به گزارش مشرق به نقل از فارس، در این گزارش که "ترس و بیزاری در آسیای مرکزی: آیا آمریکا به جنگ ایران میرود؟" نام دارد، تصریح شده است: "تجربیات قبلی آمریکاییها نشان داده است که جنگ با ایران، کشوری که از نظر جمعیت از چهار کشور آخری که آمریکا با آنها جنگیده وسعت بیشتری دارد، همچون قدم زدن در یک پارک نخواهد بود. محاسبات پنتاگون در سال 2002 نشان داد که در صورت رخ دادن یک درگیری مسلحانه، ایالات متحده در خلیج فارس توسط ایران غرق میشود."
بنابراین گزارش، همانطور که "مهدی داریوش ناظمالرعایا"، محقق و جامعهشناس ابراز میدارد، علیرغم قدرت نظامی آمریکا، جغرافیا در تنگه هرمز و خلیج فارس بر ضد آمریکاست. باریکی خلیج فارس دستکم آن را در حوزه نظامی و راهبردی شبیه به یک کانال کرده است. به این ترتیب ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس با آبهای باریک محدود میشوند و این همان جایی است که توانایی پیشرفته موشکی ایران به کار خواهد آمد. زرادخانه موشکها و اژدرهای ایرانی همان کاری را میکنند که داراییهای نظامی آمریکا در انجام آن دچار قصور خواهند شد.
راشاتودی همچنین از زبان نظامیان سابق انگلیسی فاش ساخته است که نیروهای اشغالگر عراق بارها تا مرز درگیری زمینی با نیروهای ایرانی پیش رفتهاند اما از آن صرفنظر کردهاند چرا که با این کار "همه چیز به هم میریخت."
تحلیلگران مسائل ژئوپلتیک بر این باورند که مناطق شمالی خلیج فارس نسبت به مناطق جنوبی آن دارای مزیتهای جدی نظامی و استراتژیک برای پیادهسازی نیرو است.