رئیس کل بانک مرکزی افزود: آنچه پیش از این در مورد سکه شاهد بودیم به روشنی نشان داد که بخش عمدهای از نوسانات در بازارهایی مانند سکه، طلا و ارز در شرایط فعلی منشاء روانی دارد و به همین خاطر نیز استمرار نمییابد.
وی افزود: عوامل روانی در صورتی میتوانند بیش از آنچه طبیعی است، اثرگذار باشند که سایر عوامل مانند وجود نقدینگی به کمک آنها بیاید. از این رو بانک مرکزی در شرایط فعلی به دنبال هر دو جنبه تأثیرگذاری در بازار طلا و ارز است.
بهمنی ادامه داد: پیش از هر چیز به تمامی بازیگران و فعالان بازار توصیه میکنم به هیچ وجه مرعوب جهشهای مقطعی یا نوسانات لحظهای نشوند، چرا که این رفتار دقیقا همان خواستهای است که دشمنان نظام جمهوری اسلامی از اعمال تحریمهای به ناحق و بیپایه دنبال میکند.
وی ادامه داد: به طور قطع و با صراحت اعلام میکنم که تحریمها از لحاظ اقتصادی برای کشور مشکلی ایجاد نمیکند و دشمن با علم به این موضوع به ایجاد تنشهای روانی دل بسته است از این رو اگر ما مرعوب آثار روانی شویم در واقع در زمین دشمن بازی کردهایم.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: بازیگران بازار باید متوجه این نکته باشند که جهشهای مقطعی و کوتاه مدت به هیچ وجه برخاسته از عوامل اقتصادی نیست و از این رو نمیتواند دوام و استمرار داشته باشد چنانکه بررسی روند قیمتها در بازار ارز و سکه طی ماههای اخیر به روشنی گویای این واقعیت است.
بهمنی در ادامه افزود: بانک مرکزی به دنبال بازگرداندن ثبات و آرامش به بازار است و در این راستا بیش از آنکه در پی کاهش قیمتها باشد ایجاد تعادل، ثبات و آرامش را در اولویت برنامههای خود قرار داده است چرا که معتقدیم فعالان اقتصادی برای برنامهریزی و کاهش ریسکهای خود بیش از هر چیز به ثبات نیازمندند.
وی گفت: این رویکرد به طور قطع اعتماد عمومی را نیز تقویت میکند و زمینه رفتارهای هیجانی را در بازار از بین میبرد چنانکه در مورد سکه با اعمال روش پیش فروش اکنون شاهد آن هستیم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در کنار این مسائل، پیگیری استفاده از ابزارهای پولی و مالی جذاب مانند انشار اورق مشارکت با نرخ بالا در دستور کار قرار دارد تا به این ترتیب بخشی از نقدینگی سرگردان در جامعه را به بانکها هدایت کنیم.
وی اصلاح رویکرد نسبت به نرخ سود سپردههای بانکی را نیز در این راستا اعلام کرد و گفت: به دنبال انجام این کار در دستور کار فوری قرار دارد.