رییس سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران از مطالعات مربوط به احداث شهرك فضایی در كشور خبر داد و گفت: ماكت این شهرك 20 بهمن همزمان با روز فناوری فضایی با حضور مسئولان رونمایی می شود.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا، حمید فاضلی افزود: اطلاعات لازم برای احداث شهرك فضایی با استفاده از منابع و مآخذ موجود جمع آوری شده است تا این شهرك بر مبنای آخرین استانداردهای نوین و روز جهانی احداث شود.

وی ابراز امیدواری كرد كه با تكمیل فازهای اولیه مطالعاتی احداث شهرك فضایی، مراسم كلنگ زنی برای احداث این شهرك بزودی برگزار شود.

 مكان یابی برای شهرك فضایی در خارج از استان تهران

رییس سازمان فضایی ایران با بیان این كه مكان یابی برای احداث شهرك فضایی در داخل كشور مطالعه شده است گفت: دولت اصرار داشته و دارد كه این شهرك در خارج از استان تهران احداث شود.

وی اضافه كرد: سازمان فضایی كشور در این زمینه سعی كرده است تا بر فضای مورد نیاز برای احداث این شهرك متمركز شود و بر این اساس حدود 10 نقطه مورد مطالعه قرار گرفته است كه امیدواریم احداث این مركز بزودی در مجاورت استان تهران آغاز شود.

فاضلی یادآور شد جمع بندی ها در این زمینه تهیه و در اختیار دكتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری قرار گرفته است كه وی موافقت ضمنی خود را در این زمینه اعلام كرده است.

 مولفه های اساسی در احداث شهرك فضایی

رییس سازمان فضایی كشور با بیان این كه برای احداث یك شهرك فضایی مدرن و امروزی حداقل به فضایی در حدود 100 تا 140 هكتار نیاز است، اظهار داشت: فضایی كه هم اینك در اختیار داریم حدود 40 هكتار است كه نیاز به توسعه آن داریم.

وی گفت: شهرك فضایی باید به مراكز تحقیقاتی و صنعتی نزدیك باشد و دانشمندان بتوانند در آنجا استقرار داشته باشند، ضمن این كه این شهرك باید از نظر زیرساخت های ارتباطی و مواصلاتی به محل پرتاب ماهواره ها و بزرگراه ها نزدیك و در مجاورت راه آهن بنا شود.

 امیدواری به تحقق هدف تا پایان برنامه پنجم

فاضلی افزود: پیش بینی احداث یك شهرك فضایی در یك نقطه جدید التاسیس دور از شهرها و با توجه به موضوع محرومیت زدایی و پرداختن به استان های محروم هم ایده خوبی است كه امیدواریم این برنامه تا پایان برنامه پنج ساله دوم تحقق یابد.

وی یادآور شد پیش بینی و مصوب شده است كه در شهرك فضایی، موزه فضایی، پارك فضایی، آزمایشگاه ملی فضایی كه شرایط محیطی محموله ها، ماهواره ها و كپسول های فضایی را در دماها و تشعشعات و شرایط خلا و بر اساس ابعاد و اندازه های ماهواره های مختلف بسنجد و برآورد كند، ایجاد شود.

 مقدمات اعزام انسان به فضا

رییس سازمان فضایی ایران یادآور شد ممكن است وزن یك كپسول زیستی كه حامل فضانورد باشد و یك مدارگرد در آن قرار بگیرد، به پنج تن و ابعاد چندین متر برسد كه بررسی این موارد در آزمایشگاه های فضایی قابل بررسی است.

وی گفت: با توجه به این كه اعزام فضانورد به مدار كره زمین شرایط خاص تربیتی و آموزشی خود را دارد، در آزمایشگاه فضایی مكانی پیش بینی می شود كه در آن فضانوردان شرایط بی وزنی را تجربه می كنند كه فضا برای این بخش باید گسترده و وسیع باشد.

وی اظهار داشت: در این شهرك فضایی ما حتی در نظر داریم كه یك پارك فضایی ایجاد كنیم تا شرایط برای همه اقشار جامعه اعم از گردشگران عادی، دانشمندان، دانشجویان و اساتید و دانش آموزان فراهم شود تا آنها بتوانند در این پارك حضور یابند و از امكانات موجود در آن استفاده كنند.

فاضلی اضافه كرد: در شهرك فضایی پیش بینی شده است كه موزه فضایی نیز ایجاد شود تا در آن آخرین دستاوردها، مطالعات در زمینه ماهواره ها، فرایند پرتاب آنها و ماهواره برها و مدل های آنها برای علاقه مندان ارائه شود.

وی گفت: در راستای احداث شهرك فضایی و پایگاه ملی پرتاب ماهواره ها در جمهوری اسلامی ایران، گروه مهندسی سازمان فضایی كشور تشكیل شده و یكی از اقداماتی كه قرار است این گروه بكند، بازدید از شهرك های فضایی ساخته شده و جدیدالتاسیس بویژه در كشورهای پیشرفته جهان و ایده گرفتن از آنها است.

رییس سازمان فضایی كشور یادآور شد این گروه همچنین قرار است از برخی كشورها كه در حال ساخت شهرك فضایی هستند و در فاز نخست از شهرك فضایی در حال ساخت در چین بازدید كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس