به گزارش مشرق به نقل از جام، سایت یورونیوز در گزارشی به منافع پشت پرده چین در حمایت مالی از اروپا پرداخت و نوشت: چین، اولین قدرت اقتصادی جهان طی 5 تا 10 سال آینده منافع اقتصادی خود را در کمک به نجات یورو جستجو می کند.از سوی دیگر، اروپا هم برای پایان بخشیدن به بحران بدهی ها، ناگزیر به رو آوردن به نقدینگی این قدرت آسیایی است
در واقع پکن با 3200 میلیارد دلار، از بزرگترین ذخیره ارزی در جهان برخوردار است که یک چهارم آن در حوزه پولی یورو است.
ذخایر و دارایی هایی که به لطف رشد فزاینده صادرات چین بدست آمده است. کالاهای ساخت چین با قیمتهای پایین توانسته در بازار رقابتی اروپا گوی سبقت را از رقبا برباید. پایین بودن دستمزدها در چین را نیز نباید از نظر دور داشت. پایین نگهداشته ارزش پولی یوان در برابر نوسانات ارزهایی نظیر یورو و دلار هم در این بین نقش مهمی بازی کرده است.
ارزش کل صادرات اتحادیه اروپا، نخستین شریک تجاری چینی ها در سال 2010 به چین به 113.1 میلیارد یورو رسید، یعنی 38 درصد بیشتر از سال 2009.
در مقابل، ارزش کل صادرات چین به اتحادیه اروپا در سال 2010 به 281.9 میلیارد یورو رسید، یعنی 31 درصد بیشتر از سال 2009.
واقعیت این است که چینی ها منافعشان را در حمایت و پشتیبانی از مشتری اروپایی خود می بینند. طی هشت ماه نخست سال جاری، صادرات چین به اروپا 16.5 درصد کاهش داشته است.
از نظر سرمایه گذاری خارجی، این اتحادیه اروپا است که توانسته سهم بیشتری را از آن خود کند. اتحادیه اروپا در سال 2010، 4.9 میلیارد یورو در چین سرمایه گذاری کرده است. در حالیکه ارزش سرمایه گذاری چین در اروپا برابر با 0.9 میلیارد یورو بوده است.
از نگاه برخی تحلیلگران، بحران یورو برای چین بعنوان فرصتی به شمار می رود که شیرینی رهبری اقتصادی این کشور را برای چینی ها دوچندان می سازد.
نکته مطرح در این بین، محاسبه و ارزیابی درست از سوی پکن است. سخنان هونگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین هم بطور تلویحی اشاره ای به این موضوع دارد: " هیچ اشکالی ندارد که چین در زمان حال، گذشته و آینده بتواند مهمترین سرمایه گذار در بازار مالی اروپا باشد.”
به نظر می رسد به رسمیت شناخته شدن چین در بازار اقتصادی اروپا از سوی اتحادیه اروپا در سال آینده به عنوان قله ای است که این کشور با حمایت مالی خود از اروپا درصدد فتح آن است.
منافع پشت پرده چین در حمیات مالی از اروپا چین، اولین قدرت اقتصادی جهان طی 5 تا 10 سال آینده منافع اقتصادی خود را در کمک به نجات یورو جستجو می کند.