*کیهان
مگر قبض برق است که اشتباه شده باشد؟!
«برداشت از صندوق توسعه ملی مگر قبض برق است که اشتباه شده است؟» روزنامه وطن امروز با طرح این پرسش درباره برداشت از صندوق توسعه ملی نوشته است: در سخنان سخنگوی دولت چند نکته ریز نهفته است که نوبخت از کنار آن گذشت. برای روشن شدن موضوع مراجعه میکنیم به نامه سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور. طبق همین نامه برداشت در اسفند 1392 رخ داده است و این یعنی تا اینجای کار اقدام غیرقانونی رخ داده است. بعد از اینکه دیوان محاسبات به دولت تذکر میدهد این مبلغ بازگردانده میشود. یعنی دولت برداشت غیر قانونی انجام داده و 35 روز بعد آن را بازگردانده است؛ اینکه از کدام محل برگردانده میشود در ادامه گزارش به آن میپردازیم. طبق بند یک در تاریخ 92/12/26 مبلغ یادشده از حساب توسعه ملی سند خورده است. به همین جهت اشتباه رخ داده است. آیا میتوان براحتی باور کرد که دولت به اشتباه سند 4/1میلیارد دلاری را صادر کند؟ طبق اظهارات دولت، یک سند صادر شده که 4/1 میلیارد دلار از حساب صندوق برداشته شود اما با تذکر دیوان محاسبات،دولت متوجه میشود که اشتباه کرده و به جای برداشت از بانک مرکزی از صندوق توسعه پول برداشته است! آیا میتوان براحتی این موضوع را باور کرد که دولت اشتباه کرده است؟ مگر این سند، قبض برق است که دولتیها مثل فروردین 93 با آن سابقه اجرایی فراوان اشتباه کردند؟
این روزنامه ادامه میدهد: اصلاً بر فرض محال میپذیریم که این سند، اشتباهی صادر شده است؛ طبق بند 2 این سند اشتباهی، یک ماه بعد اصلاح شده و مبلغ مذکور از منشأ درآمد نفت منظور شده است! سؤال اساسی هم این است که منشأ درآمد نفت کجا بوده است؟ پاسخ این سؤال روشن است، دولت از یک شرکت نفتی 4/1 میلیارد دلار طلب داشته اما بنا به دلایلی این طلب پرداخت نشده است. برای روشن شدن موضوع باید بگوییم که دولت از یک شرکتی طلب داشت اما نمیتوانست آن را دریافت کند پس تصمیم گرفت این پول را از منابع و منشأهای دیگر دریافت کند و سند اشتباهی برداشت از صندوق صادر میشود. گویا دولت میخواست این پول را از جاهای دیگر قرض کند و بعداً که طلب خود را دریافت کرد برگرداند اما اشتباهی استقراض کرده است. دولتیها تاکنون از کلمه «استقراض» استفاده نکردهاند چون بارها و بارها به این موضوع افتخار کردهاند که پرونده بودجه 92 بدون کسری و استقراض بسته شد در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.
حتی اگر بر فرض محال بپذیریم که سند برداشت 4/1 میلیارد دلاری اشتباهی رخ داده و دولت متوجه نشده به جای کلمه حساب ارزی بانک مرکزی، از حساب صندوق توسعه ملی استفاده کرده است؛ خب، آیا این چیزی را عوض میکند؟ سؤال جدید این است که چرا دولت باید از حساب ارزی بانک مرکزی 4/1 میلیارد دلار برداشت کند؟ مگر شرکت نفتی نیکو و اماراتی طلب خود را پرداخت کرده است؟ 10 ماه از صدور اشتباهی سند مذکور میگذرد و هنوز طلب شرکت نفتی مذکور پرداخت نشده است پس چگونه از حساب بانک مرکزی برداشت شده است؟ کدام منشأ درآمد نفتی؟ به عبارت ساده دولت اعتراف کرده که از بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه استقراض کرده است.
قدرت موشکی ایران توازن منطقهای را تغییر داده است
کارشناس اندیشکده «مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی» واشنگتن گفت ایران جدیترین چالش نظامی آمریکا و متحدانش در خلیج فارس است و تجهیزات موشکیاش میتواند توازن منطقهای را تغییر دهد.آنتونی کوردزمن در گزارشی 192 صفحهای در وبسایت این اندیشکده نوشت: آمریکا و شرکای عربش در خلیج (فارس) با تهدیدهایی گسترده، از جمله جنگ داخلی، بیثباتی و دودستگیها در یمن، عراق و سوریه، مواجه هستند. با این حال، ایران جدیترین چالش نظامی است.کوردزمن میافزاید: ایران توانست نفوذ نظامیاش را در غزه، لبنان، عراق، سوریه و نیز در برخی کشورهای حوزه خلیج(فارس) افزایش دهد و تجهیزات موشکی دریا - هوایی را مستقر کرد که به واسطه این تجهیزات میتواند در سراسر خلیج(فارس)، تنگه هرمز و خلیج عمان به جنگ نامتقارن مبادرت کند.وی مینویسد: ایران همچنین تجهیزات عمده موشکی در اختیار دارد که قدرت کشندگی و تخریب آنها میتواند به مراتب بیشتر شود. موشکهای معمولی مجهز به سیستم رهگیری دقیق میتواند توازن منطقهای را از اساس تغییر دهد.
از سوی دیگر پایگاه اینترنتی آژانس دفاع موشکی آمریکا وابسته به وزارت دفاع آمریکا در گزارشی به شرح توان موشکی ایران پرداخت و نوشت: موشکهای قاره پیمای تهران تا سال 2015 قابلیت هدف قرار دادن خاک آمریکا را خواهند داشت.برپایه این گزارش «ایران از سال 2008 چند بار موشکهای دومرحلهای ماهوارهبر سفیر را آزمایش کرده است و موشکهای ماهوارهبر دوربرد سیمرغ را نیز توسعه داده است. ایران از سال 2010 موشکهای کوتاهبرد قیام نسل چهارم از موشکهای دوربرد فاتح را رونمایی و اعلام کرد موشکهای ضد ناو بالستیک را به تولید انبوه برساند. این کشور موشکهای میانبرد شهاب 3 را از نظر کارآیی و برد توسعه داده است. موشک دو مرحلهای سجیل را نیز با سوخت جامد تولید کرده است.»
نرخ بیکاری غیرواقعی اصلاح شد!
نرخ بیکاری اعلام شده تک رقمی، مجدداً دو رقمی شد.مرکز آمار ایران نرخ بیکاری فصل پاییز امسال را 10/5 درصد و تعداد بیکاران را نیز 2 میلیون و 520 هزار نفر اعلام کرد. این نرخ در تابستان امسال 9/5 درصد اعلام شده بود که انتقاد کارشناسان مطلع را برانگیخت.مرکز آمار ایران با انتشار نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز امسال اعلام کرد: بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان میدهد که 37/3 درصد جمعیت در سن کار (10 ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بودهاند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند.بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش 0/6 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1392) و 0/1 درصدی آن نسبت به فصل گذشته (تابستان 1393) میباشد. بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان میدهد که 10/5 درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند.
به گزارش مهر، بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان میدهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1392)، 0/2 درصد و نسبت به فصل گذشته (تابستان 1393) 0/1 درصد افزایش داشته است.پیش از این تناقض آمار دولتی در زمینه اشتغال موجب ایجاد شائبه حتی در میان اقتصاددانهای حامی دولت شده بود. مرکز آمار مهر ماه گذشته اعلام کرده بود نرخ بیکاری پس از 6 سال تکرقمی شده و با 1/2 درصد کاهش به 9/5 درصد رسیده است. این در حالی است که بنابر همین آمار در یک سال گذشته 670 هزار شغل از بین رفته و آمار شغل از 22/16 میلیون به 21/49 میلیون شغل رسیده بود!همان زمان دکتر راغفر اقتصاددان اصلاحطلب و سعید لیلاز عضو کارگزاران نرخ واقعی بیکاری را 16 تا 20 درصد اعلام کردند.راغفر در مصاحبه با خبر آنلاین گفته بود: در مورد نرخ اشتغال گفته میشود، 700 هزار شغل کم شده است. به این ترتیب، چطور میشود که شغل کم شده باشد و نرخ بیکاری هم کاهش پیدا کند! بنابراین آمارها، این شائبه را به وجود میآورد که این گزارشها، گزارشهای مناسبی نیستند و با خواندن آنها پرسشهای متعدد بدون پاسخی، ایجاد میشود. در حالی که این گزارشها باید تبیینکننده وضعیت اشتغال در کشور باشند.
آخرین دست دوستی شیطان با 9 مورد تحریم تازه!
سیاست یک بام و دو هوای آمریکاییها در خصوص تعامل با ایران یک بار دیگر خود را در قالب تحریمهای جدید وزارت خزانهداری این کشور نشان داد. در تازهترین اقدام، وزارت خزانهداری آمریکا 9 شخص و نهاد را به دلیل ارتباط با ایران به لیست تحریمهای خود اضافه کرد.به گزارش «فردا» تحریمهای جدید در حالی اعمال میشود که تنها چند روز از اظهار نظر مثبت اوباما درباره تلاش برای بهبود تعامل با ایران میگذشت، اظهار نظری که حتی در داخل ایران واکنش وزارت خارجه را در پی داشت که اعلام کرد «مذاکرات هستهای ربطی به برقراری ارتباط دیپلماتیک با آمریکا ندارد.»گرچه در واشنگتن هم سخنگوی کاخ سفید در تصحیح اظهارات اوباما در خصوص بازگشایی سفارت آمریکا در تهران گفته بود آقای رئیسجمهور گفتهاند «من هرگز نمیگویم هرگز» اما با این حال آمریکاییها در عمل نشان دادند که حتی در کلام و اعلام مواضع هم حسن نیت ندارند و خیلی زود حرف خود را پس میگیرند.
بر طبق مفاد توافقنامه ژنو که میان ایران و 5+1 منعقد شده آمریکا و اتحادیه اروپا مجاز به اعمال تحریمهای جدید علیه ایران نیستند اما از زمان انعقاد موافقتنامه ژنو تا به امروز چندین نوبت تحریم از سوی آمریکا بر افراد و موسسات ایرانی یا غیرایرانی مرتبط با ایران اعمال شده است که مغایر با روح موافقتنامه ژنو بوده و ایران بارها این نکته را به طرف آمریکایی گفته است.بعد از توافق ژنو چه تحریمهایی اعمال شد؟ وبسایت در پاسخ این سوال مینویسد: آذرماه 92 و هنگامی که تیم هستهای ایران در وین مشغول مذاکرات فشرده بود ناگهان اعلام شد که آمریکا افراد و موسسات ایرانی را مورد تحریم قرار داده است. اعمال تحریمهای جدید در آن زمان در حالی صورت گرفت که تیم کارشناسی مذاکرهکننده هستهای ایران در وین به سر میبرد.این بازی آمریکاییها بعدها نیز ادامه پیدا کرد به طوری که در 4 و 17 بهمن همان سال نیز چند موسسه و فرد ایرانی و غیرایرانی مرتبط با ایران مورد تحریم قرار گرفتند. در سال 93 نیز وزارت خزانهداری آمریکا علیه ایران پرکار و فعال بود؛ در 9 اردیبهشت 93، 10 شرکت مرتبط با ایران و یک بانک آلمانی به خاطر ارتباط با ایران تحریم شدند. 19 تیر 93 یک بانک آلمانی و 2 روز بعد هم بانک فرانسوی به خاطر نقض تحریمهای ایران جریمه شدند. در 7 شهریور 93 تعداد 25 فرد و شرکت ایرانی و غیرایرانی مرتبط با جمهوری اسلامی تحریم شدند و بالاخره در 10 دیماه 93، 9 شخص و نهاد ایرانی مورد تحریم ایالات متحده قرار گرفتند.این تحریمها که در طول یک سال اخیر بالغ بر 100 مورد را شامل میشود، نشان میدهد بیانات چند سال پیش رهبر معظم انقلاب درباره ادعای آشتیطلبی اوباما مبنی بر اینکه او دستکش مخملی را روی دست چدنی کشیده چقدر دقیق و حکیمانه بوده است.
استقبال مردم یزد از شهدا پاسخ به شما بود آقای استاندار!
نزدیک به دو هفته پس از تشییع باشکوه شهدای گمنام در شهر یزد با وجود کارشکنی مسئولین این استان، استاندار یزد که در جریان تشییع و تدفین نقش قابل قبولی را ایفا نکرده بود، این روزها به جای تقدیر از حضور تاریخی مردم یزد، سخنرانی درباره موضوع تشییع و تدفین و تشکیک درباره محل تدفین این شهدا را در دستور کار قرار داده است.به گزارش رجانیوز، البته این اولین بار نیست که استاندار جدید دارالعباده یزد با باورهای دینی و اعتقادی مردم این استان تقابل میجوید، چنانکه پیش از این نیز در مصاحبهای آمار افسردگی در این استان را بالا اعلام کرده بود و آن را مرتبط با تعداد زیاد مجالس عزاداری برای سالار شهیدان در این شهر مذهبی عنوان کرده بود(!)وی در مصاحبه با یک رسانه محلی در پاسخ به این پرسش که «در یزد ابزارهای نشاط اجتماعی وجود ندارد» گفته بود: «این مسئله را با من در میان گذاشتند. افسردگی مردم یزد مطرح شده است، چه باید کرد مهم است. به مسئله و جنبههای غمانگیز هم باید اشاره شود. برای نمونه؛ برنامههای صدا و سیمای یزد با دیگر استانها تفاوت زیادی دارد. به طوری که عمده برنامههای یزد حزن و اندوه است.»
استاندار ادامه میدهد: «آقای معادیخواه به عنوان یک پژوهشگر دینی معتقد است که در سخنرانیها توصیه نشده اشک بریزیم در صورتی که ما مرتبا تاکید میکنیم که هر چه بیشتر اشک بریزیم عبادت بیشتری نمودهایم. تاکید میکنم که پیام حضرت امام حسین(ع) جلوه حق بود»!به گزارش رجانیوز، این سخنان تاسفبار استاندار یزد با واکنش مردم استان مواجه شد و پس از بروز اعتراضات گسترده، این مدیر جدید استانی مجبور به تصحیح ادبیات خود درباره هیئتهای مذهبی شهر یزد که اتفاقا جزء منظمترین و پرنشاطترین هیئتهای کشور هستند شد اما میرمحمدی پس از حضور پرشور مردم یزد در استقبال و تدفین شهدای گمنام با تشکیک در نحوه برگزاری مراسم، به نوعی در تلاش است تا کمکاری و حتی سنگاندازی مسئولین دولتی در این زمینه را توجیه کند، با این وجود، توجیه آقای استاندار با یک اشتباه بسیار جالب توجه همراه بوده که نشان میدهد، مدیران ارشد استانی یزد، تا چه اندازه از بطن قضایای تدفین دور بودهاند.
استاندار یزد در سخنانی که به صورت گسترده در رسانههای محلی و کشوری بازتاب داده شد درباره انتقادات خود از مراسم تدفین شهدا میگوید: «انتظار این بود که از همان ابتدا از سوی متولیان امر، ورود و حضور این عزیزان در یزد با اطلاعرسانی مناسب و شکوه فراوان همراه باشد و مردم نیز بتوانند در مراسم استقبال از این شهدای والامقام حضور چشمگیر داشته و مشارکت کنند، اما متاسفانه در این خصوص دوستان دستاندرکار در کمیته جستجوی مفقودین، اطلاعرسانی مناسبی انجام ندادند و تنها به ارسال پیامکهایی به برخی افراد خاص بسنده شد، بنابراین مردم یزد از فیض استقبال از این شهدا محروم شدند در صورتی که اگر هماهنگی با مسئولین استان و اطلاعرسانی مناسب صورت گرفته بود، شهدا از فرودگاه مورد استقبال باشکوه مردم قرار میگرفتند و همه تمهیدات لازم از سوی مدیریت استان در این امر به کار گرفته میشد منتهی به دلیل ضعف در اطلاعرسانی، حضور این شهدا از ابتدا در یزد غریبانه بود و استقبالی که میتوانست در کشور نمونه و سرآمد باشد، به این دلیل شکل نگرفت و این امر به هیچوجه مورد قبول و پسند ما نبود.»رجانیوز نوشت: این اظهارات استاندار یزد نشان میدهد که آنقدر خود را از جریان تدفین و تشییع شهدا دور نگه داشته که حتی در جریان نبوده است که شهدا نه به وسیله هواپیما و از فرودگاه که توسط خودرو و از طریق مسیر زمینی به استان یزد منتقل شدهاند!
*وطن امروز
جامجم در قرق مدیران دولتی
از ابتدای روی کار آمدن دولت روحانی یکی از انتقادات وارد شده از ناحیه دولت و حامیان آن متوجه سازمان صداوسیما بوده است. به گزارش «وطن امروز»، هجمههای گسترده به صداوسیما در حالی است که حضور دولتیها در صداوسیما بیانگر یک رکورد بینظیر است و علاوه بر این برخی برنامههای انتقادی نیز که در گذشته بهصورت ویژه فعال بودند در اثر برخی فشارها کارکرد خود را تا حد بسیار زیادی پایین آوردهاند. از سوی دیگر صداوسیما تاکنون به نامههای مکرر نمایندگان مجلس برای حضور منتقدان توافق ژنو نیز پاسخ مثبتی نداده است و همه اینها یعنی صداوسیما عملا همراهی غیر قابل عرفی با دولت داشته است. این همراهی تاکنون با برخی انتقادها نیز مواجه شده است اما دولت روحانی ظاهرا به صداوسیمای دربست هم راضی نیست و بارها در اظهارات مختلف مسؤولان دولتی انتقادات به صداوسیما مشاهده میشود. روحانی پیش از این در انتقاد خود به عملکرد صداوسیما گفته بود حتی رسانههای خارجی توفیقات دولت را منعکس میکنند اما رسانه ملی خدمات دولت را منعکس نمیکند. رئیسجمهور همچنین تهدید کرده بود پشت پردهها را خواهد گفت. «وطن امروز» پیش از این در گزارشی در ابتدای شهریورماه به میزان ساعات حضور مسؤولان دولتی در صداوسیما اشاره کرده بود. اما هجمههای یکپارچه به صداوسیما باعث شد مدیرکل روابط عمومی صداوسیما نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد. سیدتقی سهرابی ضمن اشاره به برخوردهای سیاسی با رسانه ملی از 4000 ساعت وقت صداوسیما که به تشریح عملکرد دولت یازدهم اختصاص داشته است خبر داد و تاکید کرد حضور دولت روحانی در رسانه ملی خیرهکننده بوده است. وی تاکید کرد این موضوع گویای این مطلب است که صداوسیما در قرق مدیران دولتی بوده و آن را خارج از عرف عنوان کرد. به گزارش روابط عمومی صداوسیما، سیدتقی سهرابی با اظهار تعجب از سخنانی که این روزها برخی مقامات درباره کمتوجهی صداوسیما به عملکرد دولت بیان میکنند، گفت: براساس آمار و مستندات موجود از آغاز فعالیت دولت یازدهم تاکنون بخش عمدهای از برنامههای صداوسیما در شبکههای مختلف ملی، استانی و حتی بینالمللی به اهداف، برنامهها، اقدامات و عملکرد دولت یازدهم اختصاص داشته و دارد. مدیرکل روابط عمومی صداوسیما آمار حضور مسؤولان دولت یازدهم در برنامههای رسانه ملی را خیرهکننده توصیف کرد و افزود: در یک جمعبندی اولیه، فقط در دوره زمانی اول مرداد 1392 تا اول خرداد 1393، مسؤولان قوه مجریه 200هزار و 989 دقیقه تنها از ظرفیت مراکز استانهای صداوسیما برای بیان عملکرد خود استفاده کردهاند؛ در همین مقطع آنتن رادیو بهمدت 7 هزار و 542 دقیقه در اختیار مدیران دولت یازدهم بوده است. از سوی دیگر، 75 برنامه گفتوگومحور در بخش گفتوگوی ویژه خبری شبکه 2سیما تمام و کمال در اختیار اعضای دولت بوده است و در مجموع طی مدت یادشده بیش از 4هزار ساعت از وقت صداوسیما به عملکرد دولت اختصاص داشته است. سهرابی تصریح کرد: اگر حضور مستمر مسؤولان دولتی در برنامههای صداوسیما در 7 ماه پس از خرداد تا پایان آذر 1393 را به این آمار اضافه کنیم، میتوان آمار حدود 6هزار ساعت حضور را برای مسؤولان دولتی بیان کرد که بسیار قابل توجه و تأمل بوده و ادعای محکمی است بر اینکه صداوسیما در قرق مدیران دولتی بوده است. وی افزود: همین مقدار پوشش فعالیتهای دولت بیش از عرف رسانه است و انتظار بیش از این یک خواسته غیرملی و با اهداف سیاسی ارزیابی میشود.
10ماه پشت دروازه نیویورک
«بالاخره ایران در سازمان ملل متحد نمایندگی دائم دارد یا ندارد؟» این سوالی است که با گذشت 10 ماه از معرفی حمید ابوطالبی به عنوان نماینده دائم ایران در سازمان ملل همچنان در ذهن مردم و بسیاری از فعالان سیاسی و رسانهای مطرح است. به گزارش «وطنامروز»، اسفندماه سال گذشته بود که با پایان یافتن ماموریت محمد خزاعی بعد از 7 سال حضور در سازمان ملل، حسن روحانی تصمیم گرفت یکی از چهرههای نزدیک به خود را که پیش از این در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با او کار میکرد به عنوان جانشین خزاعی به سازمان ملل معرفی کند. روحانی اما هیچگاه فکر نمیکرد معرفی این گزینه آن هم در شرایطی که دولت همه توان خود را برای مذاکرات بسیج کرده و سعی در دوری از هرگونه تنش با شیطان بزرگ دارد، به یکی از مهمترین چالشهای دولت وی تبدیل شود. «نه» دستهجمعی آمریکاییها به حسن روحانی برای معرفی ابوطالبی حقیقتا واکنشی غیرقابل پیشبینی برای دولت بود. ابوطالبی پیش از این و در سال 1372 یک بار سابقه اخذ روادید از آمریکا با هدف عضویت در هیأت نمایندگی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را داشت و همین کافی بود تا حتی تصور اینکه آمریکا برای ابوطالبی ویزا صادر نکند آن هم در شرایطی که دولت یازدهم تمایل زیادی برای نزدیکی به غرب از خود نشان داده است، ایجاد نشود. سوابق دیپلماتیک حمید ابوطالبی نیز به اندازهای بود که وی را برای حضور در این سمت تایید کند. آمریکاییها اما به بهانه حضور ابوطالبی در زمان اشغال سفارت آمریکا در ایران صراحتا اعلام کردند برای ابوطالبی روادید صادر نمیکنند.
نخستین نشانهها از احتمال عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی از وبلاگ شخصی خبرنگار واشنگتنپست رویت شد. روایتی که حاکی از این بود که حمید ابوطالبی نه در اسفندماه سال گذشته و در زمان اتمام حکم مسؤولیت محمد خزاعی بلکه از چندماه قبل از آن به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد معرفی شده اما پاسخ مثبتی برای صدور روادید وی دریافت نشده است. موضوعی که تا اواسط فروردین سال 93 و قبل از اظهارنظر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا کسی اطلاع چندانی از آن نداشت و در بایکوت خبری بود. خبرنگار روزنامه واشنگتن پست روز ۲۰ اسفند در وبلاگ شخصی خود و پس از آن در صفحه سیاسی این روزنامه با طرح این پرسش که «ایرانیان از خود میپرسند چگونه این فضای باز و جدید گفتوگو قرار است به اشتراک گذاشته شود حال آنکه تهران قادر نیست مقام عالیرتبه خود را که میتواند نقش مهمی در باز شدن انجماد دیپلماتیک داشته باشد، به دفترش در سازمان ملل اعزام کند؟» تلویحا ماجرای عدم صدور ویزا برای سفیر جدید ایران در سازمان ملل را مورد اشاره قرار میدهد.
*خراسان
هشدار درباره نقش برخی مدیران در توقف پروژه های دولتی
بر اساس گزارش یک نهاد نظارتی به تعدادی از مسئولان اجرایی، اعلام شده است که طبق قراردادهای منعقده با پیمانکاران بخش خصوصی در حوزه هایی چون پروژه های ساختمانی و طرح های راه و باند، در صورتی که مطالبات پیمانکاران از حد معینی فراتر رود، آنها می توانند خاتمه قرارداد را درخواست کنند که به علت بی توجهی برخی مدیران اجرایی در زمینه نحوه تخصیص اعتبار به پروژه های دولتی، برخی از این پروژه ها به صورت ناتمام باقی مانده و شروع مجدد آن بعضا با چندین برابر برآورد اولیه امکان پذیر است.
دستور «انگیزشی» یک مسئول درباره درآمدزایی کارمندان
*ایران
ترور یک معلم و یک بسیجی در «سرباز»
یک مقام مسئول در شهرستان سرباز گفت: تروریستها یک معلم و یک بسیجی بلوچ اهل سنت را در صف نانوایی روستای نصیرآباد شهرستان سرباز به شهادت رساندند. به گزارش ایرنا، این مقام مسئول افزود: حدود ساعت 16:30 دقیقه عصر پنجشنبه دو فرد مسلح ناشناس سوار بر یک دستگاه موتورسیکلت در روستای نصیرآباد شهرستان سرباز، در اقدامی تروریستی دو نفر از ساکنان این روستا را به شهادت رساندند و متواری شدند. وی گفت: «عیسی شهرکی زاد» معلم بومی ساکن در روستای یادشده به همراه «ادهم صبوری» از اعضای بسیجی بلوچ اهل سنت، هنگامی که در صف نانوایی بودند، با تیراندازی دو فرد مسلح موتورسوار به شهادت رسیدند. عیسی شهرکی 13 سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش داشت. گفتنی است، از ابتدای امسال تاکنون دو معلم دیگر به نامهای «جواد نوروزی» و «رضا سرگزی» در جنوب سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدهاند.
صدور 3 هزار مدرک تقلبی تحصیلی در کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان از کشف مدارک تقلبی در مؤسسههای آموزشی در کرمان و بازداشت 12 نفر دراین باره خبر داد و گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته سه هزار مدرک تقلبی صادر شده است. به گزارش مهر، یدالله موحد گفت: متعاقب گزارشی که از معاونت اطلاعات سپاه ثارالله استان کرمان به دادستان کرمان اعلام شد، مشخص شد هفت مؤسسه آموزش مهارتی که در زمینههایی از قبیل گرافیک و رایانهای و تصویربرداری و بعضاً مراکز علمی و کاربردی که مجوز از اداره کل ارشاد استان کرمان داشتند، مرتکب تخلف شدهاند. وی اظهار داشت: متهمان صدور این قبیل گواهینامهها جمعی از کارکنان ادارات ذیربط و مدیران مؤسسات آموزشی بودهاند و این افراد با دریافت مبالغی بین ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان این مدارک را صادر کردهاند.
انتقاد از نمایش زنان با روبند در برنامه زنده تلویزیون
در ادامه انتقادها از عملکرد مدیریت قبلی سازمان صداو سیما مشاور رئیس این رسانه در امور زنان و خانواده با اشاره به پخش برنامهای از تلویزیون که در آن دو زن با روبند به عنوان میهمان حضور داشتند، گفت: نشان دادن چند زن با پوشش «روبند» در تلویزیون اشتباه بود.پروین سلیحی در گفتوگو با ایلنا گفت: آن برنامه با انتقادات بسیاری روبهرو شد، من هم مخالفت خودم را در آن زمان نشان دادم و شاید هم کسی که عامل این کار بود، توبیخ شد. سلیحی همچنین در ارتباط با رویکرد و دیدگاه رئیس جدید سازمان صدا و سیما افزود: ایشان تاکنون با انتخاب یکی از زنان شایسته سازمان به عنوان معاون صدا برای نخستین بار در کشور، نشان دادند که شایستهسالاری را مد نظر قرار دادهاند و دیدگاه جنسیتی در این زمینه ندارند.
مرتضوی و پیراهنهای 250 هزار تومانی
وکیل یکی از شاکیهای سعید مرتضوی در پرونده تأمین اجتماعی یکی از تخلفات کوچک مدیرعامل پیشین سازمان تأمین اجتماعی در این پرونده را توزیع پیراهنهایی با قیمت 250 هزار تومان بین حدود 500 نفر در شصتمین سالگرد تأسیس این سازمان میداند. به گزارش ایرنا، خلیل بهرامیان با بیان اینکه مرتضوی در این پرونده یک عمل خلاف فردی و یک عمل خلاف جمعی انجام داده است گفت: اتهام مرتضوی در بخشی از این پرونده، مباشرت در جرم و در بخش دیگر شرکت در جرم است که با همکاری سایر افراد صورت گرفته است. وی با بیان اینکه این پرونده حدود 150 متهم دارد گفت: شرکای مرتضوی در این پرونده باید احضار شوند و بازپرس باید بعد از رسیدگی به اتهامات آنها، قرار صادر کند.
*جمهوری اسلامی
* تروریستهای داعش خواندن نماز در سه مسجد عراق را ممنوع کردند. به گزارش العالم، یک منبع محلی گفت گروه تروریستی داعش در شهر بعقوبه مرکز استان دیالی عراق مردم را از نماز خواندن در 3 مسجد منع میکند. شبکه عراقی سومریه نیوز به نقل از این منبع گفت: داعش به ساکنین منطقه سنسل در 48 کیلومتری شمال شرق بعقوبه هشدار داده است که نباید به این 3 مسجد نزدیک شوند. منبع مذکور افزود: احتمالاً هدف داعش، بمبگذاری این سه مسجد برای کشتن نیروهای ارتش عراق است زیرا ارتش خود را برای اجرای عملیاتی بزرگ در مناطق حومه شهر بعقوبه آماده میکند مناطقی که مهمترین پایگاههای داعش محسوب میشوند.
* زنی که اعلام کرده است در دوران نوجوانی به عنوان برده جنسی مورد سوء استفاده قرار گرفته در دادگاه از شاهزاده اندرو به عنوان یکی از افرادی که وی را مورد سوء استفاده جنسی قرار داده نام برد. این زن که به دادگاهی در فلوریدا مراجعه کرده بود اعلام کرد یک بانکدار آمریکایی وی را در اختیار افراد پولدار و دوستان قدرتمندش قرار داده است.این زن در دادگاه اعلام کرد شاهزاده اندرو که دومین پسر ملکه الیزابت و همچنین دوک کنونی یورک به شمار میرود بارها وی را مجبور به داشتن رابطه جنسی با خود کرده است. این اتهامات در ارتباط با پرونده شکایت این زن از جفری اپستین، مولتی میلیونر آمریکایی مطرح شده است.
* عربستان سعودی در نظر دارد در هواپیماهای این کشور زنان و مردان را از یکدیگر جدا کند. به گزارش عصر ایران به نقل از روسیا الیوم، این تصمیم پس از شکایت برخی از مسافران مرد عربستانی انجام گرفته بود که همسرانشان به دلیل تصادفی بودن تعیین صندلیها باید در کنار مردان دیگر مینشستند.عبدالرحمن الفهد از مسئولان ارشد خطوط هوایی عربستان گفته که این تصمیم بزودی به اجرا درخواهد آمد.
* یک روزنامه رژیم صهیونیستی از حذف نام این رژیم از نقشه اطلس جغرافیایی در یک کتاب آمریکایی خبر داد.به گزارش تابناک، روزنامه یدیعوت آحارانوت فاش کرد یک شرکت چاپ کتاب آمریکایی از نقشه اطلس جغرافیایی نام اسرائیل را حذف کرد.این روزنامه نوشت: یکی از شرکتهای زیرمجموعه هارپر کالینز آمریکایی نقشههایی منتشر کرد که در آن منطقه بدون اسرائیل ترسیم شده است.این روزنامه تصریح کرد که در این اطلس جغرافیایی نام غزه بهصورت واضح نوشته شده و اثری از نام اسرائیل در آن دیده نمیشود. این اطلس بهتعداد بسیار زیادی به چاپ رسیده و منتشر شده است.
*اعتماد
احمدينژاد هم به تماشاي يك فيلم رفت
محمود احمدينژاد، رييسجمهور سابق ساعت ١٣:١٥ جمعه به عنوان مهمان ويژه براي تماشاي فيلم شيار ۱۴۳ وارد مجتمع سينمايي كوروش در بزرگراه ستاري شد. به گزارش آفتاب، يك منبع آگاه در اين مورد گفت: آقاي احمدينژاد به همراه همسرشان در سالن فيلم شيار ۱۴۳ حضور يافتهاند. وي اظهار داشت: در سالن سينماي مجتمع كوروش، استاد مهدي كلهر و دكتر مرتضي تمدن به همراه همسر و فرزندانشان احمدينژاد را همراهي كردند.
عوامل ناشناس نسخههاي روزنامه خراسان را جمع كردند
به گفته برخي منابع مطلع، عوامل شركتهاي سرمايهگذاري مورد اشاره دادستان مشهد با مراجعه به دكههاي مطبوعاتي خواستار خريد همه نسخههاي روزنامه خراسان شده و حتي در برخي موارد در پي امتناع دكهداران از فروش يكجاي نسخهها، با آنان وارد درگيري فيزيكي شدهاند. در پي همزماني اين اقدام با درج خبر مصاحبه دادستان مشهد با روزنامه خراسان در شماره روز دوشنبه، مبني بر اعلام پلمب شدن دفاتر خريد و فروش سهام سه شركت سرمايهگذاري خصوصي، برخي مدعي هستند كه عوامل وابسته به همان شركتها دست به اين اقدام زدهاند. به گزارش ايرنا، روزنامه خراسان در ستون «حرف مردم» شماره چهارشنبه (١٠ دي) به نقل از تماس يكي از خوانندگان خود كه خواستار توضيح پيرامون اين موضوع شده بود، جمعآوري يكجاي نسخههاي اين روزنامه در دوشنبه گذشته را تاييد كرد. تاكنون مسوولان اين روزنامه واكنشي روشن نسبت به اين رخداد نامعمول نشان ندادهاند. در پي همزماني اين اقدام با درج خبر مصاحبه دادستان مشهد با روزنامه خراسان در شماره روز دوشنبه مبني بر اعلام پلمپ شدن دفاتر خريد و فروش سهام سه شركت سرمايهگذاري خصوصي، برخي مدعي هستند كه عوامل وابسته به همان شركتها دست به اين اقدام زدهاند. گفته ميشود مسوولان روزنامه خراسان در پي آگاهي از اين موضوع، در تماس با مراجع مختلف خواستار برخورد با اين اقدام نامعمول شدهاند اما پيگيريهاي آنان نتيجهيي نداشته است.