گروه سیاسی مشرق - روزنامهها
در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار
روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره
میکند.
*کیهان
شاهد بودم که حامی موسوی چگونه پیگیر تشدیدتحریمهابود
همکار سابق مهدی هاشمی در سازمان بهینهسازی مصرف سوخت، برخی از پیگیریهای وی برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را بازگو کرد.
نیکآهنگ کوثر کاریکاتوریست نشریات زنجیرهای، در داخل و خارج کشور با مهدی هاشمی در ارتباط نزدیک بود به نحوی که در دوره اصلاحات و در زمان مدیریت مهدی هاشمی بر سازمان بهینهسازی مصرف سوخت 90 میلیون تومان از وی گرفت تا سایت این سازمان را راهاندازی کند.
کوثر با اشاره به سخنان مدیر مسئول کیهان در دانشگاه تهران که گفته بود؛ سران فتنه به آمریکا پیشنهاد افزایش تحریمها را داده بودند، مینویسد: من شخصاً در سال 1389، شاهد تلاش حامی موسوی ]مهدی هاشمی[ برای تشدید تحریمها بودهام. اتفاقاً او را زیر سؤال بردم که چطور میتواند با وجود اینکه پدرش رئیس مجلس خبرگان و یکی از پایههای نظام است، به دنبال ارتباط با وزارت خزانهداری آمریکا برای این کار باشد. درست در همان محدوده زمانی هم یکی از دوستان ایرانی عضو یک اتاق فکر معتبر واشنگتن به من گفت که فرزند رئیس وقت مجلس خبرگان با او تماس گرفته تا عاملی برای انتقال اطلاعات به دولت اوباما علیه احمدینژاد برای اعمال تحریم شود. او هم تعجب کرده بود.
وی در سایت خودنویس نوشت: با شناخت نسبی از کسانی که به عنوان لابی با این خانواده کار کردهاند، میتوانم مطمئن باشم که با خیلیها تماس گرفته شده است. نمیتوانم بگویم آیا لابیهایی این وسط نقش واقعی هم بازی کردهاند یا نه، اما میتوانم مطمئن باشم که حتماً تلاش بسیار زیادی برای تغییر شرایط به نفع ]...[ و شرکایش انجام شده است. در اواخر مهرماه 1389، چند بار از مهدی هاشمی سؤال کردم که چگونه به دنبال چنین عملی است، به من تأکید کرد که وظایف در خانواده هاشمی تقسیم شده است و اگر پدرش وظیفهای دارد، او وظیفه دیگری دارد و فائزه وظیفهای دیگر. این اولین بار نبود که درباره تقسیم وظایف حرف میزد.
یادآور میشود مهدی هاشمی به هنگام فرار از کشور نیز در تماس مداوم با کوثر بود. اما پس از مدتی به دلایل نامعلوم روابط آنها به هم خورد و نیک آهنگ کوثر برخی فایلهای صوتی مکالمه با مهدی هاشمی را منتشر کرد که ضمن آن مهدی هاشمی از نقش خاص و متفاوت خود در فتنه 88 میگوید.
عارف: تحصن مجلس ششم اشتباه بود
محمدرضا عارف میگوید تحصن مجلس ششم تندروی بود.
عارف در مصاحبه با روزنامه اعتماد و در پاسخ این سؤال که آیا تحصن مجلس ششم یک اشتباه استراتژیک از سوی اصلاحطلبان بود، تندروی را تخطئه کرد و گفت: بله قطعاً باید جلوی چنین رویکرد و اتفاقاتی را بگیریم باید درون نظام و با ساز و کارهایی که درون نظام اندیشیده و طراحی شده عمل کنیم. من مطمئنم با بهرهگیری از این رفتار در هیچ موردی به بنبست نمیرسیم.
وی درباره آسیبشناسی وضعیت اصلاحطلبان میگوید: من از رقیب گله نمیکنم مسئله اصلی تکرویهای داخل جناح اصلاحطلب است و من بیشتر نگران آن هستم... مانیفست شفاف و جامعی برای اصلاحات ارائه نشده و این موضوع ضربههای مختلفی زده است... ما هیچگاه شرایط مناسب برای تدوین مانیفست در بنیاد باران نداشتهایم.
نامزد انصرافی انتخابات 92 ضمن اینکه گفت من پا توی کفش بزرگان نمیکنم و به بزرگترها در میان اصلاحطلبان احترام میگذارم، به توقع دوباره از وی برای انصراف پرداخت. خبرنگار اعتماد پرسیده است: در زمان انتخابات که شما کنار کشیدید انبوهی از هواداران جدید برای خودتان خلق کردید و فکر میکنم انتظارات جدیدی از شما دارند. اگر دوستان اصلاحطلب شما نخواهند که عارف باشد، چه میکنید؟ باز هم حرف بزرگان را گوش میکنید؟ اگر گوش کنید و بپذیرید چه پاسخی برای هوادارانتان خواهید داشت؟
عارف در پاسخ گفت: فکر میکنم دیگر مسئله کنارهگیری من مطرح نشود به این دلیل که شرایط تغییر کرده است. اما بهطور خلاصه این را بگویم که اگر براساس ساز و کار منطقی و درستی تصمیمگیری شود این تصمیم را میپذیریم اما اگر مشاهده کنیم که این کار برای مدیریت کردن یک جناح سیاسی است هرگز اجازه نخواهیم داد یک جناح را گروهی مدیریت کنند. جوانان و هواداران من در گذشته هم ظرفیت و درک و شعور بالای خود را نشان دادهاند که دغدغه اصلی آنها پیشرفت و تعالی کشور عزیزمان ایران است.
وی در پاسخ این پرسش که اگر سر بزنگاه انتخابات بخواهند عنان این سازمان سیاسی جدید که شما ایجاد کردهاید را واگذار کنید. آیا شما این خواسته را میپذیرید؟ اظهار داشت: به نظرم چنین اتفاقی هرگز نمیافتد. اما همانطور که بارها گفتهام بنده در مقابل خرد جمعی تسلیمام اما در مقابل مدیریت شدن یک جریان میایستم.
چرخ تولید داخلی با واردات بیرویه لنگ میماند
افزایش بیرویه واردات در یک سال اخیر خلاف منطق اقتصاد مقاومتی و سّم اقتصادی است.
وبسایت جهاننیوز دراینباره نوشت: براساس آمار گمرک، در 8 ماه نخست امسال تنوع کالاهای وارداتی به کشور نسبت به سال گذشته 591 نوع کالا افزایش یافته است. افزایش تنوع کالاهای وارداتی به کشور در کنار آمارهای دیگر همچون افزایش وزن و ارزش واردات در سال جاری، همگی از روند نگرانکننده تجارت خارجی و فقدان مدیریت واردات خبر میدهند.
این سایت ادامه میدهد واردات از چین در 8 ماه نخست امسال 43 درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان میدهد و به 7 میلیارد و 874 میلیون دلار رسیده است. همچنین آمارهای گمرک از افزایش واردات برخی کالاها به کشور در سال جاری حکایت دارد و قریب به اتفاق این کالاها جزو کالاهای صرفا مصرفی هستند که تولید آنها در داخل با هیچ مانعی روبرو نیست.
در ادامه این یادداشت اقتصادی آمده است: رئیسجمهور هفته گذشته، لایحه بودجه 94 را تسلیم مجلس شورای اسلامی کرد، در این لایحه پیشنهادی، دولت برای سال 94، بر روی درآمدهای گمرکی یک حساب سیزده هزار میلیارد و ششصد میلیون تومانی (136000000000ریال) باز کرده است و این یعنی دولت نه تنها برای مقابله با واردات بیرویه در سال آینده برنامهای ندارد، بلکه برای درآمدزایی از محل واردات بیرویه از هماکنون کیسه دوخته است!
جهاننیوز با بیان اینکه واردات بیرویه، تیشه به ریشه اقتصاد مقاومتی میزند، تصریح کرد: آقای روحانی شعار اصلیاش در تبلیغات انتخاباتی این بود که «چرخ کارخانهها و چرخ تولید هم باید بچرخد!»، اتفاقا اصلیترین حرف اقتصاد مقاومتی هم همین است، مقام معظم رهبری هم فرمودهاند؛ «ستون فقرات اقتصاد مقاومتی تولید داخلی است». حال کیست که نداند، امروز پیکر تولید ملی، نیازمند حمایت ویژه دولت است؟
کیست که نداند واردات بیرویه بزرگترین ضربه به تولید ملی است؟ کیست که نداند اگر امروز آمریکا بخواهد به «استراتژی و دکترین اقتصاد مقاومتی» ما حمله کند، کاری خواهد کرد که ستون فقرات اقتصاد مقاومتی یعنی تولید ملی از کار بیافتد؟ آمریکا از یک طرف فروش نفت ما را تحریم کرده است، از طرف دیگر با توطئه عربستان، قیمت نفت را به پائینترین حد خود در سالهای اخیر رسانده است، از دیگر سو علیرغم امتیازهای نقد تیم مذاکرهکننده ایرانی و اکسید کردن سوخت 20 درصد، باز هم حاضر نشده است «تحریم بانک مرکزی» را لغو کند و این یعنی از هر کوششی برای فشار به اقتصاد و ملت ایران دریغ نمیکند، اما متاسفانه برخی سیاستهای غلط اقتصادی دولت دقیقا برخلاف و در نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است!
جهاننیوز در پایان مینویسد: مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان و سران نظام فرمودند: «به مسئولین دولت عرض میکنم اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرید. رئیسجمهور محترم گفتند. مسئولین دیگر هم کم و بیش اظهار کرده و گفتهاند، منتهی باید عمل کرد: «و لا ممن هو علی غیر عمل یتکل» این جور نباشد که به زبان بگوئیم، در عمل کند حرکت کنیم، در اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید داخلی و استحکام بنیه درونی اقتصاد است. رونق اقتصادی هم این است. رونق اقتصادی با تولید و فعال کردن فعالیتهای درونی کشور حاصل میشود، نه با چیز دیگری.»
چند میگیری برنامه به هم بزنی
یک گروه سازمان یافته چند نفره مأمریت ایجاد تشنج در برنامه سخنرانی مدیر مسئول کیهان در دانشگاه تهران را برعهده داشت.
خبرنامه دانشجویان با انتشار تصاویر اعضای یک انجمن که در تجمعات مشابه نقش شعبان بیمخی را برعهده داشتهاند نوشت: برخی اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران در برنامه سخنرانی حسین شریعتمداری در دانشکده حقوق دانشگاه تهران حضور داشتند و تلاش کردند تا این برنامه را بهم بزنند.
یک تشکل دانشجویی در دانشگاه تهران پیرامون وقایع دیروز نشریهای با تیتر «چند میگیری برنامه بهم بزنی؟!» منتشر کرد. اشاره این نشریه به فرافکنیهای انجمن تهران در برنامههای مختلف است که در ادوار این انجمن نیز به خصوص در فتنه 88 سابقه داشته است.
اگر هاشمی در فتنه 88 پای انقلاب میایستاد دشمن سر ذوق نمیآمد
درست است که سابقه ایمان نیز از جمله معیارهای تمایز میان افراد شناخته میشود؛ اما نباید فراموش کرد که اثرگذاری این سابقه منوط به «استمرار» آن است. چه اینکه صرف «سابقه ایمان» به تنهایی کفایت نمیکند.
وبسایت الف این عبارتها را در نقد اظهارات چندی پیش حجتالاسلام سیدحسن خمینی در رفسنجان منتشر کرد و نوشت: در صدر اسلام کم نبودند کسانی که از سوابق درخشانی در همراهی با پیامبر(ص) برخوردار بودند؛ اما پس از مدتی به دلایلی در ادامه مسیر دچار لغزش و گاه خطاهایی جبرانناپذیر شدند و همه دستاوردهای گذشته خود را به دست خویش تباه ساختند. همچنین کم نبودند کسانی که اگرچه در دوران پیامبر گرامی اسلام خدمات فراوانی به اسلام و جامعه اسلامی کردند و مورد عنایت آن پیشوای بزرگ قرار داشتند؛ اما پس از رحلت خاتمالانبیا(ص) دچار لغزشهایی گاه باورنکردنی شدند و با رفتار خود مسیر پیش روی حرکت اسلامی را تغییر دادند. بنابراین «سابقه ایمان» در صورتی معتنابه خواهد بود که از «لواحق» غیر قابل قبول مبرا بماند.
الف درباره این تعابیر که «برخی از کسانی که تازه از راه رسیدهاند، با بمباران تبلیغاتی برخی چهرههای قدیمی را منکوب میکنند» و «آیتالله هاشمی رفسنجانی کم کسی نیست» مینویسد: در این باره اگر حجتالاسلام سیدحسن خمینی فارغ از علقههای شخصی و عاطفی، رویکرد آقای هاشمی رفسنجانی در دوران پس از امام(ره) به ویژه در ماجرای فتنه 88 را با نگاهی منصفانه و بدون پیشداوری مورد بررسی قرار دهد، شاید به نتیجهای دیگر دست یابد. فراموش نمیکنیم که در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی پس از رحلت امام(ره)، به تدریج برخی ارزشهای جبهه و جنگ و آرمانهای انقلاب از جمله سادهزیستی و رسیدگی به مستضعفان و... کمرنگ شد و توجه بیش از حد به مقوله «سازندگی» به هر قیمت، «عدالت اجتماعی» را به حاشیه راند.
الف خاطرنشان کرد: اما غمانگیزترین بخش از حیات سیاسی آقای هاشمی در دوران فتنه 88 رقم خورد؛ فتنهای که صدای قهقهه دشمنان را به گوش همه رساند و دوستان را در غم فرو رفتن برخی متصدیان دیروز در باتلاق قدرتطلبی و خودخواهی نشاند. در آن دوران حساس که امثال میرحسین و کروبی بیاعتنا به همه هشدارهای دلسوزان نظام و از جمله رهبر معظم انقلاب، در مسیر قدرتطلبی به پیش میتاختند و رسیدن به خواستهای نامشروع خود را ولو با آسیب رساندن به نظام و انقلاب، جایز میشمردند، انتظار از «سابقون» در انقلاب این بود که برای دفاع از نظام و رهبری سینه سپر کنند و در برابر باجخواهی آنان بایستند.
در این میان اگرچه بسیاری از اصحاب انقلاب، از «سابقون» و «لاحقون»، و از «قدیمالاسلام»ها تا «جدیدالاسلام»ها و «تازه به دوران رسیده»ها با تمام وجود به صحنه حمایت از دین و انقلاب وارد شدند و بیاعتنا به همه شانتاژهای رسانهای در برابر فتنهانگیزی برخی همراهان دیروز ایستادند؛ اما آقای هاشمی رفسنجانی به رغم همه انتظارها، رفتاری کجدار و مریز و بسیار تاملبرانگیز پیشه کرد. در حالی که میتوانست نقش بسیار موثری ایفا کند و از آسیبهای فتنهگران بکاهد.
متاسفانه آقای هاشمی که از سابقون در انقلاب به شمار میآید و به تعبیر سیدحسن خمینی، «کم کسی نیست»، به جای موضعگیری صریح در برابر فتنه و فتنهگران، با مواضع دوپهلو و توجیهناپذیر خود، ناخواسته اسباب خوشحالی دشمنان قسم خورده انقلاب را فراهم ساخت و فتنهگران را برای تداوم فتنهانگیزیهای خود جریتر نمود. از جمله در آخرین خطبه نماز جمعه، به گونهای موضعگیری کرد که رسانههای بیگانه و بدخواهان داخلی نتوانستند خوشحالی خود را پنهان کنند.
الف ادامه میدهد: «هاشمی همچنان از هر فرصتی برای به چالش کشیدن انتخابات استفاده میکند»، «او گفت مردم به نظام اعتماد ندارند»... «هاشمی رفسنجانی گفت باید تردیدها در مورد انتخابات رفع شود»... «این اولین بار بود که یک مقام عالیرتبه ایران از بحران سخن میگفت» و... بخش کوتاهی از ذوقزدگی رسانههای معاند خارجی پس از خطبههای نماز جمعه آقای هاشمی بود؛ نماز جمعهای که برخی هواداران فتنهگران و به وجدآمدگان از سخنان خطیب جمعه، چنان دور از تعالیم دینی بودند که با «کفش» به نماز ایستادند و دختران و پسرانی با دستبند «سبز» در کنار یکدیگر از سخنان آقای هاشمی به شعف میآمدند!
*خراسان
دولت ساخت بهارستان را از مجلس گرفت
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد دولتي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که با توجه به موافقت هيئت دولت، از اين پس دستگاه اجرايي طرح توسعه مجلس به شماره طبقه بندي 10108009 از مجلس گرفته شده و ادامه اين طرح عمراني به سازمان مجري ساختمان ها و تاسيسات دولتي و عمومي به عنوان يکي از بخش هاي زيرمجموعه وزارت مسکن و شهرسازي واگذار مي شود.
مجوز ويژه به يک وزير براي خريد يک مگان و 5 پژو پارس
بر اساس مجوز روزهاي اخير يک مسئول مهم اجرايي، مقرر شده است يکي از وزرا مجاز باشد با رعايت قوانين و مقررات مربوط نسبت به خريد ۵ دستگاه خودروي سواري پژو پارس ELX و يک دستگاه خودروي سواري مگان از محل اعتبارات آن وزارتخانه اقدام کند. در اين ابلاغيه تاکيد شده است که اين خريدها از الزام قانوني از رده خارج کردن خودروهاي فرسوده به تعداد خودروهاي خريداري شده، مستثني خواهند بود.
*ایران
نگاه سایت احمد توکلی به سخنرانی حسین شریعتمداری
جدال لفظی حسین شریعتمداری در دانشگاه تهران با دانشجویان واکنشهای متعددی داشته است. سایت «الف» متعلق به احمد توکلی در یادداشتی تلویحاً همایش جنجالی را مورد اشاره قرار داد و نوشت: «سخنرانان از هر طیف و گروهی که هستند باید عواقب سخنان خود را بپذیرند و اینگونه نباشد که سخنرانی نقد و انتقاد را با توهین و تهمت یکسان تصور کند و بعد هم فریاد نبود آزادی بیان سر بدهد.
براحتی تهمت جاسوسی، وطن فروشی و... به شخصیتهای سیاسی زده شود، آنهم بدون دلیل و با استناد به مدارک بیارزشی که در هیچ دادگاهی اثبات نشده است، بعد هم هیچ. ما کی به این درک سیاسی میرسیم که نقد جدای از تهمت است؟»
پاسخ دفتر آیتالله هاشمی به مسائل مطرح شده در یک مصاحبه
دفتر آیتالله هاشمی رفسنجانی با انتشار بیانیهای به مسائل مطرح شده در مصاحبه حجتالاسلام سید محمد خامنهای با نشریه «رمز عبور» واکنش نشان داد. در این بیانیه که عصر روز گذشته با تیتر«این تذهبون؟!» منتشر شد، با انتقاد از « متوسل شدن به نشریهای وابسته به جریان انحرافی» و طرح مسائل خارج از واقعیت در این مصاحبه آمده است: آقای سید محمد خامنهای، احتمالاً در روز رحلت امام و انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران، نبودند وگرنه همگان میدانند که آیتالله هاشمی رفسنجانی چه نقشی در آن مقطع برای تعیین رهبری داشتهاند که ادعا میکند: «ریاست جمهوری هاشمی مقدمهای برای هماهنگسازی امور و زمینهسازی برای ایجاد پایگاه قدرت و خیز به سمت آرزوی دیرینه پس از فوت امام بود، ولی قدری دیر شده بود و با حکمت و عنایت الهی و با تصمیم و رأی ناگهانی و تقریباً بیمقدمه مجلس خبرگان، [آیتالله] خامنهای انتخاب شدند و کار از کار گذشت.
در ادامه این بیانیه آمده است:«امروز دیگر حتی دانشآموزان مقطع ابتدایی در ایران میدانند که ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی پس از انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی بود.»در پایان این جوابیه آمده است: کلام آخر اینکه چرا کسانی که در جریان تصمیمات انقلاب، دفاع مقدس، توطئههای ریز و درشت ضد انقلابیون و منافقین در این کشور هستند، در اینگونه موارد که بدیهیات انقلاب تحریف و تخریب میشود، سکوت کرده و برای دفاع از نظام اسلامی، داستانسراییهای تخیلی گروهی بغضآلود را پاسخ نداده و تماشاچی شدهاند؟!
روز گذشته همچنین سیدمهدی طباطبایی از سخنان اخیر سیدمحمد خامنهای درباره ماجرای مک فارلین انتقاد کرد. این استاد اخلاق در گفتوگو با روزنامه جمهوری اسلامی تأکید کرد: گفته شده است که آیتالله هاشمی رفسنجانی از همان اوایل انقلاب به دنبال ارتباط با امریکا بوده است! این کذب است.
بنده چه زمانی که نماینده مجلس بودم و چه در حال حاضر نه اعتقاد و نه باور داشتم که آیتالله هاشمی میخواسته به نوعی با امریکا ارتباط برقرار کند. وی با اشاره به سخنان سیدمحمد خامنهای در خصوص ماجرای مکفارلین تصریح کرد: بنده زودتر از هر کسی از قضیه مکفارلین باخبر شدم.
همان روزی که این افراد وارد کشور شدند به حضور آیتالله هاشمی رفسنجانی رسیدم و از وی درخصوص ورود یکسری افراد خاص با هواپیمای خاص سؤال پرسیدم. خب بنده در آن زمان نماینده مجلس بودم، آقای هاشمی رفسنجانی تنها یک کلمه پاسخ دادند و گفتند امام در جریان امر قرار دارد خیال شما راحت باشد. من هم آن زمان که نماینده مجلس بودم و هماکنون به آقای هاشمی اطمینان داشته و دارم وقتی که گفتند امام در جریان هستند بنده دیگر پیگیری نکردم و آرام شدم.
*اعتماد
رمزگشايي از دو فروند هواپيماي گم شده بابك زنجاني
دو هواپيماي RJ با اينكه در سامانههاي ثبت هواپيمايي جهاني متعلق به شركت تاجيكستاني است اما مدير آسيا اكسپرس هيچ ادعايي در خصوص مالكيت آن ندارد، اين دو فروند هواپيما كجاست؟! در تهران يا دوشنبه؟به گزارش پارسينه، ميتوان بابك زنجاني را مشهورترين بيزينسمن ايراني دانست كه رازهاي زيادي درباره او هنوز ناگفته باقي مانده است. بابك زنجاني تنها تاجري است كه هم پول داشت و هم نه!12تير ماه 1392 بود كه شركت قشم اير در جشني كه با حضور بسياري از ورزشكاران و مسوولان كشوري و لشكري برگزار شد با ورود 16 فروند هواپيماي جديد رسما فعاليت خود را آغاز كرد.
اما اين تمام ماجراي زنجاني و هواپيماهايش در تاجيكستان نيست. وقتي وب سايت رسمي هواپيمايي قشم اير را باز ميكنيم به آماري از يك نوع هواپيما برميخوريم كه اين تعداد و مالكيت آن با آنچه در وبسايت هوانوردي جهاني نوشته شده است متفاوت است. اين در حالي است كه حتي وبسايت اين شركت هواپيمايي از دسترس خارج است و صفحه فيسبوك آن نيز از سال 2013 به روز نشده است. با توجه به ليست ناوگان قشم اير اين پنج فروند هواپيماي RJ در داخل ايران فعال است در حالي كه مدير آسيا اكسپرس مدعي است سه فروند از اين هواپيماها در خطوط تاجيكستان فعاليت ميكنند.
*جمهوری اسلامی
* بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان درباره دعوت از علی مطهری برای سخنرانی در همایش میرزا کوچک در این دانشگاه بیانیه صادر کرد و خواستار عدم حضور وی به عنوان سخنران در این مراسم شد. به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان، هیئت دانشجویی باقرالعلوم(ع) دانشگاه گیلان، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با صدور بیانیهای اعلام کردند: «بنابر اخبار مسموع، با خبر شدهایم هیئت اجرایی همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل در راستای پیشبرد اهداف خود که در پشت نام سردار بزرگ و قهرمان اسلام خواهی گیلان روحانی شهید بزرگوار میرزا کوچک خان جنگلی پنهان کرده است، قصد دارد تا مطهری را برای سخنرانی به همایش مذکور دعوت کند.» در بیانیه مذکور آمده است: «صراحتاً تاکید میکنیم که ما این اقدام را جز خدعهای مزورانه و منافقانه برای برهم زدن آرامش دانشگاه گیلان نمیبینیم و صراحتاً تاکید میکنیم که مانع از حضور و ارائه سخنان ساختارشکنانه دیگری از سوی ایشان که دل امت و رهبری را خون و دل دشمنان داخلی و خارجی این نظام و انقلاب را شاد کند خواهیم شد و با شعارهای «دانشجو بیدار است از فتنهگر بیزار است» و «دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد» و «قیام سرخ جنگل فدای فتنه سبز نمیشود» و... هم در پاسداشت و تکریم شهید روحانی مظلوم خود که بازیچه تزویرگرایان و فرصت طلبان شده خواهیم کوشید و از دستاوردهای نظام و انقلاب در برابر هجمههای فرصت طلبان و بیبصیرتان دفاع خواهیم کرد.» این همایش قرار است امروز برگزار شود.
* پلیس شهرستان نوشهره در ایالت مرزی شمال غربی پاکستان به منظور مقابله با تروریستهای تکفیری اقدام به استخدام زنان داوطلب کرده است. منابع خبری در پاکستان محل اردوگاه آموزش نظامی این زنان را در منطقه حکیم آباد شهرستان نوشهره عنوان کردند که در این اردوگاه نیروهای پلیس زن برای کسب توانایی و مهارتهای لازم جهت شرکت در عملیات رزمی، ضد تروریستی و امداد و نجات آموزش میبینند. شهرستان نوشهره جزئی از منطقه کلان شهری پیشاور به شمار میآید که از مناطق نسبتاً ناآرام پاکستان محسوب میشود و گروههای تروریستی طالبان و سپاه صحابه، شیعیان و مسلمانان زیادی را هدف ترورهای هدفمند خود قرار میدهند. پلیس نوشهره اعلام کرده که «زنان کماندو» علاوه بر شرکت در عملیاتهای ضد تروریستی در زمینه جرایم مربوط به زنان نیز نقشآفرینی خواهند کرد.
* کمیسر صلح و امنیت قاره آفریقا در سخنرانی خود در هشتمین همایش پیشرفت و توسعه آفریقا از حضور بیش از چهار هزار آفریقایی در صفوف داعش در کشورهای عراق و سوریه خبر داد. به گزارش «ابنا» «اسماعیل شرگی» گفت: تحقیقات نشان میدهد که این افراد در اتفاقات و تحولات این کشورها از نقش بارزی برخوردار هستند. وی افزود: اگر کشورهای آفریقایی توانایی لازم را برای کنترل و تحت نظارت در آوردن این افراد نداشته باشند، بیشک پس از بازگشت آنان به کشورهای خود شاهد تهدیدهای فراوانی در آفریقا خواهیم بود. کمیسر صلح و امنیت قاره آفریقا همچنین گفت: کشورهای آفریقایی و نهادهای بینالمللی باید تمام سعی خود را برابر این افراد و گروهها مصروف بدارند و علاوه بر خطر چهار هزار داعشی که به صورت بالقوه این قاره را تهدید میکند؛ آفریقا هم اکنون شاهد حضور و فعالیت گروههای تروریستی مختلفی همچون بوکوحرام، جندالخلافه و القاعده است. شرگی در پایان گفت: با توجه به قرابت مکانی و امکانهای فعالیتی این گروهها نباید از تهدیدی که آنها برای مردم عادی و شهروندان آفریقایی ایجاد میکنند چشمپوشی کرد.
*قدس
ادعای کشدادن مذاکرات!
عصر ایران: جیمز اس رابینز عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا در مقاله ای در وب سایت این اندیشکده مدعی شد که ایران در حال کش دادن مذاکرات هسته ای است تا برنامه هسته ای خود را با کمترین میزان تحریم جلو ببرد.
برکناری مدیر مدرسه به دلیل تنبیه
خلیج فارس: روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش بوشهر اعلام کرد: با محرز شدن تنبیه دانشآموز گناوهای توسط مدیر مدرسه، این مدیر از سمت خود برکنار و جایگزین وی هم معرفی شده است.
منصفانه برخورد نمیکنند
ایسنا: صفر نعیمی رز عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه اطلاعات طبقه بندی شده در هر سازمان و نهادی باید در اختیار افراد خاصی قرار گیرد، گفت: هر فردی نباید به خود اجازه دهد به محض اینکه روبروی دوربین قرار گرفت، هر اظهار نظر یا هر چه که دلش خواست، بگوید. وی با اشاره به اینکه آنهایی که اظهار میکنند مذاکرات غیر کارشناسی بوده، اینها مطمئنا سرعناد با مسؤولان نظام دارند، گفت: این گونه افراد منصفانه برخورد نمیکنند.
مقابله با توان موشکی ایران!
ایسنا: آژانس دفاع موشکی آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی ایجاد یک سایت دفاعی برای مقابله با تهدیدات احتمالی موشکی کره شمالی و ایران است.
مجرم اسید پاشی شناسایی نشده
قدس آنلاین: سردار احمدی مقدم فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی درباره دستگیری مجرم اسید پاش در اصفهان گفت: طرح این پرسش ناامنی روانی در جامعه ایجاد می کند، در حالیکه رسانه ها باید در ایجاد امنیت روانی تلاش کنند. سردار احمدی مقدم افزود: نتوانسته ایم مجرم را شناسایی و دستگیر کنیم، اما در سایر موارد، نسبت کشف بالای 95 درصد است.
حمایت سخنگوی جنبش انصارا... از ایران
فارس: «محمد عبدالسلام»سخنگوی جنبش انصارا... یمن، برای نخستینبار از شبکه رسمی تلویزیون این کشور از ایران و ائتلاف انصارا... حمایت کرد و گفت: ایران کشوری اسلامی است که محور مقاومت علیه نیروهای استکبار جهانی را هدایت میکند.
آلودگی آب شرب تهران؟!
فارس: ستار محمودی قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه در صورت صحت آلودگی آب تهران، با مدیران مربوطه برخورد میکنیم، گفت: از دید ما آب شرب تهران هیچ مشکلی ندارد، چرا که شبکه آب تهران یکی از قویترین و گرانترین شبکههای کشور است.
خشم سعودی ها از روابط ایران - حماس
گروه سیاسی: سایت الرای نزدیک به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)در گزارشی نوشت که مقامهای سعودی از نزدیک شدن روابط میان ایران و جنبش حماس بسیار عصبانیاند. این سایت از حماس خواسته تا هرگونه ارتباط با تهران را متوقف کند ودر مقابل عربستان هم اعمال فشار زیادی برای لغو محاصره نوار غزه خواهد داشت.
تصادف کاروان هاشمی در کردستان
فرارو: دومین روز سفر وزیر بهداشت، به کردستان با بروز حادثه رانندگی در مسیر سنندج به دیواندره تحت تأثیر قرار گرفت. در این حادثه رانندگی یکی از خودروهای همراه وزیر دچارسانحه شد که یک نفر در محل وقوع تصادف جان خود را از دست داد و پنج نفر دیگر به دلیل وخامت اوضاع به بیمارستان دیواندره منتقل شدند.
طرح جدید «قانون اسلام» در اتریش
قدس آنلاین: دولت اتریش لایحه جدید قانون اسلام را به جریان انداخت. این قانون قرار است مانع از رویکردهای افراطی بویژه در میان جوانان شود و اسلامی منطبق با ویژگیهای اتریش را تقویت کند.
منتظرنظرشورا درباره «کرسنت» هستیم
جهان: نادران نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه سؤال از وزیر نفت درباره «کرسنت» را پیگیری میکنم، گفت: در اولین فرصت با دبیر شورای عالی امنیت ملی جلسه برگزار خواهیم کرد. وی افزود: چون دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به ما گفته، تأمل کنید، ما نیز صبر کردهایم تا ببینیم آنها چه میکنند.
کنسرت «کویتیپور» بازهم لغو شد
ایسنا: بهمن بابازاده مسؤول روابط عمومی کنسرت کویتیپور اعلام کرد: بهدلیل «عدم آمادگی» برگزاری کنسرت کویتیپور به تعویق افتاد. وی افزود: فعلاً تاریخ جدیدی برای برگزاری کنسرت کویتیپور مشخص نشده است.
ارشاد: به «رپی ها» مجوز ندادهایم
عصرخبر: پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت: طبق ضوابطی قرار است به موسیقی رپ با هویت ایرانی مجوز داده شود. وی افزود، رپر ایرانی (آرمین afm2)درخواستی برای مجوز نداده است. در روزهای گذشته برخی رسانههای ایرانی به نقل از آرمین 2 ای اف ام خبر از دریافت مجوز برای انتشار موسیقی رپ داده بودند.
مرگ 73 تهرانی با سلاح سرد
خبرها حاکی است که تا پایان مهر ماه امسال 73 مورد فوت ناشی از سلاح سرد به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است که این رقم رشد 3/4 درصدی را در سال جاری نشان می دهد
شکایت اداره اطلاعات از یک فتنه گر
عصر ایران: سیدمحمد احمدی استاندار فارس در جلسه شورای اداری این استان با اعلام اینکه سخنان یک فتنه گر در شیراز بشدت محکوم است و اداره اطلاعات با هوشمندی تمام نسبت به وی در دادگاه ویژه روحانیت اقامه شکایت کرد، گفت: از این پس انتخابات را در پیش داریم و قطعاً افراد زیادی برای سخنرانی به فارس دعوت میشوند که ممکن است برخی هم بدشان نیاید که شهرها را بههم بریزند.
ساسانیها وبازی تخته نرد!
ایسنا: خبرها حاکی است که بتازگی در کاوش فصل نخست محوطه «تلقلعه» در سیفآباد کازرون، یک تاس و یک مُهره تخته نرد به عنوان یکی از بازیهای فکری در دوره ساسانی به دست آمده است.
محکومیتهای ۷۰ پزشک در مازندران
عصر ایران: 70پزشک مازندرانی به دلیل قصور در امر درمان بیمارانشان مجرم شناخته شده و به پرداخت دیه محکوم شدند.
شلیک داعشیها به 2 زائر ایرانی
سعید صالحی فرماندار شهرستان سامان از زخمیشدن دو زائر استان چهارمحال و بختیاری در پی شلیک گلوله داعشیها در مسیر سامرا به کربلا خبر داد. صالحی با اشاره به بستریشدن این دو در بیمارستانهای مشهد و اصفهان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حال عمومی «حسین عرب» مساعد است، اما «غلامعلی شاهسون» از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
*وطن امروز
عارف: مهمترین مسأله ما انتخابات است
محمدرضا عارف در گفتوگو با یکی از روزنامههای اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که اگر دوستان اصلاحطلب شما نخواهند عارف باشد، چه میکنید، باز هم حرف بزرگان را گوش میکنید؟ اگر گوش کنید و بپذیرید، چه پاسخی برای هوادارانتان خواهید داشت؟ تصریح کرد: فکر میکنم دیگر مساله کنارهگیری من مطرح نشود به این دلیل که شرایط تغییر کرده است اما بهطور خلاصه این را بگویم که اگر براساس سازوکار منطقی و درستی تصمیمگیری شود، این تصمیم را میپذیریم اما اگر مشاهده کنیم این کار برای مدیریت کردن یک جناح سیاسی است، هرگز اجازه نخواهیم داد یک جناح را گروهی مدیریت کنند. وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر سر بزنگاه انتخابات بخواهند عنان این سازمان سیاسی جدید که شما ایجاد کردهاید را واگذار کنید، آیا شما این خواسته را میپذیرید؟ گفت: بهنظرم چنین اتفاقی هرگز نمیافتد اما همانطور که بارها گفتهام بنده در مقابل خردجمعی تسلیم هستم اما در مقابل مدیریت شدن یک جریان میایستم. عارف همچنین گفت: ما خود را بخشی از جریانات داخل نظام میدانیم و قطعا خوشبینی و حسنظن حاکمیت برای انجام وظیفه و حضور یک ضرورت است و امیدوارم جریانات داخل نظام بتوانند در چارچوب قوانین و مقررات فعالیتهای خود را ساماندهی کنند. الان مهمترین مساله ما انتخابات سال آینده است.
اهمال دولت در خدمترسانی به زائران اربعین
یکی از اتفاقات جالب «مراسم اربعین» امسال بازماندن گروهی از عراقیهای مقیم قم، مشهد و تهران از بازگشت به کشور خودشان، در میان ازدحام ایرانیهای مشتاق پیادهروی اربعین بود. دوستان عراقی میگفتند: «ما 11 ماه سال را کار میکنیم تا یکماه خرج بدهیم اما امسال از نیمه راه خدمت به اهلبیت برگشت خوردیم!» از شلوغی و کمبود امکانات در مرزهای ایران چیزی نمیگفتند و هنگام توصیف جمعیت مشتاق ارباب، «ماشاءالله» و «اللهاکبر» از دهانشان نمیافتاد. درآمدی که برای خدمت به زائران سیدالشهدا کنار گذاشته بودند حواله کردند برای اقوام مستقر در نجف و کربلا و بغداد تا به قول خودشان «دین عراق را ادا کنند».
ماشاءالله به همت و حمیت عراقیجماعت! از صائبی گرفته تا شیعه، سنی و مسیحی دست به دست یکدیگر دادند و همچون ملتی مقتدر و متحد به بهترین شکل ممکن مراسم 20میلیونی اربعین سالار شهیدان را با «همه داشتههایشان» برگزار کردند. الحق ملت و دولت جنگزده عراق با هزینهکرد میلیونها دلاری، نقض قوانین حاکمیت و مرز و «خرج از کیسه جان» ثابت کردند «عراق» شایسته پایتختی حکومت حضرت صاحب(عج) است. به رسم ادب تشکر میکنیم از دولت و ملت غیرتمند عراق... عزت مستدام و امنیت برقرار.
*اعتماد
انتقاد معاوناول رييسجمهور از رسانهيي شدن مصوبات سري
معاون اول رييسجمهور گفت: برخي كساني كه به دولت قبل علاقه دارند با اصرار بيان ميكنند كه در اين دولت خلاف قانون عمل ميشود. هرچه هم به آنها سند و پرونده نشان ميدهيم بر صحبتهاي خود اصرار ميكنند. اسحاق جهانگيري روز گذشته در نشست با مديران بانكهاي دولتي و موسسات مالي و اعتباري با بيان اينكه «ستاد تدابير ويژه اقتصادي با تاييد رهبري در دوره تحريمها ايجاد شده است»، گفت: «تمام مصوبات اين ستاد سري است اما من نميدانم چگونه مصوبات سري رسانهيي ميشود؟ حتي از اين اسناد هم خلاف واقع استفاده ميشود و ما هرچه سند نشان ميدهيم اين افراد ادعاهاي خود را دنبال ميكنند.»جهانگيري با بيان اينكه بعضي از مشكلات اقتصادي و بانكي ما ريشههاي تاريخي دارند، افزود: «شبكه بانكي گاهي در رسانهها مظلوم واقع ميشود و نبايد مشكلات نظام بانكي آنقدر بزرگ نشان داده شود كه خدمات آنها ناديده گرفته شود. اقتصاد كشور در شرايط ويژهيي قرار دارد و انتظار از نظام بانكي نيز بالاست. سيستم اقتصادي ايران نيز بانك محور است بنابراين نظام بانكي جايگاه مهمي دارد و بايد در حد وسع خود توقعات را برآورده كند.»معاون اول رييسجمهوري با اشاره به سوءاستفادههايي كه در سالهاي اخير اتفاق افتاده است، گفت: « در سالهاي گذشته در حق كشور ظلم شده است. عدهيي ميگويند اين ظلم را نگوييد. اين در حالي است كه آنچه ما تا به حال گفتهايم پنج درصد ظلمي كه در اين سالها بر كشور رفته است هم نيست.
*کیهان
شاهد بودم که حامی موسوی چگونه پیگیر تشدیدتحریمهابود
همکار سابق مهدی هاشمی در سازمان بهینهسازی مصرف سوخت، برخی از پیگیریهای وی برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران را بازگو کرد.
نیکآهنگ کوثر کاریکاتوریست نشریات زنجیرهای، در داخل و خارج کشور با مهدی هاشمی در ارتباط نزدیک بود به نحوی که در دوره اصلاحات و در زمان مدیریت مهدی هاشمی بر سازمان بهینهسازی مصرف سوخت 90 میلیون تومان از وی گرفت تا سایت این سازمان را راهاندازی کند.
کوثر با اشاره به سخنان مدیر مسئول کیهان در دانشگاه تهران که گفته بود؛ سران فتنه به آمریکا پیشنهاد افزایش تحریمها را داده بودند، مینویسد: من شخصاً در سال 1389، شاهد تلاش حامی موسوی ]مهدی هاشمی[ برای تشدید تحریمها بودهام. اتفاقاً او را زیر سؤال بردم که چطور میتواند با وجود اینکه پدرش رئیس مجلس خبرگان و یکی از پایههای نظام است، به دنبال ارتباط با وزارت خزانهداری آمریکا برای این کار باشد. درست در همان محدوده زمانی هم یکی از دوستان ایرانی عضو یک اتاق فکر معتبر واشنگتن به من گفت که فرزند رئیس وقت مجلس خبرگان با او تماس گرفته تا عاملی برای انتقال اطلاعات به دولت اوباما علیه احمدینژاد برای اعمال تحریم شود. او هم تعجب کرده بود.
وی در سایت خودنویس نوشت: با شناخت نسبی از کسانی که به عنوان لابی با این خانواده کار کردهاند، میتوانم مطمئن باشم که با خیلیها تماس گرفته شده است. نمیتوانم بگویم آیا لابیهایی این وسط نقش واقعی هم بازی کردهاند یا نه، اما میتوانم مطمئن باشم که حتماً تلاش بسیار زیادی برای تغییر شرایط به نفع ]...[ و شرکایش انجام شده است. در اواخر مهرماه 1389، چند بار از مهدی هاشمی سؤال کردم که چگونه به دنبال چنین عملی است، به من تأکید کرد که وظایف در خانواده هاشمی تقسیم شده است و اگر پدرش وظیفهای دارد، او وظیفه دیگری دارد و فائزه وظیفهای دیگر. این اولین بار نبود که درباره تقسیم وظایف حرف میزد.
یادآور میشود مهدی هاشمی به هنگام فرار از کشور نیز در تماس مداوم با کوثر بود. اما پس از مدتی به دلایل نامعلوم روابط آنها به هم خورد و نیک آهنگ کوثر برخی فایلهای صوتی مکالمه با مهدی هاشمی را منتشر کرد که ضمن آن مهدی هاشمی از نقش خاص و متفاوت خود در فتنه 88 میگوید.
عارف: تحصن مجلس ششم اشتباه بود
محمدرضا عارف میگوید تحصن مجلس ششم تندروی بود.
عارف در مصاحبه با روزنامه اعتماد و در پاسخ این سؤال که آیا تحصن مجلس ششم یک اشتباه استراتژیک از سوی اصلاحطلبان بود، تندروی را تخطئه کرد و گفت: بله قطعاً باید جلوی چنین رویکرد و اتفاقاتی را بگیریم باید درون نظام و با ساز و کارهایی که درون نظام اندیشیده و طراحی شده عمل کنیم. من مطمئنم با بهرهگیری از این رفتار در هیچ موردی به بنبست نمیرسیم.
وی درباره آسیبشناسی وضعیت اصلاحطلبان میگوید: من از رقیب گله نمیکنم مسئله اصلی تکرویهای داخل جناح اصلاحطلب است و من بیشتر نگران آن هستم... مانیفست شفاف و جامعی برای اصلاحات ارائه نشده و این موضوع ضربههای مختلفی زده است... ما هیچگاه شرایط مناسب برای تدوین مانیفست در بنیاد باران نداشتهایم.
نامزد انصرافی انتخابات 92 ضمن اینکه گفت من پا توی کفش بزرگان نمیکنم و به بزرگترها در میان اصلاحطلبان احترام میگذارم، به توقع دوباره از وی برای انصراف پرداخت. خبرنگار اعتماد پرسیده است: در زمان انتخابات که شما کنار کشیدید انبوهی از هواداران جدید برای خودتان خلق کردید و فکر میکنم انتظارات جدیدی از شما دارند. اگر دوستان اصلاحطلب شما نخواهند که عارف باشد، چه میکنید؟ باز هم حرف بزرگان را گوش میکنید؟ اگر گوش کنید و بپذیرید چه پاسخی برای هوادارانتان خواهید داشت؟
عارف در پاسخ گفت: فکر میکنم دیگر مسئله کنارهگیری من مطرح نشود به این دلیل که شرایط تغییر کرده است. اما بهطور خلاصه این را بگویم که اگر براساس ساز و کار منطقی و درستی تصمیمگیری شود این تصمیم را میپذیریم اما اگر مشاهده کنیم که این کار برای مدیریت کردن یک جناح سیاسی است هرگز اجازه نخواهیم داد یک جناح را گروهی مدیریت کنند. جوانان و هواداران من در گذشته هم ظرفیت و درک و شعور بالای خود را نشان دادهاند که دغدغه اصلی آنها پیشرفت و تعالی کشور عزیزمان ایران است.
وی در پاسخ این پرسش که اگر سر بزنگاه انتخابات بخواهند عنان این سازمان سیاسی جدید که شما ایجاد کردهاید را واگذار کنید. آیا شما این خواسته را میپذیرید؟ اظهار داشت: به نظرم چنین اتفاقی هرگز نمیافتد. اما همانطور که بارها گفتهام بنده در مقابل خرد جمعی تسلیمام اما در مقابل مدیریت شدن یک جریان میایستم.
چرخ تولید داخلی با واردات بیرویه لنگ میماند
افزایش بیرویه واردات در یک سال اخیر خلاف منطق اقتصاد مقاومتی و سّم اقتصادی است.
وبسایت جهاننیوز دراینباره نوشت: براساس آمار گمرک، در 8 ماه نخست امسال تنوع کالاهای وارداتی به کشور نسبت به سال گذشته 591 نوع کالا افزایش یافته است. افزایش تنوع کالاهای وارداتی به کشور در کنار آمارهای دیگر همچون افزایش وزن و ارزش واردات در سال جاری، همگی از روند نگرانکننده تجارت خارجی و فقدان مدیریت واردات خبر میدهند.
این سایت ادامه میدهد واردات از چین در 8 ماه نخست امسال 43 درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان میدهد و به 7 میلیارد و 874 میلیون دلار رسیده است. همچنین آمارهای گمرک از افزایش واردات برخی کالاها به کشور در سال جاری حکایت دارد و قریب به اتفاق این کالاها جزو کالاهای صرفا مصرفی هستند که تولید آنها در داخل با هیچ مانعی روبرو نیست.
در ادامه این یادداشت اقتصادی آمده است: رئیسجمهور هفته گذشته، لایحه بودجه 94 را تسلیم مجلس شورای اسلامی کرد، در این لایحه پیشنهادی، دولت برای سال 94، بر روی درآمدهای گمرکی یک حساب سیزده هزار میلیارد و ششصد میلیون تومانی (136000000000ریال) باز کرده است و این یعنی دولت نه تنها برای مقابله با واردات بیرویه در سال آینده برنامهای ندارد، بلکه برای درآمدزایی از محل واردات بیرویه از هماکنون کیسه دوخته است!
جهاننیوز با بیان اینکه واردات بیرویه، تیشه به ریشه اقتصاد مقاومتی میزند، تصریح کرد: آقای روحانی شعار اصلیاش در تبلیغات انتخاباتی این بود که «چرخ کارخانهها و چرخ تولید هم باید بچرخد!»، اتفاقا اصلیترین حرف اقتصاد مقاومتی هم همین است، مقام معظم رهبری هم فرمودهاند؛ «ستون فقرات اقتصاد مقاومتی تولید داخلی است». حال کیست که نداند، امروز پیکر تولید ملی، نیازمند حمایت ویژه دولت است؟
کیست که نداند واردات بیرویه بزرگترین ضربه به تولید ملی است؟ کیست که نداند اگر امروز آمریکا بخواهد به «استراتژی و دکترین اقتصاد مقاومتی» ما حمله کند، کاری خواهد کرد که ستون فقرات اقتصاد مقاومتی یعنی تولید ملی از کار بیافتد؟ آمریکا از یک طرف فروش نفت ما را تحریم کرده است، از طرف دیگر با توطئه عربستان، قیمت نفت را به پائینترین حد خود در سالهای اخیر رسانده است، از دیگر سو علیرغم امتیازهای نقد تیم مذاکرهکننده ایرانی و اکسید کردن سوخت 20 درصد، باز هم حاضر نشده است «تحریم بانک مرکزی» را لغو کند و این یعنی از هر کوششی برای فشار به اقتصاد و ملت ایران دریغ نمیکند، اما متاسفانه برخی سیاستهای غلط اقتصادی دولت دقیقا برخلاف و در نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی است!
جهاننیوز در پایان مینویسد: مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان و سران نظام فرمودند: «به مسئولین دولت عرض میکنم اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرید. رئیسجمهور محترم گفتند. مسئولین دیگر هم کم و بیش اظهار کرده و گفتهاند، منتهی باید عمل کرد: «و لا ممن هو علی غیر عمل یتکل» این جور نباشد که به زبان بگوئیم، در عمل کند حرکت کنیم، در اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید داخلی و استحکام بنیه درونی اقتصاد است. رونق اقتصادی هم این است. رونق اقتصادی با تولید و فعال کردن فعالیتهای درونی کشور حاصل میشود، نه با چیز دیگری.»
چند میگیری برنامه به هم بزنی
یک گروه سازمان یافته چند نفره مأمریت ایجاد تشنج در برنامه سخنرانی مدیر مسئول کیهان در دانشگاه تهران را برعهده داشت.
خبرنامه دانشجویان با انتشار تصاویر اعضای یک انجمن که در تجمعات مشابه نقش شعبان بیمخی را برعهده داشتهاند نوشت: برخی اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران در برنامه سخنرانی حسین شریعتمداری در دانشکده حقوق دانشگاه تهران حضور داشتند و تلاش کردند تا این برنامه را بهم بزنند.
یک تشکل دانشجویی در دانشگاه تهران پیرامون وقایع دیروز نشریهای با تیتر «چند میگیری برنامه بهم بزنی؟!» منتشر کرد. اشاره این نشریه به فرافکنیهای انجمن تهران در برنامههای مختلف است که در ادوار این انجمن نیز به خصوص در فتنه 88 سابقه داشته است.
اگر هاشمی در فتنه 88 پای انقلاب میایستاد دشمن سر ذوق نمیآمد
درست است که سابقه ایمان نیز از جمله معیارهای تمایز میان افراد شناخته میشود؛ اما نباید فراموش کرد که اثرگذاری این سابقه منوط به «استمرار» آن است. چه اینکه صرف «سابقه ایمان» به تنهایی کفایت نمیکند.
وبسایت الف این عبارتها را در نقد اظهارات چندی پیش حجتالاسلام سیدحسن خمینی در رفسنجان منتشر کرد و نوشت: در صدر اسلام کم نبودند کسانی که از سوابق درخشانی در همراهی با پیامبر(ص) برخوردار بودند؛ اما پس از مدتی به دلایلی در ادامه مسیر دچار لغزش و گاه خطاهایی جبرانناپذیر شدند و همه دستاوردهای گذشته خود را به دست خویش تباه ساختند. همچنین کم نبودند کسانی که اگرچه در دوران پیامبر گرامی اسلام خدمات فراوانی به اسلام و جامعه اسلامی کردند و مورد عنایت آن پیشوای بزرگ قرار داشتند؛ اما پس از رحلت خاتمالانبیا(ص) دچار لغزشهایی گاه باورنکردنی شدند و با رفتار خود مسیر پیش روی حرکت اسلامی را تغییر دادند. بنابراین «سابقه ایمان» در صورتی معتنابه خواهد بود که از «لواحق» غیر قابل قبول مبرا بماند.
الف درباره این تعابیر که «برخی از کسانی که تازه از راه رسیدهاند، با بمباران تبلیغاتی برخی چهرههای قدیمی را منکوب میکنند» و «آیتالله هاشمی رفسنجانی کم کسی نیست» مینویسد: در این باره اگر حجتالاسلام سیدحسن خمینی فارغ از علقههای شخصی و عاطفی، رویکرد آقای هاشمی رفسنجانی در دوران پس از امام(ره) به ویژه در ماجرای فتنه 88 را با نگاهی منصفانه و بدون پیشداوری مورد بررسی قرار دهد، شاید به نتیجهای دیگر دست یابد. فراموش نمیکنیم که در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی پس از رحلت امام(ره)، به تدریج برخی ارزشهای جبهه و جنگ و آرمانهای انقلاب از جمله سادهزیستی و رسیدگی به مستضعفان و... کمرنگ شد و توجه بیش از حد به مقوله «سازندگی» به هر قیمت، «عدالت اجتماعی» را به حاشیه راند.
الف خاطرنشان کرد: اما غمانگیزترین بخش از حیات سیاسی آقای هاشمی در دوران فتنه 88 رقم خورد؛ فتنهای که صدای قهقهه دشمنان را به گوش همه رساند و دوستان را در غم فرو رفتن برخی متصدیان دیروز در باتلاق قدرتطلبی و خودخواهی نشاند. در آن دوران حساس که امثال میرحسین و کروبی بیاعتنا به همه هشدارهای دلسوزان نظام و از جمله رهبر معظم انقلاب، در مسیر قدرتطلبی به پیش میتاختند و رسیدن به خواستهای نامشروع خود را ولو با آسیب رساندن به نظام و انقلاب، جایز میشمردند، انتظار از «سابقون» در انقلاب این بود که برای دفاع از نظام و رهبری سینه سپر کنند و در برابر باجخواهی آنان بایستند.
در این میان اگرچه بسیاری از اصحاب انقلاب، از «سابقون» و «لاحقون»، و از «قدیمالاسلام»ها تا «جدیدالاسلام»ها و «تازه به دوران رسیده»ها با تمام وجود به صحنه حمایت از دین و انقلاب وارد شدند و بیاعتنا به همه شانتاژهای رسانهای در برابر فتنهانگیزی برخی همراهان دیروز ایستادند؛ اما آقای هاشمی رفسنجانی به رغم همه انتظارها، رفتاری کجدار و مریز و بسیار تاملبرانگیز پیشه کرد. در حالی که میتوانست نقش بسیار موثری ایفا کند و از آسیبهای فتنهگران بکاهد.
متاسفانه آقای هاشمی که از سابقون در انقلاب به شمار میآید و به تعبیر سیدحسن خمینی، «کم کسی نیست»، به جای موضعگیری صریح در برابر فتنه و فتنهگران، با مواضع دوپهلو و توجیهناپذیر خود، ناخواسته اسباب خوشحالی دشمنان قسم خورده انقلاب را فراهم ساخت و فتنهگران را برای تداوم فتنهانگیزیهای خود جریتر نمود. از جمله در آخرین خطبه نماز جمعه، به گونهای موضعگیری کرد که رسانههای بیگانه و بدخواهان داخلی نتوانستند خوشحالی خود را پنهان کنند.
الف ادامه میدهد: «هاشمی همچنان از هر فرصتی برای به چالش کشیدن انتخابات استفاده میکند»، «او گفت مردم به نظام اعتماد ندارند»... «هاشمی رفسنجانی گفت باید تردیدها در مورد انتخابات رفع شود»... «این اولین بار بود که یک مقام عالیرتبه ایران از بحران سخن میگفت» و... بخش کوتاهی از ذوقزدگی رسانههای معاند خارجی پس از خطبههای نماز جمعه آقای هاشمی بود؛ نماز جمعهای که برخی هواداران فتنهگران و به وجدآمدگان از سخنان خطیب جمعه، چنان دور از تعالیم دینی بودند که با «کفش» به نماز ایستادند و دختران و پسرانی با دستبند «سبز» در کنار یکدیگر از سخنان آقای هاشمی به شعف میآمدند!
*خراسان
دولت ساخت بهارستان را از مجلس گرفت
بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد دولتي به تعدادي از اعضاي کابينه، اعلام شده است که با توجه به موافقت هيئت دولت، از اين پس دستگاه اجرايي طرح توسعه مجلس به شماره طبقه بندي 10108009 از مجلس گرفته شده و ادامه اين طرح عمراني به سازمان مجري ساختمان ها و تاسيسات دولتي و عمومي به عنوان يکي از بخش هاي زيرمجموعه وزارت مسکن و شهرسازي واگذار مي شود.
مجوز ويژه به يک وزير براي خريد يک مگان و 5 پژو پارس
بر اساس مجوز روزهاي اخير يک مسئول مهم اجرايي، مقرر شده است يکي از وزرا مجاز باشد با رعايت قوانين و مقررات مربوط نسبت به خريد ۵ دستگاه خودروي سواري پژو پارس ELX و يک دستگاه خودروي سواري مگان از محل اعتبارات آن وزارتخانه اقدام کند. در اين ابلاغيه تاکيد شده است که اين خريدها از الزام قانوني از رده خارج کردن خودروهاي فرسوده به تعداد خودروهاي خريداري شده، مستثني خواهند بود.
*ایران
نگاه سایت احمد توکلی به سخنرانی حسین شریعتمداری
جدال لفظی حسین شریعتمداری در دانشگاه تهران با دانشجویان واکنشهای متعددی داشته است. سایت «الف» متعلق به احمد توکلی در یادداشتی تلویحاً همایش جنجالی را مورد اشاره قرار داد و نوشت: «سخنرانان از هر طیف و گروهی که هستند باید عواقب سخنان خود را بپذیرند و اینگونه نباشد که سخنرانی نقد و انتقاد را با توهین و تهمت یکسان تصور کند و بعد هم فریاد نبود آزادی بیان سر بدهد.
براحتی تهمت جاسوسی، وطن فروشی و... به شخصیتهای سیاسی زده شود، آنهم بدون دلیل و با استناد به مدارک بیارزشی که در هیچ دادگاهی اثبات نشده است، بعد هم هیچ. ما کی به این درک سیاسی میرسیم که نقد جدای از تهمت است؟»
پاسخ دفتر آیتالله هاشمی به مسائل مطرح شده در یک مصاحبه
دفتر آیتالله هاشمی رفسنجانی با انتشار بیانیهای به مسائل مطرح شده در مصاحبه حجتالاسلام سید محمد خامنهای با نشریه «رمز عبور» واکنش نشان داد. در این بیانیه که عصر روز گذشته با تیتر«این تذهبون؟!» منتشر شد، با انتقاد از « متوسل شدن به نشریهای وابسته به جریان انحرافی» و طرح مسائل خارج از واقعیت در این مصاحبه آمده است: آقای سید محمد خامنهای، احتمالاً در روز رحلت امام و انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران، نبودند وگرنه همگان میدانند که آیتالله هاشمی رفسنجانی چه نقشی در آن مقطع برای تعیین رهبری داشتهاند که ادعا میکند: «ریاست جمهوری هاشمی مقدمهای برای هماهنگسازی امور و زمینهسازی برای ایجاد پایگاه قدرت و خیز به سمت آرزوی دیرینه پس از فوت امام بود، ولی قدری دیر شده بود و با حکمت و عنایت الهی و با تصمیم و رأی ناگهانی و تقریباً بیمقدمه مجلس خبرگان، [آیتالله] خامنهای انتخاب شدند و کار از کار گذشت.
در ادامه این بیانیه آمده است:«امروز دیگر حتی دانشآموزان مقطع ابتدایی در ایران میدانند که ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی پس از انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی بود.»در پایان این جوابیه آمده است: کلام آخر اینکه چرا کسانی که در جریان تصمیمات انقلاب، دفاع مقدس، توطئههای ریز و درشت ضد انقلابیون و منافقین در این کشور هستند، در اینگونه موارد که بدیهیات انقلاب تحریف و تخریب میشود، سکوت کرده و برای دفاع از نظام اسلامی، داستانسراییهای تخیلی گروهی بغضآلود را پاسخ نداده و تماشاچی شدهاند؟!
روز گذشته همچنین سیدمهدی طباطبایی از سخنان اخیر سیدمحمد خامنهای درباره ماجرای مک فارلین انتقاد کرد. این استاد اخلاق در گفتوگو با روزنامه جمهوری اسلامی تأکید کرد: گفته شده است که آیتالله هاشمی رفسنجانی از همان اوایل انقلاب به دنبال ارتباط با امریکا بوده است! این کذب است.
بنده چه زمانی که نماینده مجلس بودم و چه در حال حاضر نه اعتقاد و نه باور داشتم که آیتالله هاشمی میخواسته به نوعی با امریکا ارتباط برقرار کند. وی با اشاره به سخنان سیدمحمد خامنهای در خصوص ماجرای مکفارلین تصریح کرد: بنده زودتر از هر کسی از قضیه مکفارلین باخبر شدم.
همان روزی که این افراد وارد کشور شدند به حضور آیتالله هاشمی رفسنجانی رسیدم و از وی درخصوص ورود یکسری افراد خاص با هواپیمای خاص سؤال پرسیدم. خب بنده در آن زمان نماینده مجلس بودم، آقای هاشمی رفسنجانی تنها یک کلمه پاسخ دادند و گفتند امام در جریان امر قرار دارد خیال شما راحت باشد. من هم آن زمان که نماینده مجلس بودم و هماکنون به آقای هاشمی اطمینان داشته و دارم وقتی که گفتند امام در جریان هستند بنده دیگر پیگیری نکردم و آرام شدم.
*اعتماد
رمزگشايي از دو فروند هواپيماي گم شده بابك زنجاني
دو هواپيماي RJ با اينكه در سامانههاي ثبت هواپيمايي جهاني متعلق به شركت تاجيكستاني است اما مدير آسيا اكسپرس هيچ ادعايي در خصوص مالكيت آن ندارد، اين دو فروند هواپيما كجاست؟! در تهران يا دوشنبه؟به گزارش پارسينه، ميتوان بابك زنجاني را مشهورترين بيزينسمن ايراني دانست كه رازهاي زيادي درباره او هنوز ناگفته باقي مانده است. بابك زنجاني تنها تاجري است كه هم پول داشت و هم نه!12تير ماه 1392 بود كه شركت قشم اير در جشني كه با حضور بسياري از ورزشكاران و مسوولان كشوري و لشكري برگزار شد با ورود 16 فروند هواپيماي جديد رسما فعاليت خود را آغاز كرد.
اما اين تمام ماجراي زنجاني و هواپيماهايش در تاجيكستان نيست. وقتي وب سايت رسمي هواپيمايي قشم اير را باز ميكنيم به آماري از يك نوع هواپيما برميخوريم كه اين تعداد و مالكيت آن با آنچه در وبسايت هوانوردي جهاني نوشته شده است متفاوت است. اين در حالي است كه حتي وبسايت اين شركت هواپيمايي از دسترس خارج است و صفحه فيسبوك آن نيز از سال 2013 به روز نشده است. با توجه به ليست ناوگان قشم اير اين پنج فروند هواپيماي RJ در داخل ايران فعال است در حالي كه مدير آسيا اكسپرس مدعي است سه فروند از اين هواپيماها در خطوط تاجيكستان فعاليت ميكنند.
*جمهوری اسلامی
* بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان درباره دعوت از علی مطهری برای سخنرانی در همایش میرزا کوچک در این دانشگاه بیانیه صادر کرد و خواستار عدم حضور وی به عنوان سخنران در این مراسم شد. به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان، هیئت دانشجویی باقرالعلوم(ع) دانشگاه گیلان، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان و جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با صدور بیانیهای اعلام کردند: «بنابر اخبار مسموع، با خبر شدهایم هیئت اجرایی همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل در راستای پیشبرد اهداف خود که در پشت نام سردار بزرگ و قهرمان اسلام خواهی گیلان روحانی شهید بزرگوار میرزا کوچک خان جنگلی پنهان کرده است، قصد دارد تا مطهری را برای سخنرانی به همایش مذکور دعوت کند.» در بیانیه مذکور آمده است: «صراحتاً تاکید میکنیم که ما این اقدام را جز خدعهای مزورانه و منافقانه برای برهم زدن آرامش دانشگاه گیلان نمیبینیم و صراحتاً تاکید میکنیم که مانع از حضور و ارائه سخنان ساختارشکنانه دیگری از سوی ایشان که دل امت و رهبری را خون و دل دشمنان داخلی و خارجی این نظام و انقلاب را شاد کند خواهیم شد و با شعارهای «دانشجو بیدار است از فتنهگر بیزار است» و «دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد» و «قیام سرخ جنگل فدای فتنه سبز نمیشود» و... هم در پاسداشت و تکریم شهید روحانی مظلوم خود که بازیچه تزویرگرایان و فرصت طلبان شده خواهیم کوشید و از دستاوردهای نظام و انقلاب در برابر هجمههای فرصت طلبان و بیبصیرتان دفاع خواهیم کرد.» این همایش قرار است امروز برگزار شود.
* پلیس شهرستان نوشهره در ایالت مرزی شمال غربی پاکستان به منظور مقابله با تروریستهای تکفیری اقدام به استخدام زنان داوطلب کرده است. منابع خبری در پاکستان محل اردوگاه آموزش نظامی این زنان را در منطقه حکیم آباد شهرستان نوشهره عنوان کردند که در این اردوگاه نیروهای پلیس زن برای کسب توانایی و مهارتهای لازم جهت شرکت در عملیات رزمی، ضد تروریستی و امداد و نجات آموزش میبینند. شهرستان نوشهره جزئی از منطقه کلان شهری پیشاور به شمار میآید که از مناطق نسبتاً ناآرام پاکستان محسوب میشود و گروههای تروریستی طالبان و سپاه صحابه، شیعیان و مسلمانان زیادی را هدف ترورهای هدفمند خود قرار میدهند. پلیس نوشهره اعلام کرده که «زنان کماندو» علاوه بر شرکت در عملیاتهای ضد تروریستی در زمینه جرایم مربوط به زنان نیز نقشآفرینی خواهند کرد.
* کمیسر صلح و امنیت قاره آفریقا در سخنرانی خود در هشتمین همایش پیشرفت و توسعه آفریقا از حضور بیش از چهار هزار آفریقایی در صفوف داعش در کشورهای عراق و سوریه خبر داد. به گزارش «ابنا» «اسماعیل شرگی» گفت: تحقیقات نشان میدهد که این افراد در اتفاقات و تحولات این کشورها از نقش بارزی برخوردار هستند. وی افزود: اگر کشورهای آفریقایی توانایی لازم را برای کنترل و تحت نظارت در آوردن این افراد نداشته باشند، بیشک پس از بازگشت آنان به کشورهای خود شاهد تهدیدهای فراوانی در آفریقا خواهیم بود. کمیسر صلح و امنیت قاره آفریقا همچنین گفت: کشورهای آفریقایی و نهادهای بینالمللی باید تمام سعی خود را برابر این افراد و گروهها مصروف بدارند و علاوه بر خطر چهار هزار داعشی که به صورت بالقوه این قاره را تهدید میکند؛ آفریقا هم اکنون شاهد حضور و فعالیت گروههای تروریستی مختلفی همچون بوکوحرام، جندالخلافه و القاعده است. شرگی در پایان گفت: با توجه به قرابت مکانی و امکانهای فعالیتی این گروهها نباید از تهدیدی که آنها برای مردم عادی و شهروندان آفریقایی ایجاد میکنند چشمپوشی کرد.
*قدس
ادعای کشدادن مذاکرات!
عصر ایران: جیمز اس رابینز عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا در مقاله ای در وب سایت این اندیشکده مدعی شد که ایران در حال کش دادن مذاکرات هسته ای است تا برنامه هسته ای خود را با کمترین میزان تحریم جلو ببرد.
برکناری مدیر مدرسه به دلیل تنبیه
خلیج فارس: روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش بوشهر اعلام کرد: با محرز شدن تنبیه دانشآموز گناوهای توسط مدیر مدرسه، این مدیر از سمت خود برکنار و جایگزین وی هم معرفی شده است.
منصفانه برخورد نمیکنند
ایسنا: صفر نعیمی رز عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه اطلاعات طبقه بندی شده در هر سازمان و نهادی باید در اختیار افراد خاصی قرار گیرد، گفت: هر فردی نباید به خود اجازه دهد به محض اینکه روبروی دوربین قرار گرفت، هر اظهار نظر یا هر چه که دلش خواست، بگوید. وی با اشاره به اینکه آنهایی که اظهار میکنند مذاکرات غیر کارشناسی بوده، اینها مطمئنا سرعناد با مسؤولان نظام دارند، گفت: این گونه افراد منصفانه برخورد نمیکنند.
مقابله با توان موشکی ایران!
ایسنا: آژانس دفاع موشکی آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی ایجاد یک سایت دفاعی برای مقابله با تهدیدات احتمالی موشکی کره شمالی و ایران است.
مجرم اسید پاشی شناسایی نشده
قدس آنلاین: سردار احمدی مقدم فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی درباره دستگیری مجرم اسید پاش در اصفهان گفت: طرح این پرسش ناامنی روانی در جامعه ایجاد می کند، در حالیکه رسانه ها باید در ایجاد امنیت روانی تلاش کنند. سردار احمدی مقدم افزود: نتوانسته ایم مجرم را شناسایی و دستگیر کنیم، اما در سایر موارد، نسبت کشف بالای 95 درصد است.
حمایت سخنگوی جنبش انصارا... از ایران
فارس: «محمد عبدالسلام»سخنگوی جنبش انصارا... یمن، برای نخستینبار از شبکه رسمی تلویزیون این کشور از ایران و ائتلاف انصارا... حمایت کرد و گفت: ایران کشوری اسلامی است که محور مقاومت علیه نیروهای استکبار جهانی را هدایت میکند.
آلودگی آب شرب تهران؟!
فارس: ستار محمودی قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه در صورت صحت آلودگی آب تهران، با مدیران مربوطه برخورد میکنیم، گفت: از دید ما آب شرب تهران هیچ مشکلی ندارد، چرا که شبکه آب تهران یکی از قویترین و گرانترین شبکههای کشور است.
خشم سعودی ها از روابط ایران - حماس
گروه سیاسی: سایت الرای نزدیک به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)در گزارشی نوشت که مقامهای سعودی از نزدیک شدن روابط میان ایران و جنبش حماس بسیار عصبانیاند. این سایت از حماس خواسته تا هرگونه ارتباط با تهران را متوقف کند ودر مقابل عربستان هم اعمال فشار زیادی برای لغو محاصره نوار غزه خواهد داشت.
تصادف کاروان هاشمی در کردستان
فرارو: دومین روز سفر وزیر بهداشت، به کردستان با بروز حادثه رانندگی در مسیر سنندج به دیواندره تحت تأثیر قرار گرفت. در این حادثه رانندگی یکی از خودروهای همراه وزیر دچارسانحه شد که یک نفر در محل وقوع تصادف جان خود را از دست داد و پنج نفر دیگر به دلیل وخامت اوضاع به بیمارستان دیواندره منتقل شدند.
طرح جدید «قانون اسلام» در اتریش
قدس آنلاین: دولت اتریش لایحه جدید قانون اسلام را به جریان انداخت. این قانون قرار است مانع از رویکردهای افراطی بویژه در میان جوانان شود و اسلامی منطبق با ویژگیهای اتریش را تقویت کند.
منتظرنظرشورا درباره «کرسنت» هستیم
جهان: نادران نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه سؤال از وزیر نفت درباره «کرسنت» را پیگیری میکنم، گفت: در اولین فرصت با دبیر شورای عالی امنیت ملی جلسه برگزار خواهیم کرد. وی افزود: چون دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به ما گفته، تأمل کنید، ما نیز صبر کردهایم تا ببینیم آنها چه میکنند.
کنسرت «کویتیپور» بازهم لغو شد
ایسنا: بهمن بابازاده مسؤول روابط عمومی کنسرت کویتیپور اعلام کرد: بهدلیل «عدم آمادگی» برگزاری کنسرت کویتیپور به تعویق افتاد. وی افزود: فعلاً تاریخ جدیدی برای برگزاری کنسرت کویتیپور مشخص نشده است.
ارشاد: به «رپی ها» مجوز ندادهایم
عصرخبر: پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد گفت: طبق ضوابطی قرار است به موسیقی رپ با هویت ایرانی مجوز داده شود. وی افزود، رپر ایرانی (آرمین afm2)درخواستی برای مجوز نداده است. در روزهای گذشته برخی رسانههای ایرانی به نقل از آرمین 2 ای اف ام خبر از دریافت مجوز برای انتشار موسیقی رپ داده بودند.
مرگ 73 تهرانی با سلاح سرد
خبرها حاکی است که تا پایان مهر ماه امسال 73 مورد فوت ناشی از سلاح سرد به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است که این رقم رشد 3/4 درصدی را در سال جاری نشان می دهد
شکایت اداره اطلاعات از یک فتنه گر
عصر ایران: سیدمحمد احمدی استاندار فارس در جلسه شورای اداری این استان با اعلام اینکه سخنان یک فتنه گر در شیراز بشدت محکوم است و اداره اطلاعات با هوشمندی تمام نسبت به وی در دادگاه ویژه روحانیت اقامه شکایت کرد، گفت: از این پس انتخابات را در پیش داریم و قطعاً افراد زیادی برای سخنرانی به فارس دعوت میشوند که ممکن است برخی هم بدشان نیاید که شهرها را بههم بریزند.
ساسانیها وبازی تخته نرد!
ایسنا: خبرها حاکی است که بتازگی در کاوش فصل نخست محوطه «تلقلعه» در سیفآباد کازرون، یک تاس و یک مُهره تخته نرد به عنوان یکی از بازیهای فکری در دوره ساسانی به دست آمده است.
محکومیتهای ۷۰ پزشک در مازندران
عصر ایران: 70پزشک مازندرانی به دلیل قصور در امر درمان بیمارانشان مجرم شناخته شده و به پرداخت دیه محکوم شدند.
شلیک داعشیها به 2 زائر ایرانی
سعید صالحی فرماندار شهرستان سامان از زخمیشدن دو زائر استان چهارمحال و بختیاری در پی شلیک گلوله داعشیها در مسیر سامرا به کربلا خبر داد. صالحی با اشاره به بستریشدن این دو در بیمارستانهای مشهد و اصفهان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حال عمومی «حسین عرب» مساعد است، اما «غلامعلی شاهسون» از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
*وطن امروز
عارف: مهمترین مسأله ما انتخابات است
محمدرضا عارف در گفتوگو با یکی از روزنامههای اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که اگر دوستان اصلاحطلب شما نخواهند عارف باشد، چه میکنید، باز هم حرف بزرگان را گوش میکنید؟ اگر گوش کنید و بپذیرید، چه پاسخی برای هوادارانتان خواهید داشت؟ تصریح کرد: فکر میکنم دیگر مساله کنارهگیری من مطرح نشود به این دلیل که شرایط تغییر کرده است اما بهطور خلاصه این را بگویم که اگر براساس سازوکار منطقی و درستی تصمیمگیری شود، این تصمیم را میپذیریم اما اگر مشاهده کنیم این کار برای مدیریت کردن یک جناح سیاسی است، هرگز اجازه نخواهیم داد یک جناح را گروهی مدیریت کنند. وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر سر بزنگاه انتخابات بخواهند عنان این سازمان سیاسی جدید که شما ایجاد کردهاید را واگذار کنید، آیا شما این خواسته را میپذیرید؟ گفت: بهنظرم چنین اتفاقی هرگز نمیافتد اما همانطور که بارها گفتهام بنده در مقابل خردجمعی تسلیم هستم اما در مقابل مدیریت شدن یک جریان میایستم. عارف همچنین گفت: ما خود را بخشی از جریانات داخل نظام میدانیم و قطعا خوشبینی و حسنظن حاکمیت برای انجام وظیفه و حضور یک ضرورت است و امیدوارم جریانات داخل نظام بتوانند در چارچوب قوانین و مقررات فعالیتهای خود را ساماندهی کنند. الان مهمترین مساله ما انتخابات سال آینده است.
اهمال دولت در خدمترسانی به زائران اربعین
یکی از اتفاقات جالب «مراسم اربعین» امسال بازماندن گروهی از عراقیهای مقیم قم، مشهد و تهران از بازگشت به کشور خودشان، در میان ازدحام ایرانیهای مشتاق پیادهروی اربعین بود. دوستان عراقی میگفتند: «ما 11 ماه سال را کار میکنیم تا یکماه خرج بدهیم اما امسال از نیمه راه خدمت به اهلبیت برگشت خوردیم!» از شلوغی و کمبود امکانات در مرزهای ایران چیزی نمیگفتند و هنگام توصیف جمعیت مشتاق ارباب، «ماشاءالله» و «اللهاکبر» از دهانشان نمیافتاد. درآمدی که برای خدمت به زائران سیدالشهدا کنار گذاشته بودند حواله کردند برای اقوام مستقر در نجف و کربلا و بغداد تا به قول خودشان «دین عراق را ادا کنند».
ماشاءالله به همت و حمیت عراقیجماعت! از صائبی گرفته تا شیعه، سنی و مسیحی دست به دست یکدیگر دادند و همچون ملتی مقتدر و متحد به بهترین شکل ممکن مراسم 20میلیونی اربعین سالار شهیدان را با «همه داشتههایشان» برگزار کردند. الحق ملت و دولت جنگزده عراق با هزینهکرد میلیونها دلاری، نقض قوانین حاکمیت و مرز و «خرج از کیسه جان» ثابت کردند «عراق» شایسته پایتختی حکومت حضرت صاحب(عج) است. به رسم ادب تشکر میکنیم از دولت و ملت غیرتمند عراق... عزت مستدام و امنیت برقرار.
*اعتماد
انتقاد معاوناول رييسجمهور از رسانهيي شدن مصوبات سري
معاون اول رييسجمهور گفت: برخي كساني كه به دولت قبل علاقه دارند با اصرار بيان ميكنند كه در اين دولت خلاف قانون عمل ميشود. هرچه هم به آنها سند و پرونده نشان ميدهيم بر صحبتهاي خود اصرار ميكنند. اسحاق جهانگيري روز گذشته در نشست با مديران بانكهاي دولتي و موسسات مالي و اعتباري با بيان اينكه «ستاد تدابير ويژه اقتصادي با تاييد رهبري در دوره تحريمها ايجاد شده است»، گفت: «تمام مصوبات اين ستاد سري است اما من نميدانم چگونه مصوبات سري رسانهيي ميشود؟ حتي از اين اسناد هم خلاف واقع استفاده ميشود و ما هرچه سند نشان ميدهيم اين افراد ادعاهاي خود را دنبال ميكنند.»جهانگيري با بيان اينكه بعضي از مشكلات اقتصادي و بانكي ما ريشههاي تاريخي دارند، افزود: «شبكه بانكي گاهي در رسانهها مظلوم واقع ميشود و نبايد مشكلات نظام بانكي آنقدر بزرگ نشان داده شود كه خدمات آنها ناديده گرفته شود. اقتصاد كشور در شرايط ويژهيي قرار دارد و انتظار از نظام بانكي نيز بالاست. سيستم اقتصادي ايران نيز بانك محور است بنابراين نظام بانكي جايگاه مهمي دارد و بايد در حد وسع خود توقعات را برآورده كند.»معاون اول رييسجمهوري با اشاره به سوءاستفادههايي كه در سالهاي اخير اتفاق افتاده است، گفت: « در سالهاي گذشته در حق كشور ظلم شده است. عدهيي ميگويند اين ظلم را نگوييد. اين در حالي است كه آنچه ما تا به حال گفتهايم پنج درصد ظلمي كه در اين سالها بر كشور رفته است هم نيست.