سرویس ورزش مشرق - در روزهایی که ورزش ایران در انتظار دوران جدید تصدی وزارت توسط مسعود سلطانی فر است، حواشی به قدری افزایش یافته که همگان را نگران کرده است. گاهی این مطالب در روزمرگیها و لابلای اخبار، دیده نمی شود یا بدان توجه کمتری می شود. با هم نگاهی به گوشه و کنار ورزش داریم و گزیدهای از این شنیدهها را بررسی میکنیم.
* یونیورسیاد ۲۰۱۷ در چین تایپه در شرایطی به پایان رسید که کاروان ایران موفق به کسب عنوان دهمی شد. در کنار تلاش ورزشکاران و کادرهای فنی جهت نیل به این موفقیت که قابل تقدیر است، شاهد ناکارآمدی گسترده و ابهاماتی در کاروان اعزامی بودیم. حضور همسر رئیس فدراسیون ورزش دانشگاهی در تایپه بدون جایگاهی مشخص، نحواه اعزام تیمها و برخی مدیران با شرایط خاص، واقعیت های این رویداد و بزرگنمایی غیر واقعی آن و ...، مواردی است که باعث شده تا انتقادات فراوانی به این ماجراها صورت گیرد. مشرق در گزارشهای آتی خود ابعاد مختلف این رویداد را مورد نقد و بررسی قرار خواهد داد که واقعا چه بر سر این کاروان رفته است و چه سوء مدیریتی از سوی کسانی صورت گرفته که سالهاست در ورزش کشور حضور دارند و همواره در تمام اعزام ها و سفرها حضور فعال داشته اند.
* وضعیت بغرنج باشگاه های فوتبال و بدهیهای انباشته آنها نگرانی های بسیاری را موجب شده است. اگرچه اکنون فدراسیون فوتبال طرحی را برای مدیریت این اتفاق در فصل بعد لیگ برتر مد نظر قرار داده که البته هنوز قطعی نشده است؛ اما باید اذعان داشت ریشه این نابه سامانی در اشتباهاتی است که در گذشته صورت گرفته است. وقتی تیم های بدهکار با جریمه یا برخوردهایی متناسب مواجه نشدند، زمینه ساز وضعیتی شد که مطرح ترین تیمهای باشگاهی با انباشت بدهی بالای ۱۰۰ میلیارد تومان روبرو هستند. به نظر می رسد به قیمت ریزش شدید برخی تیم های بدهکار در لیگ برتر، بایستی با این بیماری مهلک در فوتبال کشور مبارزه کرد تا یک بار برای همیشه این مشکل حل شود.
* در شرایطی که تیم ملی فوتبال کشورمان نتایج خوبی را کسب کرده است اما زیادهخواهی و شروط عجیب و غریب این تیم را تهدید می کند و ظاهرا ویروس زیاده خواهی به بازیکنان تیم نیز منتقل شده است. اکنون کار به جایی رسیده که بازیکنان با صدور بیانیه، عملا به باج خواهی می پردازند. انتظار میرود فدراسیون در این زمینه محکم و جدی برخورد کند تا این رفتار ناپسند که تبعات نامطلوبی در پی خواهد داشت، به یک رویه ناشایست تبدیل نشود.
* رفتار خارج از عرف فدراسیون کشتی در قبال نتیجه تلخ و ضعیف در مسابقات جهانی پاریس موجب انتقاد بسیاری شده بود. این روزها اخباری مبنی بر درگیری کادر فنی در ردههای پایه به گوش می رسد. به نظر می رسد عنان فنی و مدیریتی فدراسیون عملا از دست رسول خادم خارج شده است. در چنین شرایطی، شاید نیاز است که نهادهای بالادستی ورزش نظارتی جدی بر فدراسیون داشته باشند که باوجود دریافت های میلیاردی، دوران ناکامی و تجربههای تلخ را طی میکنند.
* بعد از گذشت چندین ماه، فدراسیون والیبال همچنان با سرپرست اداره می شود. به نظر می رسد با توجه به مخالفت وزیر ورزش با حضور سرپرست در فدراسیونها، باید هرچه زودتر انتخابات این فدراسیون برگزار شود تا به نظم و ساختار صحیحی دست یابد. اداره کنونی و غیرمتمرکز فدراسیون نتایج نامطلوبی در پی داشته است.