به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر چهار فیلم «امپراطوری جهنم» و «به وقت شام» در حوزه مقاومت و دو فیلم «تنگه ابوغریب» و «سرو زیر آب» در حوزه دفاع مقدس حضور دارند. هر چهار فیلم با توجه به موضوع و کارگردانان خود، از آثار مهمی هستند که باید منتظر ماند و دید که مواجهه هیات داوران و مردم با این آثار چگونه است.
با وجودی که انتظارها از جشنوارهای مثل فجر بیش از این است که فقط چهار فیلم در حوزه مقاومت و دفاع مقدس در این رویداد فرهنگی وجود داشته باشد، باید امیدوار بود که فجر امسال را نیز با آثاری همسو با استراتژی فرهنگی نظام پشت سر خواهیم گذاشت.
باید توجه داشت با پیروزیهای ایران در مقابله با داعش و آتش افروزی دولتهای غربی سهم سینمای غرب بیش از این چیزها باید باشد. در ادامه آثار راه یافته به بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر معرفی میشود.
امپراطوری جهنم
«امپراطور جهنم» اندیشه بیمار یک مفتی را به تصویر کشیده و در نهایت به این جمع بندی رسیده است که اندیشههای مخرب مفتیهایی از این دست تا چه اندازه میتواند زیرساختهای جهان اسلام را به خطر اندازد.
این فیلم قرار بود در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد که به دلیل حواشی متعدد که هنوز هم به درستی روشن نیست، در بخش خارج از مسابقه پذیرفته شد که با مخالفت کارگردان و تهیه کننده فیلم روبهرو شد و «امپراطوری جهنم» منتظر ماند تا در جشنواره سی و ششم فیلم فجر مورد داوری و قضاوت قرار گیرد. با توجه به شکست داعش در منطقه، این فیلم یکی از آثار مهم این جشنواره فیلم فجر است.
فرخ نعمتی، علیرام نورایی، علی نصیریان، عنایت شفیعی، کوروش زارعی و چند بازیگر لبنانی در فیلم تازه شیخ طادی به ایفای نقش پرداخته اند. باید دید پرویز شیخ طادی که پیش از این با فیلم «روزهای زندگی» در سیامین جشنواره بین المللی فیلم فجر توانست جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم را به دست آورد، موفقیتش را در این دوره از جشنواره تکرار می کند؟
به وقت شام
«به وقت شام» دومین فیلم مهم امسال است که به موضوع داعش و اقدامات تروریستی آنها در منطقه مربوط میشود. بعد از «خاکستر سبز» این فیلم دومین اثر حاتمی کیا است که به مضمون تروریسم علیه مسلمانان میپردازد. با توجه حضور موفق حاتمی کیا در دورههای مختلف جشنواره فیلم فجر باید منتظر یک اتفاق موفق دیگر در جشنواره فیلم فجر باشیم.
در خلاصه داستان فیلم آمده است که «به وقت شام»روایتگر داستان هواپیمای کمکی ایران برای سوریه است که برای فرود در فرودگاه دمشق دچار مشکل میشود.
در «به وقت شام» بازیگرانی چون بابک حمیدیان، هادی حجازیفر حضور دارند. این فیلم با سرمایه گذاری سازمان اوج ساخته می شود.
تنگه ابو غریب
فیلم سینمایی «تنگه ابوغریب» به کارگردانی «بهرام توکلی» روایتی است از دفاع گردان عمار در برابر لشکرکشی رژیم بعث به فکه و شرهانی و رشادت رزمندگان گردان عمار در روزهای آخر دفاع مقدس در منطقه حساس تنگه ابوغریب.
در ۲۱ تیرماه ۱۳۶۷، حمله وسیعی سراسر جبهه جنوب را درگیر میکند، یکی از نقاط حساسی که دشمن قصد عبور از آن و رسیدن به شهرها و جادههای کلیدی ایران را دارد تنگه ابوغریب است، تنگه ای که نام و خاطره اش در میانه تاریخ رسمی روزهای پایانی جنگ گم شده … تنگه ای که محل مقاومت افراد گردان عمار بود.
جواد عزتی، امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، علی سلیمانی، قربان نجفی، مهدی قربانی از بازیگران این فیلم هستند.
صداگذاری این فیلم که با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی، سازمان سینمایی سوره (حوزه هنری) و موسسه تصویر شهر (شهرداری تهران) در ژانر دفاع مقدس تولید شده است.
سرو زیر آب
در خلاصه داستان «سرو زیر آب» که فیلمنامه آن توسط محمدعلی باشه آهنگر و حامد باشه آهنگر نوشته شده، آمده است: راز جهانبخش کرامت فاش میشود؟ این راز، خواب چیستا، ماهرو، گودرز، بهرام، جهانگیر و سرگرد پوشیاس را آشفته خواهد کرد. جهانبخش برای اثبات بی گناهیش و بازگشت آرامش سفر بلندی را آغاز می کند؛ سفری که پایانش زندگی بسیاری از آنها را تغییر می دهد.
در این فیلم بابک حمیدیان، مسعود رایگان، رضا بهبودی، مینا ساداتی، همایون ارشادی، مهتاب نصیر پور، هومن برق نورد، ستاره اسکندری، شهرام حقیقت دوست، فرخ نعمتی، هادی قمیشی، سیاوش چراغی پور، حسن نجاریان، حسین فلاح و امیر دلفانی نقش آفرینی میکنند.
سایر عوامل فیلم عبارتند از:
کارگردان: محمد علی باشه آهنگر، تهیه کننده: سید حامد حسینی، نویسندگان: محمد علی باشه آهنگر ـ حامد باشه آهنگر، صدابردار: عباس رستگار پور، طراح گریم: محسن بابائی، تدوین: حامد باشه آهنگر، جلوه های ویژه میدانی: محسن روزبهانی، جلوه های ویژه رایانه ای: اوژن سید اشرفی ـ ماکان خاکزاد، عکاس: علی نیک رفتار، دستیار کارگردان و برنامه ریز: حسین فلاح، مدیر تولید: طاهر امانی، مشاور رسانهای: مریم نراقی
همچنین دو فیلم «بانو قدس ایران» به کارگردانی «مصطفی رزاق کریمی» و «زنانی با گوشوارههای باروتی» ساخته «رضا فرهمند» در حوزه سینمای مستند در جشنواره فیلم فجر حضور خواهند داشت.
«بانو قدس ایران با موضوع زندگی همسر امام خمینی (ره) و تنها اثر جشنواره فجر است که به موضوع تاریخ انقلاب اسلامی ایران پرداخته است و فیلم «زنانی با گوشوارههای باروتی» نیز از آثار مطرح و برگزیده سینما حقیقت است که به موضوع زنان و داعش پرداخته است.