کد خبر 823751
تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
صرافی

اوج گیری یک باره قیمت دلار در بازار طی مدت 20 روز گذشته سبب شکل گیری بازار کاذبی شده که در نهایت منجر به تعیین ساعتی قیمت دلار و پاک شدن ارقام آن از تابلو صرافی ها شده است.

به گزارش مشرق، روزهای پایان سال در کنار تغییر قیمت برخی از کالاهای اساسی نوسان قیمت برخی ارزهای پرتقاضا مانند دلار به عادت رفتاری همه ساله تبدیل شده که دامنه تغییر آن بستگی به شرایط اقتصادی آن سال دارد.

در سال جاری حرکت نرم و صعودی افزایش قیمت دلار در شش ماهه دوم سال کلید خورد به گونه ای که در اولین روز مهر ماه قیمت دلار در بازه 3 هزار و 893 تومان بود که این رقم در اواسط مهر ماه به کانال 4 هزار تومان وارد شد، اواخر آبان ماه در حدود مبلغ 4 هزار و 100 تومان به فروش رسید، آذر ماه علی رغم نوسان قیمت متعدد رقم 4 هزار و 200 تومان را نیز تجربه کرد و در دی ماه به اوج خود رسید به گونه ای که در بازه زمانی 20 روزه از محدوده قیمت 4 هزار و 200 تومان به حدود 4 هزار و 500 تومان صعود کرد.

افزایش یکباره قیمت ارز آن هم در کمتر از یک ماه بازار کاذبی را در سطح شهر به وجود آورد که نتیجه آن صف های طولانی رو به رو صرافی ها است.

رویدادی که مجددا باعث شده قیمت دلار از روی تابلوهای صرافی پاک شود و قیمت آن ساعت به ساعت با هم تفاوت داشته باشد.

با توجه به شرایط به صرافی ها سری زدیم تا از دلایل این نا به سامانی مطلع شویم.

در گفت‌وگو با افرادی که در صف خرید یا فروش صرافی ها به انتظار ایستاده بودند با خبر شدیم برخی از صرافی ها از شرایط ایجاده شده سو استفاده کرده و به مشتریان به میزان کم دلار نمی فروشند و تنها پاسخگو به مشتریان با حجم خرید بالا هستند.

حتی برخی از صرافی ها حجم بالا دلار را هم با رقم 100 یا 200 تومان بیش از قیمت واقعی آن به خریدار پیشنهاد می کنند.

در میان حجم بالا کار صرافی ها موفق شدیم به مدت کوتاهی با صاحبان یکی از صرافی ها صحبت کنیم که این فرد یکی از دلایل افزایش قیمت دلار را کاهش عرضه دلار از سوی دولت و کمبود آن در بازار با توجه به افزایش تقاضا در این زمان از سال بیان کرد و گفت: نتیجه افزایش تقاضا و کمبود آن افزایش قیمت دلار شد که با وجود کنترل نشدن آن دلارهای خانگی در دست افراد به سطح بازار آمده و تا حدودی شرایط را تحت کنترل گرفت.

وی در پاسخ به سوالی که پیش بینی شما از این افزایش قیمت تا چه سطحی است، گفت: با توجه به این شرایط هیچ سقف قیمتی برای دلار نمی توان پیش بینی کرد.

در شرایطی که قیمت دلار ارتباط مستقیمی با سایر بازارها دارد و نوسانات قیمت را در بازارهایی همچون طلا و کالاهای اساسی و مابقی بازارها به صورت به هم پیوسته به دنبال دارد باید منتظر تدابیر مسئولین برای کنترل ارز بود تا بازار شب عید به دلیل بی ثباتی بر رکود بازار دامن نزند که در این صورت نارضایتی خریداران و فروشندگان را به دنبال خواهد داشت.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • AU ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۲
    2 0
    اینطوری تا ۶۰۰۰ و ۷۰۰۰ تا هم میرود, دیگه افسارش ول شده. ای داد که چه به سر اقتصاد بی اقتصادمان آمده که هیچ کنترلی دیگر بر آن نیست. دقت کنید از سال ۸۴ تا ۹۶ یعنی ۱۲ سال دلار از زیر۹۰۰ -۸۰۰ تومان رسید به امروز ۴۶۰۰ تومان یعنی ۵ برابر افزایش در مقابل قیمت دلار از اول انقلاب در ۵۷ تا ۸۴ یعنی ۲۷ سال اول. در طول دو دهه اول انقلاب با وجود یک جنگ تمام عیار دلار زیر۵۰۰ تومن بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس