کد خبر 1003218
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۷

پسربچه‌ای ۷ ساله به نام عماد که در نخلستان‌های شهرستان دلگان خرماچینی می‌کرد در راه بازگشت به منزل از پشت وانت کارفرمایش به بیرون پرتاب شد و به طرز دلخراشی فوت کرد.

به گزارش مشرق، ساعت ۱۳ و ۴۲ دقیقه سیزدهم شهریورماه سال جاری پسربچه‌ای ۷ ساله به نام عماد که به عنوان کودک کار در نخلستان‌های شهرستان دلگان خرماچینی می‌کرد، پس از اتمام کار در محدوده روستای "حسین آباد گرون" به همراه کودکی دیگر در قسمت بار یک دستگاه وانت مزدا متعلق به کارفرمایش نشسته و به سمت منزل روانه شدند.

متأسفانه در راه بازگشت به منزل، عماد کوچولو به علت پستی و بلندی جاده خاکی از قسمت بار وانت بار به پایین پرتاب و به طرز دلخراشی سرش در زیر لاستیک‌های خودرو له شد.

با توجه به بازگشایی مدارس این حادثه و ده‌ها حادثه دیگر نظیر واژگونی سرویس مدرسه روستای "سگرکن" شهرستان "بشاگرد" استان هرمزگان تلنگری است برای والدین و بزرگترها که به سلامتی و ایمنی این طفلان بی گناه که در فصل تابستان برای تردد در مسیر مزارع و باغات و در فصل مدارس برای رسیدن به مدرسه به ناچار سوار خودروهای وانت فاقد هرگونه حفاظ می‌شوند بیشتر توجه کنند.

ببینید:

متاسفانه موضوع جابه جایی مسافر و دانش آموزان در قسمت بار خودروهای وانت نه تنها در محورهای مواصلاتی روستایی بلکه در سطح شهرها و به ویژه در مرکز استان نیز به مرور زمان برای برخی شهروندان تبدیل به مسئله‌ای عادی شده و به سادگی از کنار آن عبور می‌کنند در حالی که هر کدام از این تخلفات در واقع تعرضی است به حقوق شهروندی، اما عدم مطالبه گری باعث می‌شود این رفتارها ادامه پیدا کند.

البته در این میان هستند افرادی که رفتار غلط این رانندگان را نیز تذکر می‌دهند که در این میان برخی از آن‌ها می‌پذیرند، ولی برخی دیگر مثل آنکه رفتار غلط برایشان نهادینه شده باشد قیافه‌ای حق به جانب گرفته و معترض نیز می‌شوند.

در این میان به نظر می‌رسد، برنامه‌های آموزشی که از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری پخش می‌شود نیز نتوانسته روی برخی افراد تاثیر بگذارد و عده‌ای هستند که به غلط سعی دارند رفتار اشتباه خود را ادامه دهند.

حتی در برخی اوقات جریمه‌های وضع شده توسط پلیس نیز نتوانسته بازدارندگی لازم را داشته باشد و اعمال جریمه نیز برای اصلاح رفتاری برخی از رانندگان مثمرثمر نبوده است.

حال با گسترش تردد شهروندان با خودروهای وانت به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده تا اقدامی عاجل و قاطعانه در راستای اصلاح فرهنگ رانندگی صورت گیرد.

سوار کردن مسافر در قسمت بار ممنوع

سرهنگ "علی نام درست" رئیس پلیس راهور استان سیستان و بلوچستان گفت: براساس ماده ۲۰۳ آیین نامه راهنمایی ورانندگی حمل مسافر با وسایل نقلیه باری ممنوع است و ماموران پلیس راه و ترافیک شهری با راننده این خودروها برخورد کرده و متخلفان اعمال قانون می‌شوند.

وی اظهار داشت: با توجه به کاهش هزینه‌ها رغبت سفر دسته جمعی افزایش پیدا می‌کند و بیشتر هموطنان سعی می‌کنند با استفاده از یک خودرو به صورت گروهی به سفر می‌روند. استفاده از خودرو بر اساس ظرفیت باعث پایداری سلامت در سفر می‌شود ضمن این که سوار شدن در قسمت بار خودرو بر اساس قانون ممنوع است.

رئیس پلیس راهور استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: پلیس بر اساس تکلیف قانونی در جاده‌ها و شهرها با خودروهایی که ظرفیت مجاز را رعایت نکند یا در قسمت بار خودرو اقدام به جابه جایی مسافر کنند، برخورد قاطع می‌کند.

وی تصریح کرد: سوار کردن مسافر در قسمت بار بسیار مخاطره آمیز است و درصورت مشاهده چنین وسایل نقلیه‌ای طبق قانون ضمن اعمال جریمه نقدی و پیاده کردن مسافران از ادامه حرکت آن‌ها نیز جلوگیری به عمل می‌آید.

سرهنگ نام درست خاطر نشان کرد: درصورتی که حادثه‌ای برای سرنشینان مستقر در قسمت بار روی دهد شرکت‌های بیمه تعهدی در قبال خسارات وارده به آن‌ها نخواهند داشت.

توصیه‌های پلیس برای رانندگان خودروهای وانت

با توجه به مخاطرات جابه جایی مسافر در قسمت بار خودرو جان عزیزان خود را فدای پرداخت هزینه از طریق خودروهای سواری نکنند.

برای تامین حداقل ایمنی عزیزان خود سعی کنیم در صورت اضطرار برای جابه جایی مسافر در قسمت بار حفاظ‌هایی در قسمت بار خود ایجاد کنیم تا از پرت شدن افراد به بیرون و حوادث دلخراش پیشگیری شود.

با توجه به ضعف جسمانی افراد خردسال و ناتوانی آن‌ها در نگه داشتن خود در قسمت بار خودرو در جاده‌های صعب العبور سعی کنید جگر گوشه خود را در قسمت جلو خودرو بنشانید.

رعایت سرعت مطمئنه با توجه به زیرساخت‌های جاده‌ای در محورهای روستایی و مناطق صعب العبور نقشی مهم در ایمنی مسافران قسمت بار وانت خواهد داشت.

منبع: میزان