کد خبر 100211
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۳

یکی از سران جبهه اصلاحات با انتقاد شدید از طیف رادیکال ، تصریح کرده است : آقایان نباید خط تحریم را دنبال می کردند.من به آن ها گفتم. این نامه پراکنی ها و این بیانیه صادر کردن ها به نام زندانیان و شاخه خارج از کشور، اصلاحات را زمین گیر کرد و با وجودی که شرایط انتخاباتی برای ما فراهم بود، دوستان ما را بدجوری به دیوار کوبیدند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، حضور گسترده ولی خاموش کاندیداهای منتسب به جریان اصلاح طلب درنهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، تائید صلاحیت عمده کاندیداهای این جریان و برآوردها و نتایج بدست آمده از نظرسنجی های معتبر مبنی بر مشارکت وسیع مردم دراین دوره از انتخابات ، عواملی است که موجب شده تا رهبران جریان اصلاحات - که مدت هاست به دلیل عدم شناخت ماهیت مطالبات مردم دچار بحران تخمین و تدبیر شده اند -  و به همین سبب تا پیش از این ، بر طبل قهر و تحریم می کوبیدند ، طی روزهای اخیر به تکاپو افتاده و به فکر چاره باشند تا فردای 12 اسفند نامشان به عنوان بزرگترین بازنده آزمون ملی ، ثبت نشود.

شرایط بوجود آمده برای اصلاح طلبان در این روزها موجب شده که سران اصلاحات در جلسات مختلف خود به بررسی وضعیت اصلاح طلب ها پرداخته و شرایط خود را ضمن مرور ، به بوته نقد داخلی بگذارند.

اخبار دریافتی دراین زمینه حاکی از آن است که اصلاح طلبان در جلساتشان استراتژی های خود را برای انتخابات مجلس نهم  ناکارآمد خوانده و تصریح کنند که شرایط فعلی  آنان محصول تصمیماتی است که عناصر رادیکال و بویژه  اصلاح طلبان خارج از کشور برایشان اتخاذ کرده اند.

رهبران جریان اصلاحات که این روزها مصائب وارده بر خود  را ناشی از تبعیت غیرعقلایی از  فتنه سبز می دانند اخیرا" در جلساتی که با حضور سید محمد خاتمی برگزار شده نکات ذیل را مورد تاکید قرار داده اند:

- شواهد نشان می دهد مشارکت در انتخابات مجلس نهم بالاست. در حالی که قبلا" پیش بینی ما حضور کمتر از 40 درصد مردم در انتخابات 12 اسفند بود ، اکنون به راحتی می توان حضور 55 تا 60 درصدی را پیش بینی کرد.

- ما در ترسیم سناریوی انتخاباتی خود ، متشتت عمل کردیم. یک عده بحث تحریم را مطرح کردند و ما هم مشارکت مشروط را پیش کشیدیم. باید بپذیریم که در تعیین راهبردها بد عمل کرده و دچار تشتت شدیم.

- ما نتوانستیم خوب تصمیم سازی کنیم و باز هم دیگران برای ما تصمیم سازی کردند.بازهم برای ما اصلاح طلبان  خارج از کشور و رادیکال های داخل زندان تصمیم گرفتند.

- برآورد ما از نحوه مواجهه حاکمیت با کاندیداهای اصلاح طلب اشتباه بود ما فرصت انتخابات مجلس را از دست دادیم و از الان باید برای ریاست جمهوری برنامه ریزی کنیم.

اما این همه ماجرا نیست. برخی چهره های صاحب نفوذ جریان اصلاحات اظهاراتی را در این جلسات بیان کرده اند که در نوع خود بسیار قابل توجه است.

گفته می شود یکی از عناصر برجسته جریان اصلاحات در یکی از این جلسات ، شرایط کنونی جبهه اصلاح طلبان را حاصل شیطنت سیاسی یک چهره مشهور سیاسی خوانده که تمایل دارد جریان اصلاحات همه راهبردها و سناریوهای خود را در پازل وی طراحی نماید و هر برنامه این جریان از کانال وی پیگیری شود.

وی تصریح کرده است:« آقای ... سر ما را کلاه گذاشت. او می دانست که نظام نسبت به حضور همه اصلاح طلبان دغدغه نداشته و فقط موضوع به اصطلاح فتنه برای نظام مهم است.این آقا این مساله را می دانست اما آن را تا شب آخر به ما منتقل نکرد و این ناشی از شیطنت او بود.»

اما نگرانی رهبران اصلاح طلب تنها به شیطنت برخی افراد ، خلاصه نمی شود. بدست آمدن نتایج اولین نظرسنجی ها نیز آنان را برآشفته کرده است بگونه ای که یکی از چهره های موثر اصلاح طلبان در این جلسات با بیان اینکه قرائن موجود نشان می دهد انتخابات دریک شرایط مناسب و با مشارکت بالا انجام خواهد شد ، گفته است:« اقدامات ما در کاهش مشارکت تاثیری نگذاشته و ما در این انتخابات،زودهنگام و با دست خودمان از صحنه خارج شدیم.»

آن سوی پریشانی های اصلاح طلبان اما نکته دیگری هست که در اظهارات سران آنان  ظهور وبروز یافته است و آن چیزی جز کوبیدن اصلاح طلبان  و فتنه گران بر طبل "تحریم" نیست.

یکی از چهره های اصلی جریان اصلاحات ندر جلسات فوق الذکر با بیان اینکه واژه تحریم و چسبیده شدن آن به اصلاح طلبان برای این جریان معضل درست کرده ، تصریح نموده است که تحریم روش درستی نبود.آقایان نباید خط تحریم را دنبال می کردند.من به آن ها گفتم.این آقایان نشستند و این حرف ها را زدند و ما را دچار مشکل کردند.

همچنین در این جلسات که با ناراحتی خاتمی ادامه داشته از اصلاح طلبان رادیکالی که در زندان بسر می برند به شدت انتقاد شده و گفته شده است که این نامه پراکنی ها و این بیانیه صادر کردن ها به نام زندانیان و شاخه خارج از کشور، اصلاحات را بار دیگر زمین گیر کرد و با وجودی که شرایط انتخاباتی برای ما فراهم بود دوستان ، ما را بدجوری به دیوار کوبیدند.

همچنین در این جلسات تاکید شده است که نامه های نوری زاد، قدیانی ، نامه جعلی ۳۹ نفره و... که ادبیات آن ها مبتنی بر تحریم و مقابله با نظام بود ما را بکلی فلج کرد.

بر اساس گزارش های دریافتی ، یکی از پیشنهادات مطرح شده در جلسات سران اصلاح طلب این بوده که با توجه به نتایج نظرسنجی ها و احتمال مشارکت گسترده مردم در انتخابات مجلس نهم ، و نیز حضور طیف قابل توجهی از مهره های سفید اصلاح طلب در عرصه رقابت ها ، خوب است در آستانه انتخابات ، جمعی از سران اصلاح طلب یا گروه های وابسته به این جریان - بویژه مجمع روحانیون - در اطلاعیه ای ضمن تکرار مواضع گذشته مبنی بر عدم آزاد بودن انتخابات و اصرار بر شروط خاتمی ، در عین حال از مردم بخواهند برای مقابله با تحریم ها و خارج کردن کشور از فشار و مقابله با جنگ طلبی در انتخابات شرکت کنند.

گفتنی است ادبیات « مقابله با تحریم و اعتراض به جنگ» شگرد تبلیغاتی جدید جریان فتنه و اصلاحات است که در سالگرد آشوب اسرائیلی 25 بهمن نیز درصدد بودند با همین شعار مردم را به خیابان کشانده و در عمل شعارهای ساختارشکنانه خود را طرح نمایند. البته این شعار و تمام برنامه ریزی های جریان فتنه برای ایجاد ناآرامی در 25 بهمن به دلیل شناخت دقیقی که حتی هواداران سابق اصلاح طلبان از ماهیت رهبران این جریان پیدا کرده اند ، به فرجام نرسید و ناکام ماند.