا ایرانی اند ویا کردستانی واگر کردستانی ,باید زمین ایران رو ترک کنند ,ایران واحد هست وزمینی اجاره نداده!!!!
    • IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      11 2
      16:21 شما چرا متوجه نیستید کردستان می خاد از عراق جدا بشه از عرااق نه ایران- همش پای کشورمونو وسط می شکید تا به کردها بتازید و احساسات ملی رو تحریک کنید- الان کشور آذربایجان در شمال کشور اعلام موجودیت کرده اتفاقی برای کشورمون افتاده؟ اینم مثل همون
    • IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      1 2
      کردها در سرزمین مادری چند هزارساله شون زندگی میکنن بچه جون. مراقب باش چی میگی.
  • US ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    34 5
    اسرائیل دوستی خود با کردستان عراق را در روزهای بی پولی و تحریم ثابت کرد.در زمان قطع بودجه ی اقلیم از طرف مالکی.
    • IR ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      6 5
      اخوی این ایران بوده که در شرایط اضطراری مثل واقعه انفال و نظایر اون به کردستان عراق کمک کرده همیشه. ای بشکنه این دست...
    • IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      2 3
      اسراییل با اعراب و ترکیه و جمهوری آذربایجان و...هم رابطه دوستانه دارد
  • ناشناس IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    6 9
    مشرق شده سایتی برای درج نظرات تجزیه طلب های خودفروخته متوهم.از فضای رسانه ای دولتی کشور از مفید بودن استقلال اقلیم دم میزنند گویی از سران سیاسی،نظامی،...کشور نسبت به خطرات این اقدام آگاهی و درک بیشتری دارند.
  • احمد IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    11 4
    موندم چرا تا کسی حرفی میزنه فورا صد تا حرف پشت سرش در میارد. تجزیه طلب کجا بود.ایران قدیم کوردستان بزرگ هم زیر نظرش بود. هدف این بود کردها با ایرانی ها بیشتر جذب میشوند تا عربها و ترکها و کردستان و سرزمینهایی دیگه جز ایران بزرگ بودن و اگر بشه کردها بصورت حکومتی فدرال با ایران باشند خیلی خوبه و این برای ایران کار خیلی راحتی هستش .چون به عراق و سوریه الان ایران دسترسی داره و ترکیه میماند و آونم مجبور که راه بیاید.میشه قرارداد ۱۰۰ ساله تنظیم کرد که همه کردها با ایران باشند
    • ناشناس IR ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      4 10
      واقعا اینقدر متوهم هستی یا سعی میکنی ادای متوهمین رو در بیاری؟!باشه سه کشور دیگه تجزیه میشن تا بیان زیر نظر ایران!غرب و رژیم صهیونیستی هم میگن بفرما!تا حالا هر چی در این زمینه سرمایه گذاری کردیم تقدیم شما!!!!
  • بی نام IR ۱۶:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    6 5
    کردها در چهار کشور ایران ، ترکیه ، سوریه و عراق تقسیم شده اند ، اگر بنا باشد که کردستان عراق مستقل شود این انگیزه برای اکراد بقیه کشورها نیز ایجاد خواهد شد که خواهان استقلال گشته و بدین ترتیب چهار کشور جدید در منطقه ایجاد خواهد شد . اما مسئله اینجاست که هیچ دولتی حاضر به تجزیه کشورش نخواهد بود و دیگر اینکه با استقلال کردستان عراق نیز موافقت نخواهند کرد بخصوص ترکیه که بیشترین جمعیت کردها را در خود جا داده است . اما مسئله اینجاست که اگر کردستان عراق استقلال یابد کانون شرارت و فتنه در منطقه خواهد شد و ملعبه ای بدست امریکا و اسرائیل تا منویات خود را بدست بارزانیها اجرا کنند . اقلیتهای کرد در دیگر کشورها احزابی بر ضد دولت مرکزیشان تشکیل داده و مبارزهء مسلحانه را راه اندازی کرده و حمام خون راه خواهد افتاد بنابراین آب را باید از سرچشمه بست و ایران و ترکیه اجازه ندهند اصولا این انتخابات بر گزار گردد.
    • رسول IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
      15 1
      16:16 کشور آذربایجان که همسایه ی ماست و ما هم دارای جمعیت آذری در کشور هستیم تا الان اتفاقی افتاده؟ چیزی شده؟ اینم مثل اون- کردستان فلان میشه و ال میکنه و بل میکنه همه کشکه و خیالاتی بیش نیست این همه بزرگنمایی علیه کردستان به دور از واقعیته.
  • وحید نادر شاگرد اتوبوس ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    6 4
    تقریبا حافظ اسد رابطه خوبی با کردها داشت لذا در دوران وی ؛ درگیری مهم و گسترده ای با کرد های سوریه در سوریه رخ نداد ولی کشور های ایران و ترکیه و عراق همیشه مشکلات و درگیری با کردها داشتند ولی نوع و عمق این درگیرها متفاوت بود در ترکیه انتقال اجباری کردها در دوران عثمانی و اسکان دادن آنها در سرزمین های ارامنه و شیعیان؛ بذر اختلاف را افکند هر چند کردها سربازان شجاعی برای امپراطوری بودند ولی تعلق فرهنگی به آن در خود احساس نمی کردند و بیشتر خود را ایرانی (از تبار پاکان) می دانستند تا عثمانی ؛ تغییر مذهب گسترده و اجباری یا تشویقی کردها در دوران عثمانی نیز این تعلق را کم نکرد؛ با ظهور آتا ترک که برتری قومی و نژادی و زبانی (ترک) را محور قرار داده بود بر فاصله گرفتن و بیگانگی کرد ها با دولت ترکیه را بیشتر کرد تقریبا مشابه این اقدام ؛ در خصوص کردهای عراق افتاد و اینبار برتری زبان عرب و قوم و نژاد عرب؛ در کردستان ایران؛ فقط کروهها و کروهکها خواهان خودمختاری محدود(تسلط مردم منطقه بر اداره امور منطقه و توجه به فرهنگ و زبان منطقه) هستند که با تشکیل شورای شهر و روستا و تشکیل شوراهای بخش ؛ شهرستان و استان در ایران و افزایش عقلانی(تغییرات تدریجی برگشت ناپذیر) حیطه کاری و اختیارات و مسئولیت شوراها در آینده ؛ این خودمختاری مورد نظر کردها و بلوچ ها طی سی سال در تمام استانها و.. ایران محقق خواهد شد هر چند در فرهنگ مردم ایران (اعم از کرد ؛ ترک ؛ بلوچ و.. از هر دین و نژاد و..) اولین الویت برقراری عدالت و با این منظور سپردن کار به کاردان امین هست و در این راستا است که فردی روحانی شیعه؛ از تهران برای دریافت طب سنتی اسلامی به محضر کرد سنی حاذق در طب ؛ در روستایی در سردشت میرود و یا سیستم برق اتومبیل را به آلبرت ارمنی می سپارد و....
  • IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    2 2
    همچین طرحی عملی نیست دولت مرکزی بغداد مخالف تجزیه عراق است دولت عراق همانند صدام کردستان عراق را تصرف خواهد کرد امریکا هم مخالف تجزیه عراق است چهار کشور منطقه هم همینطور کردستان عراق در بین چهار کشور بزرگ وقوی منطقه محاصره خواهد شد اقتصاد کردستان عراق نابود میشود اگر بر روی طرحشان پافشاری کنند
  • احمد IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    0 2
    ب
  • IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۳
    3 3
    اونوقت باید ترکمنهای عراق هم استقلال بگیرند
    • IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۴
      2 1
      بگیرن.
  • خسرو IR ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
    0 0
    کرد های ما اگر از این فکر ها بکنند احمقند الان از چاه بهار تا شمالی ترین نقطه ایران سفر میتوانند بکنند و سرمایه گذاری به بنادر دریای ازاد راه دارندقابل احترام برای تمام ایرانی ها هستند خیلی حماقت میخواد ادم از این امکانات خود را محروم کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس