کد خبر 83023
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۸

وجود این ناخالصی ها در نمک می‌تواند منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی،‌کبدی و ریوی شده و در مواردی ایجاد مسمومیت کرده و حتی باعث ممانعت در جذب آهن بدن و بروز کم خونی ناشی از کمبود آهن شود.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از مهر، سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: مصرف نمکهای معمولی و تصفیه نشده منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شود.

زهرا عبداللهی با بیان اینکه نمک، جزء جدایی ناپذیر سفره ایرانی و یکی از اجزای کوچک اما مهم در آشپزی است و مقدار مجاز آن نقش حیاتی در بدن انسان دارد گفت: نمک خوراکی باید از نوع یددار تصفیه شده باشد. این نوع نمک حاوی ید به میزان کافی است و ناخالصی های آن طی فرآیند تصفیه، حذف شده و کاملاً بهداشتی است.

وی تصریح کرد: وجود این ناخالصی ها در نمک می‌تواند منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی،‌کبدی و ریوی شده و در مواردی ایجاد مسمومیت کرده و حتی باعث ممانعت در جذب آهن بدن و بروز کم خونی ناشی از کمبود آهن شود. افراد هیچ گاه از نمک های غیر یددار و تصفیه نشده برای مصارف خوراکی، طبخ غذا و حتی خیساندن برنج استفاده نکنند و در هنگام خرید نمک به تاریخ تولید و انقضای نمک، پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر روی بسته بندی نمک دقت کنند.

عبداللهی ادامه داد: نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی و بیشتر از یک سال موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود بنابراین ضرورت دارد از نگهداری طولانی مدت نمک خودداری کنند. برای حفظ ید در نمک باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظروف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه ای رنگی نگهداری کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس