گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
بهانه جور کردیم تا شرمن دست خالی نباشد!
به گزارش کیهان، یک سایت نزدیک به دولت ادعا کرد توزیع نابسامان سبد کالا و ایجاد نارضایتی و ازدحام، کاری عامدانه بوده تا به آمریکا نشان دهد تحریمها اثر گذاشته است!دو تن از گردانندگان سایت خبر آنلاین- حسین انتظامی و علیرضا معزی- هماکنون بهعنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و معاون ارتباطات دفتر رئيس جمهور مشغول به کار هستند. خبر آنلاین در مطلبی با عنوان «جایزه بهترین کارگردانی برای حسن روحانی، در حاشیه چگونگی توزیع کالاهای اساسی» نوشت: در راستای توزیع سبد کالاهای اساسی به اقشار گوناگون مردم، حرف و حدیثهای بسیاری گفته شد. چه از سوی رسانههای رسمی و چه در فضای مجازی. جالب آن که بسیاری از دوستان حامی روحانی نیز به انتقاد شدیداللحن از وی پرداختند.
این تحلیل میافزاید: روحانی تقریباً نه یک رئيس جمهور فرهنگی است و نه دغدغه بسیاری از مسائل دیگر را دارد. او رئيسجمهوری دیپلمات است که باید اجازه داد مهمترین دغدغه دولت خود را به انجام برساند. توزیع سبد کالاهای اساسی به مردم- با شیوهای که انجام شد- نه یک اتفاق بود و نه عملی که تبعات آن برای روحانی و مردانش غیرقابل پیشبینی باشد. او دقیقاً همین اتفاق- ازدحام، دعوا و مرافعه و احیاناً له شدن در زیر دست و پا- را پیشبینی میکرد و اصلاً آن را برای پیشبرد استراتژي خارجی خود لازم داشت.[!!] به عبارت دیگر روحانی به یک نمایش داخلی برای ارائه در جشنوارههای سیاسی خارجی نیازمند بود. نگاه کنیم به اظهارات اخیر وندی شرمن که گفته است،«شما در اخبار دیدید که ایران اخیراً به طور قابل مشاهدهای غذا بین مردم فقیر جامعهاش توزیع کرده تا نشان دهد کاهش هدفمند و محدود تحریمها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است. همانطور که روحانی قول داده بود، این پول قرار است در جهات دیگری مصرف نشود.» به هر حال این دقیقاً همان نتیجهای بوده که روحانی از توزیع سبد کالا در میان مردم داشته است، این که تحریمها بر روی مردم ایران تاثیر مستقیم و انکارناپذیر داشته. این که اوضاع اقتصادی مردم ایران نه تنها روبهراه نیست بلکه حاضرند برای چند عدد مرغ و چند کیلو برنج با یکدیگر درگیر شوند و این که از این به بعد و با گشایش هر چه بیشتر در مذاکرات هستهای تمرکز نظام بر معیشت مردم خواهد بود.[!!]
این نوشته مالیخولیایی اضافه میکند: پیام روحانی از خلال پرفورمنسی که کارگردانی و اجرا کرد، پیامی کاملاً شفاف بود که راه را برای مذاکرات مثبت بعدی، بیش از پیش میگشاید. بیراه نیست که کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائيل (آیپک) نیز در چند روز گذشته به جمع مخالفان تحریم پیوست و استراتژی خود را تغییر داد. آنچه مسلم است در تیزهوشی و درایت روحانی و مردانش شکی نیست. درست است که روش توزیع کالاهای اساسی چندان مناسب نبود؛ اما اگر با این نمایش بتوان جایزه اول بهترین اثر را در فستیوال سیاست جهانی به خود اختصاص داد، به تحقیر چند روزهای که بازیگران آن شدند میارزید! [!!]به نظر میرسد دولت تا حامیانی این چنین با درک و فهم دارد، دیگر نیازی به دشمن نداشته باشد.
نمایندگان مجلس به کاهش بودجه دفاعی کشور اعتراض کردند/ دولت مانع رزمایش؟!
روزنامه وطن امروز نوشت: دولت مخالف برگزاری رزمایش از سوی نیروهای مسلح است و وزارت امور خارجه از ورود هیاتهای کارشناسی همکاریهای نظامی به ایران ممانعت بهعمل میآورد. این البته موضوع چندان عجیبی نیست. موارد متعددی وجود دارد که نشان میدهد دولت یازدهم عامدانه یا سهوا رفتاری مرتکب میشود که در آن نمیتوان تقویت نیروهای مسلح را استنباط کرد. اینبار نیز طی اتفاقی کمسابقه و پس از 10 سال، صدور مجوز برگزاری سالانه رزمایش موشکی نیروهای مسلح که طی 10 سال گذشته به صورت مستمر و برای حفظ آمادگی دفاعی نیروهای مسلح برگزار میشد، در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی معطل مانده است. وزارت امور خارجه نیز گویا در اقدامی عجیب با موضوع ممانعت از ورود هیاتهای کارشناسی سایر کشورها که همواره در جهت توسعه توان موشکی به تبادلنظر و همکاری میپردازند، به کشور موافقت کرده بود.
بر همین اساس دیروز نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با تذکر به حسن روحانی، رئیسجمهور و سوال از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه خواستار توجه دولت به ضرورت آمادگی دفاعی نیروهای مسلح و برگزاری رزمایشها شدند. تذکر نمایندگان به روحانی توسط 24 نماینده مجلس صورت گرفت. آنان درباره عدم حمایت از برگزاری رزمایشهای نظامی و موشکی به رئیسجمهور تذکر دادند. در این تذکر که به صورت مکتوب ارائه شد، آمده است: آن چیزی که امنیت کشور را حفظ میکند، نشان دادن اقتدار ملی و دفاعی است. لیکن متاسفانه برای اولین بار طی 10 سال گذشته مجوز برگزاری رزمایش بزرگ سالانه موشکی نیروهای مسلح در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی متوقف شده است و دستورات لازم جهت تخصیص اعتبارات به منظور پشتیبانی طرحهای اضطراری نیروهای مسلح صادر نشده است. این در حالی است که طبق فرموده مقام معظم رهبری، مسؤولان و نیروهای مسلح باید روز به روز بر قدرت دفاعی خودشان بیفزایند. لازم است رئیسجمهور محترم حمایت و جدیت بیشتری از نیروهای مسلح در توسعه توان دفاعی و برگزاری رزمایشهای نظامی نمایند. جواد کریمیقدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس که یکی از کسانی است که پای این تذکر را امضا کرده، در اینباره گفت: نمیتوان پذیرفت که دولت از رزمایشهای نظامی که مطالبه ملی برای افزایش توان ملی است، حمایت نکند. وی با اشاره به برخی تلاشها برای تحت تاثیر قرار دادن دفاع مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: البته فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پاسخ محکمی به این یاوهگوییها داد اما ما در عمل شاهد اتفاقات متفاوتی هستیم. نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: حتی سفیر آمریکا در سازمان ملل درخواست کرده است همکاریهای موشکی ایران با سایر کشورها متوقف شود. البته این موضوع به شورایعالی امنیت ملی ارجاع شده است اما شورایعالی امنیت ملی با آن مخالفت کرده است. کریمیقدوسی تصریح کرد: هرگاه رزمایش موشکی برگزار میشد مردم از صلابت نیروهای دفاعی احساس شادمانی میکردند. در محیطی که این همه تهدید وجود دارد، باید 10 رزمایش صورت بگیرد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به چه کسی میرسد؟
تهران امروز نوشت: سرانجام و با نزديك شدن به روز پاياني جشنواره فيلم فجر، هيات داوران مسابقه سوداي سيمرغ سي و دومين جشنواره بينالمللي فيلم فجر، نامزدهاي خود را در رشتههاي مختلف اعلام كردند. در اين دوره از جشنواره كه بسياري از كارگردانان صاحبنام سينماي ايران در آن حضور داشتند، برخلاف انتظارها اين كارگردانان جوان بودند كه توانستند به نسبت آثار بهتري از خود در جشنواره ارائه دهند. اين دوره از جشنواره با اتفاقهاي جالبي نيز روبهرو بود. اعتراض اصحاب رسانه حاضر در كاخ جشنواره به فيلمهاي كارگردانهاي بزرگي همچون كيومرث پوراحمد، مسعود كيميايي، داريوش مهرجويي و... حين نمايش فيلمهاي آنها يكي از ويژگيهاي اين دوره بود. اصحاب رسانه كه بحق انتظار بيشتري از نامهاي حاضر در جشنواره داشتند، در طول پخش فيلمها با سوت و دست و خنده نسبت به كيفيت نه چندان مناسب فيلمها واكنش نشان دادند. نكته جالب توجه اين است كه فيلمهاي كارگردانهاي جوانتر از گزند اين نوع اعتراض در امان ماندند. از ديگر ويژگيهاي فيلمهاي اين دوره ميتوان به كشدار و خسته كننده بودن اغلب آنها اشاره كرد. اين ويژگي به حدي چشمگير بود كه در برخي موارد حاضران در سالن نمايش كاخ جشنواره را به خواب فرو برد! اسامي نامزدهاي سيمرغ بلورين جشنواره در حالي اعلام ميشود كه فيلم «رستاخيز» به كارگرداني احمدرضا درويش در 11 بخش بهترين جلوههاي ويژه بصري، جلوههاي ويژه ميداني، چهرهپردازي، طراحي صحنه و لباس، صداي فيلم، نقش مكمل مرد، موسيقي متن، فيلمبرداري، نقش اول مرد، كارگرداني و بخش بهترين فيلم نامزد دريافت سيمرغ بلورين شده است. همچنين فيلم سينمايي «چ» به كارگرداني ابراهيم حاتميكيا در رتبه دوم ركوردداران نامزدي دريافت سيمرغ اين دوره از جشنواره فجر قرار گرفته است.
اين فيلم در بخشهاي بهترين جلوههاي ويژه بصري، جلوههاي ويژه ميداني، طراحي صحنه و لباس، صداي فيلم، نقش مكمل مرد، تدوين، كارگرداني و بهترين فيلم كانديداي دريافت جايزه شده است. در رتبه سوم نيز «آذر، شهدخت،پرويز و ديگران» به كارگرداني بهروز افخمي قرار دارد كه با شش كانديداتوري در بخشهاي بهترين طراحي صحنه ولباس، نقش مكمل زن، نقش اول مرد، فيلمنامه، كارگرداني و بهترين فيلم، شده است. همچنين فيلمهاي «عصباني نيستم» به كارگرداني رضا درميشيان، «شيار143» به كارگرداني نرگس آبيار،«همه چيز براي فروش» به كارگرداني امير حسين ثقفي و «مهمان داريم» به كارگرداني محمد مهدي عسگرپور در پنج رشته، «طبقه حساس» كمال تبريزي، «آريش غليظ» حميد نعمتالله و «چند متر مكعب عشق» به كارگرداني جمشيد محمودي در چهار رشته، «امروز» به كارگرداني رضا ميركريمي، «خط ويژه» به كارگرداني مصطفي كيايي و «قصهها» به كارگرداني رخشان بنياعتماد هر يك در سه رشته كانديداي دريافت سيمرغ بلورين سي و دومين جشنواره فجر شدهاند.
مراقب باشید خاطره مجلس ششم برای نظام تداعی نشود
یکی از سرشاخههای افراطیون در دولت اصلاحات میگوید نباید کاری کرد که حکومت مانند مجلس ششم احساس خطر کند.عبدالله نوری چند روز پیش در جلسه محفلی افراطیون در مشهد با بیان این که نمره قبولی به عملکرد دولت میدهد، گفت: گر چه در سیاست داخلی و مشکلات جدی مثل حصر موسوی و کروبی و رهنورد و یا مسئله زندانیان سیاسی تغییری به وجود نیامده اما باز هم ناامید نیستیم و امیدواریم که مشکلات برطرف شود.وی گفت: نباید انتظار داشت که اتفاق خاصی بیفتد. آنچه تاکنون اتفاق افتاده نسبتا خوب بوده ولی دولت گرفتاریهای خودش را دارد مثلاً همین آقای جهانگیری تا قبل از این که معاون اول رئیسجمهور شود هر بار که به قم میآمد به دیدار آقای صانعی میرفت اما حالا که معاون اول شده وقتی به دیدار ایشان میرود اعتراض میشود و حتی مسئله برکناری وی مطرح میشود که نشان از وجود موانع دارد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، او افزود: مهمترین خواست اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 و انتخابات مجلس آینده، نفی جریان افراط است.وی تاکید کرد: 70 درصد مسئله سازماندهی و انسجام درونی مربوط به خود اصلاحطلبان است حال میخواهد استاندار حسن باشد یا حسین تفاوتی نمیکند.نوری با تاکید بر اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت: در خبرگان ما اصلا به دنبال این نیستیم که افرادی را به داخل این مجلس بفرستیم که حکومت و ارکان آن احساس خطر کنند بلکه ما فقط نفی برخی افراد تندرو را مدنظر داریم.وی افزود: میشود در انتخابات خبرگان از افراد معقولی که حکومت نیز نسبت به آنها حساسیت نداشته باشد حمایت کرد و در انتخابات مجلس نیز باید همین روش را در پیش گرفت و نباید از کسانی حمایت کرد که حکومت فکر کند قرار است مجلس ششم تکرار شود.وزارت کشور در دوره وزارت عبدالله نوری، یکی از مراکز اصلی پمپاژ تشنج و افراطیگری در کشور بود. شورای شهر اول نیز که ریاست آن بر عهده نوری بود، سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان، سرنوشتی بهتر از انحلال توسط دولت اصلاحات پیدا نکرد.
گزينش مستقل کارکنان براي انتقال به نهاد رياست جمهوري
خراسان نوشت: بر اساس درخواست مسئولان نهاد رياست جمهوري و موافقت برخي دستگاه هاي مربوطه، مقرر شده با توجه به ماده ۲ و 41 آيين نامه اجرايي قانون گزينش مصوب سال ۱۳۷۷، مشاغل نهاد رياست جمهوري مجموعا از مشاغل حساس محسوب شده و انتقال کارکنان از ديگر دستگاه ها به اين نهاد، مستلزم طي مراحل گزينش مجدد و مستقل خواهد بود. همچنين مقرر شده در صورت وجود ابهام، مشاغل مذکور توسط هيأت عالي گزينش، معاونت توسعه مديريت رئيس جمهور و وزارت اطلاعات احصا شوند.
تغییر محتویات سبد کالا
به گزارش روزنامه آرامان امروز، با تصمیم جدید دولت، قرار است از روزهای آینده فاز دوم واگذاری بستههای حمایتی رایگان دولت به 3 گروه مشخص از کارگران و بازنشستگانی که دریافتی ماهیانه آنها بالای 500 هزارتومان است و همچنین کارکنان دستگاههای دولتی مشمول قانون کار آغاز شود. در این میان، مقامات وزارت کار میگویند تا پایان سال مشمولان این گروهها سبد کالایی خود را دریافت خواهند کرد.به گزارش مهر، قرار است به زودی واگذاری سبد کالای حمایتی دولت به 3 گروه جدید آغاز میشود. در این مرحله، کارگران با حقوق بالای 500 هزارتومان که در برآوردهای قبلی 5/3میلیون نفر اعلام شده بود، همه بازنشستگان تامین اجتماعی و کارکنان دستگاههای دولتی مشمول قانون کار سبد رایگان کالای دولتی را دریافت میکنند.یک مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در مرحله اول اجرای طرح که با اعتراضاتی از سوی مردم مواجه بود، نوع اطلاع رسانی دولت باعث بروز برخی ابهامات در این باره شده بود که این بار برای واگذاری در مرحله دوم، این اشکالات برطرف میشود.وی افزود: یکی از مواردی که مدنظر مردم بود و درباره آن سخن گفته میشود، واگذاری سبد کالا به افراد دارای تمکن مالی خوب و در عین حال، حذف برخی گروههای مشمول است که در توضیح آن باید گفت دولت برای واگذاری سبد کالا همه افراد جامعه را مورد بررسی قرار داده و تنها وضعیت سرپرست خانوار و صاحب حساب و کارت یارانه بررسی نشده است.
خودروهاي فرسوده دولتي گران شد
بر اساس گزارش خراسان، بر اساس نامه ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور به همه دستگاه هاي اجرايي، مقرر شده در سه ماهه آخر سال 92، قيمت لاشه خودروهاي فرسوده دولتي هر کيلوگرم 420 تومان و موتورسيکلت هاي فرسوده دولتي نيز هر دستگاه 25 هزار تومان محاسبه شود که اين قيمت به نسبت 9 ماه اول سال، حدود 30 درصد رشد داشته است.
نعمتزاده میرود؟
آرمان امروز نوشت: شنیده شد که این روزها شایعات پر رنگی در خصوص چند جابهجایی بزرگ در دولت به گوش میرسد. منابع مطلع خبر از سه تغییر عمده در دولت تدبیر و امید میدهند. تغییراتی که هنوز نهایی نشده اما صحبت و بحث در خصوص آن به گوش میرسد. خرداد نوشت گویا محمد رضا نعمتزاده، رئیس ستاد انتخاباتی دکتر روحانی و وزیر صنعت و معدن و تجارت بزودی دولت را ترک خواهد کرد و گویا پیشنهاد تصدی وزارت به محمد نهاوندیان رئیس دفتر دکتر روحانی و سرپرست نهاد ریاستجمهوری داده شده است.
در همین رابطه خبر میرسد که قرار است حسین فریدون برادر رئیسجمهور و مشاور عالی وی در حال حاضر جایگزین نهاوندیان در دفتر رئیسجمهوری شده و سمت ریاست دفتر رئیسجمهوری را بر عهده بگیرد. از سوی دیگر خبر میرسد که محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهوری در حال حاضر قرار است به جای نهاوندیان سرپرستی نهاد ریاستجمهوری را برعهده بگیرد.