به گزارش مشرق، کیمیا علیزاده عضو تیم ملی تکواندو اعزامی به بازی های آسیایی جاکارتا یکشنبه هفته جاری در جریان تمرینات آماده سازی دچار آسیب دیدگی عضلانی شد. پس از ارزیابی پزشکی و معاینات تکمیلی و بررسی MRI توسط دکتر رازی مشخص شد که ACL زانوی چپ کیمیا دچار آسیب جدی شده و بر این اساس علیزاده قادر به همراهی تیم ملی در بازی های آسیایی نیست.
گفتوگو با هادی ساعی را در ادامه میخوانید:
قطعا شما هم از مصدومیت شدید کیمیا علیزاده با خبر هستید، نظرتان در مورد این موضوع چیست؟
از اینکه کیمیا علیزاده مصدوم شده و حضور در بازیهای آسیایی را از دست واقعا ناراحت شدم. امیدوارم که او هر چه زودتر به بهبودی کامل برسد. خیلی خوب بود که کیمیا پرچم دار کاروان ایران در جاکارتا بود. بنده در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک وظیفهام بود که از پرچم داری او در بازیهای آسیایی حمایت کنم، حالا متاسفم که این اتفاق برای او رخ داده است.
از شرایط مصدومیت و وضعیت کیمیا مطلع هستید؟
خیلی از شرایط او خبر ندارم، اما شنیدهام که پزشکان توصیه کردهاند که هر چه زودتر باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد. به هر حالا امیدوارم هر چه زودتر او به بهبودی کامل برسد.
چه فاکتورهای باعث دلیل پارگی رباط صلیبی یک ورزشکار میتواند باشد؟
شرایط و اتفاقات مختلف میتواند باعث پارگی رباط صلیبی یک ورزشکار شود. این پارگی رباط چند دلیل دارد. شاید ضعف عضلانی باشد چون وقتی عضله ضعیف باشد به رباط و مفصل فشار وارد میشود و در نهایت دچار پارگی رباط صلیبی میشود. آماده نبودن بدن از نظر جسمانی نیز از دیگر دلایل پارگی رباط صلیبی است.
آیا کم کردن بیش از اندازه وزن هم میتواند دلیل پارگی رباط صلیبی باشد؟
بله، کم کردن وزن زیاد نیز باعث پارگی رباط صلیبی شود. وقتی وزن یک ورزشکار بیش از اندازه کم شود، در تمرینات روی رباط فشار زیادی وارد شود. تمرین نامناسب و حتی یک ضربه در حین تمرین و پیچیدگی در تمرین نیز میتواند باعث پارگی رباط شود. شاید در یک مقطع یک ورزشکار با مصدومیت کوچی روبرو شده باشد، اما به مرور زمان با فشار زیاد در تمرین در نهایت با پارگی رباط صلیبی دچار شود.
کدام یک از این عوامل باعث پارگی رباط صلیبی کیمیا علیزاده شده است؟
چون شرایط و تمرینات بدنی کیمیا را ندیدهام، نمیدانم چه اتفاقی رخ داده اما این را میتوانم بگویم تغییر وزن به سود او بوده،چون در وزنی که او فعالیت میکرد با توجه به شرایطی که داشت امکان آسیب دیدگی زیاد بود. علیزاده برای کم کردن وزن خیلی سختی میکشید و برای اعزام به مسابقات وزن زیادی را کم میکرد. برخی از این آسیبدیدگیهای علیزاده برای همان مقطعی است که او وزن زیادی کم کرده است. به هر حال یک ورزشکار حرفهای باید بیش از اندازه مراقب خودش باشد. البته کادرفنی نیز باید دقت کند که در زمانی که فاصله چندانی با آغاز مسابقات باقی نمانده خیلی مراقب ملی پوشان باشد و تمرینات با دقت پیگیری شود.وقتی یک ورزشکار آسیب میبیند طبیعی است که با کوچکترین ضربه مصدومیت او تشدید پیدا کند.
به نظر شما بهتر نبود که علیزاده پس از جراحی هایی که انجام داده بود، حداقل یک سال دور از میادین باشد؟
قطعا همین طور است. اینکه بخواهیم قبل از ترمیم و رفع شدن مصدومیت تلاش کنیم خیلی زود ورزشکار به کوران رقابت بازگردد، خیلی ریسک بزرگی است. در نهایت این شتابزدگی باعث رخ دادن اتفاقات بدتری میشود. تمرین کردن در چنین شرایطی برای ورزشکار سم است. من فکر میکنم پس از اتفاقاتی که بعد از المپیک برای کیمیا علیزاده رخ داده بود، باید یک مقدار بیشتر روی رفع آسیب دیدگی تمرکز میکرد و پس از اینکه آسیب دیدگی او کامل رفع شد، دوباره تمرینات خود را آغاز میکرد. به هرحال اینکه ما از یک ورزشکار در هر شرایطی انتظار کارآیی لازم را داشته باشیم غیرمنطقی است. شاید یکی از دلایل این آسیب دیدگی به مصدومیتهای قبل بازمیگردد.
آیا از شرایط تیم ملی مردان پیش از اعزام به بازیهای آسیایی اندونزی خبر دارید؟
من از تمرینات مردان خبر ندارم، اما امیدوارم تکواندو که همیشه برای کاروان ورزش ما در بازیهای آسیایی و المپیک مدالآور بوده، بتواند در اندونزی نیز نتایج خوبی را کسب کند. ما روی مدالهای تکواندو حساب باز کردهایم. این میدان، میدان بزرگی است و فکر میکنم انشاالله بچهها بتوانند موفق شوند. بنده تا حدی که خبر دارم شرایط ملیپوشان خوب است و انشاالله اتفاقات خوبی رخ دهد و بچهها تمام توانایی خود را به معرض نمایش بگذارند و مزد زحماتشان را در جاکارتا بگیرند.
سرانجام تکلیف شما با فدراسیون تکواندو در مورد مدیریت فنی تیمهای ملی به کجا رسید؟
تکلیف روشن شده است، آقایان احتمالا نمیخواهند من باشم. اگر بنده دو سه بار با مسئولان فدراسیون جلسه داشتم؛ برای این بود که حس کردم همه خانواده تکواندو میخواهند که من باشم، اما گویا فدراسیون دوست ندارد من باشم. ضمن اینکه بنده درخواست نکرده بودم آن جلسات برگزار شود. فدراسیون درخواست کرده بود و من هم حسن نیت خودم را به آنها و خانواده بزرگ تکواندو نشان دادم. فکر میکنم ماجرا از طرف فدراسیون منتفی شده است. بنده فقط خواستم به جامعه تکواندو نشان دهم در گذشته دین خودم را به تکواندو ادا کردم و حالا نیز حسن نیتم را به خانواده تکواندو نشان دادم، اما متاسفانه گویا این اراده در فدراسیون نیست که تکواندو به روزهای خوب خود بازگردد. امیدوارم بچهها در جاکارتا نتیجه بگیرند و ما هم خوشحال شویم.
صحبتپایانی شما را میشنویم.
بنده شخصا با تیم ملی و کادر فنی مشکلی ندارم، اگر تکواندو شرایط خوبی داشته باشد پا پیش نمیگذارم و از دور به موفقیتهای این رشته نگاه میکنم و خوشحال میشوم ولی وقتی شرایط این رشته خوب نیست دلم برای مربیان بازیکنساز، تکواندوکاران و مربیان تیم ملی میسوزد و تلاش میکنم به آنها کمک کنم.من جایگاهم را در بین 52 فدراسیون دارم و با آنها کار میکنم و این نیست که محتاج باشم که به دور از ورزش هستم. بازهم برای تیم ملی تکواندو ایران در بازیهای آسیایی آرزوی موفقیت میکنم.