کد خبر 238668
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۳

یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به گزارش منتشرشده در رسانه‌های آمریکایی مدعی شد با راه‌اندازی رآکتور آب سنگین اراک، ایران طی یک سال مواد لازم برای ساخت ۲ بمب پلوتونیومی را تولید‌ خواهد کرد.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست بخشی از گزارشی را که روز گذشته در روزنامه وال استریت ژورنال چاپ شده منتشر کرد که در آن مقامات آمریکایی و اروپایی مدعی شده‌اند راه‌اندازی رآکتور آب سنگین اراک به ایران این امکان را می‌دهد مواد لازم برای ساخت ۲ بمب پلوتونیومی را بسازد.

به‌نوشته این روزنامه این گزارش مدعی است پیشرفت رآکتور اراک می‌تواند مذاکرات آتی گروه ۱+۵ را با ایران با مشکل مواجه کند و همچنین احتمال حمله اسرائیل به این سایت افزایش می‌یابد.

این گزارش می‌افزاید آمریکا و غرب بر غنی‌سازی اورانیوم در ایران تمرکز کرده‌اند و موضوع برنامه پلوتونیوم ایران برخی مسئولان غربی را به تعجب واداشته است. این گزارش با مقایسه امنیت سایت اراک و دیگر نیروگاه‌های هسته‌ای ایران مدعی شده است سایت اراک بیشتر از دیگر تأسیسات غنی‌سازی ایران در نطنز و قم در معرض خطر حمله قرار دارد.

گزارش مدعی شده است حمله اسرائیل به‌احتمال زیاد قبل از آنکه ایران مواد هسته‌ای را وارد این رآکتور کند باید صورت گیرد، چرا که در غیر این صورت احتمال وقوع فاجعه زیست محیطی وجود دارد. یک مقام سابق اطلاعاتی اسرائیل چندی قبل گفته بود هرگونه حمله به یک رآکتور فعال فاجعه چرنوبیل دیگری ایجاد خواهد کرد. بنیامین نتانیاهو در ماه می ادعا کرده بود فعالیت‌های ایران در رآکتور آب سنگین اراک بزرگترین چالش زمان حاضر محسوب می‌شود.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که بسیاری از افرادی که از نزدیک با پرونده هسته‌ای ایران آشنا هستند بر تطابق فعالیت‌های ایران با پیمان منع اشاعه هسته‌ای تأکید کرده‌اند از جمله محمد البرادعی، دبیرکل سابق آژانس اعلام کرد: همه آنچه من درباره فعالیت‌های هسته‌ای می‌بینم «جنجال رسانه‌ای است که درباره تهدید از سوی ایران » مطرح می‌شود.

همچنین یکی از بزرگترین کارشناسان در این زمینه دکتر هانس بلیکس، رئیس سابق آژانس است که اخیراً اعلام کرد: «تاکنون، ایران از معاهده ان‌پی‌تی عدول نکرده است». وی افزود: «در حال حاضر هیچ نشانه‌ای که نشان دهد ایران سلاح هسته‌ای تولید می‌کند وجود ندارد».

ادعاهای تکراری غرب درباره فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان با درخواست نمایندگان سنای آمریکا برای افزایش فشارها بر ایران همزمان شده و به نظر می‌رسد تلاش می‌شود مذاکرات آتی هسته‌ای با گروه ۱+۵ را که در ماه سپتامبر(شهریور) برگزار خواهد شد تحت تأثیر قرار دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس