کد خبر 998385
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۰
بوفه مدارس

رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در مورد تشدید نظارت های بهداشتی بر بوفه مدارس و مراکز آموزشی کشور، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش مشرق، سید رضا غلامی، به نحوه کنترل بهداشتی و بازرسی از بوفه مدارس و مراکز آموزشی اشاره کرد و گفت: بر اساس ابلاغی که به معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور داشته ایم، نظارت های بهداشتی بر مدارس و مراکز آموزشی، قبل از آغاز سال تحصیلی شروع می شود.

وی با اشاره به هماهنگی وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش و سازمان دانش آموزی برای نظارت بهداشتی بر بوفه مدارس، افزود: امسال، بوفه بر اساس نوع خوراکی ها و مواد غذایی که دارند، تقسیم بندی شده اند. به طوری که چهار دسته بوفه، برای نظارت های بهداشتی، تعریف شده است.

 بیشتر بخوانید:

مواد غذایی ممنوعه بوفه مدارس

غلامی ادامه داد: دسته اول، بوفه هایی هستند که فقط مواد غذایی بسته بندی شده دارای مجوز را عرضه می کنند. یعنی این مواد غذایی، نیاز به نگهداری در شرایط ویژه مثل یخچال را ندارند. البته این قبیل بوفه مدارس، بیشتر شامل مناطق محروم و دوردست کشور و مدارسی که زیر ۱۰۰ نفر دانش آموز دارند.

وی افزود: دسته دوم بوفه مدارس، علاوه بر اینکه مواد غذایی دسته اول را دارند، می توانند از مواد غذایی استفاده کننده که نیاز به نگهداری در یخچال دارد. مثل شیر پاستوریزه و...، که باید داخل یخچال باشد.

غلامی، به دسته سوم بوفه مدارس اشاره کرد و گفت: دسته سوم بوفه مدارس، علاوه بر داشتن مواد غذایی بوفه های نوع اول و دوم، غذاهای آماده می آورند که احتیاج به گرم نگه داشتن هستند. مثل عدسی و لوبیا، که لازم است حتما تجهیزات گرم کننده را داشته باشند.

وی ادامه داد: بوفه نوع چهارم که همان سلف سرویس ها و آشپزخانه های پخت غذا هستند که شامل مراکز آموزشی و دانشگاه ها می شود.

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در خصوص روند نظارت بر فعالیت بوفه های مدارس، گفت: ما، نظارت را بر چند فصل فعالیتی تقسیم بندی کرده ایم. نخست، بهداشت فردی مسئول بوفه است. اولویت کار در بوفه مدرسه، کارت بهداشت و همچنین پوشیدن لباس فرم است.

غلامی افزود: فصل دوم نظارت های ما، بهداشت محیط بوفه مدرسه است. جمع آوری زباله و پوساند و همچنین، نظافت قفسه های بوفه، از مواردی است که باید رعایت شود.

وی، فصل سوم نظارت های بهداشتی را نحوه صحیح نگهداری مواد غذایی در بوفه دانست و گفت: بوفه ای که غذایی را فرآوری می کند، باید نحوه نگهداری آن را که شامل دمای لازم برای سالم ماندن این قبیل مواد غذایی است، رعایت کرده و تجهیزات لازم را داشته باشد.

غلامی در ادامه به نحوه بازرسی های نیروهای بهداشتی از بوفه ها اشاره کرد و افزود: نیروهای بهداشتی به تجهیزات پرتابل و دماسنج لیزری و نفوذی مجهز هستند. آنچه مسلم است، به گونه ای برنامه ریزی شده که با توجه به نیروهای بهداشتی هر شهر و بر اساس جمعیت و تعداد مراکز آموزشی و مدارس، حداقل فصلی یکبار بازرسی و نظارت داشته باشند.

وی گفت: در روستاها و شهرهای کوچک، با همکاری بهورزان، گاها این نظارت ها به ماهی دو بار برسد.

غلامی افزود: علاوه بر این بازرسی ها، چنانچه از سوی اولیا و مربیان و خانواده ها، از نحوه بهداشت بوفه مدرسه شکایت داشته باشند، ما سرکشی خواهیم کرد. ضمن اینکه از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ نیز، این بازرسی ها و نظارت ها صورت می گیرد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • بختیاری US ۰۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۳
    1 0
    این چه سوالی هست؟ مگر کسی به موضوع شهریه وباج گرفتن های مدارس دولتی رسیدگی یا ثبت نام رو نظارت کردن که بخواهید این یکی رو عمل کنن؟ بهتر این رو از سرایدار مدرسه بپرسید چون ناظر و همه کاره خودشون هستن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس