به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی امروز در حاشیه جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در وزارت کشور برگزار شد درخصوص قاچاق کالا از مناطق جنوبی کشور تحت عنوان کالاهای ملوانی یا کالاهایی که از مسیرهای غیرقانونی و گاهی از مسیر گمرک وارد کشور میشود، گفت: در این جلسه و مسئولان وزارت صمت، گمرکات کشور و نیروی انتظامی نظرات کارشناسی جامعی ارائه دادند.
بیشتر بخوانید:
وزیر کشور با بیان اینکه بعد از یک سال که کاهش ورود کالاهای قاچاق را داشتیم گفت: با کاهش قیمت ارز و عدم کاهش قیمتهای داخلی متناسب با روند افزایشی قبلی، تفاوت قیمتها بگونهای سودآور شده که امر قاچاق دوباره در حال تقویت است.
وی بیان داشت: در جلسه امروز مقرر شد که درباره نحوه واردات کالا نظارت جدیتری انجام شود و اولویتبندی کاملا مشخص و معلوم شود.
* آییننامه واردات ملوانی تصویب شد
وزیر کشور همچنین با بیان اینکه درخصوص مقابله با قاچاق کالا در حوزه گمرکات مقرر شد تا گمرکات دقت بیشتری نسبت به این مساله داشته باشند گفت: آییننامهای در دولت مصوب شده است که مقرر شد استانداران بر اساس آن آییننامه به نوعی امتیازات و شرایط مناسبی و اولویتهایی را برای ملوانان و برای افرادی که در امر واردات در مناطق دریایی اشتغال دارند ایجاد کنند و مانند آن آییننامه اجرا شود و خلاف آن آییننامه اتفاقی نیفتد.
رحمانی فضلی بیان داشت: نیروی انتظامی دقتهای لازم را در مسیر انتقال داشته باشد و از قوه قضاییه هم درخواست شد که کالاهایی که به نوعی به صورت غیرقانونی و بدون برگه گمرکی و بدون پرداخت عوارض و حقوق گمرکی وارد انبارها میشود را به دقت دنبال کند و در مجموع هر کالایی را که وارد انبارها میشود باید شناسنامهدار باشد.
وی گفت: در جلسه امروز موارد این موضوع به تصویب رسید و نهایتا مقرر شد که در آییننامه مصوب اگر اشکالی وجود دارد در دولت مطرح شود.
رحمانی فضلی همچنین اظهار داشت: طرح جامعی آماده میشود تا موضوع ورود کالای قاچاق به صورت بین بخشی (اقتصادی- تجاری اجتماعی) پیگیری شود و این طرح در زمانبندی مناسب به اجرا درآید.