در حالی که دولت، تصمیم واگذاری 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی را تصمیمی درست می‌داند و به دروغ به نظام نسبت می‌دهد، کارشناسان این ادعا را رد می‌کنند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

***********

کیهان

رفتارهای تبلیغاتی آقای وزیر و مسئولیت‌های بر زمین مانده

وزیر ارتباطات به جای نمایش‌های تبلیغاتی، به مسئولیت اصلی خود در راه‌اندازی شبکه بومی ارتباطات و اطلاعات بپردازد.

جهان‌نیوز در این زمینه نوشت: اردیبهشت امسال وزیر ارتباطات طی یک اظهارنظر عجیب مدعی شد که: «80 درصد زیرساخت شبکه ملی اطلاعات محقق شده است» اما محمدحسن انتظاری عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی و دبیر سابق این شورا در این مورد گفت: «این گزارش در یک کمیته کارشناسی سطح بالا، مرکب از برخی اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی و مدیران مرکز ملی و دبیر شورای عالی فضای مجازی، بررسی شد و به هیچ عنوان این میزان پیشرفت ۸۰ درصدی تایید نشد... به‌طور کلی ما به طرح جامع شبکه ملی اطلاعات نرسیدیم و حتی یک ساختار طراحی در وزارت ارتباطات وجود ندارد و حتی یک حکم مجری طرح شبکه ملی اطلاعات نیز در این رابطه دیده نشده است. این اغتشاشات در شبکه ملی اطلاعات به معنای عدم پیشرفت این پروژه است...»

مدت‌هاست که آذری جهرمی ‌توییت‌های مبارزه با سرویس‌های ارزش افزوده و هشتگ حق‌الناس می‌زند. اما باید توجه داشت که اگر آذری قصد مبارزه با VAS را دارد و می‌گوید که کلاهبرداری و حق‌الناس است، باید برخی از افراد در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و همراهان خود را از دم تیغ بگذراند و به قوه قضائیه تحویل دهد! زیرا بخشی از شروع و پایان VAS دستِ دولت و نزدیکان وزیر است.

یکی از آخرین مواردی که وزیر شوآف کرده است برگشت 26 میلیارد تومان از هزینه‌های اینترنت آزاد زائران در ایام اربعین بود. علاوه‌بر گرانی سرسام‌آور اینترنت، بر اساس گفته شاهدان عینی، تلفن برخی از زائرین و موکب‌داران، به‌دلیل ارتباط زیاد در طی چند روز معدود و با بالا رفتن مصرف و هزینه قبض، قطع شده و به‌صورت یک‌طرفه در آمده است. بعد از آنکه وزارت ارتباطات و اپراتورها با این کار خود در کنار سانسور رسانه‌های غربی، باعث بخشی از خودسانسوری اربعین شدند و اجازه ندادند آن‌طور که مورد انتظار زائرین بود این جمهوری جهانی در عصر ارتباطات به گوش سایر مردم دنیا برسد، همچنین بعد از شکایت‌های فراوان مردم و افشاگری رسانه‌ها، و بعد از آنکه بسیاری از زائرین نتوانستند با خانواده خود در ایران ارتباط برقرار کنند و احتمالاً بعضی از آنها در عراق یکدیگر را گم کردند و... وزیر و زیرمجموعه او برای اعاده حیثیت به یک‌ باره مانند یک قهرمان شمشیر حق‌الناس از غلاف بیرون کشیدند. اما این اعاده حق‌الناس نوشداروی بعد از مرگ سهراب است. از طرفی یا وزیر از زیرمجموعه و کارهایی که در حوزه ارتباطات کشور صورت می‌گیرد خبر ندارد و درگیر کارهای دیگر است و یا اینکه خبر دارد اما در موقع لازم اقدام نمی‌کند. در هر دو صورت باید به مردم جواب دهد. هرچند که بر اهل فن پوشیده نیست که بخشی از درآمدهای اپراتورها متعلق به دولت است.  در هر صورت در حرکتی مشکوک برخی محافل و رسانه‌ها از وزیر ارتباطات به‌عنوان یکی از گزینه‌های انتخاباتی یاد می‌کنند. خود او هم به‌طور صریح و شفاف این موضوع را رد نمی‌کند و گاهی اوقات نیز جواب‌های دیپلماتیک به این سؤال داده است. اما باید به این عده بگوییم که مردمی ‌بودن با پیت بنزین در دست گرفتن، پوشیدن تی‌شرت و شلوار جین، بدگویی از صدا و سیما، توییت بازی و کپشن گذاشتن در اینستاگرام، هشتگ حق‌الناس و نمایش‌های دوربینی به دست نمی‌آید. مسئولیت گرفتن در جمهوری اسلامی یکی از بزرگترین حق‌الناس‌هاست.
 

زیباکلام: اصلاح‌طلبان به روی خود نمی‌آورند که بدنه‌شان ریزش کرده است

یک فعال اصلاح‌طلب گفت: اصلاح‌طلبان خودشان را به آن راه زده‌اند؛ بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان از بین رفته است.

صادق زیباکلام به نامه‌نیوز گفت: میزان مشارکت در انتخابات اردیبهشت 96 که به انتخاب حسن روحانی انجامید، بسیار تاریخی بود. اما پس از آن حجم از تبلیغات و دعوت مردم به انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان، بخش زیادی از بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان، نتایجی را دیدند که موجب سرخوردگی عمومی میانشان شد. هم عملکرد دولت و هم عملکرد فراکسیون امید در مجلس به نحوی نبود که این بدنه اجتماعی همچنان به همان میزان از انتخاب خود راضی بماند.

وی افزود: تا امروز که حدود دو سال از ماجراهای داخلی و خارجی سال 96 می‌گذرد، نه اکثریت قاطع اصلاح‌طلبان و دوستان لیست امید، و نه کارگزاران و نه شخص رئیس‌جمهور هیچ‌کدام در کنار کسانی که این روزها از آنها مأیوس شده‌اند، ننشسته‌اند و حرف‌های آنها را نشنیدند و به آنها توضیحی درباره علت اصلی ناکامی‌ها و عدم عمل به وعده‌هایشان ندادند. توضیحاتی هم که تاکنون داده شده، در حد برخی بهانه‌های قدیمی بوده که همواره سال‌هاست تکرار شده است. من مشکل اصلی اصلاح‌طلبان را فعلا این می‌بینم.

زیباکلام تاکید کرد مردم از عملکرد اصلاح‌طلبان دل‌چرکین و سرخورده شده‌اند.
 

لجبازی دولت با کارشناسان درباره حراج دلار 4200 تومانی

در حالی که دولت، تصمیم واگذاری 18 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی را تصمیمی درست می‌داند و به دروغ به نظام نسبت می‌دهد، کارشناسان این ادعا را رد می‌کنند.

به گزارش روزنامه فرهیختگان، رئیس‌جمهور برای فرار از تبعات واگذاری دلار 4200 تومانی اعلام داشت با اینکه مخالف این تصمیم بوده اما با توجه به نظر جمع اقتصاددانان در دولت آن را قبول کرده است. البته این ادعا با واکنش برخی حاضران در جلسه‌ تصمیم‌گیری دلار4200 تومانی مواجه شد، به‌طوری که برای مثال، مسعود نیلی مشاور وقت اقتصادی حسن روحانی خواستار انتشار صورتجلسه شد؛ جلسه‌ای که بعد از آن اسحاق جهانگیری مقابل دوربین‌ها آمد و نرخ دلار را برای همه مصارف، به‌طور یکسان 4200 تومان و معاملات ارزی خارج از چارچوب بانک مرکزی را قاچاق اعلام کرد. با وجود این و در شرایطی که همه کارشناسان و مراکز پژوهشی به اشتباه بودن این تصمیم که سبب ایجاد میلیاردها دلار رانت ارزی شد معترفند هنوز دولتمردان اشتباه خود را در این خصوص نپذیرفته‌اند.

در این زمینه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در اظهاراتی با دفاع از تصمیم دولت جهت تخصیص ارز برای همه مصارف و همه کالاها در بهار 97 گفته است: «تصمیمی که در این خصوص اتخاذ شد مورد تایید همه ارکان نظام بود اما عده‌ای که به‌دنبال جعل خبر و ناامید کردن مردم هستند، بارها در رسانه‌ها تیتر زدند 18 میلیارد دلار از منابع کشور با این تصمیم به باد رفت و یک‌بار هم توضیح ندادند که استدلال‌شان چیست؟» رئیس‌جمهور نیز در نشست خبری اخیر خود با دفاع از این تصمیم آن را در زمان خود تصمیم درستی خواند.

فرهیختگان سپس نظرات انتقادی برخی کارشناسان را منتشر کرد:

سیدمحمد علوی، دبیر کل جامعه حسابداران رسمی کشور: در موضوع تخصیص ارز دولتی، سال گذشته ما در نامه‌ای به مراجع قانونی اعلام کردیم از میان دریافت‌کنندگان ارز 4200 تومانی، 1700 شرکت حسابرسی نشده‌اند.

محمدحسین قربانی، نائب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: به‌علت نبود یک سیستم نظارتی جامع، به جای واردات دارو، توتون و مواد اولیه تولید سیگار تا واردات لوازم آرایشی با ارز  4 هزار و 200 تومانی وارد کشور کردند.

سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان: برخی افرادی که حتی از دستگاه‌های دولتی بودند به جای واردات کالاهای اساسی، کالاهای غیرضروری مانند موبایل، ژله و مربا و کالاهایی که در داخل هم می‌توان آنها را تولید کرد، وارد کردند.

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان: در حوزه  ارز 4200 تومانی با جعبه‌ سیاهی روبه‌رو هستیم که گزارش‌های بانک مرکزی نیز به ابهامات این موضوع می‌افزاید، چرا که هیچ گزارش شفافی در مورد این 23 میلیارد دلار (ارز 4200 تومانی تخصیص داده شده تا اردیبهشت 98) ارز 4200 تومانی ارائه نمی‌شود.

حسین راغفر، اقتصاددان: می‌گفتند چون فساد وجود دارد این 4200 تومان را 8000 تومان کنیم. این را آدم‌های وسط خیابان نمی‌گفتند و بانک مرکزی، مرکز پژوهش‌های مجلس و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چندین گزارش نوشتند که ارز 4200 تومانی یک فساد است و باید آن را حذف کنیم. یعنی به فساد موجود رسمیت دهند و قبول کنیم فساد وجود دارد و می‌پذیریم همه سیستم ناتوان از این هستند. به‌طور مثل چون ما نتوانستیم گوشت وارد شده با ارز 4200 تومانی را به دست مردم برسانیم، پس سیاست ارز 4200 تومانی بد است.

فرشاد مومنی، اقتصاددان، تحت این عنوان که تعلق گرفتن ارزهای 4200 تومانی به کالاهای اساسی به‌واسطه بحرانی که کشور در زمینه ناهنجاری مربوط به فساد، قیمت‌گذاری دلبخواه بازیگران و فقدان نظارتی کافی پدیدار شده است اینها را برانگیخته تا تحت این جاذبه که اگر قیمت کالاهای اساسی هم متناسب با نرخ نیما تخصیص یابند مثلا بیش از 50 هزار میلیارد تومان درآمد برای کشور ایجاد می‌شود، در واقع دوباره می‌خواهند موج بسیار خطرناک رکود تورمی را به ایران تحمیل کنند و بنده گوشزد کرده‌ام کسانی به شکل‌های گوناگون، نظام تصمیم‌گیری کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهند تا به سمت نرخ‌های بالاتر حرکت شود.



74 درصد آمریکایی‌ها سیاست دولت خود را عامل تنش در خلیج‌فارس می‌دانند

جدیدترین نظرسنجی از مردم آمریکا نشان می‌دهد ۷۴ درصد، سیاست‌های‌ آمریکا را عامل اصلی تنش در خاورمیانه می‌دانند و ۶۶ درصد مخالف اقدام نظامی علیه ایران حتی در صورت اثبات نقش آن در حمله به آرامکو هستند.

دانشگاه مریلند در تاریخ سوم تا بیستم سپتامبر و چهارم تا دهم اکتبر سال جاری میلادی یک نظرسنجی ملی از مردم آمریکا انجام داده که نتایج آن در مورد آخرین تحولات در روابط ایران و آمریکا جالب توجه است. همچنان 74 درصد از مردم آمریکا می‌گویند «ایالات متحده باید در رابطه با ایران به ابزاری غیر از جنگ تکیه کند.»

حتی در صورتی که «مدارک کافی در مورد مسئولیت ایران در حمله به آرامکو به دست آید» باز هم ۶۶ درصد از مردم آمریکا مخالف حمله به ایران هستند.

«مهم‌ترین عاملِ افزایش تنش در خلیج (فارس) کدام است؟» این پرسشی است که پرسشگران دانشگاه مریلند از مردم آمریکا پرسیده‌اند که در پاسخ، ۷۴درصد، سیاست‌های آمریکا را عامل اصلی دانسته‌اند به این صورت که ۵درصد جنگ در یمن، ۳۵ درصد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و ۳۴ درصد نیز وضع تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی واشینگتن را به عنوان مقصر اصلی معرفی کرده‌اند. کمتر از یک‌چهارم آمریکاییان یعنی تنها ۲۲درصد، «ماهیت رژیم ایران» را عامل اصلی دانسته‌اند.

این نتایج نشان می‌دهد مردم آمریکا نه تنها مخالف حمله به ایران هستند بلکه مخالف سیاست‌های جاری آمریکا در قبال منطقه هستند. با این حال بسیاری از آنها احتمال می‌دهند دولت آمریکا برخلاف نظر آنها به ایران حمله می‌کند در صورتی که آمریکاییان حتی در صورتی که مدارک روشنی در مورد دست‌داشتن ایران در حمله به آرامکو به دست آید، حاضر به یک مداخله نظامی دیگر در منطقه نیستند.
 

ایران

یک کرد اهل سنت سفیر کار ایران در ژنو شد

خبر اول اینکه، نماینده مردم نقده در مجلس در حساب کاربری خود از انتخاب سلیمان پاک سرشت به عنوان سفیر کار کشور در ژنو خبر داد. به گزارش «ایران»، عبدالکریم حسین‌زاده در توئیتر خود نوشت: بعد از مذاکرات مستمر با محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سلیمان پاک‌سرشت به عنوان نماینده ایران در سازمان بین‌المللی کار و اولین کُرد و سنی ایرانی و سفیر کار جمهوری اسلامی ایران در ژنو معرفی شد. سلیمان پاک‌سرشت متولد 1 شهریور 1351 در پیرانشهر، جامعه‌شناس ایرانی، دانشیار دانشگاه بوعلی سینا و معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک است. او عضو شورای علمی پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری و از بنیانگذاران مرکز افکارسنجی دانشجویان است و مدتی نیز مدیریت پژوهش‌های کاربردی دفتر هیأت دولت را به عهده داشته‌ است. گفتنی است در دولت اعتدال و در وزارت خارجه تاکنون دو سفیر اهل سنت انتخاب شده‌اند. صالح ادیبی از هموطنان کرد اهل سنت سفیر ایران در ویتنام و حمیرا ریگی اهل سنت سفیر ایران در برونئی است.

پیام عربستان به ایران

خبر دیگر اینکه،نماینده عربستان در سازمان ملل متحد ضمن تکرار اتهامات مسئولان این کشور درباره دست داشتن ایران در حمله به آرامکو گفت: عربستان به اصل گفت‌وگو و حل تنش از راه مسالمت‏‌آمیز ایمان دارد اما هرگونه دعوت به گفت‌وگو باید همراه با توقف فوری تهدیدات و فعالیت‌های خصمانه باشد.به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، عبدالله بن یحیی المعلمی، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت در رابطه با خاورمیانه گفت: ما نه به دنبال جنگ هستیم، نه آن را می‌خواهیم و نه آتش آن را شعله‎ور می‎کنیم اما همزمان برای حمایت از خاک، شهروندان و منافع خود در برابر تجاوزهای دشمن دریغ نخواهیم کرد و تمام ابزارهای قانونی را به کار خواهیم گرفت. این مقام سعودی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: عربستان به اصل گفت وگو و حل درگیری‌ها از راه‎های مسالمت‌آمیز ایمان دارد اما هرگونه دعوت به گفت‎وگو باید همراه با توقف فوری تهدیدات و فعالیت‌های خصمانه باشد. وی در اشاره غیرمستقیم به ایران گفت: کشورهایی که ما را به گفت‌وگو دعوت می‌کنند، باید در ابتدا سیاست صادر کردن انقلاب و ایجاد اختلافات فرقه‌ای در کشورهای دیگر به منظور دخالت در امور داخلی آن کشورها را متوقف کنند.

ایرانی‌ها، رتبه دوم پناهجویان در افغانستان

دست آخر اینکه، پس از پاکستانی‌ها، پناهجویان ایرانی دومین جمعیت پناهجویان را در افغانستان تشکیل می‌دهند.به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز، وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان افغانستان می‌گوید که پس از پاکستانی‌ها، پناهجویان ایرانی دومین جمعیت پناهجویان در افغانستان را تشکیل می‌دهند. طبق آمار دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، در حال حاضر ۸۲۱ پناهجو در افغانستان زندگی می‌کنند. سید عبدالباسط انصاری، مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان افغانستان به یورونیوز می‌گوید: «تعداد ۴۲۳ تن از اتباع پاکستان در افغانستان متقاضی پناهندگی هستند که بیشترین جمعیت پناهجویان افغانستان را تشکیل می‌دهند. بیش از 100 ایرانی با خانواده‌هایشان در افغانستان منتظر پناهندگی هستند و بقیه پناهجویان نیز از کشورهای عراق، ترکیه، تاجیکستان، چین و اردن هستند.» طبق آمار سازمان ملل متحد، افغانستان در ۷۵ کشور جهان پناهنده دارد. پاکستان و ایران بیشترین آمار مهاجران افغانستان را دارند.‌

خراسان

هشدار درباره دور زدن به کارگیری بازنشستگان در دانشگاه ها

یک نهاد نظارتی با ارسال بخشنامه ای خطاب به تعدادی از دانشگاه ها و مراکز علمی، متذکر شده با توجه به این که مطابق قوانین مصوب مجلس، دانشگاه ها صرفا از برخی قوانین و مقررات عمومی مستثنا هستند اما قوانینی چون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان یک قانون خاص محسوب می شود و مستثنیات آن در خود قانون مشخص شده بنابراین کلیه دستگاه‌هایی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده می کنند مشمول این دستور بوده و هرگونه بخشنامه و ابلاغیه حتی از طرف وزارت علوم برای دور زدن این ممنوعیت، امکان اجرا ندارد و غیرقانونی است.

ذره بین نظارتی روی وضعیت زیست محیطی خودروسازان کشور

با توجه به الزامات و تاکیداتی که قانون «حفاظت از خاک» مصوب خرداد امسال در خصوص لزوم توجه به محیط زیست از سوی دستگاه های اجرایی و نظارت بر واحدهای بزرگ تولیدی و ‌صنعتی جهت اندازه ‌گیری آلایندگی های آن ها بیان کرده، با تاکیدات یک مسئول ارشد اجرایی به تعدادی از وزارتخانه ها و سازمان های دولتی مقرر شده ضمن توجه جدی به رعایت استانداردهای خروج دود و فاضلاب توسط خودروسازان و تولیدکنندگان قطعات خودرو، به زودی موضوع تولید پسماند و پایش خاک آن ها نیز مد نظر و بررسی قرار بگیرد.

آرمان

در دستگیری روح‌ا... زم نقشی نداشتیم

حجت‌الاسلام محمدعلی زم در بیانیه‌ای به دستگیری فرزندش واکنش نشان داد. در بخشی از این بیانیه آمده است: برخلاف ادعای قصه‌پردازان دروغگو، هیچ‌یک از اعضای خانواده در تمهید شرایط و مقدمات سفر و دستگیری روح‌ا... مشارکت نداشته اما همه ما، خاضعانه بر خود لازم می‌دانیم که نسبت به الطاف و راهبری‌های رهبرِ همیشه ‌بزرگوار و فرزانه خود و عزیزان زحمتکش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متشکر باشیم و از حضرت ایشان و سپاه محترم و همه اشخاص گرامی حقیقی و حقوقی که در یکی دو سال اخیر، ناجوانمردانه مورد اتهام و آزار کانال بی‌حساب‌ و ‌کتاب، مفتضح و بی‌اخلاق «آمدنیوز» قرار گرفته‌اند، به سهم خود، عذرخواهی نموده و از همه بزرگواران برای روح‌ا... زم، طلب بخشش و حلالیت کنیم. در عین حال امیدواریم با گفتن حقایق، تحول واقعی روحی و توبه روح‌ا... به درگاه حضرت ربوبیّت، کرده‌های ناهنجار و گفتارهای ناصواب او جبران گردد.

شبنم نعمت‌زاده: من طلبکارم!

نعمت‌زاده در آخرین جلسه محاکمه خود: تنها اشکالم اعتماد کردن و ترسیدن از تعطیلی شرکت بود و اگر همان موقع شرکت را تعطیل می‌کردم امروز این اتفاقات رخ نمی‌داد. اخلاقا، شخصا و عرفا خودم را مقید به پرداخت بدهی‌ها می‌دانم. من ۲۵ میلیارد به شرکت توسعه رسا تزریق کردم، اما به دلیل سوءمدیریت لشگری و سوءنظارت من اتفاق‌هایی که می‌خواستیم نیفتاد. من کارآفرین و مالک این شرکت‌ها هستم و از اموال خودم مال‌اندوزی نمی‌کنم آن هم به خاطر یک ملک لواسان که 5/4 میلیارد ارزش داشت. در شرکت شخصا نقش اجرایی نداشتم و فقط در موارد دیگر نامه می‌زدم و پول می‌خواستم و هیچ‌کدام از جوایز و تخفیف‌ها به دستور من نبوده است. در این شرکت همه چیزم را از دست دادم و آبرویم هم رفت.

صدور حکم 28 متهم فساد مالی

28 متهم فساد مالی در شرکت آب و فاضلاب روستایی که به اتهام‌های مختلف تحت تعقیب کیفری قرار گرفته بودند محاکمه شده و حکم قطعی در باره آنها صادر شد. این متهمان شامل تعدادی از کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی و پیمانکاران این شرکت بودند. رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: احکام برای متهمان متعددبوده و حبس‌، شلاق، جزای نقدی، رد مال و... را شامل می‌شود. وی بیان کرد: متهمان این پرونده با اتهامات متعدد از قیبل دریافت رشوه، اختلاس، جعل در اسناد رسمی دولتی، تحصیل مال از طریق نامشروع در دادگاه محاکمه شدند. ناصر عتباتی اضافه کرد: پرونده این افراد در دادسرا بررسی شده و پس از صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست، متهمان در دادگاه کیفری ۲ اردبیل محاکمه شدند و نهایتا حکم صادر و در دادگاه تجدیدنظر قطعی شد

تمدید بازداشت پوری حسینی

بازداشت موقت میرعلی‌اشرف پوری حسینی رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی، با دستور بازپرس پرونده دو ماه دیگر تمدید شد؛ عنوان اتهام وی اخلال در نظام اقتصادی است. پوری حسینی رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی ۲۳ مرداد امسال با دستور قضایی بازداشت و راهی زندان شد. ۲۲ مهر امسال، بازپرس شعبه رسیدگی کننده، قرار بازداشت رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی را دو ماه دیگر یعنی تا ۲۲ آذر ۹۸ ابقا کرده است. پوری حسینی نسبت به این تصمیم بازپرس پرونده اعتراض کرده و پرونده برای رسیدگی به اعتراض وی به مجتمع قضایی دادگاه‌های کیفری یک استان تهران ارجاع شده، اما هنوز تعیین شعبه نشده است. در پرونده تشکیل شده برای پوری حسینی، اتهام وی اخلال در نظام اقتصادی است.

اسماعیل بخشی آزاد می‌شود؟

فرزانه زیلابی وکیل اسماعیل بخشی گفت: با توجه به اینکه ملک مورد وثیقه برای موکلم در دزفول واقع شده، برای انجام تشریفات مربوط به وثیقه، نیابتی به دادسرای دزفول داده شد تا کارهای وثیقه انجام و در نهایت منجر به آزادی موکلم شود. وی افزود: در ابتدا وثیقه یک میلیارد و 500 میلیون تومانی برای موکلم در نظر گرفته شده بود که با مخالفت ما و لوایحی که در خصوص تقلیل وثیقه داده شد و نیز با تصمیم قضات شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر تهران، میزان وثیقه به 750 میلیون تومان کاهش یافت و موکلم با ارائه وثیقه 750 میلیون تومانی آزاد می‌شود.

بررسی مجدد صحنه قتل میترا استاد

حمیدرضا گودرزی، وکیل محمدعلی نجفی گفت: نظریه کارشناسی در مورد بررسی مجدد صحنه قتل میترا استاد همسر دوم شهردار اسبق تهران، به دادگاه تحویل داده شده است. وی افزود: این گزارش کارشناسی که به بررسی مجدد صحنه قتل اشاره دارد هنوز به ما ابلاغ نشده است. وکیل نجفی گفت: هنوز نظریات کارشناسی را ندیده‌ایم و احتمالا نتیجه ظرف دوتا سه روز آینده به ما ابلاغ خواهد شد. 15 مهرماه بود که صحنه قتل میترا استاد که در تاریخ 7 خرداد به دست محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران به قتل رسیده بود، مجدد بررسی شد.

شطرنج بازان ایران را حذف کردند

سایت رسمی فدراسیون جهانی شطرنج، ایران را از رقابت‌های المپیاد جهانی نوجوانان جهان که در ترکیه برگزار می‌شود، حذف کرده است. فدراسیون شطرنج ایران هفته گذشته اسامی ۵ نفر را برای شرکت در مسابقات المپیاد جهانی نوجوانان (زیر ۱۶ سال) اعلام کرد. بر اساس این گزارش در حالی که در لیست اولیه و سایت رسمی نام تیم و ترکیب تیم ایران وجود داشت، اما دو روز مانده به برگزاری مسابقات نام تیم ملی ایران از رقابت‌ها حذف شده است. این مسابقات با شرکت ۴۷ تیم و از ۲۸ اکتبر تا ششم نوامبر در ترکیه برگزار می‌شود.

2 کارگر بازداشتی آذرآب آزاد شدند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: دو نفر از کارگران بازداشتی آذرآب آزاد شده‌اند و اکنون فقط یک کارگر آذرآب در بازداشت است. محمدتقی آبایی هزاوه ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های صورت گرفته، این کارگر بازداشتی نیز به زودی آزاد شود. در جریان تجمعات هفته گذشته کارگران آذرآب، بیست و یک کارگر بازداشت شده بودند که هجده نفر از آنها روز پنج شنبه هفته گذشته آزاد شدند.

سوال درباره متهمان ترورهای هسته‌ای؟

محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، توئیتی با هشتگ متهمان ترور هسته‌ای نوشت: باتوجه به پرسش‌هایی که درباره نتیجه سؤالم درباره ‎متهمان ترورهای هسته‌ای می‌شود، به اطلاع می‌رسانم. طبق اظهار پارلمانی واجا، نامه اینجانب برای پاسخگویی به معاونت‌های ذی‌ربط ارجاع شده است. کماکان منتظر پاسخ هستم و اگر پاسخ‌ها قانع‌کننده نباشد درخواست تحقیق وتفحص خواهم کرد.

فرود اضطراری پرواز تهران- آبادان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از فرود آمدن یک فروند هواپیما در جریان پرواز از تهران به مقصد آبادان به دلیل مشکل فنی در فرودگاه اصفهان خبر داد. منصور شیشه‌فروش تشریح کرد: خلبان این پرواز به علت نقص فنی در قسمت چرخ‌های هواپیما اعلام وضعیت کرد و بدون هیچ مشکلی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان فرود آمد. وی با اشاره به ۱۱۷ مسافر هواپیما اظهار داشت: تمامی مسافران و خدمه این پرواز با شماره ۵۶۹۵ در سلامت کامل بسر می‌برند.

افزایش معنی‌دار پرونده دانه درشت‌ها

مدیرکل پیشگیری و نظارت بر امور قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی گفت: پرونده‌های مهم و ملی وارد شده به سازمان تعزیرات حکومتی در ۶ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۷۳ درصد رشد داشته است. در ۶ ماهه نخست امسال، ۲ هزار و ۸۷۹ پرونده مهم و ملی قاچاق کالا و ارز به تعزیرات وارد شده است.

قالیباف در مشهد

محمدباقر قالیباف شهردار مشهدی پیشین تهران سه روز پایانی ماه سفر را در هیات عزاداری در مشهد مقدس حاضر شد. او که این روزها شایعه شده برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از این شهر کاندیدا می شود اما شیران نماینده مجلس و از نزدیکان به او چنین شایعه‌ای را تکذیب کرده بود.

ماجرای بازداشت امام زمان قلابی؟

دادستان دماوند خبر دستگیری امام زمان دروغین در این شهرستان را تکذیب کرد. حسن ابراهیمی گفت: فردی که به دروغ ادعای امام زمان بودن را داشته باشد، در دماوند دستگیر نشده است. خرداد ۹۶ چنین دستگیری در دماوند داشتیم، اما اینکه اخیرا چنین دستگیری رخ داده باشد، کذب است.

کسب و کار در کدام کشورها راحت‌تر است؟

نیوزلند با کسب بالاترین امتیاز در شاخص‌های مورد بررسی قوانین شغلی، بهترین محل برای کسب و کار در جهان به شمار می‌رود. کشور سنگاپور، با کسب امتیاز 2/86 در جایگاه دوم، و هنگ‌کنگ با امتیاز 3/85 در جایگاه سوم این لیست قرار دارند.

برچسب‌ها