دراین دور توافق شد که مذاکرات کارشناسی در استانبول و دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی برگزار شود. همچنین در این دور از مذاکرات، حریف در راهبردها، تاکتیک های مذاکراتی و ادبیات خود تغییراتی را اعمال کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مشرق به آلماتی ـ کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان پیش از آغاز این دور از مذاکرات در ساعت 9:30 به وقت قزاقستان (7 صبح به وقت تهران) ملاقات و گفت‌وگو کردند که لحظاتی پیش پایان پذیرفت.

* سعید جلیلی پس از دیدار بار کاترین اشتون برای دومین بار با وزیر امور خارجه قزاقستان دیدار و گفتگو کرد.

* دور دوم و پایانی مذاکرات ایران و 1+5 ساعت هشت و نیم صبح به وقت تهران در آلماتی آغاز شد.


ما ژائوشو نماینده چین، ویندی شرمن نماینده آمریکا، ژاک او دیبر نماینده فرانسه، سایمون گس نماینده انگلیس و هانس دیتر لوکاس نماینده آلمان در گروه 1+5 به همراه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با سعید جلیلی نماینده جمهوری اسلامی ایران برای دومین روز بر سر میز مذاکره حضور دارند.


تعیین تکلیف مذکرات آلماتی تا ساعتی دیگر

مبادله ایده ها میان دو طرف و بحث های جدی حکایت از آن داشت که گروه 1+5 بر خلاف برخی ادوار مذاکراتی قبلی رویکرد تخریبی در پیش نگرفت.



هنوز درباره ایده های محتوایی مبادله شده درون مذاکرات اطلاعاتی منتشر نشده است ولی گروه 1+5 هم در حوزه ادبیات، هم در حوزه تاکتیتک های مذاکراتی و هم در حوزه راهبردی جابجایی هایی در دیدگاه خود ایجاد کرده است.

خبرهای دریافتی خبرنگار مشرق حاکی است گروه 1+5 برای نخستین بار در طول مذاکرات از اتخاذ رویکرد تخریبی خودداری کرده و در ادبیات، تاکتیک‌های مذاکراتی و راهبردها تغییراتی را اعمال کرده است.

نتایج و جزئیات مذاکرات آلماتی تا ساعتی دیگر در نشست خبری سعید جلیلی، رئیس هیئت مذاکره کننده ایرانی که پس از پایان دور نهایی مذاکرات برگزار می‌شود اعلام خواهد شد.

نشست خبری جلیلی که حاوی اخبار مهمی از نتایج نشست آلماتی است ساعت 12 امروز به وقت تهران برگزار می شود.

گزارش خبرنگار اعزامی مشرق به آلماتی حاکی است در مذاکرات این دوره، انبوهی از بحث های اساسی متعدد مورد بررسی طرفین قرار گرفته است.


دور دوم مذاکرات ایران و گروه 1+5 به پایان رسید. دراین دور توافق شد که مذاکرات کارشناسی در استانبول و دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی برگزار شود.



* پس از هشت ماه مقاومت ملت ایران در برابر زیاده خواهی غربی ها سرانجام گروه 1+5 پذیرفت در چارچوب پیششنهادهای ایران در مسکو به مذاکره بپردازد و این اتفاق یک گام بزرگ در روند مذاکرات و یک پیروزی برای مردم ایران است

* یک منبع ایرانی نزدیک به مذاکرات گفت ایران در واقع پیشنهاد جدیدی از گروه 1+5 دریافت نکرده بلکه پس از 8 ماه پاسخ پیشنهادهای خود در اجلاس مسکو را گرفته است.

*یک منبع ایرانی نزدیک به مذاکرات گفت ایران در واقع پیشنهاد جدیدی از گروه 1+5 دریافت نکرده بلکه پس از 8 ماه پاسخ پیشنهادهای خود در اجلاس مسکو را گرفته است.

این دیپلمات که در پاسخ به برخی اخبار منتشر شده از جانب منابع غربی دریاره ارائه یک پیشنهاد جدید به ایران سخن می گفت، گفت: صورت صحیح مسئله این است که گروه 1+5 پیشنهاد بغداد را به گونه ای بازنویسی کرده است که پاسخی به پیشنهاد مسکو باشد. بنابراین آنچه روز سه شنبه به تیم ایرانی ارائه شد یک پاسخ است نه یک پیشنهاد جدید.


جلیلی: پاسخ غرب در مذاکرات آلماتی واقع بینانه‌تر بود/ تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم

کنفرانس خبری سعید جلیلی، دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان لحظاتی پیش آغاز شد.

اهم محورهای کنفرانس مطبوعاتی جلیلی در ادامه می‌آید:

*دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان تأکید کرد:‌طرح جامعی را در مذاکرات ارائه کردیم و پنج محور داشت و اصول و گفتگوها را تعیین کرده بود قرار شد بررسی و پاسخ داده شود روز گذشته طرف مقابل در پاسخ به پیشنهادات ایران و طرح این کشور پینشهاداتی را ارائه کرد که این پیشنهادات ناظر به برخی محورهای پیشنهادی ایران بود.

 * برخی نکات در این پاسخ نسبت به آنچه در قبل مطرح می شد واقع بینانه تر بود و سعی شده بود به دیدگاه های ایران نزدیک شود که مثبت تلقی می کنیم اما تا رسدین به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.



* تاکید ایران این بود که پیشنهادات نباید نافی منافع ایران باشد. در تاریخ 27 و 28 اسفند کارشناسی و 16 فروردین جلسه سیاسی در آلماتی برگزار خواهد شد و این گفتگوها را گامی مثبت می دانیم که می تواند با برداشتن گام های متقابل تکمیل شود.

* پیشرفت ها خوبی در زمینه هسته ای داشته ایم که با اتکا بر ظرفیت های بومی و داخلی صورت گرفته و موفقیت های خوبی در زمینه هسته ای داشته باشیم.

* جمهوری اسلامی ایران همیشه از گفتگو استقبال کرده است. ما همیشه گفته ایم چیزی که می تواند برای موفقیت مفید باشدی می تواند در این گفتگوها دنبال شود. طرفین باید وارد گفتگو شوند. ما بارها گفته ایم و در تهران نیز تکرار کرده ایم چیزی که می تواند راهبرد صحیح باشد این است که گفتگو برای همکاری باشد.

* در فاصله مسکو و آلماتی در نه ماه گذشته شاید این نگاه ایران بیشتر خود را نشان داد و واقعیت خود را به افکار عمومی نشان داد. کسانی که مدعی بودند تحریم های فلج کننده بر ملت ایران اعمال کردند امروز شاهدیم که ای فشارها راه به جایی نبرده است.

* یکی از بحث هایی که مطرح شد این بود که هر پیشنهادی که مطرحی می شود برای همکاری یا اعتمادسازی یا شفاف سازی باید بر مبنای پذیرش حقوق هسته ای ایران از جمله حق غنی سازی اورانیوم باشد. در این چارچوب موضوعات می تواند مورد گفتگو قرار گیرد. ما در مسکو هم پیشنهاد دادیم. در یکی از محورهای پیشنهادی ما در مسکو این بحث بود که ایران آمادگی دارد تا گام هایی را برای همکاری بردارد.

* یکی از همکاری این بحث است که ما سه سال پیش در مذاکرات ژنو مطرح کردیم که برای راکتور اتمی ایران احتیاج به سوخت 20 درصد داریم و اعلام کردیم برای همکاری حاضریم این سوخت را دریافت کنیم اما پاسخ مناسب ندادند. و ما خودمان آن را تولید کردیم. لذا تولید 20 درصد طبق ان پی تی حق مسلم ما است. اینکه ما برای تامین نیازها این همکاری را داشته باشیم می تواند مورد بحث قرار گیرد اما باید اعتماد ملت ایران هم جلب شود.یکی از مهم ترین مسائل این است که رفتارهای خصمانه علیه ملت ایران باید کنار گذاشته شود.

* در هشت ماه گذشته ایران موفقیت های زیادی داشته است. ایران میزان یک کنفرانس جهانی با حضور رهبران 120 کشور جهان بود و ریاست ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد بود که از حقوق هسته ای ایران دفاع کرد. این رهبران حمایت خود را اعلام کردند. ما پیشرفت هایی نیز در زمینه های علمی و اقتصادی داشتیم. خود آنها در سال 2012 اعلام کردند ایران بالاترین رشد علمی را داشته است. ما سال گذشته توانستیم صادرات غیرنفتی و صادرات محصولات صنعتی  و تولید صنایع پایه را رشد بدهیم. شاخص بورس تهران 62 درصد رشد داشته است این نشان مید هد که حتی در زمینه اقتصادی این فشارها تاثیر نداشته است. یک ماه گذشته در 22 بهمن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران محکم تر از همیشه دفاع خود از حقوق خود اعلام کردند. مجموعه اینها نشان می دهد که آنها باید به راهبرد جدیدی فکر کنند.


* اگر یک ارزیابی صحیحی در هشت ماه گذشته داشته باشیم ، نه تنها آن فشارها نتیجه مورد نظر را حاصل نکرد بلکه برعکس شد و مردم ما به لحاظ سیاسی و اجتماعی نشاط بیشتری را داشتند. اگر آنها واقع بینانه نگاه کنند به آنها کمک می کنند به سمت راهبرد صحیح حرکت کنند. اگر راهبرد آنها در آلماتی بهتر به نظر می رسد نشان می دهد آنها به این نتیجه رسدیده اند که باید راهبرد خود را تغییر بدهند.

* چیزی که مطرح شده است این است که آنها به پیشنهادات ما در مسکو نزدیک شدند اما موضوع همکاری در این  زمینه فکر می کنم آنها به این نتیجه رسیده اند که باید دیدگاه واقع بینانه تری را داشته باشند. چیزی که مطرح شده است این است که ما برای همکاری ها ، آنها به پیشنهادات ما در مسکو نزدیک شدند اما موضوع همکاری در این  زمینه فکر می کنم آنها به این نتیجه رسیده اند که باید دیدگاه واقع بینانه تری را داشته باشند.

*سایت فردو یک سایت قانونی است و شناخته شده است و زیر نظر آژانس است و طبق چارچوب آژانس فعالیت می کند و آنها نیز درخواستی برای تعطیلی فردو ندارند.

* ایران بیشترین همکاری را با آژانس داشته است. این یک ادعای صرف نیست. ما در چارچوب ان.پی.تی بیشترین همکاری را داشتیم. ما مشکلی با شفاف سازی نداریم. اما اگر این همکاری بخواهد فراتر از چارچوب مورد بحث باشد ما برای آنها چارچوبی داریم. ما این را در گفتگوها و مذاکرات مطرح کرده ایم.

* توصیه ما به گروه مذاکرات غربی داریم این است که هزینه دیگران را نپردازند. ما معتقدیم چیزی که برای همکاری گفتگو می کنیم این است که آنها اهداف خود را دنبال کنند. رژیم صهیونیست خود اولین متهم در زمینه سلاح های هسته ای است. جامعه جهانی باید عزم جدی داشته باشد برای رسیدگی به سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی. اما این رژیم علی رغم این اتهام آنها باید به جامعه جهانی پاسخ بدهد. جامعه جهانی و آژانس باید عزم جدی داشته باشد در جلوگیری از اشاعه این سلاح ها. جامعه جهانی باید توجه داشته باشد که رژیم صهیونیستی نباید از دیگران برای اهدف نامشروع خود هزینه کند.

* اینکه آنها در این هشت ماه متوجه شدند باید اعتماد ملت ایران را جلب کنند یک نکته مثبت است. آنها باید متقابلا رفتارهایی داشته باشند که اعتماد ملت ما را جلب کند. تحریم ها یکی از این بحث ها است وآنها به این مساله اشاره داشتند. ما معتقدیم آمادگی داریم گام های بلند در این مسیر برداریم اما می توانیم از گام های کوچک هم شروع کنیم. ما گفتیم گام های پیشنهادی آنها باید متوازن باشد. نفس ورود آنها به این مسیر رفع تحریم ها گام مثبت است اما باید با یک توازن جدی باشد. بحث کارشناسی هم باید روی همین بحث باشد که مشخص شود این بحث ها چطور باید متوازن شود. 

* یکی از این بحث ها همکاری در سوریه و بحرین است. ما این بحث را مطرح کردیم که مسیری که برخی کشورهای در سوریه دنبال می کنند یک مسیر غیر دموکراتیک و غلط است و مجال را فراهم می کند برای فعالیت تروریستی. این دیدگاه هایی که بیان کردیم متاسفانه دیدیم برخی همان مسیر را دنبال کردند و در جهت کشتار مردم بیگناه و ارسال سلاح به سوریه ما از اول برای سوریه گفتیم که راه حل سوریه یک کلمه بیشتر نیست و آن دمکراسی است. باید زمینه فراهم شود که خود مردم سوریه در یک انتخابات آنچه را می خواهند انتخاب کنند اما متاسفانه برخی خلاف این مسیر رفتند و از تروریست ها حمایت کردند. امروز خود آنها به این نتیجه رسیدند که این مسیر غلط بوده است. نظر ایران یک نظر درست و واقعیت صحنه سوریه نیز این را به آن نشان داد.

* پیشنهاد ایران در این دور از مذاکرات در مسکو بیان شده بود، پنج محور داشت. مهم ترین محور آن این بود که حق غنی سازی اورانیوم ایران به عنوان یک حق قانونی باید مورد احترام قرار گیرد. ما مخالفت خود را با سلاح کشتار جمعی بیان کردیم. همین طور پیشنهادهایی را برای اعتماد سازی و شفاف سازی و همکاری های متعارف هسته ای و منطقه ای بیان کردیم. در این هشت ماه نکته مثبت این بود که آنها یک گام نزدیک شدند.

* درباره حق غنی سازی حق غنی سازی یک حق پذیرفته شده برای همه اعضای ان.پی.تی است. اما این حق را حق خود می دانیم و برای نیازهای خود اعمال می کنیم. اعمال این که چگونه از این حق استفاده کنیم مبتنی بر نیازهای ما است. اما واکنش طرف مقابل در این دور واقع بینانه تر بود. آنها سعی کردند به دیدگاه های ما نزدیک شوند. اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارد. اما در همین حد گام مثبتی است.

اشتون: طرح اصلاح شده ۱+۵ پیشنهادات ایران را دربر دارد

اهم محورهای کنفرانس مطبوعاتی اشتون در ادامه می‌آید:

* طرح پیشنهادی 1+5 که در آلماتی مطرح شد ایده های ایران را دربر می گیرد و به آنها پاسخ می دهد.

* در نشست بعدی آلماتی بحث لغو تحریم ها و لغو تحریم مبادله طلا را مطرح حواهیم کرد.

اشتون با اشاره به اینکه 1+5 طرحی اصلاح شده به طرف ایرانی ارائه داده که سازنده بوده و همچنین نگرانی‌های بین‌المللی را در آن انعکاس می‌دهد، خاطرنشان کرد: در این طرح اصلاح شده پیشنهادات ایران نیز لحاظ شده است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص اینکه چه پیشنهادی از سوی شما به ایران ارائه شده؟ گفت: من نمی‌توانم درباره طرح این مسائل سخنی بگویم چرا که می‌خواهیم اولا  فرصتی به ایران بدهیم که در مورد طرح مطالعه کند و دیگر اینکه کارشناسان باید درباره آن بحث و بررسی داشته باشند لذا بهتر است بگذاریم این فرآیند روند خود را طی کند.

وی درباره مذاکرات امروز نیز اظهار داشت: نسبت به اینکه طرف ایرانی نگاه مثبتی داشت، امیدوارم. ما تلاش بسیاری کردیم تا به نتایج ملموسی برسیم و اعتمادسازی کنیم و پیش برویم.درست است که آقای جلیلی نگاه مثبتی دارند اما باید به نتایج نگاه کنیم وببینیم کارشناسان چگونه نظر می دهند.

اشتون در خصوص تعطیلی فردو نیز اظهار داشت: من در مورد طرح 1+5 جزئیاتی نمی‌دهم ما طرح خود را ارائه دادیم تا آنها روی این طرح فکر کنند و امروز با جلیلی دیداری دو جانبه داشتم و تصمیم بگیریم که چطور پیش رویم. 1+5 در این خصوص متحد پیش می‌رود و می خواهد درباره اعتمادسازی مثبت باشد.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13911209000754#sthash.0VBxgJEY.dpuf

* مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص اینکه چه پیشنهادی از سوی شما به ایران ارائه شده؟ گفت: من نمی‌توانم درباره طرح این مسائل سخنی بگویم چرا که می‌خواهیم اولا  فرصتی به ایران بدهیم که در مورد طرح مطالعه کند و دیگر اینکه کارشناسان باید درباره آن بحث و بررسی داشته باشند لذا بهتر است بگذاریم این فرآیند روند خود را طی کند.

*نسبت به اینکه طرف ایرانی نگاه مثبتی داشت، امیدوارم. ما تلاش بسیاری کردیم تا به نتایج ملموسی برسیم و اعتمادسازی کنیم و پیش برویم.درست است که آقای جلیلی نگاه مثبتی دارند اما باید به نتایج نگاه کنیم وببینیم کارشناسان چگونه نظر می دهند.

* اشتون در خصوص تعطیلی فردو نیز اظهار داشت: من در مورد طرح 1+5 جزئیاتی نمی‌دهم ما طرح خود را ارائه دادیم تا آنها روی این طرح فکر کنند و امروز با جلیلی دیداری دو جانبه داشتم و تصمیم بگیریم که چطور پیش رویم. 1+5 در این خصوص متحد پیش می‌رود و می خواهد درباره اعتمادسازی مثبت باشد.

بازتاب مذاکرات آلماتی در رسانه‌های جهان

* به گزارش خبرنگار "مشرق" از قزاقستان، خبرنگار "بی بی سی" برای نخستین بار از واژه "حق غنی سازی" برای نیازهای هسته ای ایران استفاده کرد.

پایگاه صهیونیستی «عاروتص‌شوع» گزارش داده است که شواهد نشان می‌دهد که در این دور از مذاکرات برخی پیشرفت‌ها به دست آمده است. - See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13911209000816#sthash.p8yPduMl.dpuf
* پایگاه صهیونیستی «عاروتص‌شوع» گزارش داده است که شواهد نشان می‌دهد که در این دور از مذاکرات برخی پیشرفت‌ها به دست آمده است. 

* بی بی سی: مذاکرات به نتیجه رسید.

* المیادین: عقب نشینی بی سابقه غرب از مواضع خود

* اینترفاکس: مذاکرات مفید بود

* المانیتور: مذاکرات از همیشه مثبت تر بود.


اقدام خصمانه کنگره آمریکا در روز دوم مذاکرات ایران و 1+5
 
رویترز گزارش داد که قانونگذاران آمریکا در ادامه سیاست های خصمانه‌شان علیه ایران، قصد دارند امروز (چهارشنبه) لایحه‌ای را معرفی کنند که تنبیهات اقتصادی علیه ایران را گسترش می‌دهند و طوری طراحی شده است که کشورهایی مانند چین را مجبور کند نفت کمتری از ایران بخرند.

خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش خود نوشت: این لایحه جدیدترین تلاش اعضای کنگره آمریکا برای متوقف کردن غنی‌سازی در ایران است و در حالی انجام می‌شود که ایران و گروه 1+5 در آلماتی، یکی از شهرهای قزاقستان در حال گفت‌وگو درباره موضوع هسته‌ای تهران هستند.



این لایحه که توسط اد رویس، رییس جمهوری خواه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و الیوت انگل، عضو دموکرات ارشد این کمیته ارائه شده است، تحریم‌های قبلی آمریکا را مبنای کار خود قرار می‌دهند.

این لایحه به باراک اوباما رییس جمهور آمریکا قدرت بیشتری می‌دهد تا تحریم‌های مالی را علیه شرکت‌های خارجی و نهادهایی که به ایران کالا‌هایی که برای اقتصادش لازم است ارائه می‌کنند، اعمال کند.

این لایحه علاوه بر آن با قطع دسترسی تهران به ارزهایی مانند یورو، ایران را در دستیابی به منابع لازم برای توسعه منابع هسته‌یی‌اش محدودتر می‌کند.

طبق این قانون مقامات اروپایی تحت فشار قرار می‌گیرند تا دولت ایران را از به کارگیری سیستم پرداخت بانک مرکزی اروپا برای دور زدن تحریم‌های آمریکا و اروپا بازدارند.


لس‌آنجلس تایمز: ۱+۵ در «آلماتی» هویج کوچکی به ایران پیشنهاد داد

روزنامه آمریکایی «لس‌آنجلس‌تایمز»، کشورهای 1+5 در نشست هسته‌ای «آلماتی» در قزاقستان پیشنهاد داده است در صورتی تحریم‌ها علیه ایران راه به اندازه کمی کاهش می‌دهد که ایران موافقت کند تولید اورانیوم با درصد غنای متوسط (20 درصد) را متوقف کند.
روزنامه آمریکایی با اشاره به مذاکرات «آلماتی» در قزاقستان با اشاره به پیشنهاد گروه ۱+۵ به ایران گزارش کرد که قدرت‌های جهان در گفت‌وگوی هسته‌ای یک «هویج کوچک» به ایران پیشنهاد داد. - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911209000323#sthash.loEuWTsF.dpuf


این آمریکایی با اشاره به مذاکرات «آلماتی» در قزاقستان با اشاره به پیشنهاد گروه ۱+۵ به ایران گزارش کرد که قدرت‌های جهان در گفت‌وگوی هسته‌ای یک «هویج کوچک» به ایران پیشنهاد داد.

این روزنامه سپس به پیشنهاد اندک گروه 1+5 اشاره کرد و نوشت که قدرت‌های جهان پیشنهاد دادند به ایران اجازه دهند تجارت‌های خود را با طلا و دیگر فلزهای باارزش انجام دهند و همچنین پیشنهاد دادند که فروش مواد پتروشیمی و برخی محدودیت‌های بانکی را تسهیل کنند.



کشورهای 1+5 در قبال این پیشنهاد اندک از ایران خواستند تا تولید اورانیوم با درصد غنای 20 را در تأسیسات فردو متوقف کند.

در شرایطی که پیشنهاد کشورهای گروه 1+5 در قبال درخواستی که از ایران دارند، عادلانه نیست، «مایکل مان» سخنگوی «کاترین اشتون» رئیس‌ سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز اول مذاکرات را سودمند خواند.

بر اساس این گزارش، مقامات ایرانی نیز اعلام کردند که در صدد هستند پیشنهادات خود را مطابق با آنچه که به آنها پیشنهاد شده است، ارائه می‌دهند.

این روزنامه آمریکایی ادامه داد «کلیف کوپچان» یکی از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا در شورای گروه اوراسیا در واشنگتن اعلام کرد که بر این باور است که دو طرف پیشنهادات گذشته خود را بیش از انتظار ملایم کرده‌اند و تا اندازه‌ای شانس دیدارهای بیشتر در سه ماه آتی را فراهم آورده‌اند.

وی تصریح کرد که احتمال نمی‌رود به دلیل انتخابات آتی ریاست‌جمهوری ایران که قرار است در ماه ژوئن برگزار شود، تا پاییز امسال، مذاکرات جدی بین ایران و 1+5 صورت گیرد.



مذاکرات هسته‌ای در آلماتی؛ جنگ روانی در وین +تصاویر


خبرنگاران رسانه‌های غربی همسو با صهیونیست‌ها در وین، همزمان با هر دور از مذاکرات ایران و 1+5 جنگ روانی و خبرپراکنی را با هدف به بن بست کشاندن مذاکرات و تشدید فشارها بر ایران آغاز می‌کنند. انتشار اخبار کذب و منفی و ارائه برخی اسناد مخدوش در زمان برگزاری مذاکرات از جمله روش‌های تیم جنگ روانی رسانه‌ای غرب است.

George Jahn جورج جان خبرنگار آسوشیتدپرس، سیمون استاردی ( Simon Sturdee) خبرنگار خبرگزاری فرانسه، و فردریک دال (Fredrik Dahl) خبرنگار رویترز در وین نفرات اصلی هدایت کننده جریان خبری مذاکرات در رسانه‌های غربی هستند.

در بسیاری از موارد دیپلمات های اسرائیلی حاضر در وین مسئول انتشار یا جهت دهی به اخبار و اسناد ضد ایرانی هستند تا به منفی ترین شکل ممکن از آن استفاده شود.



 آخرین مورد این جوسازی پیش از مذاکرات، نامه ایران به آژانس بود که نصب 180 سانتریفیوژ IR-2m را به اطلاع رسانده بود. اما در اخبار منتشر شده بر ضد ایران، تعداد این سانتریفیوژها صدها و چند هزار عنوان شده است که پس از مراجعه به متن مشخص می شود منظور آن ها تعداد کل سانتریفیوژهای نصب شده بوده است.

همچنین برخی دیگر با ایجاد ابهام و شبهه در فعالیت های شفاف و نظارت شده ایران، از نصب این سانتریفیوژها با عناوینی چون "گزارش آژانس از فعالیت جدید هسته ای ایران" یا "گزارش آژانس از قصد ایران برای افزایش غنی سازی" و مشابه آن پرداخته اند.

همچنین در این گزارش ها که خوراک خبری برای زنجیره رسانه ای غرب است، مکررا از عبارات و تیترهایی چون احتمال شکست مذاکرات، عدم تمایل ایران برای انعطاف در برابر پیشنهادهای مثبت غرب، بی نتیجه بودن مذاکرات در دور اول، بسته جدید پیشنهادی جدید غرب روی میز، و ... استفاده شده است.


متن بیانیه ایران پس از مذاکرات آلماتی

جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه ای در خصوص مذاکرات با گروه 1+5 تاکید کرد که ایران این گفت وگوها را گامی مثبت می داند که می تواند با رویکردی سازنده و برداشته شدن گام های متقابل تکمیل شود.

متن بیانیه جمهوری اسلامی ایران بعد از پایان مذاکرات با گروه 1+5 به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه ایران پس از مذاکرات آلماتی
9 اسفند 1391

با تشکر از دولت دوست و برادر قزاقستان برای مهمان نوازی گرم و میزبانی مناسب این اجلاس و آرزوی موفقیت برای ملت قزاقستان و تشکر ویژه از رییس جمهور نظر بایف به خاطر توجه ویژه ای که به این گفت وگوها داشتند.

جمهوری اسلامی ایران 6 ماه پیش در مسکو طرح جامعی را برای گفت وگوها ارائه کرد. این طرح 5 محور برای همکاری داشت و اصول و اهداف گفت وگوها را تعیین کرده بود.

قرار شد این طرح بررسی و به ما پاسخ داده شود. روز گذشته طرف مقابل در پاسخ به ایران پیشنهاداتی را ارائه کرد که این پیشنهادات ناظر به برخی محورهای طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران بود.

برخی نکات که در این پاسخ مطرح شده نسبت به آنچه در قبل مطرح می شد واقع بینانه تر بود و سعی شده بود که در برخی موارد به دیدگاه های ایران نزدیک شود که این را مثبت تلقی می کنیم. اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

گروه 1+5 پیشنهاد کرد گام های ملموسی برای 6 ماه آینده و در جهت اعتماد سازی متقابل برداشته شود و پیشنهادهایی نیز در این زمینه ارائه شد.

تاکید جمهوری اسلامی ایران بر متوازن و هم زمان بودن گام ها بود و اینکه پیشنهادها نباید نافی حقوق جمهوری اسلامی ایران باشد.

بر این مبنا قرار شد در تاریخ 28 اسفند جلسه کارشناسی در شهر استانبول و در تاریخ 16 و 17 فروردین  جلسه با 1+5 در شهر آلماتی برگزار شود.

این گفت وگوها را گامی مثبت می دانیم که می تواند با رویکردی سازنده و برداشته شدن گام های متقابل تکمیل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ممد ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    از این دیدارها زیاد داشته اقای جلیلی ولی چرا تا بحال هیچ نتیجه ای نگرفته.اصل نتیجه است اگر تا صد سال دیگر هم از این دیدارها انجام شود نتیجه ای در بر نخواهد داشت.بنا به فرموده اقا دشمنان ما هدف دیگری دارند.ما باید راه خود را ادامه دهیم تا پیروز شویم.جانم فدای رهبر
  • با سلام ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    امیدوارم همه متوجهباشند این نحوه محاسبه قیمت تمام شده کالا بر حسب یک واحد است. خودتان فکر کنید در بحران مالی غرب برخی خودرو سازان غربی آن چنان تحت فشار قرار گرفتند که قیمت را به طرز غیرقابل باوری کاهش دادند. بنابراین تیراژ تولید تعیین کننده است نه قیمت یک واحد خودروی تولید شده.متأسفانه این نحوه محاسبه در زمان روم باستان برای فروش گاری استفاده می شده است که با توجه به محبوبیت این روش در سود زودگذر بنگاه های تولیدی به کار می رود. بنگاه های تولیدی خارج از کشور ما به دلیل اهمیت دادن به سود طولانی مدت غالبا قیمتها را کاهش می دهند.
  • ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    ما راه خودمان را می رویم***لابد نتیجه یعنی کار تیم روحانی و بعدی ها که غنی سازی را متوقف کردن
  • ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    جانم فدای رهبر
  • حیدر ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    نتیجه اش همین بوده که غربیها میگن ایران داره وقت کشی میکنه، مگه بده ایران غنی سازی را ادامه میده و سانتریفوژها هم میچرخند غرب هم داره عقب نشینی میکنه و الان پیشنهاد مذاکره با ایران میده و از ایران محور شرارت دیگه خبری نیست
  • گلبلور ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    ضمن سلام و تاييد اين اظهار نظر ، معتقدم ما بايد بعد از اينكه توانسته ايم حساب روسيه و چين را از نظام سلطه آنگلوساكسونها جدابكنيم حالا بايد برنامه ريزي كرده و حساب آلمان و فرانسه را هم از نظام سلطه آنگلوساكسونها جدا نماييم براي اين كار خوب بود قبل از مذاكرات نام خيابان بابي ساندز را به خيابان يورور تغييير نام مي داديم نبايد اجازه بدهيم آنگلوساكسونها (‌آمريكا، اسرائيل، انگليس و كانادا ) بدون هزينه اين مراحل و مذاكرات را پشت سر بگذارند...
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    بهتره بگیم غرب بسیار بسیار مذاکره برای مذاکره رو دوست داره تتا برای به نتیجه رسیدن درموضوعی مگر اینکه ما از تمام حقوقمان صرف نظر کنیم که اوون موقع میشه آدم خوبه!!!!!!!!!!!!!!!!! وقعا که کلمه استکبار لایق غربه
  • albert ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    شما هدفتون رو ادامه بدید اما با زندگی مردم بازی نکنید..
  • ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    بحث کارشناسی هم طرف غربی نمی آد باید هی باقری زنگ بزنه به خانم اشمیت خانم اشمیت به سران به کشورهایی که اختیارشان در دست خودشون نیست بگه و در نتیجه این مذاکرات کارشناسی برگزار نمیشه!؟؟؟؟
  • ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    با غرب باید مثل خودش رفتار کرده انگار خدای عالم هستند
  • ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    این روسها اسمی غیر سرگئی و ولادیمیر و دیمتری ندارن؟!!!!! یا اینا فامیلیشونو اول مینویسن و همه با هم فامیل و قوم و خویشن؟!!
  • ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    مایکل مان غلط اضافی می کنه هر وقت دلشون می خواد از تاسسات هستهای دیدار بعمل می آرن ویزاهاشون هم همون وقع صادر میشه فقط مونده دست به آب های منازل ایران که اون هم قابل توافق هست احتمال میره از تولیدات گاز متان نگران باشن که نگرانی جامعه جهانی براساس اخرین امار که کل کشورهای روی کره زمین این 5 کشور باشن واقعا قابل تامل است !!!!!!!!!!!!!!!!! موندم اینها تو بحث عقل وعلم چطور پیشرفت کردن
  • حسن ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    ربطي به جليلي نداره كه مذاكرات جواب بده يانه وقتي طرف مي خواد زور بگه چه مذاكره اي؟
  • ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    اقای مشرق میشه نظرات ما رو پخش کنی
  • ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    خدا همه رو شفا بده مخصوصا فردی که این تیتر مسخره رو واسه این خبر انتخاب کرده . دروغ تا کی ؟
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    به نظر من در مذاكرات ،ايران نبايد كاملا راه را براي خودببندد .يعني مثلا اگر قرار است غني سازي 20درصد را معلق كند مشروط بر اين باشد كه اگر شرايط جهاني فرق كرد ايران مجددا بدون نياز به مجوز خاصي غني سازي را با درجات مختلف ادامه دهد
  • پیر ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    خسته نباشی حامد آقا با این گزارش کامل امیدوارم هیات با دست پر برگردد
  • احسان ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    ماامریکارازیرپامیگذاریم...درطول سی وچهارسال این رواثبات کردیم
  • علیرضا ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    درود بر دکتر سعیدجلیلی.نظر بنده این است که رییس جمهور بعدی باید جناب دکتر جلیلی رو انتخاب کنیم تا غرب بداند ملت ایران چقدر بر حقوق خود اسرار دارد.
  • ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    مذاکره خوب است، ولی از آن خوبتر ادامه فعالیت ها ی هسته ای و گسترش آنهاست.
  • محمد ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    درود بر تو
  • ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    عجب به نظر من عوض اینکه به غرب بگیم چشم به جوونای بیکارمون کار بدیم تا وضع داخل رو درست کنن واقعا جای تاسف داره که برای بعضی موارد کوچیک جلو غربی ها سر خم میکنیم
  • ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    دقیقاً . برد یعنی ما بدون دادن امتیاز حق مسلممون یعنی غنی سازی با هر درجه ای داشته باشیم . در نتیحه این جلسات تا حالا بیفایده بوده و فقط تحریمها بیشتر شده .
  • مجتبي ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    اين مذاكرات به نتيجه هيچوقت نخواهد رسيد چون هيچ كدام از طرفين كوتاه نميان خب ايران كه حق خودش ميدونه كه طبق ان پي تي درست هم ميگه و غرب هم نميخواد جلوي مردم جهان ضايع بشه كه مثلا ايران حرفش رو به كرسي نشاند انشاله آخر اين نشستها رو فكر كنم ما هم بايد شركت كنيم
  • به به ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    باش تاصبح دولتت بدمد کین هنوزازنتایج سحراست
  • ناشناس ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    نخیر، تا زمانی که مذاکرات بین ایران و آمریکا بدون واسطه نباشه (چون که بقیشون کشکن)نتیجه ای حاصل نمیشه ، چرا چونکه بقیه ار این رابطه خوششون نمیاد
  • سالار ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    انرژی هسته ای حق مسلم ماست وسرسوزنی نباید از ان کوتاه اومد
  • ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    به نظرمن هرموقع مسئولین نظر رهبرراحسن خطام برنامه های خودقرار داده اندهمیشه براحتی ازمشکلات عبورکرده اند چونمردم پشتیبان انهاخواهد بود درغیر اینصور دشمن براهتی ازشکاف نهایت ضربات خودرا خواهدزد وتعلیق بایدمشوط باشد البته 20درصد تادراینده نتوانندبراحتی به ملت بزرگ ایران خیانت بکنند
  • محی الدین ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    0 0
    به نظر بنده مذاکره برای گرفتن حق به هیچ کجا نخواد رسید بلکه حق گرفتن است یعنی با زور می شود گرفت و اینکه در این چند سال ما با غرب یا 5+1 گفتگوی و مذاکره می کردیم یک نوع زور آزمایی برای گرفتن حقمان است و اگر مذکرات به نتیجه برسد و طرف مقابل حق ایران را به رسمیت بشناسد و تحریم ها برطرف شود یعنی زور ما در این چند سال افزایش یافته و می توان با غرب مقابله کرد حال این زور برخی مواقع سلاح است مردم است افکار عمومی دنیا است و بطور قطع کار خداوند است که ایران پیروز از این مذارات بیرون آید
  • محمد ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
    0 0
    ما نبايد مذاکره کنيم چون ما همه چيز توليد ميکنيم و احتياجي به انها نداريم و تحريم ها هم تا بحال هيچ اثري نداشته اند ما نبايد نفت به انها بفروشيم تا اقتصادشان نابود شود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس