به گزارش مشرق؛ عباسعلی كدخدایی سخنگوی شورای نگهبان با اعلام این خبر گفت: كسانی كه صلاحیت آنها در مرحله بررسی هیات های نظارت بر انتخابات تایید نشده باشد، می توانند براساس تبصره 3 ماده 52 قانون انتخابات، اعتراض خود را از 2 تا 21 بهمن به شورای نگهبان اعلام كنند.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: پس از این مرحله نیز داوطلبان معترض میتوانند در دو مرحله دیگر درخواست بررسی صلاحیتشان را مطرح كنند.
بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس نهم كه از 3 تا 9 دی ماه نسبت به نام نویسی اقدام كرده بودند از 10 تا 19 دی ماه در هیات های اجرایی انجام شد و بر اساس ماده 51 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، مراتب رد یا تایید صلاحیت آنان 20 دی ماه به اطلاع داوطلبان رسید و فرصت چهار روزه ای برای داوطلبان برای اعلام شكایت در اختیار آنها بود.
در جدول زمانبندی انتخابات، فرصت تشكیل هیات های اجرایی از 3 تا 10 دی و فرصت بررسی و پاسخگویی مراجع چهارگانه ( سازمان ثبت احوال، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی (تشخیص هویت) و دادستانی كل كشور) از 4 تا 14 دی تعیین شده است.
این مراجع برای پاسخ به هر استعلام، پنج روز فرصت داشتند.
بر اساس ماده 52 این قانون، هیات های نظارت بر انتخابات استان در مرحله دوم رسیدگی به صلاحیت ها با كسب نظر هیات مركزی نظارت، شكایت های داوطلبان رد صلاحیت شده در هیات های اجرایی و صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس نهم را از 25 دی ماه آغاز كردند و نتایج بررسی های خود را فردا به فرمانداری های حوزه های انتخابیه اعلام خواهند كرد.
فردا، آغاز فرصت تغییر حوزه انتخابیه
داوطلبان تایید صلاحیت شده برای نمایندگی مجلس نهم از فردا (شنبه) می توانند نسبت به تغییر حوزه انتخابیه خود اقدام كنند.
بر اساس جدول زمان بندی انتخابات كه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور منتشر شده است، آنان تا 15 روز قبل از روز اخذ رای (26 بهمن) فرصت دارند تا درخواست خود را ارایه كنند.
مرحله سوم رسیدگی به صلاحیت ها
مرحله سوم رسیدگی به صلاحیت ها با بررسی شكایات و صلاحیت ها در شورای نگهبان انجام خواهد شد.
این فرآیند كه بر اساس تبصره 3 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش بینی شده است، مدت 20 روز از دوم تا 21 بهمن ادامه خواهد داشت.
رد صلاحیت شدگان در این مرحله از 22 بهمن به مدت سه روز (تا 24 بهمن) فرصت دارند كه شكایات خود را ارایه كنند.
مرحله چهارم رسیدگی به صلاحیت ها به بررسی شكایات این گروه از رد صلاحیت شدگان (مشمولان تبصره 3 ماده 52) اختصاص دارد و از 25 بهمن تا اول اسفندماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
2 اسفند، اعلام قطعی اسامی نامزدهای انتخابات مجلس نهم
بر اساس فرآیند مقرر در تبصره 3 ماده 135 آیین نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، اعلام قطعی اسامی نامزدهای انتخابات مجلس نهم به مراكز حوزه های انتخابیه در روز دوم اسفند خواهد بود و آگهی این اسامی روز بعد بر اساس ماده 36 این آیین نامه، از سوی فرمانداری های مركز حوزه انتخابیه منتشر خواهد شد.
4 اسفند، زنگ آغاز تبلیغات انتخابات
دوره زمانی هفت روزه برای نامزدهای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی پیش بینی شده است كه این مهلت از پنج شنبه 4 اسفندماه آغاز و تا چهارشنبه 10 اسفند ادامه خواهد داشت.
برگزاری انتخابات
12 اسفندماه نیز میعادگاه مردم مسلمان، هوشیار و بابصیرت ایران اسلامی در مراكز اخذ رای است تا با شركت در انتخابات مجلس نهم حماسه ای دیگر خلق كنند.
مردم استان های خراسان رضوی و كردستان در این روز علاوه بر انتخاب وكلای خود در مجلس، در سومین انتخابات میان دوره ای دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری شركت خواهند كرد.
هیات های استانی و مركزی نظارت بر انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی فردا (شنبه) نتایج رسیدگی به شكایات داوطلبان این دوره از انتخابات را به فرمانداریهای حوزههای انتخابیه اعلام خواهند كرد.