به گزارش مشرق به نقل از مهر، از سال 1387 تاکنون دولت با واگذاری یک ماموریت جدید به وزارت نفت، اجرای پروژهای به عنوان کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین) در سطح جایگاههای سوخت، انبارهای نفت و نفتکشهای جاده پیما اجرایی شده است.
در حال حاضر حدود 80 انبار ذخیره سازی فرآوردههای نفتی، بیش از 10 هزار نفتکش جاده پیما و بالغ بر سه هزار باب جایگاه سوخت مایع در سطح کشور فعال است که مطابق با مصوبات دولت، کنترل بخار بنزین در این سه محور در دستور کار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران قرار گرفته است.
برای اجرای این پروژه آن دسته از جایگاههای سوختی که در نزدیکی منازل مسکونی قرار دارند در اولویت جمع آوری بخار بنزین قرار گرفته اند، بر این اساس، حجم قابل توجهی از آلایندههای زیست محیطی ناشی از توزیع بنزین در جایگاهها به منازل مسکونی اطراف منتقل نخواهد شد.
در فاز نخست هدایت بخار بنزین از مخازن زیر زمینی جایگاههای سوخت به نفتکشهای جاده پیما در دستور کار قرار گرفت ضمن آنکه در مرحله دوم این پروژه هم جمع آوری بخار بنزین در زمان سوخت گیری خودروها اجرایی خواهد شد.
آمارهای رسمی حاکی از آن است که در شرایط فعلی در 97 درصد از جایگاههای کشور به تجهیزات جمع آوری و هدایت بخار بنزین از مخازن زیر زمینی به نفتکشهای جاده پیما تجهیز شدهاند، ضمن آنکه برای اجرای این بخش از طرح بومی سازی دو کالای استراتژیک با موفقیت به پایان رسیده است.
هدف نهایی از اجرای طرح جمع آوری و استحصال بخار بنزین در جایگاههای سوخت را بازیافت روزانه 300 هزار لیتر بنزین در کشور به منظور اجرای کل این پروژه به 230 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که پیش بینی می شود با تکمیل و راه اندازی تمامی مراحل طرح از تولید سالانه بالغ بر 110 میلیون لیتر بازیافت بخار بنزین جلوگیری شود.
از سوی دیگر از ابتدای سالجاری تاکنون، به طور متوسط روزانه حدود 60 میلیون لیتر بنزین در سطح کشور مورد استفاده قرار گرفته است که با مصرف این میزان بنزین، به طور میانگین روزانه حدود 200 میلیون لیتر بخارات بنزین در سطح جایگاههای سوخت، انبارهای ذخیرهسازی فرآورده نفتی و نفتکشهای جادهپیما تولید و منتشر میشود.
این در حالی است که در صورت کامل این پروژه زیست محیطی به ازای جمعآوری هر یکهزار لیتر بخار بنزین، حدود 1.5 لیتر بنزین تولید و مجددا به چرخه مصرف باز میگردد و به عبارت دیگر، با اجرای این طرح روزانه 300 هزار لیتر و سالانه 110 میلیون لیتر در مصرف بنزین ایران صرفهجویی حاصل میشود.
به گزارش مهر، هفته جاری نخستین طرح جمع آوری بخارات بنزین در انبارهای ذخیره سازی فرآوردههای نفتی کشور به طور رسمی در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
با نصب تجهیزات جدیدی در یکی از بزرگترین انبارهای نفت پایتخت (انبار نفت شمالغرب تهران) امکان استحصال نزدیک به 10 هزار لیتر بنزین بازیافت شده و ورود این فرآورده پرطرفدار نفتی به چرخه مصرف فراهم خواهد شد.
این در حالی است که پیش از این در تعدادی از جایگاههای سوخت استان تهران و البرز هم جمع آوری بخارات بنزین اجرایی شده است.