وزارت ورزش

آیین‌نامه انتخابات فدراسیون‌های ورزشی در حالی ابلاغ شده که رعایت نمی‌شود و وزارت ورزش و جوانان هم توجهی به این موضوع ندارد.

به گزارش مشرق، زمانی که آیین‌نامه، اساسنامه یا کتاب قوانین برای یک نهاد مصوب می‌شود، همه افراد ملزم به اجرای دقیق آن هستند تا قانون به عنوان فصل‌الخطاب لحاظ شود.

این در حالی است که شرایط آرمانی برای تحقق قوانین، حداقل در وزارت ورزش و جوانان و زیرمجموعه‌های آن یعنی فدراسیون‌ها دیده‌ نمی‌شود. آخرین نمونه این بی‌قانونی مربوط به فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو است؛ فدراسیونی که رئیس آن به روزهای پایانی ریاستش نزدیک می‌شود.

محسن رضوانی روز 27 مهر 92 در رقابت با سه نامزد دیگر به عنوان رئیس فدراسیون شنا انتخاب شد. دوره حضور او در این فدراسیون 65 روز دیگر به پایان می‌رسد و این در حالی است که طبق آیین‌نامه ابلاغ شده از سوی وزارت ورزش و جوانان، باید در فاصله 75 روز تا پایان دوره ریاست، کار ثبت‌نام از نامزدهای انتخابات جدید آغاز شود.

در بند یک از ماده چهار آیین‌نامه جدید انتخابات فدراسیون‌های ورزشی که مربوط به وظایف دبیر مجمع است، آمده است: «پیشنهاد تاریخ شروع ثبت‌نام از داوطلبین فدراسیون 75 روز قبل از اتمام دوره ریاست فدراسیون و یا پایان دوره سرپرستی فدراسیون به رئیس مجمع.»

در بند 2 همین ماده نیز آمده که «اطلاع‌رسانی و اعلام تاریخ ثبت نام با درج در سایت فدراسیون و صدور اطلاعیه در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار پس از ابلاغ رئیس مجمع» جزو دیگر وطایف دبیر مجمع است.

 این پروسه قانونی اما تاکنون برای فدراسیون شنا رعایت نشده است. وزارت ورزش باید روی چنین مواردی نظارت داشته باشد و از زیر مجموعه‌اش بخواهد که چنین کاری را انجام دهد اما این اتفاق در فدراسیون شنا رخ نداده است. بدین ترتیب به نظر می‌رسد این فدراسیون نیز همچون برخی دیگر از فدراسیون‌ها باید در پایان ریاست رضوانی و تا انتخاب رئیس جدید با سرپرست اداره شود. نکته مهم اما مربوط به اظهارات مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان می‌شود که حتی وی نتوانسته به شعارهایی که در خصوص عدم انتصاب سرپرست برای فدراسیون ها مطرح کرده، عمل کند.

سلطانی‌فر روز 29 دی ماه 95 در جمع روسای فدراسیون‌های ورزشی، تعیین سرپرست تا برگزاری انتخابات مجدد روسای فدراسیون‌ها را امری هزینه‌زا و مشکل آفرین برای ورزش و مدیریت فدراسیون‌های ورزشی دانست و گفت: «در اساسنامه هم چنین چیزی نداریم و بهتر است با رعایت قانون و پیش بینی زمان بندی اتمام دوره ریاست قبلی‌ ثبت نام‌ها صورت گیرد و بعد از تایید نامزدها و تا زمان برگزاری انتخابات جدید، رئیس فدراسیون همچنان عهده‌دار مدیریت امور فدراسیون باشد. تصور من این است در همان روزی که رئیس فدراسیون قبلی زمان مدیریتش به پایان می رسد انتخابات جدید برگزار شود.»

وی همچنین در بهمن ماه 95 در این باره عنوان کرد: «چیزی که برای من خیلی عجیب است و به نظرم آفت فدراسیون‌ها و ورزش است، سرپرستی اداره شدن فدراسیون‌هاست. سرپرستی اداره شدن را از هر زاویه نگاه کنیم، قابل نقد است. فردی که سرپرست است، چون می‌داند موقتی است، اصلا نمی‌تواند برنامه‌ریزی بلند مدتی داشته باشد؛ در نتیجه دنبال تامین منابع مالی نمی‌رود. ضمن اینکه ممکن است یکسری ولخرجی‌ها داشته باشد. من معتقدم که با تعیین سرپرست، حتی به مدت سه ماه، به روال جاری فدراسیون‌ها لطمه می‌زنیم.»

آنچه مشخص است، عمل نکردن به قانون و آیین‌نامه‌ای است که توسط خود وزارت ورزش ابلاغ شده؛ کاری که در فدراسیون‌های دیگر همچون بوکس، تیراندازی و قایقرانی نیز به شکل‌های دیگر شاهد آن بوده‌ایم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس