کد خبر 270524
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۳

دومین میمون فضانورد با نمام فرگام که توسط کاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده بود سالم به زمین بازگشت .

به گزارش مشرق به نقل از فارس، دومین میمون فضانورد با نمام فرگام که توسط کاوشگر ایرانی به فضا پرتاپ شده بود سالم به زمین بازگشت .

کاوشگر ایرانی برای نخستین بار با سوخت مایع به فضا فرستاده شد. کاوشگر پژوهش آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام فرگام، بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک تر شود.

کاوشگر پژوهش که حامل یک میمون از نژاد رزوس بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع 120 کیلومتر، در مدت زمان حدود 15 دقیقه توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی نماید.

در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل نموده و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت نمایند.

این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصین کشورمان این فرصت را می دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.

پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در راستای نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا به شمار می رود.



از ویژگی های جدیداین کاوشگر می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگر های قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالا تری برخوردار است اشاره نمود : به کار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.

گفتنی است که در بهمن ماه سال 1391 دانشمندان ایرانی موفق شدند توسط "کاوشگر پیشگام " اولین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی نمایند. با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست- فضایی بیش از پیش تثبیت گردید.

جمهوری اسلامی ایران در سال 1387با پرتاب کاملاً مستقل اولین ماهواره تماماً ایرانی با نام امید توانست وارد باشگاه فضایی جهان شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سهیل بشردوست ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    0 0
    خوشحالمون کردید، خسته نباشید به دانشمندان جوان ایرانی
  • محسن ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    0 0
    پاسخ نقض توافق ژنو!
  • حسین ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    0 0
    دم تمام بروبچه های صنایع فضایی گرم.. فقط کاش میشد یه جوری ایرانی های متخصصی که خارج از کشور هستن هم بیارن که روند پیشرفت این صنعت درحال رشد بیشتر بشه چون من شنیدم تو ناسا وسازمان فضایی اروپا متخصصهای ایرانی زیادی داریم... (راستی مشرق جان یه مقاله هم درباره پایگاه دائمی ایران تو جنوبگان بنویس)
  • ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    0 0
    احتمالا از هسته ای فارغ بشن هوافضا رو تحریم میکنن تا توافق بگیرن؟؟؟؟
  • سمیرا ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    0 0
    آفرین به فرزندان دانشمند ملت. برای موفقیت بیشترشان صلوات. اللهم صل علی محمد و آل محمد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس