دونالد ترامپ - نمایه

هنوز برای پیش‌بینی برنده انتخابات ریاست‌جمهوری امسال آمریکا زود است، اما شواهد نشان می‌دهند ترامپ پس از مدیریت ضعیف بحران کرونا ممکن است مجبور شود کم‌کم شکست را بپذیرد.

سرویس جهان مشرق - بسیاری از کارشناسان معتقدند بحران کرونا می‌تواند ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و شانس موفقیت او در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال برای دور دوم را با هم نابود کند [جزئیات بیش‌تر]. حتی حامیان ترامپ هم که می‌گویند او اوضاع اقتصاد آمریکا را بهتر کرده، اکنون اذعان دارند که اشتباهات فاحش رئیس‌جمهور آمریکا در مواجهه با پاندمی کووید-۱۹ اقتصاد این کشور را وارد یک سقوط آزاد کرده‌اند. نشریه آمریکایی «آتلانتیک» اخیراً طی گزارشی به قلم «دیوید گراهام» کارشناس شناخته‌شده سیاسی آمریکایی، تحت عنوان «ترامپ کم‌کم باورش می‌شود که دارد می‌بازد [۱] » به همین موضوع پرداخته است. در ادامه، ترجمه این گزارش آمده است.

موفقیت ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال پس از افتضاح او در مدیریت بحران کرونا در هاله‌ای از ابهام است، هرچند رقیب اصلی ترامپ هم رقیب جدی‌ای نیست (+)

لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.


در همین‌باره بخوانید:

›› فضای کنونی آمریکا یادآور فضای پس از ۱۱ سپتامبر است

شکست ترامپ حتی در ایالت‌های جمهوری‌خواه

هنوز برای فهمیدن این‌که چه کسی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ پیروز می‌شود، خیلی زود است، اما در حال حاضر پرزیدنت دونالد ترامپ بازنده این رقابت است. نظرسنجی‌های متعددی این واقعیت را تأیید می‌کنند. طبق متوسط نظرسنجی‌ها [پایگاه خبری و نظرسنجی] RealClearPolitics جو بایدن، نامزد احتمالی دموکرات‌ها، ۶/۳ درصد از ترامپ جلوتر است [۲] . نظرسنجی‌ها به طور کلی در تک‌تک ایالت‌های احتمالاً تعیین‌کننده، به استثنای کارولینای شمالی، نشان می‌دهند که بایدن از ترامپ پیش است؛ حتی در همان کارولینای شمالی هم جدیدترین نظرسنجی‌ها حکایت از برتری ۵ درصدی بایدن دارند. نظرسنجی اخیر در تگزاس [که یک ایالت به شدت جمهوری‌خواه است] نشان می‌دهد آرای بایدن حتی در «ایالت تک‌ستاره» [اشاره به استقلال سابق تگزاس به عنوان یک جمهوری و همچنین مبارزه این ایالت برای استقلال از مکزیک] هم یک درصد از ترامپ بیش‌تر است.

واکنش اولیه ترامپ به شیوع کرونا: اذعان به آمار بالای مرگ‌ومیر در آمریکا در اثر آنفلوانزا،  برای کوچک‌نمایی بحران کنونی (جزئیات بیش‌تر[دانلود]

برای پی بردن به شکست ترامپ حتی لازم نیست نظرسنجی‌های عمومی را باور کنید. کافی است سخنان خود رئیس‌جمهور و تیم تبلیغات انتخاباتی او را باور کنید. ترامپ چند روز پیش به رویترز گفت: «من نظرسنجی‌ها را باور نمی‌کنم [۳] .» طرح این ادعا که نظرسنجی‌ها اشتباه می‌کنند، آخرین راه چاره نامزدهایی است که اوضاعشان خوب نیست. ترامپ در ادامه گفت: «من معتقدم مردم این کشور باهوش هستند. و فکر نمی‌کنم مردی را به ریاست‌جمهوری انتخاب کنند که بی‌کفایت است.» (البته کمی برای این مسئله دیر شده است [چون آمریکایی‌ها پیشاپیش مردی بی‌کفایت به اسم دونالد ترامپ را انتخاب کرده‌اند].)

در همین‌باره بخوانید:

›› نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا چگونه تبلیغات می‌کنند

با این حال، ترامپ در محافل خصوصی تا همین اندازه مثبت‌اندیش نیست. همین چند روز پیش، سه گزارش منتشر شدند که از آشفتگی در کمپین انتخاباتی پرزیدنت ترامپ خبر می‌دادند. انتشار این گزارش‌ها بازگشتی به سنت «خبرهای روز جمعه‌ای» [انتشار اخبار منفی در روز جمعه به خاطر توجه کم‌تر مردم به اخبار در این روز] در اوایل دولت ترامپ یا موارد نشت اطلاعات در تبلیغات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ ترامپ. سی‌ان‌ان گزارش داد که ترامپ به خاطر سقوطش در نظرسنجی‌ها سرِ «براد پارسکیل» مدیر کمپینش، فریاد زده و حتی او را تهدید به شکایت کرده است [۴] . (البته سی‌ان‌ان یادآور شده است که مشخص نیست تهدید ترامپ چه‌قدر جدی بوده است، چون ترامپ به همان اندازه که مردم گوشی‌های همراهشان را چک می‌کنند، افراد را تهدید حقوقی توخالی می‌کند.)

نیویورک‌تایمز گزارش سی‌ان‌ان را تأیید کرده [۵] و واشینگتن‌پست جزئیات بیش‌تری را هم در این‌باره منتشر کرده [۶] و نوشته است که کمپین انتخاباتی ترامپ، کاخ سفید و مقامات کمیته ملی جمهوری‌خواهان عملاً در این موضوع مداخله و تلاش کرده‌اند تا خطرات سیاسی‌ای را که رئیس‌جمهور را تهدید می‌کنند به او بفهمانند و او را وادار کنند تا جلسات فاجعه‌بار روزانه‌اش را متوقف کند [۷] . [جلسات ترامپ با رسانه‌ها یا حتی بیانیه‌های هر شب او از کاخ سفید به شدت مورد انتقاد هستند و حتی حامیان ترامپ معتقدند این جلسات بیش از آن‌که به سود ترامپ باشند، به ضرر او تمام می‌شوند.]

ترامپ پس از توصیه عجیبش درباره «تزریق مواد ضدعفونی‌کننده به انسان برای مقابله با کرونا» به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و نشست خبری روز جمعه، ۵ اردیبهشت ۹۹، خود را (که تصویر بالا متعلق به آن است) بدون پرسش و پاسخ ترک کرد (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› نشریه آتلانتیک: کرونا دست ترامپ را رو کرد

ترامپ هنوز در انتخابات سال ۲۰۱۶ رقابت می‌کند!

البته هیچ‌یک از این موارد به معنای آن نیست که ترامپ حتماً در انتخابات ماه نوامبر شکست خواهد خورد. چهار سال پیش در چنین روزهایی، کمپین انتخاباتی ترامپ بحران‌زده بود، داشت با مدیر تازه‌کاری دست‌وپنجه نرم می‌کرد که احتمالاً حدش از آن کمپین فراتر بود، و نظرسنجی‌ها نشان می‌داد از هیلاری کلینتون عقب‌تر است؛ با این حال، ترامپ با پیروزی در انتخابات، دنیا را شوکه کرد.

چه‌بسا همان پیروزی شوکه‌کننده بتواند به درک دلیل خشم کنونی ترامپ کمک کند. رئیس‌جمهور آمریکا هنوز دارد در همان جنگ قبلی مبارزه می‌کند و می‌کوشد کمپین انتخاباتی سال ۲۰۱۶ خود را در یک فضای جدید دوباره بازسازی کند. واضح است که رقابت سال ۲۰۱۶ هرگز برای ترامپ واقعاً تمام نشده است. وی تا همین الآن هم درباره آن توئیت می‌کند [۸] . [از نظر رئیس‌جمهور آمریکا] هیچ تبلیغ انتخاباتی‌ای بدون یک «سخنرانی» طولانی درباره رقابت انتخاباتی سال ۲۰۱۶ کامل نمی‌شود، به ویژه که ترامپ هم هرگز، حتی در همان اولین ماه‌های ریاست‌جمهوری‌اش، دست از تبلیغات انتخاباتی برنداشته است. همین ماه ژانویه گذشته بود که یک نقشه (گمراه‌کننده) از نتایج انتخابات سال ۲۰۱۶ روی «میز رزلوت [۹] » [میز کار اصلی رئیس‌جمهور آمریکا] در دفتر بیضی مشاهده شد [۱۰] . به علاوه، ترامپ همچنان ادعا می‌کند که انتخابات سال ۲۰۱۶ را با فاصله از هیلاری کلینتون برده است، در حالی که کلینتون آرای مردمی بیش‌تری داشت؛ اما رئیس‌جمهور آمریکا این واقعیت را هم با توضیحات بیهوده‌ای مانند ادعای تقلب انکار می‌کند. [گزارش مشرق درباره تفاوت «آرای مردمی» با «آرای تعیین‌کننده» در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را از این‌جا بخوانید.]

در همین‌باره بخوانید:

›› مردم آمریکا چگونه رئیس‌جمهور خود را انتخاب نمی‌کنند

البته می‌توان به استدلال رئیس‌جمهور هم فکر کرد. سال ۲۰۱۶، او تمام کارهایی را که (جمهوری‌خواهان «باهوش»، رسانه‌ها، و بسیاری از دستیاران خودش) به او گفته بودند انجام ندهد، انجام داد و باز هم پیروز شد. به اعتقاد ترامپ، نیروی محرکه پیروزی آن سال، پیوند شخصی او با رأی‌دهندگان آمریکایی بود که در نتیجه تجمعات انتخاباتی مداومش ایجاد شده بود. او اکنون دچار «خانه‌هراسی» [یا تنگناهراسی [۱۱] به معنای ترس هنگام قرار گرفتن در یک محیط بسته یا دورافتاده] شده و برای بیرون آمدن از خانه لحظه‌شماری می‌کند (من هم همین‌طور، آقای رئیس‌جمهور!) تا دوباره تجمعات انتخاباتی‌اش را از سر بگیرد. (البته یک تفاوت میان من و شما [خوانندگان گزارش] با ترامپ این است که در حالی که ماها در خانه‌های خودمان گرفتار قرنطینه هستیم، ترامپ میزبان سیلی بی‌پایان از بازدیدکنندگان از سراسر آمریکاست که برای گرفتن عکس یادگاری به کاخ سفید می‌آیند.)

رقابت سال ۲۰۱۶ با هیلاری کلینتون بر سر ریاست‌جمهوری، برای ترامپ هنوز هم تمام نشده است (+)

رقابت ترامپ با ترامپ به نفع جو بایدن

ترامپ سقوطش در نظرسنجی‌ها را دیده و می‌خواهد دوباره برای بهتر شدن اعداد و ارقامش تجمعات انتخاباتی برگزار کند؛ فارغ از این‌که این تجمعات چه تهدیدی برای سلامت عمومی هستند. و اگر هم نتواند تجمعات انتخاباتی‌اش را دوباره تشکیل بدهد، می‌خواهد هر روز نشست مطبوعاتی برگزار کند تا خودش را در کانون توجه قرار دهد. در واقع این نشست‌ها جایگزین تبلیغات انتخاباتی ترامپ شده‌اند. کارشناسان زیادی این نشست‌های روزانه را به تبلیغات انتخاباتی تشبیه کرده‌اند و گفته‌اند «آنتونی فاوچی [۱۲] » [یکی از معتمَدترین کارشناسان پزشکی آمریکا و مدیر «مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیر» که یکی از اعضای اصلی تیم مقابله با کرونا در دولت ترامپ است] در حقیقت به دستیار تبلیغاتی ترامپ تبدیل شده است.

توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونای جدید از زبان دونالد ترامپ [دانلود]

می‌توان نشانه‌هایی از این برداشت را در گزارش نیویورک‌تایمز هم مشاهده کرد: «آقای ترامپ خواسته تا به او بگویند چگونه ممکن است کمپینی که دو سال تمام قدرت و شکست‌ناپذیری را به نمایش گذاشته است، در نظرسنجی‌ها از نامزدی [مانند جو بایدن] عقب بیفتد که از نظر ترامپ، بی‌اندازه ضعیف، و در حال حاضر [با توجه به شیوع کرونا]، تا حد زیادی در اخبار روزمره، نامرئی [و محروم از پوشش خبری] است.»

این تحلیل [و دیدگاه ترامپ] چندین اشکال دارد. اولاً، نمایش قدرت ترامپ همیشه متزلزل بود؛ اگرچه ترامپ وقتی وارد انتخابات شد از کلینتون اندکی محبوب‌تر بود، اما همیشه پیش‌بینی می‌شد که رقابت سال ۲۰۱۶ فشرده باشد. دوماً، بایدن هرگز آن‌قدری ضعیف نبوده که ترامپ ادعا می‌کند، و چه‌بسا از هیلاری کلینتون هم قوی‌تر باشد [۱۳] (اگرچه نواقص آشکاری هم دارد). سوماً، نامرئی بودن بایدن به نظر می‌رسد یکی از نقاط قوت او باشد؛ این نامزد دموکرات، چه خواسته و چه ناخواسته، دارد به ترامپ اجازه می‌دهد تا علیه خودش تبلیغ کند [۱۴] ، و این استراتژی هم بسیار موفق بوده است. و در آخر، این تحلیل از واقعیت سیاسی محوری حال حاضر آمریکا غفلت می‌کند: ده‌ها هزار آمریکایی در نتیجه پاندمی‌ای جان خود را از دست داده‌اند که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رأی‌دهندگان معتقدند ترامپ در مدیریت آن افتضاح به بار آورده است.

قرنطینه موجب شده تا «جو بایدن» نامزد احتمالی حزب دموکرات، به ناچار رو به تبلیغات انتخاباتی اینترنتی بیاورد؛ این وضعیت ممکن است رقابت با ترامپی را که هر روز در رسانه‌ها دیده می‌شود، دشوار کند (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› آمریکایی‌ها امیدی به کنترل کرونا توسط ترامپ ندارند

نقطه‌ضعف ترامپ در سال ۲۰۲۰: نقطه قوت ترامپ در سال ۲۰۱۶

ترامپ سال ۲۰۱۶ خوش‌شانس بود که رقیبش هیلاری کلینتون بود. اگرچه رسانه‌ها به طور کلی آن سال کلینتون را پیروز قطعی انتخابات می‌دانستند، اما او نواقصی داشت که همان زمان هم مشهود بودند: به شدت منفور بود [۱۵] ، قبلاً یک بار در رقابت بر سر ریاست‌جمهوری شکست خورده بود، و علاوه بر این‌ها با مانعی به نام جنسیت‌گرایی هم مواجه بود. بایدن نیز مانند کلینتون در مقابل حملات با موضوع سابقه طولانی حیات سیاسی‌اش آسیب‌پذیر است، اما مردم او را بیش‌تر از کلینتون دوست دارند. ضمناً ترامپ سال ۲۰۱۶ توانست علیه «وضع موجود» تبلیغ کند. این در حالی است که اکنون در سال ۲۰۲۰ او خودش «وضع موجود» است؛ «وضع موجود» ی که اگر به شاخص‌های اقتصادی و آمار مرگ‌ومیر نگاه کنید، می‌بینید که روزبه‌روز هم دارد بدتر می‌شود.

«جان کندی» سناتور جمهوری‌خواه، «چاد وولف» وزیر موقت امنیت داخلی ترامپ را به صلابه می‌کشد [دانلود]

کاخ سفید خط خبری‌ای به سبک «بابِ بغداد» [«محمد سعید الصحاف [۱۶] » آخرین وزیر اطلاع‌رسانی رژیم بعث عراق که تا آخرین لحظات پیش از سقوط بغداد در حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا، همه چیز را انکار می‌کرد و می‌گفت همه چیز خوب است] را درباره پاندمی [کووید-۱۹] دنبال کرده است. ترامپ همین چند روز پیش گفت: «[به زودی] اوج درد و رنج [در نتیجه شیوع بیماری] را پشت سر خواهیم گذاشت. ما معتقدیم واقعاً از مانع بزرگ عبور کرده‌ایم. روزهای بسیار بهتری پیش رو داریم.» «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد ترامپ، حتی از این هم فراتر رفت و در برنامه «فاکس اند فرندز» [در شبکه جمهوری‌خواه فاکس‌نیوز] گفت: «ما جنبه پزشکی این مسئله را پشت سر گذاشته‌ایم و فکر می‌کنم همه نقاط عطف مختلفی را که باید از آن‌ها عبور می‌کردیم، رد کرده ایم. بنابراین دولت، دولت فدرال، توانست بر این چالش غلبه کند و این یک موفقیت بزرگ است؛ من فکر می‌کنم این واقعاً همان چیزی است که باید [به مردم] گفته شود.»

در همین‌باره بخوانید:

›› تقلای رئیس‌جمهور وسواسی آمریکا مقابل یک ویروس

این حرف‌ها برای هر کس که [به اوضاع دولت ترامپ] دقت کرده باشد، یا حتی هر کس که این اظهارات را با معیارهای خود دولت در چند ماه گذشته مقایسه کند، بی‌معنی است. اما ترامپ علاوه بر تمایل به بزرگ‌نمایی، عادت دارد که خودش هم تبلیغات خودش را باور کند [۱۷] ، بنابراین شاید خود او هم روایت خودش از واقعیت را باور کرده است.

ترامپ هنوز هم ممکن است در انتخابات امسال پیروز شود [۱۸] ؛ از الآن تا ماه نوامبر [۱۳ آبان ۹۹] زمان زیادی هست و با توجه به شیوع پاندمی و بی‌ثباتی اقتصاد، حتی نمی‌توان تصور کرد که رقابت میان دو نامزد بر سر چه مسائلی خواهد بود. اما در حال حاضر، ترامپ دارد می‌بازد و خودش نمی‌فهمد چرا. از آن‌جایی که رئیس‌جمهور آمریکا همچنان روی دور قبلی انتخابات متمرکز است، و آن را هم به شکلی غیرواقع‌گرایانه تفسیر می‌کند، مستأصل شده که چگونه باید دائماً حرف بزند [و در مرکز توجهات باشد]، در حالی که مطلقاً درکی از آسیب خودکرده‌ای ندارد که کنفرانس‌های مطبوعاتی‌اش به او می‌زنند. وی موقتاً و اسماً جلسات هرروزه‌اش را متوقف کرده است، اما همچنان در نشست‌ها دیگر با خبرنگاران و عموم مردم صحبت می‌کند [۱۹] . این کار کمی از نیاز او به توجه مردم را برطرف می‌کند، اما نمی‌تواند جای تجمعات گسترده تبلیغاتی‌ای را بگیرد که ترامپ معتقد است نجات‌بخش کمپین انتخاباتی‌اش خواهند بود. مسئله این‌جاست که سال ۲۰۱۶، ناتوانی ترامپ در بسته نگه داشتن دهانش آن‌قدر جنون‌آمیز بود که برای موفقیت او کفایت می‌کرد. اما او هنوز نفهمیده که سال ۲۰۲۰، این ناتوانی‌اش خودِ مشکل است، نه راه‌حل آن.

دونالد ترامپ کم‌کم به این نتیجه می‌رسد که چه‌بسا دور دومی برای ریاست‌جمهوری او در کار نباشد (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› چند هزار آمریکایی هر سال بر اثر آنفلوانزا کشته می‌شوند؟


[۱] It’s Slowly Dawning on Trump That He’s Losing Link

[۲] Texas Survey Results Link

[۳] Exclusive: Trump brushes off opinion polls showing Joe Biden in lead for president Link

[۴] Trump erupts at campaign manager as reelection stress overflows Link

[۵] Polls Had Trump Stewing, and Lashing Out at His Own Campaign Link

[۶] Trump presented with grim internal polling showing him losing to Biden Link

[۷] Why Trump Just Can’t Quit His Daily Press Conferences Link

[۸] We can’t let the Fake News, and their partner, the Radical Left, Do Nothing Democrats, get away… Link

[۹] Resolute desk Link

[۱۰] This ۲۰۱۶ map doesn't say what Donald Trump thinks it does Link

[۱۱] تنگناهراسی لینک

[۱۲] آنتونی اس. فائوچی لینک

[۱۳] What Joe Biden Needs to Do to Beat Trump Link

[۱۴] Joe Biden Is Not Hiding. He’s Lurking. Link

[۱۵] Hillary Clinton Favorable Rating at New Low Link

[۱۶] محمد سعید الصحاف لینک

[۱۷] Does Trump Believe His Own Hype? Link

[۱۸] How to Outflank Trump Online Link

[۱۹] Trump's team changes place of the briefings -- if not the substance Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 26
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • نمی‌گم IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    14 8
    حیف شد، اگه یه دوره دیگه هم سر کار بود، آمریکا رسماً نابود می‌شد! :/
  • سس US ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    3 17
    مشرق میدونی تمام ایرانی ها حتی اگه نظام رو قبول نداشته باشن دوست دارن ترامپ نباشه چون مشخصه در این وضعیت منطقه اگه خدای نکرده جمهوری اسلامی ساقط بشه کشور مطمعنا تجزیه میشه و میشیم لیبی دوم پس لطفا مواظب باش خبری ندی که مردم امید وار بشن ترامپ رای نمیاره که اگه خدای ناکرده رای بیاره مردم ناامید و معیوس شن
    • IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
      14 10
      شما چی زدی ؟ ترامپ یا هر سگ دیگری در آمریکا رئیس جمهور شود بحال جمهوری اسلامی تفاوتی ندارند - اگر هرکدامشان غلطی بکنند در منطقه آمریکا و آمریکائی را مدفون کرده اند تو ایران را نمی شناسی 60 هزار نیروی نظامی آمریکا در بهمن 67 مثل موش از کشور به بیرون پرت شدند - می فهمی - اشتباه یانکی ها همین است تصور می کنند حکومت ممل پخلوی حاکم است باید بدونند و بدونید یانکی در غرب آسیا بای - جمهوری اسلامی حکومت انقلاب توانمند اسلامی ایران است که هزاران شهید و جانباز فدای آن شده اند تا دشمن غلطی نکند مردم ایران برای کشورشان جان می دهند تا دشمن از هرجنس و قماش منافق داخلی یا از قماش غرب یا شرقی اش نتواند روی خاک پاک ایران باشد
    • IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
      7 4
      بهمن 67 ؟ من دیگه حرفی با تو الف بچه ندارم.
    • IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
      5 4
      بهم 57 صحیح است اشتباه تایپی است زهر الفی الف قدی بر آید من آن الفم که در الف آمدستم
    • IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
      4 4
      چه تطبیق جالبی سال 67 عوامل صدام آمریکائی + سال 57 عوامل خود آمریکا مثل زباله از کشور بیرون ریخته شدند رقم 60 هزار سال 57را با ارقام اسرای بعثی سال 67 و... جمع بزنیم رقم درشتی از مزدوران آمریکائی و خود آمریکائی 10سال از عمر پر برکت انقلاب اسلامی ازاله نجاست شده اند برای فهم کلمات {ازاله نجاست} به رساله عملیه مراج تقلید مراجعه نمائید.
    • IR ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
      7 3
      من به رساله مراجعه کردم دستور آن رفع کردن عین چیز نجس از لباس و بدن است مثال: مدفوع نجس را ازلباس برطرف کنیم سپس تطهیرش کنیم جالب بود
  • DE ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    19 5
    اميد نداشته باشيد ! در حال حاضر كانديدي نيست كه بتواند با ترامپ رقابت كند.
    • IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
      2 4
      08:49 برای ما فرقی نداره، چون سگ زرد برادر شغاله و برجام 2 هم قرار نیست امضاء کنیم!!
  • صادق IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    9 7
    متاسفانه ترامپ دوباره رای میاره چون رقیب جدی در انتخابات نداره و بعد از اتمام کرونا و اقتصاد ضعیف شده بر اثر این بیماری دنبال جنگ خارجی خواهد بود و جنگ آمریکا با ایران اجتناب پذیر خواهد بود و این بهترین فرصت خواهد شد که ایران شاخ آمریکا را خرد کند.....
  • صادق IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    5 2
    متاسفانه ترامپ دوباره رای میاره چون رقیب جدی در انتخابات نداره و بعد از اتمام کرونا و اقتصاد ضعیف شده بر اثر این بیماری دنبال جنگ خارجی خواهد بود و جنگ آمریکا با ایران اجتناب پذیر خواهد بود و این بهترین فرصت خواهد شد که ایران شاخ آمریکا را خرد کند.....
  • IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    2 2
    آنچه تعیین کننده ترین عامل در انتخابان ریاست جمهوری آمریکاست در این متن غایب ست چون نویسنده ش حتما آمریکایی بده. میزان نزدیکی و امرپذیری و همکاری و مساعدت همه جانبه رییس جمهور در این پست از صهیونیسم جهانی و اسرائیل!!! کسی بگه توهمه مطماناً بچگانه فکر میکنه.لابی قدرتمند یهود در آمریکا که فقط یکیش آیپک هست تعیین کننده نهایی ست زیرا بیشترین آراء کالج های الکترال رو در اختیار خود داره.ترامپ چک سفید به اونها داد و دیدید که پیروز شد و البته اون چک رو هم هر مبلغی نوشتند پاس کرد!!! چهار سال هم همه جوره در اختیار سیاست اونها بود.اگر رای بیاره همانطور که احتمال شدت عمل نهایی در برابر ایران وجود داره به نظرم به همون اندازه گرایش به حل و فصل اختلافات به نحوی منطقی و مورد پسند ایران هم وجود داره چون دیگه نگرانی از بابت انتخابات وجود نداره لذا ترامپ باجی هم نباید به اسرائیلی ها بده. یعنی پنجاه پنجاه ست. البته ترامپ برنده این مرحله هم خواهد بود چون بایدن رقیب قدری نیست.بیایید امیدوار باشیم ترامپ چهره واقعی خودش رو نشون بده و نه اونی که مجبور بوده بخاطر صهیونیست ها نشون بده!!! د
  • IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    5 1
    مشرق چرا اخبار مربوط به کنارک رو در صفحه اصلی و گزارشات ویژه سانسور میکنی؟
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    0 5
    دور دوم را با تقلب بدست میاره
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    3 2
    با این روندی که آمریکا داره پیش میره چه بایدن رای بیاره چه ترامپ چهار سال سختی در انتظارشون هست. البته اگر ترامپ دوباره رای بیاره سرعت با مغز زمین خوردن آمریکا در دوره دوم بیشتر میشه.
  • IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    1 0
    متاسفانه احتمال زیاد ترامپ دوباره رئیس جمهور میشه
  • جوجه تیغی بدنساز DE ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    3 5
    ترامپ کثافت پدرسگ، سردارمونو ناجوانمردانه و بزدلانه ترور کردی، خدا خوب گذاشت تو‌ کاست با اون موهای رنگ اسهالت
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    2 3
    رییس جمهور آمریکا هر کس میخواد بشه فرقی نداره. تا رییس جمهور ایران حسن روحانی هست و تفکرات چپی بر گرده کشور سواره اوضاع همینه.
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    1 3
    بالاخره تاریخ انقضاء داره هر چیزی حالا نه 4 سال دیگه !!! مهم نیست شرایط ما مهم تره: کاری به آمریکا و سیاست کشور جنایتکارش نداشته باشیم مثل همین 40 سال رد میشیم میریم! اینها عرضه جمع کردن کشورشون برای کرونا هم ندارن وای به حال روزی که بخوان بیان اینجا جنگ با ایران!!! همین عربستان تا کرونا اومده رفته تو ریاضت اقتصادی! آمریکا برای جنگ با ایران بودجه بزاره اونقدر ضعیف میشه که ملتش انقلاب می کنن !!! چون جنگ زمان بر و پر هزینه ای خواهد بود و ما ثابت کرده این تا 40 سال دوام جنگیدن داریم و تا 40 سال دوم یعنی گام دوم هم دوام داریم .
  • حسن IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    5 2
    متاسفانه ترامپ کارنامه نسبتا موفقی داشته،در زمینه کرونا در ابتدا ضعیف عمل کرد ولی الان اوضاع کنترل شده و تلفات روزانه از بالای ۲۰۰۰ به زیر ۷۰۰ رسیده.در زمینه اقتصاد هم،غربی ها مسلما چین رو مجبور به پرداخت غرامت کمرشکنی می کنند.احتمالا اقتصاد چین روزهای سختی در پیش داره. اونهایی هم که میگن رییس جمهور آمریکا هر کی باشه فرق نمی کنه،حافظه ی ضعیفی دارند.اوضاع ما در منطقه،افکار عمومی جهان و داخل در ۴ سال پیش مثل امروز بود؟ما در جریان شهادت سردارسلیمانی و حوادث پس از اون،اتفاقات بنزینی و ...چقدر زیان دیدیم؟
  • عقده دارین IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    1 2
    یعنی آرزو به دل هستین و شبانه روز خودخوری میکنین که ترامپ دوباره رئیس جمهور نشه ولی میشه.شبانه روز حسرت به دل نشستین تا بازم یکی شبیه اون اوبامای بیشرف یا اون جان کری بچه ننه بیاد رئیس جمهور امریکا بشه.از نظر من فرقی بین ترامپ و اوباما و برنی ساندرزو کلینتون نیست همشون عوضی ان.ولی از نظر شما مشرقیا هست و جونتون داره بالا میاد تا دوباره ترامپ رئیس جمهور نشه .واسه همین من دوس دارم ترامپ بازم رئیس جمهور بشه و تا اون فیها خالدون شما آتیش بگیره.به امید خدا
    • ابوعلى IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
      0 4
      ميبينى مشرق جون ! مخاطبين غير اصولگرايت چقدر از دستت ناراحتند ؟! مى ميريد اگه اونهمه به اصلاحات حمله نكنيد ؟! اگه وابستگى شما به سپاه يا بسيج سازمانى باشه ميدونيد شرعاً درست نيست از يك جناح حمايت كنيد ؟! يعنى نشنيديد خير الامور اوسطها ؟!
  • عزت FI ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    0 5
    ولی به شما قول میدهم که چند هفته تا یکی دو ماه مانده به روز انتخابات واکسن ویروس کووید ۱۹ در دست ترامپ است و دارد مثل سوپرمن فیلم های کارتون مردم آمریکا و جهان را نجات میدهد.بدونه ماسک و دستکش همه جا میرود و می آید این یعنی واکسن زده.این کشتها هم همه در نیویورک و آمریکا کارتون خوابها و کسانی هستند که مخارج زیادی دارند برای مالیات دهنده ها و چهره شهرها را زشت کردن مثل الکلی و معتاد های مخدر.
  • عزت FI ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۳
    0 4
    ولی به شما قول میدهم که چند هفته تا یکی دو ماه مانده به روز انتخابات واکسن ویروس کووید ۱۹ در دست ترامپ است و دارد مثل سوپرمن فیلم های کارتون مردم آمریکا و جهان را نجات میدهد.بدونه ماسک و دستکش همه جا میرود و می آید این یعنی واکسن زده.این کشتها هم همه در نیویورک و آمریکا کارتون خوابها و کسانی هستند که مخارج زیادی دارند برای مالیات دهنده ها دارند و چهره شهرها را زشت کردن مثل الکلی و معتاد های مخدر.
  • US ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
    0 3
    اقاى ترامپ درانتخابات رياست جمهورى امريكا سخنگوى وحامى افكار گروهى قدرتمند درامريكا شد كه انها با بخشى از سياست هاى قدرت مستقر ونهادينه شده بركشورشان مخالف بودند واين قدرت توانست رياست جمهورى ترامپ را برقدرت پنهان تحميل كند وهمچون خارى تا حالا درگلوى انها بماند باتلاش وبرنامه ريزى بالاى بام بردند وشرايطى ايجاد كردند كه مجبور شود از پشت بام به پايين بيفتد طرفش را بايد خود ترامپ انتخاب ميكرد ترامپ هم درمواجه با اين دام كرنا همين كاررا كرده است اينده كرنا هم وخيم تر از اينده اقاى ترامب تاريك تر است درغرب بخصوص امريكا وانگليس مديريت مقامات علمى دراختيار افراد ادارى شارلاتان قرارداده شده تا همسو با دولت بنهان عمل كنند پس شرايط توليد واكسن وداروى ويروس كرنا درغرب فراهم نيست كشورما بايد خود استين بالا بزند
  • IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
    1 3
    ترامپ واقعيت رانشان دادكه استكبارآمريكاهم بزودی باسيفون كشيدن به ذباله دان ميرود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس