به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از مهر، کارشناسان و متخصصان پروژه TOP500 دو بار در سال به طبقه بندی 500 ابررایانه برتر و پرقدرت دنیا می پردازند. این طبقه بندی نه تنها برای کشف "ابَرمغزهای الکترونیکی" دنیا انجام می شود، بلکه به دانشمندان این بخش کمک می کند از وضعیت فناوریهای کنونی و مفاهیم جدید در توسعه رایانه های پرقدرت و پرسرعت کشورهای مختلف آگاه شوند.
در میان تازه ترین طبقه بندی 500 ابررایانه پرقدرت دنیا رایانه K توانست رتبه اول را کسب کند. این رایانه قادر است پیچیده ترین سیستمهای معادلاتی را در یک چشم برهم زدن حل کند و به پژوهشگران در انجام بزرگترین چالشهای علم مدرن از زیست شناسی تا فیزیک نجوم کمک کند.
ابررایانه ها ابزارهای بسیار مهمی در توسعه علمی و فناوری به شمار می روند. موسسات تحقیقاتی، دانشگاهها و صنایع خصوصی در تمام دنیا از این ماشینها برای انجام محاسبات و شبیه سازیهای علمی از فیزیک تئوری تا علم مواد و زیست شناسی استفاده می کنند.
در فهرست 10 ابررایانه برتر می توان به رقابت میان ابررایانه آمریکایی Pleiades (رتبه 7) که در مرکز تحقیقات Ames ناسا نصب است با ابررایانه TSUBAME 2.0 (رتبه 5) در موسسه تکنولوژی توکیو اشاره کرد.