کد خبر 1005652
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴

با گذشت چندین روز از آغاز حریق گسترده در ایالت کالیفرنیا و مشکلات عدیده ناشی از آن، مقام‌های آمریکایی می‌گویند تنها 15 درصد از حریق اطفا شده است.

به گزارش مشرق، ماموران آتش‌نشانی در ایالت کالیفرنیا در تقلا برای کنترل دو حریق «کینکِید فایر» و «گِتی فایر» هستند اما این دو حریق علاوه بر سوزاندن مناطق وسیع، تخریب گسترده، قطعی برق و تخلیه اجباری ساکنان این ایالت آمریکا، حداقل سه کشته بر جا گذاشته و همچنان مهار نشده است.

حریق «کینکِید فایر»، ساعت ۲۱:۲۴ دقیقه بیست و سوم اکتبر (اول آبان) در شهرستان «سونوما» آغاز شد و در ابتدا منطقه مسکونی «گیزرویل» ایالت کالیفرنیا را در نوردید و به تدریج به دیگر نقاط تسری پیدا کرد. نامگذاری این حریق به کینکِید فایر بدین دلیل صورت گرفته که اولین جایی که طعمه این آتش‌سوزی قرار گرفت، جاده «جان کینکِید» منطقه مسکونی گیزرویل بوده است.

ببینید:

بنا بر گزارش‌ها، کینکِید فایر سبب شده که بخش اعظمی از ساکنان شهرستان سومونا با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت از ترس حریق، دستور تخلیه دریافت کنند.

دومین آتش‌سوزی در کالیفرنیا که بعد از کینکِید فایر به وقوع پیوسته، «گِتی فایر» نام گرفته است. دلیل این نامگذاری، آغاز این حریق در نزدیکی موزه معروف «گِتی سنتر» بوده است. گتی فایر، اوایل بامداد روز دوشنبه به وقت محلی آغاز شده است. 

«اداره ملی هواشناسی» آمریکا با تاکید بر احتمال وزش باد شدید با سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت در جنوب کالیفرنیا و تاثیر آن بر شدت گرفتن آتش‌سوزی‌ها، هشدار «وضعیت قرمز» صادر کرده است. بنا بر اعلام مقام‌های آمریکایی، انتظار می‌رود که وزش شدید باد امروز و پنجشنبه در کالیفرنیا ادامه یابد. 

طبق گزارش «سی‌ان‌ان»، بیش از ۲۶ میلون نفر از ساکنان ایالت‌های کالیفرنیا و آریزونا تحت پوشش هشدار وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند. 

این شبکه آمریکایی گزارش داد: «اوضاع در حالی وخیم شده است که آتش‌نشانان در سراسر کالیفرنیا طی روزهای اخیر در حال مبارزه با حداقل ۱۱ آتش‌سوزی بزرگ بوده‌اند؛ آتشی که هزاران نفر را مجبور به ترک منازلشان کرده است».

آنطور که رسانه‌ها از قبیل روزنامه لس آنجلس تایمز خبر داده‌اند، حدود ۲۰۰ هزار آمریکایی دستور اجباری تخلیه منازل مسکونی‌شان را دریافت کرده‌اند. 

به نوشته شبکه «سی‌بی‌اس نیوز»، کینکِید فایر تا روز سه شنبه (دیروز) بیش از ۷۶ هکتار و گتی فایر، ۶۵۶ هکتار از جنگل‌ها و اراضی کالیفرنیا را سوزانده است.

طبق آخرین خبرهای رسانه‌های غربی، ماموران اطفای حریق تاکنون تنها توانسته‌اند ۱۵ درصد از حریق در کالیفرنیا را مهار کنند و ۸۵ درصد از این حریق به جولان خود ادامه می‌دهد.

به روایت خبرگزاری «آسوشتیدپرس»، «وقوع باد در کالیفرنیا سبب دمیدن بر شعله‌های آتش‌ در هر دو سوی (شمالی و جنوبی) شده و قطعی برق احتمالا سبب مرگ سه نفر شده باشد».

طبق گزارش این رسانه آمریکایی، جان باختگان حوادث مرتبط با حریق یک زن و شوهر به نام‌های «ادوارد پولسون» ۶۲ ساله و «ایوا ماریا پولسون» ۵۹ ساله و یک بی‌خانمانِ ۵۵ ساله به نام «دسیره کوئینتیرو» بوده‌اند.

قطعی برق، یکی دیگر از مشکلات عدیده حریق در کالیفرنیا بوده است و شرکت (تولید، انتقال و توزیع برق) «پی‌جی‌اندای» اذعان کرده که نزدیک به یک میلیون و صد هزار نفر برق ندارند.

طبق گزارش روزنامه لس آنجلس تایمز، قطع گسترده برق در کالیفرنیا توسط این شرکت زندگی بیش از دو میلیون نفر را مختل کرده و سبب شده که بخش عظیمی از آنها برای چند روز برق نداشته باشند.

مقام‌های این شرکت و همچنین مسئولان کالیفرنیا می‌گویند به منظور جلوگیری از احتمال تشدید آتش‌سوزی‌ها، برق مناطقی از این ایالت قطع شده است.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی درباره وضعیت حریق در ایالت کالیفرنیا خبر داد، بیش از ۱۲۰ سازه نابود شده است اما آمار شبکه آمریکایی «سی‌بی‌اس نیوز» از تخریب ۱۸۹ سازه که ۸۶ تای آنها منزل مسکونی بوده، حکایت دارد.

قطعی برق در مناطق وسیعی از شمال و مرکز کالیفرنیا، خشم آمریکایی‌ها را برانگیخته و آنها به رسانه‌ها گفته‌اند، طی کمتر از یک ماه اخیر، بیش از چهار بار برق بخش‌های وسیعی از این ایالت قطع شده است.

به گفته مدیر پی‌جی‌اندای، کارمندان این شرکت هنگام انجام ماموریت خود در بخش‌هایی از کالیفرنیا با حملات فیزیکی و دشنام‌های ساکنان عصبانی از قطع برق مواجه شدند.

«وید هوفر» ۷۱ ساله و ساکن شمال کالیفرنیا درباره حجم گسترده تخریب‌های حریق به خبرگزاری فرانسه گفت: «همه جا، فقط خاکستر است، تنها چیزی که برایم باقی مانده، لباس‌هایم است و من مجبورم در ماشینم زندگی کنم».

«اریک گارستی» شهردار لس‌آنجلس ایالت کالیفرنیا هم که مناطق گسترده‌ای از آن دچار حریق شده است، در یک نشست خبری اعلام کرد آتش در این شهر حداقل ۱۲ منزل مسکونی را نابود کرده و به پنج خانه دیگر آسیب وارد کرده است.

شبکه «سی بی اس نیوز» در گزارش خود درباره کینکِید فایر نوشته است: «(این حریق) منطقه‌ای به اندازه بیش از دو برابر سان فرانسیسکو را سوزانده است».

«غارت منازل و اموال» ساکنان مناطق آسیب دیده در کالیفرنیا به بحران آتش‌سوزی در این ایالت دامن زده است. با شدت گرفتن آتش در کالیفرنیا و تخلیه منازل مسکونی، گزارش‌های متعددی درباره غارت اموال و منازل آمریکایی‌ها مخابره شده است.

هر چند «گاوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا وضعیت اضطراری اعلام کرده و از مردم خواسته به توصیه‌ها درباره تخلیه منازل گوش دهند اما ساکنان این مناطق نگران دزدی از منازلشان هستند که بالاجبار آنها را تخلیه کرده‌اند.

هنوز مشخص نیست کالیفرنیا تا چند روز دیگر در وضعیت فعلی باقی خواهد ماند و سوءمدیریت مقامات این ایالت در جلوگیری از حریق، اطفاء آن و همچنین حفاظت از منازل خالی‌شده در اثر حادثه، تا چند وقت دیگر گریبان‌گیر ساکنان آن خواهد بود.

بخشی از ایالت کالیفرنیا در ساحل غربی آمریکا درحالی در آتش می‌سوزد که واشنگتن همچنان دور از کرانه‌ها، در سودای رهبری جهان است.

منبع: فارس