فراهانی

پس از برگزاری جشنواره سلامت توسط وزارت بهداشت و درمان این بار قرار است که جشنواره «سیمرغ» در قالب فیلم و پویانمایی و تئاتر برگزار شود.

به گزارش مشرق - نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره بین المللی سیمرغ با حضور اصحاب رسانه و مدیران این رویداد فرهنگی صبح امروز در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد. در ابتدای نشست محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رئیس جشنواره بین المللی سیمرغ با اشاره به اینکه معاونت فرهنگی وزارت بهداشت و درمان بر اساس اسناد بالادستی و وظایفی که برایش تعریف شده است وظیفه تسهیل‌گری در حوزه فرهنگ و هنر را در بین دانشگاه‌ها بر عهده دارد گفت: بر اساس این رسالت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اینکه بتواند برای دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور انگیزه ایجاد کند که وارد حوزه فرهنگ شوند جشنواره فرهنگی را تعریف کرده است.

 وی با تأکید بر این که جشنواره یک حلقه زنجیره ارتقای فرهنگ سلامت هستند، افزود: یکی از حلقه‌های دیگر این زنجیره آموزش است که باید در کنار جشنواره‌ها تمهید شود. برای اینکه فرهنگ سلامت ارتقا یابد باید برای مخاطبین زمینه آموزش را فراهم کنیم.

 معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه برای آموزش باید ساختارهای لازم ایجاد شود، بیان کرد: زمانی که قصد برگزاری جشنواره را داشتیم بحث آموزش در دانشگاه‌ها وجود نداشت. تلاش کردیم ساختارهای آموزش را به صورت دانشجویی ایجاد کنیم. در این راستا کانون‌های فرهنگی دانشجویی دانشگاه‌ها توسعه یافتند و مدل‌های آموزشی تعریف شد و سعی کردیم دانشجویان متولی امر آموزش در دانشگاه‌ها شوند.

وی افزود: در 3سال گذشته این اتفاق افتاده است و در بسیاری از دانشگاه‌ها به امر آموزش توجه کردند. تلاش کردیم جشنواره‌ها به گونه‌ای برگزار شود که دوران به یادماندنی برای دانشجویان رقم بخورد تا شاید انگیزه‌ای برای مشارکت بیشتر باشد.

فراهانی گفت: با توجه به این موضوع احساس کردیم اکنون که چنین ظرفیتی در بین دانشجویان وجود دارد با استفاده از این موقعیت در تبیین و فرهنگ سلامت گام برداریم. یعنی در این بخش یک فضای جدید را ایجاد کرده‌ایم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در دوره هفتم که فقط مخاطبانش دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی بودند و تنها می‌توانستند با موضوعات آزاد در جشنواره شرکت کنند، بخشی را با عنوان «فرهنگ سلامت» اضافه کردیم یعنی مخاطبان می‌توانستند تولید آثاری را در حوزه فرهنگ سلامت داشته باشند.

فراهانی بیان کرد: از بخش ادبیات تا تئاتر می‌توانستند آثاری را در حوزه سلامت تولید کنند. در جشنواره هفتم برای اولین بار این اقدام را انجام دادیم و آثار قابل ملاحظه‌ای ارسال نشد و تا حدی برای ما مأیوس کننده بود. در جشنواره هشتم دامنه مخاطبان را از دانشجویان علوم پزشکی به کل دانشجویان کشور گسترش دادیم و نتایج بسیار خوبی داشت. بیش از 7هزار اثر در حوزه فرهنگ سلامت از کل دانشجویان کشور ارائه شد. تصور می کردیم آثار آماتوری از سوی دانشجویان ارائه شود، اما آثاری ارائه شد که حد و اندازه آن در حد و اندازه ملی بود. به طور مثال ترانه‌هایی از سوی برخی دانشجویان سروده شد که خیلی مطلوب است اگر این ترانه‌ها به گونه‌ای تولید شود که مردم از آن استفاده کنند.

رییس جشنواره سیمرغ گفت: بخش تولید آثار می‌تواند ایده‌های خوبی را برای ما داشته باشند. در جشنواره نهم بخش بین الملل را اضافه کردیم. وی در بیان اهداف جشنواره توضیح داد: تقویت فضای پر نشاط و انگیزهِ فرهنگی و هنری در دانشجویان، کارکنان، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و جامعه پزشکی (دانش آموختگان علوم پزشکی) و جلب توجه به مسائل مهم جامعه و کشور و جهان از طریق فرهنگ و هنر، توسعه و تقویت مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی و هنری خصوصاً در کانون‌های فرهنگی هنری به منظور تربیت چند بعدی دانشجویان، ایجاد بستری برای بروز و ظهور استعدادهای هنری، شناسایی، معرفی، استفاده و تجلیل از نخبگان خلاق و توانمند در زمینه‌های فرهنگی و هنری، ترویج فرهنگ سلامت با بهره‌مندی از ابزار هنر اهداف این جشنواره است.

فراهانی ادامه داد: از دیگر مزایای بخش بین‌الملل این است که از ظرفیت‌های دیگر این بخش استفاده کنیم. علاوه بر بهره مندی از مزایای بخش بین‌الملل رقابتی ایجاد می‌شود و آثار ارتقا می‌یابند. وی گفت: تصور می‌کردیم که از بخش بین الملل استقبال خوبی نباشد، اما خوشبختانه استقبال خوبی از بخش بین الملل صورت گرفت. در حوزه فیلم در طول سه هفته‌ای که فراخوان داده شده بیش از 140 فیلم کوتاه در حوزه بین المللی به جشنواره ارسال شده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: بعضی صنایع مدرن فرهنگی در جامعه وجود دارد که مورد توجه قرار نمی‌گیرد و می‌توانند تبدیل به یک صنعت شوند. فرآیند شکل گیری این صنایع مدرن که از پایین‌ترین سطح جامعه شروع می‌شود را به بخش‌های جشنواره اضافه کردیم.

فراهانی گفت: کمیک استریپ را به عنوان یک رشته جدید در جشنواره نهم اضافه کردیم. کمیک استریپ داستان‌های ساده و مصور را ارائه می‌کند و عرضه عمومی می‌شود و بر اساس استقبال تبدیل به شخصیت‌های تأثیرگذار می‌شود. این موضوع در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته بود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: آثار برگزیده سال گذشته را به شکل کتاب تولید کردیم و در حال منتشر شدن است. این جشنواره رشته های متنوعی دارد و سال گذشته بیش از 42 هزار اثر به جشنواره ارسال شد و امسال ارتقا می یابد. در مراسم اختتامیه حدود 1500 مهمان داریم چراکه بزرگترین رویداد فرهنگی در دانشگاه ها است.

دبیر جشنواره سیمرغ: بخش اصلی سلامت بحث «فرهنگِ سلامت» است

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر جشنواره سیمرغ در ادامه نشست با اشاره به اینکه بیش از 200 هزار دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود دارد، گفت: بخش فرهنگِ سلامت؛ ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور و بخش بین الملل؛ ویژه دانشجویان سراسر جهان با موضوع (فرهنگ ِسلامت) است.

امیر للـه‌گانی مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت و دبیر جشنواره با اشاره به اینکه جشنواره نقش ترویجی دارد، گفت: تنوع‌های مختلفی در این جشنواره نسبت به جشنواره‌های دیگر وجود دارد. در اصل یک بسته از هنرهای مختلف در این جشنواره کنار هم قرار گرفته است. وی با بیان اینکه حدود 200 هزار دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی داریم، گفت: مسئولیت فرهنگی این دانشجویان بر عهده معاونت فرهنگی وزارت بهداشت است. بخشی از دانشجویان فارغ التحصیل هستند و در بخش‌های خصوصی فعالیت دارند. اما مخاطبان این جشنواره حدود 5 میلیون نفر هستند.

للـه گانی افزود: این جشنواره در ابعاد مختلف و در 5 بخش طراحی شده است. بخش کمیک استریپ برای اولین بار به جشنواره اضافه شده و این هنر داستان مصور است و از سال 1040 یا 1050 این هنر وجود داشته و در دنیا پیشتاز است. دلیل گنجاندن این هنر در جشنواره اثرگذاری آن بود. این هنر در دنیا به سمت مسائل اجتماعی رفته که در ایران هم به همین سو پیش می‌رویم.

 وی با بیان اینکه فراخوان آثار از آبان ماه سال جاری تا بهمن ماه است گفت: اختتامیه این جشنواره در اواخر فروردین ماه و اوایل اردیبهشت ماه 97 خواهد بود.

دبیر جشنواره بین المللی سیمرغ ادامه داد: بخش آزاد؛ ویژه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تئاتر (صحنه ای، خیابانی، نمایشنامه خوانی، استندآپ کمدی، مجری گری، نمایشنامه نویسی)، فیلم (فیلم کوتاه داستانی، مستند، پویانمایی، تیزر و نماهنگ، فیلمنامه نویسی)، ادبی (شعر کلاسیک، شعر نو، نثر ادبی، شعر طنز، نثر طنز، داستان کوتاه، ترانه)، هنرهای تجسمی (خوشنویسی (نستعلیق، شکسته، نقاشی خط، نسخ، تحریری، ثلث، معلی)، نقاشی، طراحی، کاریکاتور، نگارگری، پوستر، عکس، کمیک استریپ، صنایع دستی (مصنوعات فلزی، مصنوعات چوبی، فرش و گلیم، سفال و سرامیک) و موسیقی (گروه نوازی سنتی، آواز ایرانی، گروه سرود، خوانندگی پاپ) بخش های مختلف جشنواره است.

 وی افزود: در وزارت بهداشت وظیفه دیگری با عنوان «سلامت مردم» را عهده دار هستیم. بخش اصلی سلامت بحث «فرهنگ سلامت» است. «باید و نبایدها در حوزه سلامت» را با هدف اطلاع رسانی به جامعه در این جشنواره دنبال می کنیم.

دبیر جشنواره سیمرغ گفت: بخش فرهنگ سلامت؛ ویژه دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور و بخش بین الملل؛ ویژه دانشجویان سراسر جهان با موضوع (فرهنگ سلامت) است که می توانند آثار خود را در قالب فیلم کوتاه داستانی، پویانمایی، پوستر و عکس ارائه کنند.

للـه گانی در توضیح عنوان جشنوراه تاکید کرد: در سال 92 کارگروه های مختلفی تشکیل شد تا بتوانند یک عنوان ایرانی را برای جشنواره انتخاب کنند. سیمرغ، نماد فرهنگی جامعه‌ پزشکی است و نمایانگر پیشگامی ایرانیان در عرصه سلامت محسوب می‌شود. «سیمرغ درمانگر» سال 92 در سازمان نظام پزشکی رونمایی شد.

وی با اشاره به انتخاب دبیران تخصصی جشنواره بین المللی سیمرغ  گفت: سال گذشته حدود 150 هنرمند در اختتامیه جشنواره حضور داشتند. تلاش کردیم افرادی برگزیده شوند که برای دانشجویان در حوزه هنر الگوی مناسبی باشند. محمدمهدی عسگرپور ؛ دبیر تخصصی بخش فیلم، بابک زرین؛ دبیر تخصصی بخش موسیقی، مرتضی گودرزی دیباج؛ دبیر تخصصی بخش هنرهای تجسمی، عبدالجبار کاکایی؛ دبیر تخصصی بخش ادبی و  حسین پارسایی؛ به عنوان دبیر تخصصی بخش تئاتر انتخاب شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس