کد خبر 76072
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۷

امیدواریم که سعه صدر میرکریمی نیز دربرابر نقدهای تلخی مانند نقد حاضر آنقدر بالا باشد که بتواند از دل آن نکات ظریف اما قابل تاملی را که اشاره کرده است برداشت کند.

گروه فرهنگی مشرق- "یک حبه قند" فیلمی از سید رضا میرکریمی این روزها بر روی پرده های سینمای ایران است. فیلمی که با وجود آنکه از نظر ویژگی های فنی چیزی از ساخته اصغر فرهادی کم نداشت در جشنواره فیلم فجر اخیر نادیده انگاشته شد تا همگام با جشنواره های آن طرف آب ها اکثر جوایز این جشنواره به ساخته تلخ اصغر فرهادی یعنی "جدایی نادر از سیمین" اختصاص پیدا کند.

اما محافل روشنفکری به شکل دیگری از این فیلم انتقام گرفتند. سکوت و نادیده انگاشتن، برای محافل نقد نویس سینمای ایران حربه ای است که سال ها مورد استفاده قرار گرفته و همچنان کاربرد دارد.

میرکریمی کارگردان بزرگی است و نشان داده است که با تمام فضای ضیقی که برای یک کارگردان معتقد و ملتزم به مذهب در سینمای ایران وجود دارد می توان به عنوان یک حرفه ای سینما آن هم در اتمسفر هنر متعهد تنفس کرد، قد کشید و زنده ماند. "زیر نور ماه" رضا میرکریمی از آن فیلم هایی است که همچنان در سینمای ایران بی بدیل مانده است و بعدها اگر چه نه به صورت رسمی، مبنای ساخت فیلم های موفقی چون "طلا و مس" شد.

به هر حال مهم ترین و اولین واکنشی که مشرق می تواند نسبت به این توطئه سکوت انجام دهد؛ شکستن سکوت فضای نقد است؛ ان شاء الله از این پس نقدهایی درباره یک "حبه قند" رضا میرکریمی از زاویه دید مثبت و منفی منتشر خواهد شد؛ امید است تا این انتقادات کمکی باشد هر چند کوچک در مسیر بالندگی این هنرمند جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی.

در ضمن امیدواریم که سعه صدر میرکریمی نیز دربرابر نقدهای تلخی مانند نقد حاضر آنقدر بالا باشد که بتواند از دل آن نکات ظریف اما قابل تاملی را که اشاره کرده است برداشت کند.

****

 

خانواده‌ای سنتی و ظاهراً مثل تمام ما! قرار است "پسندیده"، آخرین دختر خانواده را هم به خانه بخت بفرستند.و 4 خواهر دیگر به همراه شوهرها و بچه‌هایشان وارد خانه باغی بزرگ می‌شوند تا ماجراهای فیلم رخ دهد.

فیلم سیدرضا میرکریمی، از جهتی، کلاژی است موفق از چسباندن درست بازیگر‌ها، نقش‌ها و وزش‌های نوستالوژیک احساسا‌تی که میرکریمی احساس کرده است تمام خانواده‌های ایرانی دلشان برای آنها ضعف می‌رود.

یه حبه قند، داستان چندان دندانگیری با مؤلفه‌های خاص داستانی ندارد اما منهای بازیگران و تیپیک‌های به موقعی که با بازی بازیگرانی همچون رضا کیانیان، ریما رامین‌فر و نگار جواهریان دیده می‌شوند؛ هستند که فیلمی متفاوت را بر روی پرده نه چندان جذاب این روزهای سینمای ایران کشانده‌اند.



فیلم متفاوتی که البته همان داستان نه چندان خاصّش هم اینگونه به مخاطب القا می‌کند که شما لیاقت ارتباط با جهان مدرن و پیشرفته را ندارید و در همان بین خودتان بمانید بهتر است.

"یه حبّه قند" اما فراتر از تمام اینها، مفاهیم تلخ بسیاری دارد که گویا کسی قصد ندارد زبان به مذمت آنها بگشاید و تک و توک اعتراضات طرح شده هم در موج تعریف و تحسین‌های بجا و بیجا گم شده‌اند.

یه حبّه قند خلف صالح فیلم‌هایی نظیر مادر، هزاردستان و سریال‌های تلویزیونی مانند شمس‌العماره است.

روایت‌هایی غلط و ناقص از خانواده‌های ایرانی که خدا در تمامشان خدای مادربزرگ‌های قجری و آنهایی است که مخاطب هم صدای کلنگ گورشان را به راحتی می‌شنود.

خانواده‌هایی که خدا و اهلبیت(ع) در روزمرگی‌های آنها گم شده‌اند اما مشخص نیست چرا همیشه آینه شمعدان‌های خاتم‌کاری، پارچ‌های دوغ و موهای از زیر روسری بیرون زده و آرایش‌های ناصرالدین‌شاهی زنان، پای ثابت تمام این فیلم‌ها هستند.

خدای یه حبه قند منوط است به نمازهای شک دار زن‌دایی که ظاهراً آلزایمر دارد و نمازهای حاج ناصر، روحانی سرطان گرفته‌ای که یا برای رهایی از سرطانش دعا و نماز می‌خواند و یا باید برود سر قبر اموات و زیارت عاشورا بخواند.

آه... راستی فیلم سیدرضا میرکریمی اهلبیت(ع) هم دارد. کدام اهلبیت(ع)...؟!

یکی از اعضای پُر سن خانواده در اتفاقی درمی‌گذرد و ناگهان پیرمردی شروه خوان در حالی که پرچم یاحسین! دارد در تصویر ظاهر می‌شود و شروع می‌کند به خواندن نوایی تا مردم بفهمند اینجا یک نفر مرده است.

در این فیلم زیارت عاشورا و دعا هم می‌خوانند. دعایی که داماد آخوند با چشم‌هایی محکم به هم فشرده می‌خواند تا از سرطان رها شود و زیارت عاشورایی که همین آقای داماد بر سر قبر مرده تازه درگذشته می‌خواند و البته خبرش را یکی از بازیگران به سایرین می‌دهد.

آیا واقعاً اهلبیتی که ما خانواده‌های ایرانی می‌شناسیم همین است...؟!

حسین(ع) و فاطمه(س) ما همین است یا نه... ما ابواب حوائجی را می‌شناسیم و پدر و مادرمان از کودکی بهمان شناسانده‌اند که مظهر عشق و زیبایی‌اند.

آقای سیدرضای میرکریمی، اگر در محله شما اسم حسین(ع) ما را برای اعلام خبر مرگ و سر قبر می‌برند در کوچه ما اینطور نیست.

شعر کودکی بچه‌های ما یا حسین و یا حسین است. و همین بچه‌ها هستند که وقتی بزرگ می‌شوند به عشق همان حسینی(ع) که از کودکی شناخته‌اند، می‌توانند از تمام زخارف دنیا بگذرند و امنیت را برای من و شما در مقابل دشمن به ارمغان بیاورند.

فیلم یه حبه قند را در حالی با شعار "پیشکشی برای خانواده ایرانی" اکران کرده‌اند که از سر انصاف باید گفت تصویر نشان داده شده از تجمع خانواده واقعی ایرانی در این فیلم چیزی نیست که مبتنی بر واقعیت باشد.

خانواده ایرانی حیا دارد و زن و مردش اختلاط هم که می‌خواهند بکنند با حیا و با رعایت اصول است.

مگر همین خانواده‌های ایرانی نیستند که در گذشته کلون‌ درب خانه‌هایشان برای زن و مرد مجزا بوده و مجامع مردان و زنانشان حتی در کاخ شاهان نیز به صورت جداگانه برگزار می‌شده است...؟!

آقای سیدرضای میرکریمی، مادران ایرانی ما هیچوقت موهایشان از زیر روسری بیرون نبوده است. این زنان مو بیرون زده را که حتی یکیشان هم به رعایت حجاب اسلامی اشتهار ندارد با کدام استدلال به خانواده مسلمان ایرانی نسبت دادید؟ چه اینکه حتی خانواده‌های گبری مسلک و کلیمی ایران نیز به رعایت حجاب کامل حتی از گذشته قبل از اسلام مشهورند.

فیلم، ایما و اشارات مخفیانه‌ای هم دارد که البته باید به کارگردانش تأکید کرد که ما هم فهمیده‌ایم این اشارت‌های زشت را.


نگاه‌های غریب خواهرزاده به خاله جوان ساده رفتارش و اختلالات رفتاری خواهری که زندگی مذهبی دارد را آقای میرکریمی کار خوبی نبود که انعکاس دادید و به عنوان یک واقعیت دست روی آن گذاشتید. و از همه بدتر اینکه آن را پیشکش هم کردید به خانواده ایرانی.

بخدا آقای میرکریمی خانواده ایرانی ما تقریباً هیچیک از این صفاتی را که برایش برشمرده‌اید، ندارد.

خانواده‌های ایرانی ما رقص و اختلاط نامحرم و روابط غلط و خانه بدون خدا و اهلبیت(س) ندارد.

ما آقای میرکریمی اگر نمی‌دانید هنوز هم با همان خانواده‌های ایرانی خودمان است که جلوی هر شرّی ایستاده‌ایم و با هر سختی کنار آمده‌ایم تا اسم خدا و پیغمبر و امنیت در این کشور بلند باشد نه با آن خانواده‌های ایرانی شما.

آقای فیلمساز، فیلمی ساخته‌اید که بگذارید از هم‌اکنون بهتان بگویم که کلی مورد تشویق و تمجید دیگران! هم قرار می‌گیرد. اما خدا در مابین حواستان باشد که این تشویق کنندگان و تمجیدکنندگان کیانند؟

آقای سیدرضای میرکریمی، من فقط یک خبرنگارم. اما می‌خواهم قصه کوتاهی را برایتان تعریف کنم و قضاوت را بر عهده خودتان بگذارم.

من همرزم شهیدی داشتم که در مصاف با اشرار مسلح و برای اینکه ناامنی و اعتیاد به درون حتی همین خانواده‌های رفتارغلطی هم که شما در فیلمتان به تصویر کشیدید ورود نکند، تا لحظه آخر ایستاد.

ایستاد و اشرار آنقدر تیر به پیکر پاکش زده بودند که تمام اجزای بدنش از هم جدا شد.

مادر پیرش همیشه می‌گوید: خدا ازشان نگذرد. شمشیر نداشتند اما دست‌های بچه‌ام جدا شده بود...

آقا سیدرضا، شما را به خدا به ما بگویید که این شهید و امثال همت‌ها، شوشتری‌ها، حاج‌خداکرم‌ها و هزاران شهید جمهوری اسلامی ایران که امنیت را برای شما و تمام خانواده‌های ایرانی! فراهم کرده‌اند در خانه‌ای که شما نشان داده‌اید رشد کرده‌اند یا در خانه‌ای که با اسم زیبای حسین(ع) کام نوزادها را برمی‌دارند و سال‌های سال است که حیا و دین و تربیت‌های اخلاقی‌شان زبانزد تمام جهان است...؟!

آقا سیدرضای میرکریمی حتماً به پاسخ این سوال فکر کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 70
  • در انتظار بررسی: 10
  • غیر قابل انتشار: 6
  • ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    4 20
    نقد منصفانه و بجایی بود.
  • hoseini ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    29 4
    نقد فنی و قابل طرحی نبود به ظواهر پرداخته بود استدلال های آبکی داشت در کل مسموع نبود
  • ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    26 3
    بسیار بیربط بود
  • خبردوست ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    24 4
    واقعا مسخره بود مثل اینکه این موضوع به رویه مشرق تبدیل شده شنا کردن بر خلاف جهت رودخونه چون همه میگن این فیلم خوبه شما با خودکشی استفاده از لغت اهل بیت می خواید به اصطلاخ حودتون یه دریچه نو به نقد باز کنید این اتفاق خوبه اما شما رو به خدا قسم اینقدر از اسم شهدا استفاده نکنید و با دارایی های خودتون به صحنه بیاید
  • ایرانی ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    5 12
    نکته1: در بعضی خانواده های ایرانی رقص و بد حجابی وجود دارد. نکته2: نمایش چنین رفتارهایی در فیلم از جمله اختلاط و بدحجابی و ... به خصوص زمانی که از مثلا همه ی بازیگران بدحجاب هستند، کاملا غیر واقعی است و به نوعی، ترویج این رفتار است. نکته3: برای من سوال است که چرا یزد؟ مگر یزدی ها به تقیدات مذهبی مشهور نیستند؟ نکته4: به نظر من این فیلم برای یک مخاطب عادی حاوی مفاهیم چندانی نیست، و اگر هم این فیلم حاوی مفاهیم با ارزشی باشد، قدرت انتقال آن به مردم عادی را ندارد. * یک چیز رو هم که شما یادتون رفته توی نقدتون بگین، صحنه ی آرایش کردن زن ها برای عروسی است که به نظر من خیلی زیبنده ی نمایش در سینما نیست.
  • عمو ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    3 1
    در واقع اصلا نقد نبود. این چیزی که فیلم نشون می‌داد قطعا در بخش قابل اعتنایی از جامعه میگذره همون طور زندگی نویسنده در بخش بزرگ دیگه ای ازجامعه میگذره. مادر علی حاتمی از این نظر قابل مقایسه با این فیلم نیست چون تقریبا کلا ربطی به نحوه زندگی واقعی طبقه بخصوصی نداره. بیشتر نوستالژی دور و توهم زده کارگردانه. یه حبه قند شاهکار نیست. انتقاداتی هم بهش وارده اما لااقل نه با لحنو فضای کلی این نوشته. اگرچه بعضی از اون چیزی که به عنوان نقد گفته شده هم میتونه درست باشه اما فقط بخش کوچیکی ازش
  • احسان ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    0 15
    من فيلم را نديم اما به نظرم نقد جالبي اومد ممنون انشاالله كه آقاي ميركريمي كه كارگردان خوبي هم هستند رعايت كنند
  • تلنگر ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    1 10
    بازهم تشكر مضاعف به كارشناسان مذهبي فيلم ها بازم يه دست گل ديگه
  • rabya ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    17 2
    اسم نقد شمارا باید گذاشت (یک مشت اراجیف) کدام فیلم مورد پسند شماست؟ شما در کدام محله زندگی میکنید که شعر کودکانش یا حسین (ع) است؟ در هزار دستان اصلا روایتی از خانواده ایرانی هست که شما قیاس کرده اید؟ سریال شمس العماره که اصلا قابل مطرح کردن نیست که بخواهد راوی خانواده ایرانی باشد!!! راستی شما از کدام خانواده ایرانی دفاع میکنید به نظر شما چیزی از خانواده باقی مانده ؟ .....اشتباه نکنید ما در ده نود زندگی میکنیم کودکان امروز ما بت من و اسپیدر من را بهتر از شهدای عزیزمان میشناسند کودکان امروز ما با شبکه من وتو و فارسی وان رشد می کنند کودکان ما در همان کودکی به رشد جنسی میرسند کودکان امروز ما نماز و اهمیت آن را از مربیان پرورشی و دینی خود می آموزند تازه اگر مربی با وجدانی دا شته باشند کودکان امروز ما جلوی تلویزیونی بزرگ میشوند که پنج سال سریال کبری 11 و پرستاران و پزشک دهکده و....... و سریال های تماما منتبق با فرهنگ اباحیگری پخش میکند کودکان ما فرهنگ نماز و اهل بیت راباید از کدام سریل وفیلم بیاموزند ؟ آیا نمونه ای سراغ دارید ؟؟ کدام حجاب اسلامی را می گویید حجاب زنان و مردان این روزها ، حجاب کشف شده توسط خاتون جوانفکر ، و یا حجابی که حضرت علی (ع) میگوید، آیا کسی در جامعه جرعت مطرح کردن حجاب از دیدگاه حضرت علی (ع) را دارد؟؟ باز جای شکرش باقی است که در این فیلم هم نماز وهم زیارت عاشورا و هم به وهم قرائت قرآن به تسویر درامده ...خدا را شکر ، خدا را صد هزار مرتبه شکر . یقینا نگارنده ابن نقد یا نابیناست یا خانه نشین من هنوز این فیلم را ندیده ام اما اگر تمام این ایرادات شما به آن وارد باشد باز هم فیلم بسیار خوبی است
  • ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    0 9
    می دونی .... این نقد به کل سینمای ما و ادبیاتش وارده. نگاه به تک و توک فیلم های درخشان نکن. اما هنوز نمویشه این نقد رو گفت یا توی سایت زد. شاید باید هنوز با حسرت و ناراحتی سرت رو بندازی پایین و رد بشی.
  • هامون ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    2 12
    نقد منصفانه ای بود ممنون
  • عبدالرحمن ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    1 10
    اين تمام هستي سينماي ايران است. متأسفانه سينما 33 سال از مردم عقب تر است. براي سينماگران ما قله همان هاليوود است. به همين خاطر است كه به ع. حاتمي احترام ميگذارند
  • احسان ۱۵:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    3 1
    اينكه شما نقدي را بيان كنيد كه به جنبه هايي اشاره داشته باشد كه افراد كمتر به آن توجه دارند خوب است ولي اي كاش به تخريب ميركريمي به دلايل پيش و پا افتاده متوسل نميشديد!!!!
  • هادي ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    2 0
    نقد ها وارد بود از اونجايي كه سينماي ما پر شده از فيلم هاي روشنفكران كه نه به دين كار دارن نه به سنت ها بايد هم از اين فيلم اينگونه تقدير بشه تشكر از ميركريمي كه سينما را بيدار كرد و گفت در سينما جاي صحبت از اين موارد هم هست. نقد ها وارده منتها فيلم نقاط قوت زيادي هم داره:1پسرودختر بچه اي كه وسط بازي قايم باشك يك جا رو براي قايم شدن انتخاب كردند بصورت ظريفي توسط مادراز هم جدا شدند 2توصيه به دختر خانواده براي نماز خوندنش 3كنار رفتن كدورت ها بواسطه ي ازدواج 4تلاوت قران توسط مادر خانواده سر سفره ي عقد 5عدم مخالفت با پسند براي ازدواج توسط دايي و مادرش 6مشاركت و همكاري تمام اعضاي خانواده در امر ازدواج عضو كوچك خانواده و...
  • جمال ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    2 0
    سینما باید به عنوان یک صنعت باشه بتونه ارزش اقتصادی داشته باشه . فیلمش جالب بود
  • رفیق ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    0 5
    خیلی خوب و بجا بود ولی باید کارشناسی و دقت بیشتری و مستدل تر بیان شود . یا علی
  • ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    19 0
    مادران ایرانی ما هیچوقت موهایشان از زیر روسری بیرون نبوده است!!! پس ببخشید ، این همه زن بدون حجاب شرعی که اتفاقا خیلیهایشان مادر هم هستند از کره مریخ آمده اند؟ خانواده ایرانی رقص و اختلاط با نامحرم ندارند؟!
  • ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    1 3
    عالی بود. کاملا درست است. آقای میرکریمی با عینک روشنفکری به فرهنگ ایرانی نگاه کرده است. اما یک روشنفکر باوجدان! و صد البته روشنفکر باوجدان یک ترکیب متناقض نماست. مثل مثلث هشت ضلعی، مثل فیلم سینمایی یک حبه قند!
  • ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    2 1
    نقد کارشناسانه و فنی نبود خیلی ساده و ابتدایی و البته حق به جاتب بود!! اگرچه برخی از مواردی که اشاره شد قابل تأمل و بررسی هست، کمی
  • عطا ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    11 0
    غرض ورزی و حسادت به راحتی در نقد شما آشکار است. انگار اینقدر عقده دارید که برای هر جمله اولش اسم میرکریمی را می آورید که او را بکوبید. متاسفم براتون
  • سیدامیر ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    0 2
    این مسئله هم نقد نوشته شده را تایید می‌ کند که حالا تمام طرفداران جدایی نادر از سیمین شده اند طرفداران یه حبه قند و این یعنی اینکه یه حبه قند هم در راستای جدایی نادر از سیمین است اما با طریق دیگری
  • ۲۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    0 4
    این نقد حرف دلم بود که هنرمندانه نوشته شده بود...
  • يزدي ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    1 1
    سلام گذشته از اين بحث ها ما درمورد تخصص خودمون صحبت مي كنيم، متاسفانه لهجه ي بازيگران فيلم ضعيف بود البته بايد هم باشه ولي بهتر بود حداقل يكي از بازيگران اصلي فيلم ؛يزدي الاصل مي بود تا حداقل يه نفر درست صحبت كنه روح الله مفيدي هم كه چند جمله ي كوتاه بيشتر نگفت
  • مسلمان ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    میگن لنگه کفشی در بیابان نعمت است..
  • ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    1 1
    دوست نقاد اگرچه برخي مطالب شما درست بود اما شما هم دچار اشتباه مي شويد اگر اعتقاد داشته باشيد كه همه خانواده هاي ايراني در رعايت شعائر ديني يكسان عمل مي كند
  • رضا ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    1 0
    سخت است مته را روي خشخاش گذاشتن! ولي اين روزها همه هنرش را پيدا كرده اند
  • حالا ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    2 1
    سلام اولا كه لازم بود اسم نقاد رو بنويسيد نگاه متفاوتي بود اما از اين آقاي نقاد مي پرسم كه اين خانواده ايراني كه شما اينقدر ازش تعريف كرديد و شرحش داديد كجاست كه آثارش در جامعه ناهويداست يقينا بخشهايي از اين ويژگي هايي كه در توصيف خانواده ايراني اينجا شرح داده شده در تك تك خانواده هاي اصيل ايراني وجود داره اما آيا حتي يك اقليت قابل توجه از خانواده ايراني با برخورداري از نه همه بلكه اكثر اين ويژگي ها در ايران وجود داره اگر داره واقعا چرا فرهنگ عمومي ما اين رو نشون نميده حتي كساني كه به شرعيات مقيد هستند در ايران نمي تونن با قواعد و مقررات عمومي ارتباط صحيحي برقرار كنند واقعا اگر خانواده ايراني اينجوري هست كه ايشون گفتن چرا دروغ شب و روز خلق الله رو يكي كرده چرا كمتر كساني رو مي توان يافت كه حقوق خودشون رو بشناسن و به حقوق ديگران احترام بگذارن اصلا كاري با فيلم يه حبه قند ندارم كه نديدمش هم اما واقعا خانواده ايراني اگر اينه پس بايد كجا آثارش رو جستجو كرد اگر اينجوريه كه ايشون فرمودن و به رضا ميركريمي هم عتاب و خطاب كردن واقعا كجا بايد جست اين خانواده ناب ايراني رو ... واقعا
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    1 0
    بابا ول کنید این حرفارو همه میخوان یه جور پول در بیارن............
  • ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    7 0
    نقد کاملاً اشتباهی بود
  • نقد؟؟ ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    10 0
    توروخدا شما با این سایت متحجرتوتن...بیخیال نقد بشین...شما همون ماجرای شیث و نصرتی رو پوشش بدین که کلی هم بازدید کننده تون بره بالا...نقد رو بزارید سایت های تخصصی سینما انجام بدن...میخوای منتشر کن می خوای نکن
  • نه حالا ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    1 1
    تا زمانی که امثال شما وجود دارند و سطح جامعه و ان چیزی که در تلویزیون و سینما و ماهواره نشان می دهد باور میکنند و به عموم جامعه تعمیم میدهند، وضعیت ما همین است که شما می گویی و آقای میرکریمی به آن در فیلمش اشاره کرده
  • celestino ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 4
    نقد خوبی بود من از جناب نقاد تشکر می کنم اینکه دوستان توی نظرات گفتن، توی خانواده ایرانی هم بد حجابی و هم اختلاط خانم ها و آقایون هست، به نظر من اشتباهه. شما باید فیلم رو در زمان خودش نقد کنید. همونطور که جناب نقاد گفتن، توی اون زمان (زمانی که فیلم براش ساخته شده) اکثر خانواده های ایرانی حجاب هاشون کامل بود، کمتر خانواده ای بود (یا شاید اصلاً نبود خانواده ای) که حجابشون بد باشه. و وقتی که حجاب بخواد تو جامعه اینطوری بهش اهمیت داده بشه، طبیعتاً بحث اختلاط دیگه عمراً پیش کشیده نمیشه. و اما خطاب به دوستمون rabya: امروزه خانواده مفهوم خودش رو از دست داده، و فسادهای فکری و اخلاقی زیادی دامن گیر خانواده های اصیل ایرانی شده. ولی آیا باید با ساختن چنین فیلم هایی، به این فساد و بی بندوباری شدت داد؟ چطور اون موقع که جمعیت غالب مذهبی بودن، دشمن نگفت: "بی خیال بابا! مذهبی ان، کاریشون نمیشه کرد!!!" و شروع کرد به ساختن فیلم های هالیودی و فرستادن و ترویج ماهواره در ایران و ... خیلی تبلیغ هایی که خودتون بهتر می دونید. چرا الآن ما باید بگیم: "خب وضع همینه دیگه، نمیشه کاریش کرد، از دست ما که برنمیاد". این وضع رو چه کسی ساخته؟ آیا کسی جز خود مردم؟ آیا اگر مردم اجازه می دادن، سینما می تونست از ارزش های دفاع مقدس ما اینطور فاصله بگیره؟ آیا باید سینما و تلویزیون ما هم همگام با هالیود بشه؟ باید زیبایی زنانمون رو (که مثل مروارید در صدف بود) از زیر پوشش بکشه بیرون؟ چرا نباید فیلمی ساخته بشه که ارزش های اسلامی رو ترویج کنه؟ به نظر من تمام درد این نقاد اینه که چرا سینمای ما داره به تدریج، به طوری که کسی شوکه نشه، به سمت ترویج فرهنگ غرب می ره و از اسلام و فرهنگ غنی اسلامی فاصله می گیره! واین هیچ وقت تحقق پیدا نمی کنه، مگر اینکه مردم بخوان. به امید ظهور حضرت حجت که صد البته نزدیک است
  • ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    1 0
    نگاه صفر و صدی نداشته باشید در بارع اینکه مذهب برای مرگ است و پیر پاتال ها و فقرا سالهاست که در رسانه با آن مواجه هستیم
  • محمدحسین ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 1
    سلام ای بابا باز که عکس این بازیگران معلوم الحال را گذاشتید توی سایتتون . مشرق جان لطفا تکلیف مارو با این موهای بیرون از روسری خانم ها مشخص کنید اگه این مقدار موی بیرون از روسری ایراد نداره بگید بدونیم و اگه ایراد داره چرا همچین عکس هایی رو نشون میدید
  • روشن ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    1 0
    واقعیت چیه؟؟؟واقعیت همینیه که هر روز تو خیابون، سرکار، دانشگاه.... میبینیم. درست یا غلطش رو بحث نمیکنم.ما هم چادری داریم که یا حسین میگه هم دختری با سر و تیپ خفن!!!!!!عکسای شب قدر امسال گویا بود به اندازه کافی.
  • حامد ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    1 0
    اينقدر نقد هاي بي اساس كنيد تا همين چند تا كارگردان درست و حسابي هم كه داريم رو از دست بديم فقط خودمون و چهار تا دور بريمون رو نبينيم، يه ذره ديدمون رو بازتر كنيم، فكر نكنيم همه مردم مثل ما لباس ميپوشن، مثل ما فكر ميكنن نميتونيم كه همه رو مذهبي كنيم، بگيم يه تار موتون هم نبايد بيرون باشه نگاه كنيد به اينكه بين اين همه كارگردان درپيت ساز و معاندي كه داريم، يكي پيدا شده كه واقعا دغدغه هاي درستي داره و اين دغدغه هاشو درست هم مطرح ميكنه تو رو خدا اين قدر بسته فكر نكنيد، تو رو خدا
  • النا ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    2 0
    برو بابا با این نقد مسخره ات.
  • النا ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    1 1
    علی حاتمی بیشتر از هر کسی در سینمای ایران به گردن فرهنگ ایران حق داره.توهین نکنید لطفا.
  • فرهاد ایرانی ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    2 1
    این نقد نیست شعاره . نویسنده این نقد فقط دنبال ژست گرفتنه هیچ نکنه فنی در این نقد دیده نمیشه . فکر کنم نویسنده نقد تو خواب این چیزا رو نوشته و انگار از دنیای دورو برش خبر نداره . دو دستگی خیلی بدی تو کشور بوجود اومده یک عده متحجر وجود دارند که فقط شعار میدن و دنبال ایجاد فضای اختناق و خفقان در کشور هستند و میخواهند کشور را اینطور اداره کنند قافل از اینکه مردم امروز با مردم 30 سال پیش خیلی فرق دارند و انفجار اطلاعات کاری کرده که آدمای بیسواد هم خبر از همه چیز دارند . نویسنده این نقد هم خواسته یا ناخواسته داره به این سمت میره - یه عده دیگه هم هستند که فریفته دنیا شده و اصالت خود را فراموش کرده و دوست دارند یک شبه همه چیز از این رو به اون رو بشه - که اینم خوب نیست البته عده سومی هم وجود دارند که واقع بین هستند و از این رشد فناوری های امروزی دنبال سیر تکامل معنوی انسان و رسیدن به کمال هستند که متاسفانه اجازه ابراز وجود به آنها داده نمیشه . پیامبر اکرم ( ص ) میفرمایند :‌ بهترین چیز میانه روی در همه امور است . بیائید با میانه روی از افراط و تفریط و تفسیر به رای خود اجتناب کنیم
  • محمد حسین ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    0 0
    تو میگی نکته فنی نداره! اولآ که داره ثانینآ نکات فنی متن خودت رو فراموش کردی؟ (قافل نه غافل دو دستگی میگی؛سه دسته می نویسی!)
  • مهدی ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    0 2
    خیلی خوشحالم که چند ساعت از این نقد نگذشته اینهمه کامنت روش گذاشتن. ملت با فرهنگی داریم که به این چیزا اهمیت میدن. نقدش حرفهای حق زیادی توش زده شده بود اما حرفه ای نبود. از جنس نقدهایی بود که در نشریات دانشجویی نوشته می شود نه از اونهایی که توی رسانه های حرفه ای می نویسن. حرفهایی که زده بودین رو کاملا و صد در صد قبول دارم. اما لازمه یه کم سعه صدر داشته باشین و متنهای نقادانه ی وزین بنویسین. خدا بهتون توفیق بده
  • ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    1 0
    حداقلش اینه که اسم نقاد باید نوشته بشه
  • هــ ـ ـادی ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    0 1
    آقای میرکریمی می گویند من دوگانه گویی را دوست دارم و دلم نمی خواهد قضاوت بکنم.دوست دارم بیننده خودش انتخاب کند.قبول، ولی به شرطی که واقعیت را درست بنمایانی آن وقت بیننده خودش قضاوت کند.ولی دقیقا همونطور که در نقد گفته شد به استثنای چند مورد که می شود طور دیگر هم برداشت کرد حق با مشرق است.ومتاسفانه این مسائل تاحدودی نکات مثبت و خوب فیلم را تحت الشعاع قرار می دهد.
  • تقی ۰۰:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    0 1
    خیلی عذر میخوام که نقدتون رو از نصفه دیگه نخوندم. ساده ترین خاصیتی که یک فیلم باید داشته باشه اینه که تبلیغ نکنه.مهمترین خاصیت یک منتقد هم اینه که بیطرفانه نقد کنه. شما اصلا نقد نکردی و داری عقایدت رو به خواننده تحمیل میکنی. منتقد عزیز! فیلم رو از لحاظ تکنیک ساخت،شخصیتها،پیوستگی داستان و... نقد میکنن،این حرفایی که میزنی قشنگه ولی جاش اینجا نیست به خدا
  • ص ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    0 1
    سلام من دقيقا تصاويري از مادرم دارم كه رو گرفته ولي موهاي بالاي سرش رو از فرق باز كرده و گذاشته بيرون . يعني اصلا بحث حجاب و اينها نبوده . يك جور عادت رايج مردمي . خيلي هاي ديگه همينطور بوده . حالا مثلا مادربزرگ اين فيلم موهاش بيرونه جلب توجه مي كنه ؟ البته بقيه افراد هم موهاشون بيرون هست ولي خب در خيلي از خانواده ها اين رايج بوده . هدف اين فيلم نشون دادن يك خانواده آرماني كه نيست فقط جو خيلي از خانواده هاي سنتي رو به تصوير كشيده . حالا چرا عاشورا خوندن روحاني رو ربطش دادي به فقط ترس از مرگ ؟ اصلا مگه ترس از مرگ بده ؟ توي خيلي جاها ديدم كه در مصيبت هاي خانوادشون روضه امام حسين خونده ميشه . اصلا نمادي هست براي خيلي چيزها و ... يه كمي متعصبانه بود نقد . هرچند با بعضي قسمتهاي نقد موافق بودم .
  • hosein ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    1 0
    واقعا براتون متاسفم با این نقد ضعیفتون. شما بهتر خودتون رو قاطی انسان های مذهبی نکنید به نظر من شما نگاهی بسیار متعصبانه دارید اگر تنها کمی از موضع و دیدگاه عامی مردم به این فیلم نگاه کنید به ارزش این فیلم پی می برید. اینقدر هم در همه جا به دور خودتون حصار نکشید و خودتون رو جدای جامعه نبینید.
  • فرهاد ایرانی ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    0 0
    آقا محمد حسین سلام یادم رفت بنویسم که عده چهارمی هم وجود داره که مثل شما فقط تا نوک دماغشون رو میبینن و به جای فکر کردن روی یه موضوعی دنبال غلط املائی میگردند . خدا اجرت بده اخوی کار خیلی مهمی میکنی !!
  • موافق ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۴
    0 1
    نقد بسیار بسیار خوبی بود و چیزی نمبتونم بگم جز اینکه متاسفم واقعا برای سینمای ایران....
  • ايمان ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۷
    1 0
    اقاي نقد نويس حتما فيلم مادر و جدايي نادر از سيمين و باز بيني بفرماييد.چشمتونو به واقعيتهاي جامعه ايراني باز كنيد.سعي كنيد براي بيش از اين عقبتر نموندن جامعه ي ايراني نگاهي تازه تر به دين و اعتقادات واقعي مردم داشته باشيد.از نقدتون فهميدم فيلم بسيار عالي شده و بر مبناي واقعيت امروز جامعه است.
  • ن.نصرتي ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۷
    0 0
    يه حبه قند فيلمي خوش آب و رنگ و خاطره باز و خودنما(بازتاب خودنمايي كارگردانانه آقاي فيلمساز)است با لحظه هايي خنده دار و لحظه هايي عاطفي و گاه احساساتي كه متاسفانه مخاطبان سن بالاي خود را -مخصوصا در ميان رفقاي فيلمساز يا منتقد آسيد رضاـ احساساتي كرده است. البته فيلمي شريف است كه از دلقك هاي فيلمهاي باصطلاح كمدي يا حاجي هاي فيلم هاي باصطلاح دفاع مقدسي اين سالها پاك و مبراست. اما اين دليل نمي شود كه چه له و چه عليه فيلم«يه جو انصاف»نداشته باشيم. از يك طرف معلوم نيست چرا سرمايه گذاران فيلم و رفقاي فيلمساز لشكر كشي تبليغاتي كرده اند؟ تبليغاتي كه به قمپز در كردن آلوده ست: فلاني پوسترش را كشيده، فلاني و فلاني تيزرش را مي خواهند بسارند!فلاني نامه فدايت شوم نوشته و حسادت و حقارت نامكشوفش را علني كرده، فلاني و فلاني و فلاني هم كه بازيگران و عوامل فيلمند در اين و آن برنامه تلويزيوني در وصف فيلم همچون يك اتفاق بزرگ فرهنكي و تاريخي و هنري بي اختيار مي شوند.آقايان اگر ريگي به كفش اين فيلم -به عنوان اثري كه قادر است از خود دفاع كند و دل مردم و مخاطبانش را ببرد- نيست چرا اينقدر شلوغ و شانتاژ و در كنارش مظلوم نمايي مي كنيد؟ بگذاريد مثل اكران بقيه فيلمها روال تبليغي و نقد و نظر مرسوم و طبيعي طي شود. از سوي ديگر نيز عده اي در رد فيلم از آن سو دچار كينه رفيق بازانه و باندي شده اند و سنگ مذهب و اهل بيت و ارزشهايي را به سينه مي زنند كه به خيالشان اين فيلم آنها را ناديده يا به مضحكه گرفته است! نه آقايان! نه برادران! نه هموطنان! يه حبه قند فيلمي متوسط و چشم نواز و براي اهل خاطره بازي با گذشته واقعي يا تخيلي شان باحال است و براي عده اي ديگر ملال آور و لوس و بي مضمون و پر مدعا با ظاهري متواضع و مظلوم نمايانه! اما به قول نيما يوشيج آن كه غربال به دست دارد از عقب كاروان مي آيد و و گرد و غبار رفيق بازي ها يا كينه توزي ها كه بخوابد يه حبه قند هم در رودخانه زمان آب مي شود!
  • ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۴
    0 0
    از نقد فهمیدی فیلم خوب بوده؟
  • هادی ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۴
    1 2
    خیلی حیف است که کارگردانی خوبی مثل میر کریمی برود بشود سخنگوی قشر روشنفکری ناقص دینی
  • mahdiye bahramiye khoshkar ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۱
    0 1
    فیلم زیبایی بود زیرا گرمی و صمیمیتی که خواستگاه یک خوانواده ی ایرانی است را به تصویر کشیده بود , و اما در رابطه با انتقادات وارده اینکه ما بخواهیم یک فیلم را از منظر شخصی و بینش غیر کامل خودمان بسنجیم اشتباه است چرا که یک فیلم دارای افت و خیز ها و جوانب مختلفی است که درک آن ملزم به دید درست انتقادی میباشد یعنی فرد منتقد خود باید اهل فن و دقیق باشد نه اینکه هر چه به ذهنش رسید به عنوان نقد ارایه ذهد . خصوصیت مفهومی بارز فیلم در این بود که افراد با وجود اختلاف های فکری و عملی و همینطور تفاوت های زیاد در متن زندگی در خوشی و یا غم پشت یک دیگر بوده و خود را جزوی از یک مجموعه میدانستند که عمل هر یک مکمل کار دیگری است . زیبایی رابطه ی میانی که اهل یک فامیل با توجه به چهارچوب ها شرعی را نیز که باید داشته باشند نیز به زیبایی نشان داده است . و نکته ی آخر اینکه تشکر میکنم شخصا به عنوان یک مخاطب ساده و معمولی از جناب آقای سید رضا میر کریمی به خاطر این فیلم چرا که امروز سینمای ایران نیازمند فیلم هاییست که زندگی و فرهنگ زیبای اسلامی و سنتی مردم ایران را دوباره از این طریق در سینمای ایران بازیابی کنند تا باشد که نسل بعدیسینمای ما بیشتر از این به ابتذال سینمای غرب دچار نشود . سخن زیاد بود در این رابطه اما وقت ذیق و مکان محدود بود . با تشکر دوباره . . .
  • darya ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۳۰
    1 0
    توی خیلی از روستاهاکه برین زنهاشون همینجوری موهاشون بیرونه. دلیل بر بی حجابی هم نیست، حتی توی اسلام هم داریم جوری لباس نپوشین که جلب توجه کنه. این یه عرفه نه جلب توجه
  • هستي ۰۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    1 0
    طرف همچين فيلمو بد نقد كرده و زده داغونش كرده كه اصلا انگار توي اين مملكت زندگي نمي كنه.لطفا يه سر به سينماهاي ديگه بزن و فيلم هاي فاسد و خراب رو ببين و به اين فيلم نگو بد كه فقط به خاطر اين كه طرف موهاش بيرون بوده تو كه اين قدر به ظواهر اهميت ميدي مي ديدي كه چادر هم سرشون بوده و خفه شو بشين سرجات.ولي توي خيلي فيلمها با بلوز شلوارن زنها.اينه مملكت اسلامي!!!!!! اتفاقا فيلم خيلي خيلي خوب و تاثير گذاري بود.اخه تو چمي دوني فيلم يعني چي عقده اي متعصب.اگه مثلا موهاشون تو بود و دعا مي خوندن مي شد فيلم عالي.نقدت خركي بود و خيلي خيلي مسخره
  • Rostam ۰۳:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۰
    1 0
    آقای وبلاگ نویس کار از روانشناس و روانشناسی‌ گذشته. شما مستقیم برو آسایشگاه.
  • کوروش ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
    1 0
    شما هنوز نمیدانید گبر یک کلمه توهین امیز برای زرتشتیان است ؟
  • امید ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۸
    1 0
    زیاد سخت نگیر آقای نقد نویس...اتفاقا به نظر من فیلم بسیار زیبایی بود و حتی چند جای فیلم بی اختیار بغض کردم و اشک ریختم. بدبختانه نمی دونم چرا ما فقط اسلام رو تو چادر و ریش خلاصه کردیم.آقای نقد نویس بهت پیشنهاد می کنم یه ذره عینک بدبینی رو از رو چشمت وردار و زندگی رو همونطوری که هست ببین..یه ذره عینکتو پاک کن
  • بي نام ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
    1 0
    واقعاً نقد بسيار متحجرانه اي بود . واقعاً خوانواده ايراني فقط اونايي هستن كه شهيد دادن بقيه آدم نيستن ؟ فقط بايد بشيني گريه كني و شادي براي خانواده ايراني حرامه ؟ شما ها نماينده خانواده ايراني نيستيد شما آقا يا خانم خبرنگار نماينده خانواده غرب هستيد از افكار شما متنفرم
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۵
    2 0
    جناب آقای به قول خودتون خبرنگار ، مثل این که شما تو این جامعه زندگی نمی کنی یا این که جز اصحاب کهفی؟
  • یه بنده خدا ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    2 0
    شما خییییییلی نقد مسخره و بی ربطی داشتید..........شما بهتره اول برید نقد فیلم یادبگیرید بعدش بیاید نقد کنید....نقد این نیست که ضعف فیلم رو بگید....نقد اینه که همه چی فیلم رو بگید!!شما فکر کنم تو زمان انقلاب سیر میکنی......شما صمیمیت این فیلم رو اصصصلا درک نکردید.......خدایی شما تو خانواده تون بزن و برقص ندارید!!!!!!!!!!خیلی مطلق گرا هستید و از نقدتون حالم بهم میخوره!!متاسفم
  • یه بنده خدا ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۹
    0 0
    دم شما گرم........جواب قشنگی دادید!
  • محمد ۰۰:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۰
    2 0
    سلام به همه. محمد هستم. اهل میبد. همانجایی که این فیلم در آنجا ساخته شده، البته الان که dvd آن رادیده ام تازه فهمیدم که این فیلم در آنجا تهیه شده چون من هم به حسب شغلم در همان جا و سنگری مشغولم که دوست شهید آقاد نقاد مشغول بوده و به فیض شهادت نايل شده. بگذریم، ما سرباز خاک پاک وطنیم. آقای نقاد شما با این نوشته هاتون ثابت کردین که کل مدت فیلم به جای اینکه ببینید فیلم چی میگه فیلم نگاه می کردین، منو ببخشید ولی صحبتاتون اینو به من فهموند. شما با این نوع حرف زدنت به مردم دارالعباده هم توهین کردی ....
  • سعید ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    3 0
    من پدرم مشهدی و مادرم و مادربزرگ پدری ومادریم یزدی هستند.و بچه همون محله های اونجایی که فیلم برداری شده.و به نظرم نقد های شما بی ربط و بوی افراط می دهد
  • سارا ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۳
    3 0
    شما واقعا به اين چرت و پرت هايي كه نوشتين ميگين نقد ؟؟ شايدم شما درست ميگين ما معناي نقد رو درست نفهميديم !!
  • رويا ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۱
    5 0
    حالم بهم خورد از اين نقد
  • محمد ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۸
    2 0
    چه نقد مغرضانه ای!!! به نظر من آهنگسازی و کارگردانی فوق العاده بود.اکثر بازیگرا خیلی عالی بود ولی فیلمنامه خیلی می تونست بهتر باشه... در کل این فیلم هم سطح فیلمی مثل درباره الی می تونه باشه. نمره یه حبه قند تو imdb فکر کنم 7.5 که خیلی زیاده واسه یه فیلمه ایرانی
  • حدیث ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    2 0
    به نظر من آقای نقاد در جامعه آرمانی خودش زندگی میکنه و با جامعه کنونی در ارتباط نیست وگرنه در خیلی از جانواده های مذهبی این چیزا پیدا میشه اون وصفی که شما از خانوداه ایرانی گفتین خیلی کم شده درسته هست وجود داره اما اغلب این گونه نیستن انصاف نیست اثر زیبایی به خاطر عیب های اندک اینگونه مورد هجمه قرار بگیره وقتی تو دنیا به فیلمهایی از ایران اسکار میدن که چیزی جز سیاهی از کشور و مردممون نشون نمیده این فیلم واقعا پاسخ خوبی برای اون دروغ هاست خواهشا اینقدر جو زده و آرمانی نباشید ونگاه صفر وصدی نداشته باشید
  • مینا ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
    3 0
    به نظرم نقاد به یاوه گویی و طرح مسائلی پرداخته که وجود ندارند یا در خوشبینانه ترین حالت برداشتی بدبینانه از فیلمی ارزشمند بود
  • IR ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
    2 0
    نقد خیلی سطحی و متعصبانه ای بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس